Şimdi Ara

Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardıKore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’nin (ROKAF) 2020’li yıllardaki aslî vurucu gücü olması planlanan ve ülkenin ilk milli savaş uçağı olacak KF-21 Boramae (genç şahin), Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in katıldığı törende tanıtıldı. Kore Cumhuriyeti savunma sanayi için kilometre taşı olarak adlandırılan uçak tanıtıma kadar KF-X adıyla biliniyordu. Tanıtım törenine, programın ortağı olan Endonezya’yı temsilen Savunma Bakanı Prabowo Subianto katıldı.



    Ayrıca Bkz.SR-71 Blackbird’e hayat veren J58 motorunun halefi, nerede kullanılacak?



    Kore Cumhuriyeti’nin Endonezya ile birlikte 2016 yılından beri üzerinde çalıştığı program kapsamında altı adet KF-21 prototipi üretilecek. Prototiplerden ilk üçü bu yıl sonuna yetişirken diğer üçü ise 2022 yılının ilk yarısında ilgili hava kuvvetlerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanı Jae-in’e göre KF-21’in seri üretimine 2028 yılında başlanacak. 40 adet uçak hedefiyle başlayacak seri üretim süreci, 2032 yılında 120 adet uçağa ulaşacak.



    Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardı



    General Electric (GE) Havacılık üretimi F414-GE-400K Turbofan motordan iki adet barındıracak KF-21’in hem tek hem de ikili koltuk tasarıma sahip sürümlerle geleceği belirtiliyor. Uçak, havadan-havaya ve havadan-yere füze sistemleri ile havadan fırlatılan seyir füzeleri gibi silahlarla donatılacak.



    100 bin ek istihdam



    Kore Cumhuriyeti için çok ciddi bir istihdam kaynağı yaratması beklenene KF-21 projesi için verilen rakamlar da bir hayli çarpıcı. Cumhurbaşkanı Jae-in’in verdiği bilgilere göre uçak seri üretime girdiğinde 100 bin ek istihdam yaratılacak ve proje, ülkeye yaklaşık 5,2 milyar dolarlık katma değer sağlayacak. Uçağın ihraç edilmesi halinde ise bu değer katlanarak artacak.



    Kore merkezli 719 şirketin müdahil olduğu projenin %65’lik yerlilik oranına sahip olduğu belirtiliyor. Savunma Edinme Programı İdaresi (DAPA), uçakta kullanılan 30 binden fazla parçadaki bu oranın önümüzdeki dönemde artırılmasının planlandığını belirtmiş.



    Beşinci nesil, daha sonra



    KF-21, ilk sürümlerin gövde içi dahili silah yuvası olmadan üretilecek olmasından dolayı 5. nesil değil ancak 4.5 nesil olarak adlandırılıyor. Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI) yetkililerine göre ileriki süreçte uçak, bahse konu güncellemelerle birlikte 5. nesle terfi edecek.



    KF-21 projesinin ortağı Endonezya, toplam geliştirme maliyetinin %20’sinden sorumlu. Bunun sonucunda Endonezya Hava Kuvvetleri, teknoloji transferiyle birlikte 50 adet KF-21’i kendi topraklarında üretecek.



    Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardı



    Proje kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Jae-in, “Meşru müdafaa alanında yeni bir dönem geldi çattı ve hava kuvvetleri tarihimiz için bir dönem noktasına ulaştık. Kore’nin yapabileceklerine inanan ve bu anlamda bu projede bizlerle ortaklık kuran Endonezya hükümetine de şükranlarımı sunuyorum. Proje tamamlanıp seri üretim aşamasına gelindiğinde ve diğer ülke pazarlarına da uzanmaya başladığımız ana kadar iki ülke birlikte çalışmaya devam edecek.” sözlerini sarf etti.



    ROKAF’ın artık eskimeye başlayan F-4D/E Phantom II ve F-5E/F Tiger II filosunun yerini alacak KF-21, 2,253 km/s hıza ve 2,900km menzile sahip olacak. Maksimum kalkış ağırlığı 25,580 kg olacak uçak, 7,700 kg azami faydalı yük taşıyabilecek.




