Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (913. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.970
Cevap
304
Favori
2.227.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 911912913914915
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C 200 C kullanıcısına yanıt
    Hocam fabrikadan direk benzinli çıkan ile lpg li çıkanda baya parça farkı var Bu konuda paylaşılmıştı. Dışarda taktırınca garanti delinmese bile (ki deliniyor diye biliyorum) o 3000 lira bir çok markada olduğu gibi subab vesaire derken zaten eninde sonunda çıkacak.


    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Aralık 2016; 15:28:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihdr

    2.65 kayseride, 200 TL muayene masrafı oldu hocam onun dışında bir para vermedim. LPG de iken zaten yakmıyor da, hava şartlarına göre 1km sonra filan geçiyor hemen lpg ye

    IYI GÜNLER.LPG SERVİSTE Mİ TAKTIRDINIZ.DOLUM YERİ BENZİN KAPAGININ YANINA MI MONTE EDİLDİ.GARANTİ 3 YIL MI FİYAT 2,650 TL.Mİ
  • Turbo civic için tahmini fiyat hesabı:

    Atmosferik civic de 2017 yılında 93 bin gibi fiyatlama olacaktır.turbo civic için şu örnekten yola çıkalım,

    Pejo 308 Active 1.2 Puretech 55.000 TL'ye satılırken Active 1.2 Turbo ise 61.600 TL'ye satılıyor. Aradaki yüzde 10'u aşkın fiyat farkı karşılığında 48 HP güç, 112 Nm tork farkı alınıyor. (ALINTIDIR)
    Biri 82 bg diğeri 130 bg aynı donanım araçlar...

    Honda da mevcut 1.6 atmosferiğin üstüne 10 bin eklerse lansman fiyatlamasıyla turbo rs aracın fiyatının 102-103 bin olacağını düşünüyorum..ancak şubat- mart ayı lansmandan sonra en az 3-4 bin civarı zam biner..bahsettiğim fiyatlarda çok iyi satış yakalayacağını düşünüyorum..piyasada yok satar..abartısız kuyruk oluşur bayi önlerinde..tabi bu fiyat tahmini sadece öngörü...bekleyelim görelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOMBOM41 -- 15 Aralık 2016; 15:24:46 >
  • Evet, ne kadar ekmek o kadar köfte.Daha az ödeyip hem donanım hem yeni teknoloji motor yok! Olsa hepimiz oraya koşar alırız...

    Yeni Civic' i ben de

    1. Tip

    2. Ön konsol

    3. Bagaj hacmi

    4. Güvenlik

    Konularında gelişmiş ve güzel buldum. Fakat malesef forumlarda youtubelerde motor konusu çok eleştirilmiş. İyi de kardeşim adam sana 80 bin liraya sanruflu, yakışıklı , geniş , sorunsuz araç veriyor.

    Ülkemiz şartlarında. Şimdi adam bunun turbolu az yakanını getirdiğinde senden kaç lira isteyecek haberin var mı ? Aynı araç 100 bin bandına gelince bu sefer Passat alayım, Superb alayım demeye başlayacaksın...ki haklısın.

    Fiyatlar çok yükselmiş arkadaşlar. Bütün modellerde böyle. Skoda octavia 90 kaad. Jetta 85, diğer muadil araçların hepsi de 80-90 arasında salınıyor. Araç alacak olana Allah yardımcı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 15 Aralık 2016; 15:27:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt
    honda nın %50 ortağıyım ve forumlarda geziyorum
    honda da en azından son üç kasada (fd6-fb7-fc5), çubuk falan yok, belki daha eskilerinde de yoktur
    sahtekar şirketler dengeyi ancak insanları kandırmada ki maharetleriyle sağlarlar en iyi bildikleri bu,
    hilenin mağdur etmenin kitabını yazar bu tayfa...
  • 2016 Peugeot 308 1.2 Active
    Silindir Hacmi 1199 cc
    Yakıt Türü Benzin
    Beygir Gücü 82 bg
    Maksimum Tork 118 Nm
    Vites Tipi 5 İleri Düz
    Fiyat 72.900 tl

    iyiymiş isteyen alsın işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkoptimus

    Hocam anladım demek istediğinizi ama bu firmalarda özellikler eklenince renault da 8-10 bin fark oluyor opel de 15 bin. Kia uygun fiyatlı oluyor hatta dizeli evet. Ben honda aracı mükemmel demiyorum. Hatta turbo secen ve bekleyen biriyim. Ama diğer firmaların araçlarını kıyaslayınca turbo için 8-10 bin tl fiyat farkı koydukları ortaya çıkıyor. Mutlaka bir fiyat farkı oluyor. Verimsiz dersiniz, gitmiyor dersiniz anlarım ama şu son ötv vb zamlardan sonra fiyat olarak uygun gözükmeye başladı. Bilmem anlatabildim mi kendimi. Sanki hondayı ve fiyatlarını savunuyormuşum gibi oldum ama son 1 ayda vw 3. Kez zam yaptı araçlara ve diğer firmalarda inceden inceden yansıtıyorlar zamları. Ben turbo fiyatını mesela ilk yazılarımda 98 bin max okur diyordum. Şimdiki araç lpg de 96 bin e gelince şok olmuştum. Hondayı eleştirirken aslında diğer markaların fiyatlamalarını sanki görmezden gelebiliyoruz.

    Yok ben her defasında kendimi frenliyorum..şu araç rüyalarıma giriyor..herkeste aynı etkiyi yapmayabilir..mesela çirkin diyen oluyor. Arkasına çirkin diyen oluyor..şu arabaya nasıl çirkin denebiliyor anlamış değilim.

    Ama gidip alayım şunu dediğim her defasında aklıma motoru geliyor..şu an aynı motorlu araca sahibim..ve üstüne 30-40 bin daha verdiğimde yine aynı motoru alacak olmak beni her defasında frenliyor..donanım olarak yeni civicle aynı hatta daha üstün yönleri var 4 senelik aracımın..motor aynı..sadece çok güzel dizaynı için 40 bin fazla vermek ve hondanın bile bile bunu sömürme düşüncesi bana yanlış geliyor..dürüst gelmiyor..

    Ayrıca dediğin bütün araçlardan pahalı civic net..dizel megane ın en üst donanımını çok rahat 96 ya alırsın..mazda pahalı bi araç..power donanımı dizel olarak alırsın..

    Yani şimdi orda mazda nın dizeline sahip olabilme imkanı varken 1.6 benzinli eski bir motor aynı fiyat..

    Ben kendim için konuşuyorum. Bu düşünceler beni hep tutuyor..ama içim içimi de yiyor..o yüzden 1 sene erteledim araç alma düşüncemi..hondayı bekliyorum..seneye bu zamanlar allah kerim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fursen4454 F kullanıcısına yanıt
    Turbo subatta Avrupa ile ayni geliyor. az kaldi. Yeni kasayi tanittilar, bikac degislik vardi. Sahsen ben cok begendim. LPGli alternatifi oldugu icin Turkiye'de oldukca is gorur. Turboyu da bekliyoruz. Yalniz onun benzinli versiyonu gelecektir. Muhtemelen simdikinden az yakar, ama LPG'den az yakacagini dusunmuyorum. Bence mantikli geliyor yeni kasada da eski sagalam motoru ve LPG. Turbo'yu biraz beklettiler ama kesinlikle efsane olacaktir, baska markalarindan performansi yuksek olacagini dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayu

    2016 Peugeot 308 1.2 Active
    Silindir Hacmi 1199 cc
    Yakıt Türü Benzin
    Beygir Gücü 82 bg
    Maksimum Tork 118 Nm
    Vites Tipi 5 İleri Düz
    Fiyat 72.900 tl

    iyiymiş isteyen alsın işte...

    Ya yapmayın bunu arkadaş..gerçekten bu kadar fanatik misiniz yahu..

    O aracın 1.2 turbosu 130 beygir..1 depoyla 1750 km gitme gibi rekor sahibi bir araç..230 torka sahip ve fiyatı 75.900..senin benzinli kapaklı jantlı aracınla aynı..

    Dizeli 92 beygir 76.900..

    115 beygir 84 bin.

    Bak bunların hepsinin karşısına 15 senelik aynı benzinli turbosuz eski mi eski atmosferiği koyabiliyorsun..

    Tüp taktım ama deyip bunu dizelle eşitliyorsun..