    Kaynak:https://defence-blog.com/news/south-korea-rolls-out-prototype-of-new-kf-21-boramae-fighter-jet.html
    Kaynak:https://www.defenceturk.net/guney-kore-kf-21-boramae-savas-ucagini-tanitti







  • kfx'in boyu 16m, tfx 21m, kfx kanat açıklığı 11,2m, tfx 14m, kfx yükseliği 4.7m, tfx 6m, kfx motor itiş gücü 2x13k, tfx'in 2x27k, kfx tasarımlarını tamamen lockheed martin(amerika) yaptı, motorları general electric(amerika) f414, aviyoniklerini israil yapıyor, füzeleri fransız meteor olacak.sadece hava-hava avcı uçagı. tfx tasarımı tuşaş tarafından bae(ingiliz) destek alınarak yapılıyor, test için general electric f110 motoru alındı ama yerli motoru TRMOTOR yapıyor, aviyoniklerini aselsan yapıyor, füzeleri yerli akdogan, bozdogan (hava-hava), som serisi ve teber(bomba), hava- hava avcı ve hava - yer bombalama görevlerini yapacak. faydalı yük kapasitesi kfx'ten fazla olacak. hani bazı şeyleri küçük görüyorsunuz ya biraz da bilginiz olsun istedim.

    edit: bu mesaj yazdıgım hesap troll ve propaganda hesabı. yeni açmış. kendi sorular yalanlar yazıp sonra editleyip yazdıklarını değiştiriyor. kendi yalanlar söylediği mesajları siliyor. profesyonel troll işi.
    amerikancı arkadaş, sana anlayacagın dilden yazayım. amerikalıların dediği gibi bla bla bla.1980 başlamışmış, kfx 2016 başladı ilk protipi bitti. hep aynı yalan bir işte birşeyler çıkarsa muhalif mühendisler yapıyor nedense. hem.mis gibi f35'i bize veriyorlarda mı almıyorlar? f35 konusunda pek çok nato ülkesi ve amerikalı askerlerin açıklamalarını görmedinmi? sizin gibi insanları gördüğüm için, senelerce dsp ve chp oy veren bir insan olarak inadına İNCE diyorum. ulan bir kere ülke için yapılar doğru bir şeye de doğru deyin. ''bayraktar iha'yı da kemal kılıçdaroğlu'nun damadı yapıyor'' dersin, utanmasan. amerikalının avrupalının kapı bekçiliği yapmayı bırakın.

    Ülkenin muhalefet kafasındaki mühendislerine uçan teneke yapıyorlar demek saygısızlık değil mi?

    Tüm dünyada çip krizi var en basitinden, her ülkenin kendi çip fabrikası var buna rağmen mi sıkıntı yaşıyorlar? Çipi geçtim en basitinden direnç, kapasitör gibi parçalar bile belli başlı firmalar tarafından üretiliyor. Bıktık sizin yerli değil muhabbetinizden. Sanki tüm parçaları sadece yapboz gibi birleştiriyorlar, oluyor sana uçak.

    Yılmaz Özdil tarzı girdinizden trollük seviyeniz belli de, neyse...

    ak breminler bilmez. bir ara bizim ak breminler `yerli savas jeti` diye bunun sunumlarini koymuslardi...


    en son ingilizin tasarimin maketini alamana yabdirdigh. dabi yol yabdi, veten heinlerini sevindirmiyeag...


    @hidrojennn


    Kendi kendine cevap vermekte böyle birşey.


    Dünyaca ünlü markaları olmasına rağmen, kendi çip ve motorunu 20 yıldır üretebiliyor olmasına rağmen Amerika'ya bağlı bir ülke olan KORE'den bahsediyorsun.


    Ama kendi palavralarını yazarken bile yukarıda yazdıklarını kıyasalayamıyorsun.


    https://www.trmotor.com.tr sitesi. Motoru yapan site. Daha websitesi ni tam yapmamışlar da gelmişsin motor ürettiklerini idda ediyorsun.


    Neyse Gökbey motoru da yerliydi ama General Motors'un lisanslanma motoru çıkmıştı.


    Daha kompozit titanyum dökebilen şirketin yok, gelmişsin bana ne anlatıyorsun. O turbo jetin hava kesici pervanesinin dşilerini 1cm lik demirden yapıp mı uçuracaksın yoksa  


    Bunlarla uğraşmayın siz. İşte ana "dıj gücünüz" Amerika'dan motorları toplayın. Üretim bandlarını bile Amerika'dan getirtip General Motors abinizin gölgesinde , o küfrettiğiniz fen lisesinden mezun elemanları çalıştırarak ürettirin vs ya bunlar çok uzun iş. Siz en iyi bildiğinizi yapın. Kapatın fen liselerini süper liselerini! Bunlara ne gerek var? En iyi bildiğiniz diğer işiniz olan; imam hatipler açmaya devam edin  



    Eklenti 2:


    Arkadaş kendince birkaç mesaj savunmaya çalıştı ama varılan sonuç yerli üretim diye yutturulan projenin dış kaynaklara bağlı olduğu.


    Zor değil. o jet motor yüzlerce derecede çalışacak. dişleri demirle tutturamazsınız. titanyum alaşımdan yapılma havayı kesen dişliler gerekli en basitinden. peki nerede üretiyoruz diye sordum ve cevap atıp tutan akpli bakanın sözleri. bende zahmet etmemesi için TEİ'nin proje sayfasını koydum ve proje sayfası kaldırılmış. Proje dediğim geliştirme aşamasındaymış. Yani daha döktüğümüz falan yok. Dökebilme kabiliyeti kazandırılacak proje olarak geliştirilecekmiş sanırım.


    yani birde 30 like almıi. AK neferler farklı hesaplardan çalışıyorlar :)




    daha "%100 yerli üreteceğim" dediğin uçağın kilden, alçıdan maketini yapamıyorsun ve bana yalanlarına inanmamı bekliyorsun RTE ... ben yemem kardeşim. o yüzden siz imam hatip açın. papaz eriğini mümin yapın vs. ne işiniz olur sizin tankla tüfekle. propaganda olur gerçi :D sonuçta saman daha üretemeyen ülkenin gerçeğini koyunlarına bir şekilde ikna edici bahane vermen lazımdı. uçak göklerde tutmadı. gittin amerikadan ingiltereden kanadadan almanyadan topladın drone yaptın. yaptırdılar desek daha doğru. o dronu sana esatı ve rusu vur diye verdiler. sen ermeni vurunca amerika ve kanada nasıl bloke etti sistemlerini?


    neyse dediğim gibi devam bu gazla :)

    Bir defa yerli degil..
    600 kusur yandas sirketi dahil etmisler..
    Cogu bankamatik sirketi..
    Zaten bos isler maketini bile yapamazlar..
    Coluk cocuk oyuncagi olur bundan anca..
    Ucan teneke demek lazim yada..
    Aslinda bu 1980’lerde baslayan bir projeydi ustune kondular..
    Calisan muhendislerin cogu muhalefet kafasina sahip..
    Bizim vergilerimizle yapiyorlar..
    Anlasilan erken secim var yakinlarda..
    Mis gibi f35 almak varken...
    ...
    motoru yapıyor diyorum zaten, yaptı demiyorum. şu an denemek için general electric motorları alındı. tusaş TEI-TS1400 motorunda hava kesici pervanesini yaptı. ama sana ne desem boş. ben palavra yazmadım, kendin gibi düşünme herkesi... sana yazsam boş, sana ne desem boş. bende akp oy vermiyorum. klasik imam hatip açın muhabbeti. İman hatipleri ve diyaneti kuran Atatürk'e bu lafı söylüyormusun? ki imam hatiplerle uzaktan yakından alakam, ilgim yok. ama ülke genelinde yapılan iyi şeylere de tu kaka demiyorum. sana boş muhalefetler. hangi hesabın yan hesabıysan bu gün açıp konuya kusmuşsun. gerçek hesabından yazamamışsın. sana iyi troller.

    edit:bu arkadaş profesyonel troll kesin bir yere baglı. bana yalan palavara v.s. diyor sonra o mesajları siliyor. sanki hiç yazmamış gibi. yalanlar yazıyor sonra yalanlarını editleyip değiştiriyor. dediklerini değiştiriyor. birkaç mesajla kendini savumaya çalıştı varılan sonuç diye
    kendi kendine birşeyler yazıp inanıyor. yeni kesin belli trol hesap.

    kore türkiye kıyaslaması için örnek olarak kara araçlarına bakabilirsiniz.