    15 bin lira en az pahalısın..bu budur..

    Ha ben ona buna bakmam, binerim lpg li arabaya..ucuz ucuz giderim diyen bir kitle vardır..ama bu hondanın niyetini örtemiyor..

    Kimi örnek verirsen ver. Honda pahalıdır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetinOztok

    Turbo subatta Avrupa ile ayni geliyor. az kaldi. Yeni kasayi tanittilar, bikac degislik vardi. Sahsen ben cok begendim. LPGli alternatifi oldugu icin Turkiye'de oldukca is gorur. Turboyu da bekliyoruz. Yalniz onun benzinli versiyonu gelecektir. Muhtemelen simdikinden az yakar, ama LPG'den az yakacagini dusunmuyorum. Bence mantikli geliyor yeni kasada da eski sagalam motoru ve LPG. Turbo'yu biraz beklettiler ama kesinlikle efsane olacaktir, baska markalarindan performansi yuksek olacagini dusunuyorum.

    Hocam yeni kasa derken şu anda satılan modelin kasasında değişiklik mi yapıldığı ?

    Eğer öyleyse kaynak varsa yazabilir misiniz? Merak ettim ne gibi değişiklikler yapıldı acaba? Birde bu değişiklilkler sadece kozmetik mi yoksa donanım ve trimlerde bir değişiklik var mı?
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    O 1800 km İspanya'da eğimsiz bir pistte 56 km ortalama hızla hiç durmadan ve arabadan neler sökülerek hafifletildiği belli olmayan bir şekilde elde edildi. Araç zaten 1090 kg bir de hafiflettilerse tabi o kadar düşük tüketim gerçekleştirir. Pisti boşverin gerçek hayatta 3.9 litre olan fabrika değerini tutturabiliyor mu ya da 4-4.5 litre ile uzun yolu tamamlayabiliyor mu?
  • korayu K kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim sen benim ne iş yaptığımı ve ne kadar kazandığımı biliyor musun! Bunları söylemek hoş değil, neticede olan var, olmayan var; ama allaha Şükür oldukça iyi kazanıyorum.En yenisinden Audi de alabilirim, bmw de. Ama kimseyle bir şeyler yarıstıracak değilim. Iki oglumun eğitimleri, istikballeri var.
    Ben arabalara ilgi duyarım. Honda markasını da severim. Ama seviyorum diye yanlışları alkışlamam. Insanın hiçbir konuda fanatik olmaması gerektigini düşünüyorum. Ha insanlar birçok konuda farklı düşünebilir, farklı bakış açılarına sahip olabilir. Ama ifade önemlidir. Değer ve anlam taşıyan her cümle,katılmasam da başımın üstünde. Ama tuhaf veya analitik mantığın dışındaki ifadeleri de kabul etmem mümkün değil.
    Selametle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABİLER

    BUGÜNKÜ YAZILARDA Bİ ABİMİZ FÜME RENKDEN BAHSETMİŞ

    HONDA ÇİFTKURTLAR MASLAKTA

    SATIŞ MÜDÜRÜ İLKNUR HANIM VAR

    ELLERİNDE EXECUTIVE BENZİNLİ+LPGLİ MODEL FÜME 1 ADET VARMIŞ

    BEN GÜMÜŞ RENGİNİ SORMAYA GİTMİŞTİM

    BİLGİNİZE
  • Yaklaşık birbuçuk ay önce yerli Civic Sedan'a turbo motor gelmeyeceğini iddia etmiştim (az sayıda satılan bu araca yeni bir motor adaptasyon masrafı yapmanın anlamsız olması sebebiyle), hatta uzun tartışmalardan sonra başlık "1.5 turbo şubatta geliyor" diye değiştirildi.



    Aradan geçen sürede yaşanan döviz kurunda artış ve ötv zammı ile benim tahminim daha da güçlendi.



    İnternette resimleri konan RS versiyonu büyük ihtimal Tayland'dan ithal edilmiş veya bir tane denemek için Gebze'de monte edilmiş bir örnek, yürürken gören yok, sürüş testi yapan yok.