    türkiye de kore de ana muharebe tankı geliştirmek istiyordu. kore k2 black panther tankını geliştirdi, türkiye de bunu ithal edip lisans altında üreterek altay ismini verdi. hatta mtu motorlarını ithal edemeyince biz kendi motorumuzu yapıyoruz zaten diye sıktılar. o da olmayınca şimdi onu da koreden lisans altı üretim anlaşmasıyla çözmeye çalışıyorlar.


    benzer bir örnek fırtına obüsü. lisans altı üretim için koreden ithal edilen bir ürün.


    türkiye daha hürkuşu envantere alamadı 20 yıldır, gitti koreden kt-1 satın aldı.


    her şeyi amerikadan hazır alınan kf-x in yatırım maliyeti 8 milyar dolar. ismail demir ise geçenlerde 3-4 milyar dolar bütçeler türkiyenin altından kalkabileceği paralar değil dedi.


    yok tfx bundan büyükmüş de kore lockheed'den destek alıyormuş falan. iki uçak arasındaki farkı net bir şekilde söyleyeyim. birisi uçacak, ihraç edilecek, ekonomiye katkı sağlayacak. diğeri ise "dış güçler" tarafından engellenecek, ertelenecek, gerçekleşmeyecek.

    Gövde içi silah yuvası olmadan üretilmesi zaten uçağı bir siklet aşağı çekmiş, f35 f22 ile karşılaştırmayın, rafale bu uçağın rakibi şu anda. Ayrıca israil ve usa çok destek verdi bu projeye, tusaş eğer yapabilirse çok daha büyük iş yapacak, ismail demir tfx için 5. Nesil olarak dizayn ram boyası konularını hallettik termal ısı konusunu çalışıyoruz demişti inşallah tfx üretilecek
  • f22 nin hafif sikleti. guney kore gibi ufak bir ulke icin ideal tabiyki.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Ufaktan kastının ne olduğuna bağlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 11 Nisan 2021; 2:34:30 >
  • Tüh, fırsatı kaçırmışlar, Ka Fa-1500 olabilirmiş ismi :)

  • ak breminler bilmez. bir ara bizim ak breminler `yerli savas jeti` diye bunun sunumlarini koymuslardi...


    en son ingilizin tasarimin maketini alamana yabdirdigh. dabi yol yabdi, veten heinlerini sevindirmiyeag...


    @hidrojennn


    Kendi kendine cevap vermekte böyle birşey.


    Dünyaca ünlü markaları olmasına rağmen, kendi çip ve motorunu 20 yıldır üretebiliyor olmasına rağmen Amerika'ya bağlı bir ülke olan KORE'den bahsediyorsun.


    Ama kendi palavralarını yazarken bile yukarıda yazdıklarını kıyasalayamıyorsun.


    https://www.trmotor.com.tr sitesi. Motoru yapan site. Daha websitesi ni tam yapmamışlar da gelmişsin motor ürettiklerini idda ediyorsun.


    Neyse Gökbey motoru da yerliydi ama General Motors'un lisanslanma motoru çıkmıştı.


    Daha kompozit titanyum dökebilen şirketin yok, gelmişsin bana ne anlatıyorsun. O turbo jetin hava kesici pervanesinin dşilerini 1cm lik demirden yapıp mı uçuracaksın yoksa Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardı 


    Bunlarla uğraşmayın siz. İşte ana "dıj gücünüz" Amerika'dan motorları toplayın. Üretim bandlarını bile Amerika'dan getirtip General Motors abinizin gölgesinde , o küfrettiğiniz fen lisesinden mezun elemanları çalıştırarak ürettirin vs ya bunlar çok uzun iş. Siz en iyi bildiğinizi yapın. Kapatın fen liselerini süper liselerini! Bunlara ne gerek var? En iyi bildiğiniz diğer işiniz olan; imam hatipler açmaya devam edin Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardı 



    Eklenti 2:


    Arkadaş kendince birkaç mesaj savunmaya çalıştı ama varılan sonuç yerli üretim diye yutturulan projenin dış kaynaklara bağlı olduğu.


    Zor değil. o jet motor yüzlerce derecede çalışacak. dişleri demirle tutturamazsınız. titanyum alaşımdan yapılma havayı kesen dişliler gerekli en basitinden. peki nerede üretiyoruz diye sordum ve cevap atıp tutan akpli bakanın sözleri. bende zahmet etmemesi için TEİ'nin proje sayfasını koydum ve proje sayfası kaldırılmış. Proje dediğim geliştirme aşamasındaymış. Yani daha döktüğümüz falan yok. Dökebilme kabiliyeti kazandırılacak proje olarak geliştirilecekmiş sanırım.


    yani birde 30 like almıi. AK neferler farklı hesaplardan çalışıyorlar :)


    Kore Cumhuriyeti, Kf-21 Boramae savaş uçağı prototipini görücüye çıkardı



    daha "%100 yerli üreteceğim" dediğin uçağın kilden, alçıdan maketini yapamıyorsun ve bana yalanlarına inanmamı bekliyorsun RTE ... ben yemem kardeşim. o yüzden siz imam hatip açın. papaz eriğini mümin yapın vs. ne işiniz olur sizin tankla tüfekle. propaganda olur gerçi :D sonuçta saman daha üretemeyen ülkenin gerçeğini koyunlarına bir şekilde ikna edici bahane vermen lazımdı. uçak göklerde tutmadı. gittin amerikadan ingiltereden kanadadan almanyadan topladın drone yaptın. yaptırdılar desek daha doğru. o dronu sana esatı ve rusu vur diye verdiler. sen ermeni vurunca amerika ve kanada nasıl bloke etti sistemlerini?


    neyse dediğim gibi devam bu gazla :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 11 Nisan 2021; 17:34:48 >




  • darkaura kullanıcısına yanıt
    bu uçağın f22 ile alakası yok f35 ile benzer özelliklerde f35 in bir miktar güçsüzü

  • Dellialli D kullanıcısına yanıt
    kfx'in boyu 16m, tfx 21m, kfx kanat açıklığı 11,2m, tfx 14m, kfx yükseliği 4.7m, tfx 6m, kfx motor itiş gücü 2x13k, tfx'in 2x27k, kfx tasarımlarını tamamen lockheed martin(amerika) yaptı, motorları general electric(amerika) f414, aviyoniklerini israil yapıyor, füzeleri fransız meteor olacak.sadece hava-hava avcı uçagı. tfx tasarımı tuşaş tarafından bae(ingiliz) destek alınarak yapılıyor, test için general electric f110 motoru alındı ama yerli motoru TRMOTOR yapıyor, aviyoniklerini aselsan yapıyor, füzeleri yerli akdogan, bozdogan (hava-hava), som serisi ve teber(bomba), hava- hava avcı ve hava - yer bombalama görevlerini yapacak. faydalı yük kapasitesi kfx'ten fazla olacak. hani bazı şeyleri küçük görüyorsunuz ya biraz da bilginiz olsun istedim.

    edit: bu mesaj yazdıgım hesap troll ve propaganda hesabı. yeni açmış. kendi sorular yalanlar yazıp sonra editleyip yazdıklarını değiştiriyor. kendi yalanlar söylediği mesajları siliyor. profesyonel troll işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 11 Nisan 2021; 18:40:55 >




  • Gövde içi silah yuvası olmadan üretilmesi zaten uçağı bir siklet aşağı çekmiş, f35 f22 ile karşılaştırmayın, rafale bu uçağın rakibi şu anda. Ayrıca israil ve usa çok destek verdi bu projeye, tusaş eğer yapabilirse çok daha büyük iş yapacak, ismail demir tfx için 5. Nesil olarak dizayn ram boyası konularını hallettik termal ısı konusunu çalışıyoruz demişti inşallah tfx üretilecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir defa yerli degil..
    600 kusur yandas sirketi dahil etmisler..
    Cogu bankamatik sirketi..
    Zaten bos isler maketini bile yapamazlar..
    Coluk cocuk oyuncagi olur bundan anca..
    Ucan teneke demek lazim yada..
    Aslinda bu 1980’lerde baslayan bir projeydi ustune kondular..
    Calisan muhendislerin cogu muhalefet kafasina sahip..
    Bizim vergilerimizle yapiyorlar..
    Anlasilan erken secim var yakinlarda..
    Mis gibi f35 almak varken...
    ...
  • WB kullanıcısına yanıt
    amerikancı arkadaş, sana anlayacagın dilden yazayım. amerikalıların dediği gibi bla bla bla.1980 başlamışmış, kfx 2016 başladı ilk protipi bitti. hep aynı yalan bir işte birşeyler çıkarsa muhalif mühendisler yapıyor nedense. hem.mis gibi f35'i bize veriyorlarda mı almıyorlar? f35 konusunda pek çok nato ülkesi ve amerikalı askerlerin açıklamalarını görmedinmi? sizin gibi insanları gördüğüm için, senelerce dsp ve chp oy veren bir insan olarak inadına İNCE diyorum. ulan bir kere ülke için yapılar doğru bir şeye de doğru deyin. ''bayraktar iha'yı da kemal kılıçdaroğlu'nun damadı yapıyor'' dersin, utanmasan. amerikalının avrupalının kapı bekçiliği yapmayı bırakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkaraci -- 11 Nisan 2021; 11:10:22 >
  • Dünyanın yeni hazırlıklarına bakılırsa pandemiden kurtulan insanlara savaşlar ve katliamlar kaldığı yerden devam edecek. Bu savaş uçakları virüse karşı aşı veya fakir ülkelere yiyecek dağıtmayacağına göre yaşamak için niye evde kapanıyoruz diye düşünüyor insan.