    Şu anki döviz ve ÖTV durumu ile Civic Sedan RS aracı en az 130-140 bin TL'ye malolacak ve çok az sayıda satılacaktır. Bu sebeple Türkiye'de Civic Turbo üretilme ihtimali daha da düşmüştür, Tayland'dan ithal edilebilir, o zaman da ekstra gümrük vergisi ile daha da pahalı olacaktır, yılda 20 tane satarsa başarı..



    Sonuçta Honda'da hayaller Turbo, gerçekler LPG olarak devam edecek diye tahmin ediyorum. Şubat'a 2 ay kaldı..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • lodosunoglu L kullanıcısına yanıt
    yani dediğiniz şu mu çok iyi bir işiniz var çok para kazanıyorsunuz, -Allah daha çok versin-
    isteseniz 200.000 liralık aracları şak diye alırsınız,
    ama kendinizi honda ana konusunda honda yı kötülemeyemi adadınız
    bu ulvi görevi hayır olsun diyemi kendinize verdiniz
    mantığını açıklayın da bizde anlayalım
    sizde selametle kalın
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    bu fiyat ve teknik özellikler yanlışmı,

    http://kampanya.peugeot.com.tr/fiyat-listesi/ hatta 2000 lira indirim var 31 Aralık tarihine kadar
  • korayu K kullanıcısına yanıt
    Bak güzel kardeşim:alabilirim dedim. Sak diye şuk diye değil. Alabilirim. Bu benim karun gibi olduğum anlamina gelmez. Belki bir şey satar alabilirim belki başka sekilde. Ama iki çocuğum var. Derdim ne! 150 bin liraya aldigin arabayla bir kaza yaparsin degeri ciddi sekilde düşer. Kiminle ne yaristıriyorum? Sen hangi hakla insanlara şunu alamazsin bunu alamazsin gibi cümleler kuruyorsun ki! Insanlar Sana maas bordrosu mu gösterecek! Insanlar farklı yatirimlar yaparlar veya farklı planları vardır. Dedigim gibi ben fanatik değilim. X firması y firması. Doğru işler yaparlar överiz yanlış yaparlar yereriz. Ha yanildığımız noktalar varsa belli bir mantıksal örgüsü olan cumlelerle bilgilendirilirsek de eyvallah deriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xendaba kullanıcısına yanıt
    Desteksiz sallamaya devam ediyorsun.

    1. ben facebook grubunda yokum.
    2. Anında durur durmaz araba stop etmez hız sıfıra indikten sonra belli bir süre geçer.
    3. Ankara'da her gün 300 defa start stop devreye girmesi için şehirin en yoğun trafiğinde günlük 700 km filan yapman lazım.
    4. 5-10 km'de 300 defa start stop devreye girerse aküyü 2 haftada eline alırsın.

    Günlük 300 defa start stop yapıyormuş Ziyaaaaaaa

    Ha unutmadan ekleyeyim benim güzergahım 2.7 km ve en az 8-10 defa durmadan işe ya da eve varamıyorum. Bu kadar kısa mesafede start stop esnasında kaybedilen miktarda akü şarj edilemeyeceği için start stop olsada kullanamam. Bir halttan haberin yok boş boş konuşuyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 15 Aralık 2016; 19:15:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lodosunoglu

    Güzel kardeşim sen benim ne iş yaptığımı ve ne kadar kazandığımı biliyor musun! Bunları söylemek hoş değil, neticede olan var, olmayan var; ama allaha Şükür oldukça iyi kazanıyorum.En yenisinden Audi de alabilirim, bmw de. Ama kimseyle bir şeyler yarıstıracak değilim. Iki oglumun eğitimleri, istikballeri var.
    Ben arabalara ilgi duyarım. Honda markasını da severim. Ama seviyorum diye yanlışları alkışlamam. Insanın hiçbir konuda fanatik olmaması gerektigini düşünüyorum. Ha insanlar birçok konuda farklı düşünebilir, farklı bakış açılarına sahip olabilir. Ama ifade önemlidir. Değer ve anlam taşıyan her cümle,katılmasam da başımın üstünde. Ama tuhaf veya analitik mantığın dışındaki ifadeleri de kabul etmem mümkün değil.
    Selametle...