  • WB kullanıcısına yanıt

    Ülkenin muhalefet kafasındaki mühendislerine uçan teneke yapıyorlar demek saygısızlık değil mi?

    Tüm dünyada çip krizi var en basitinden, her ülkenin kendi çip fabrikası var buna rağmen mi sıkıntı yaşıyorlar? Çipi geçtim en basitinden direnç, kapasitör gibi parçalar bile belli başlı firmalar tarafından üretiliyor. Bıktık sizin yerli değil muhabbetinizden. Sanki tüm parçaları sadece yapboz gibi birleştiriyorlar, oluyor sana uçak.

    Yılmaz Özdil tarzı girdinizden trollük seviyeniz belli de, neyse...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schtroumpf Grognon

    Ülkenin muhalefet kafasındaki mühendislerine uçan teneke yapıyorlar demek saygısızlık değil mi?

    Tüm dünyada çip krizi var en basitinden, her ülkenin kendi çip fabrikası var buna rağmen mi sıkıntı yaşıyorlar? Çipi geçtim en basitinden direnç, kapasitör gibi parçalar bile belli başlı firmalar tarafından üretiliyor. Bıktık sizin yerli değil muhabbetinizden. Sanki tüm parçaları sadece yapboz gibi birleştiriyorlar, oluyor sana uçak.

    Yılmaz Özdil tarzı girdinizden trollük seviyeniz belli de, neyse...

    Mesajina bi like’ da ben attim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkaraci

    amerikancı arkadaş, sana anlayacagın dilden yazayım. amerikalıların dediği gibi bla bla bla.1980 başlamışmış, kfx 2016 başladı ilk protipi bitti. hep aynı yalan bir işte birşeyler çıkarsa muhalif mühendisler yapıyor nedense. hem.mis gibi f35'i bize veriyorlarda mı almıyorlar? f35 konusunda pek çok nato ülkesi ve amerikalı askerlerin açıklamalarını görmedinmi? sizin gibi insanları gördüğüm için, senelerce dsp ve chp oy veren bir insan olarak inadına İNCE diyorum. ulan bir kere ülke için yapılar doğru bir şeye de doğru deyin. ''bayraktar iha'yı da kemal kılıçdaroğlu'nun damadı yapıyor'' dersin, utanmasan. amerikalının avrupalının kapı bekçiliği yapmayı bırakın.
    Senin mesajina da like attim..
  • Dellialli D kullanıcısına yanıt
    motoru yapıyor diyorum zaten, yaptı demiyorum. şu an denemek için general electric motorları alındı. tusaş TEI-TS1400 motorunda hava kesici pervanesini yaptı. ama sana ne desem boş. ben palavra yazmadım, kendin gibi düşünme herkesi... sana yazsam boş, sana ne desem boş. bende akp oy vermiyorum. klasik imam hatip açın muhabbeti. İman hatipleri ve diyaneti kuran Atatürk'e bu lafı söylüyormusun? ki imam hatiplerle uzaktan yakından alakam, ilgim yok. ama ülke genelinde yapılan iyi şeylere de tu kaka demiyorum. sana boş muhalefetler. hangi hesabın yan hesabıysan bu gün açıp konuya kusmuşsun. gerçek hesabından yazamamışsın. sana iyi troller.