    Çocuklar ve test konusunda biraz duygusal olsanda reel hayat hakkında düşüncelerini alkışlıyorum, bu fanatiklerin çoğu civic ucu ucuna alabilecek veya hiç alamayacak olup hayallerini süsleyen insanlar olduğundan aşıklar ve saçmalıyorlar,



    Daha aracın ağır hantal olduğunu inanamıyorlar diğerlerine nasıl inanacak



    Önceki aracımda böyleydi dışardan maserati gibi ama basınca tıssss onda hiç yoktan donanım vardı, bunda oda yok

    Tip var allah için

    Lpg uyumu mükemmel

    Ama gerisi tırt;)



    Hep diyorum tekrarlayayım



    Executive eco alınır mis gibi fiyat mantığı vb değer ama performans beklemeyen birkaç eksiğe buda oluversin diyenlere



    Diğer paketlerde sadece tip var oda kırpık alanlara allah akıl versin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Desteksiz sallamaya devam ediyorsun.

    1. ben facebook grubunda yokum.
    2. Anında durur durmaz araba stop etmez hız sıfıra indikten sonra belli bir süre geçer.
    3. Ankara'da her gün 300 defa start stop devreye girmesi için şehirin en yoğun trafiğinde günlük 700 km filan yapman lazım.
    4. 5-10 km'de 300 defa start stop devreye girerse aküyü 2 haftada eline alırsın.

    Günlük 300 defa start stop yapıyormuş Ziyaaaaaaa

    Ha unutmadan ekleyeyim benim güzergahım 2.7 km ve en az 8-10 defa durmadan işe ya da eve varamıyorum. Bu kadar kısa mesafede start stop esnasında kaybedilen miktarda akü şarj edilemeyeceği için start stop olsada kullanamam. Bir halttan haberin yok boş boş konuşuyorsun.



    Ya sen ciddi anlama özürlüsün startstop devreye girme süresi milisaniyelerde hala durursun sonra olur diyor herhalde hız sıfıra inecek ve zart diye duracak sen bunu milisaniyeyi kaydedemediğinden ZARRRRT diye durmuş oluyor ( yanılmıyorsam Mazda 7 milisaniyede durup çalışıyordu- daha iyileride vardır elbet)

    700 km de 300 kere devreye girmesi için 2 km de bir durman Laz'ım



    Koçum aslanım kösenin köyün gibi değil diyorum trafiğe bir giriyorsun 30-40 metre git dur iş yerimden çıkıp 500 metre ileri gidene kadar 5 ışık görüyorum ben hiç dur kalk yapmasam 100 metrede bir durma

    Senin dağın yamaçlarında trafik yok anladık hiçmi hayatında büyük şehire inmedin



    Kbehçeli metrosundan kızılaya git Birgün Ankara'da sadece akşam trafikte tek yön 100 kere girmezse devreye gel yanıma





    Adam 2,5 -3 km de bir giriyor diyor anlaması kıt yahu



    500 metrede 5 kere diyorum 3 km de 1 diyor



    Bu benim aracım ört günde 100 dür ama devamlı trafikte olanlar için bunun üstünü görenlerde vardır

    Niye inanmıyorsun gel birgün gezdireyim seni akşam saatlerinde gör kendin yazarsın buraya kaç kere devreye girdi diye



    Ayrıca Facebook grubu sensiz olmuyordur senin tayfa orda sen burda ne işin var gitsene oraya ;)


    2,7 km de 8-10 duruyorsan 30 km işe giden kaç kere Durur bunu hesapla
    Birde Bunu akşam dönüşünü ekle
    Birde günde 1-2 işi için dışarı çıksa ben günde ortalama 100-150 km yapıyorum

    Matematiğin yoktur diye senin hesabınla hesaplayayım

    2,7 km de 10 duruyorsan 135 km de 500 kez durursun hep böyle olmaz benim için günde 90-100 dedim senin güzel hattın için

    Birde bunu İstanbul trafiği gibi trafikte kullananlar kaç durur sadece Işık'ta değil düz yolda duruyorsun e5 et gidemiyorsun

    Ben kendime 90 kere duruyorum diye hesapladım , benden çok kullanıp 4-5 yaşındaki araçlara baktığında
    Sorun olur dediğin sayının kaç katı olur sen hesapla
    Cahile laf anlatmak ne zor iş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xendaba -- 15 Aralık 2016; 19:35:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 911912913914915
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.