    edit:bu arkadaş profesyonel troll kesin bir yere baglı. bana yalan palavara v.s. diyor sonra o mesajları siliyor. sanki hiç yazmamış gibi. yalanlar yazıyor sonra yalanlarını editleyip değiştiriyor. dediklerini değiştiriyor. birkaç mesajla kendini savumaya çalıştı varılan sonuç diye
    kendi kendine birşeyler yazıp inanıyor. yeni kesin belli trol hesap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 11 Nisan 2021; 18:37:50 >




  • kore türkiye kıyaslaması için örnek olarak kara araçlarına bakabilirsiniz.


    türkiye de kore de ana muharebe tankı geliştirmek istiyordu. kore k2 black panther tankını geliştirdi, türkiye de bunu ithal edip lisans altında üreterek altay ismini verdi. hatta mtu motorlarını ithal edemeyince biz kendi motorumuzu yapıyoruz zaten diye sıktılar. o da olmayınca şimdi onu da koreden lisans altı üretim anlaşmasıyla çözmeye çalışıyorlar.


    benzer bir örnek fırtına obüsü. lisans altı üretim için koreden ithal edilen bir ürün.


    türkiye daha hürkuşu envantere alamadı 20 yıldır, gitti koreden kt-1 satın aldı.


    her şeyi amerikadan hazır alınan kf-x in yatırım maliyeti 8 milyar dolar. ismail demir ise geçenlerde 3-4 milyar dolar bütçeler türkiyenin altından kalkabileceği paralar değil dedi.


    yok tfx bundan büyükmüş de kore lockheed'den destek alıyormuş falan. iki uçak arasındaki farkı net bir şekilde söyleyeyim. birisi uçacak, ihraç edilecek, ekonomiye katkı sağlayacak. diğeri ise "dış güçler" tarafından engellenecek, ertelenecek, gerçekleşmeyecek.





  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık. boyutu yok şöyleymiş şu füzeyi kullanıyormuş boş abi. Herşey kağıt üstünde. Adam gibi tasarım satın alındı yerelleştirerek geliştiriliyor diyin. Ben karşı değilim bu sisteme, bu devirde bu düzen işliyor. Ama bakın çakma yerel tankımızın haline. Bu ülkede kaç kez ''yerli yerli yerli'' denip de yok olan projeler var. İnsan bi tarihe bakar da öyle konuşur.

    Ayrıca parçalar ordan burdan alınır, zaten bu mecbur, ama tasarım yerli değilse eğer onun yerlilikle alakası yoktur gözümde, ancak yerelleştirilmiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 11 Nisan 2021; 16:50:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    motoru yapıyor diyorum zaten, yaptı demiyorum. şu an denemek için general electric motorları alındı. tusaş TEI-TS1400 motorunda hava kesici pervanesini yaptı. ama sana ne desem boş. ben palavra yazmadım, kendin gibi düşünme herkesi... sana yazsam boş, sana ne desem boş. bende akp oy vermiyorum. klasik imam hatip açın muhabbeti. İman hatipleri ve diyaneti kuran Atatürk'e bu lafı söylüyormusun? ki imam hatiplerle uzaktan yakından alakam, ilgim yok. ama ülke genelinde yapılan iyi şeylere de tu kaka demiyorum. sana boş muhalefetler. hangi hesabın yan hesabıysan bu gün açıp konuya kusmuşsun. gerçek hesabından yazamamışsın. sana iyi troller.

    edit:bu arkadaş profesyonel troll kesin bir yere baglı. bana yalan palavara v.s. diyor sonra o mesajları siliyor. sanki hiç yazmamış gibi. yalanlar yazıyor sonra yalanlarını editleyip değiştiriyor. dediklerini değiştiriyor. birkaç mesajla kendini savumaya çalıştı varılan sonuç diye
    kendi kendine birşeyler yazıp inanıyor. yeni kesin belli trol hesap.

    tamam işte ana kesici pervanesi için kompozit titanyumu nerede üretiyoruz? bak çok kolay bir soru bu. geçenlerde yerli grafen yazdılar. ham madde yurtdışından geliyormuş. Grafeni de Kore malı makinalar ile dokuyorlar... ama işte yerli grafen üretiyyah.





  • Dellialli D kullanıcısına yanıt
    bu videoda Prof. Dr. Mahmut Akşit kesici pervanesini TEİ'de bunu nasıl yaptıklarını anlatıyor. malzemeyi yurtdışı vermemiş Tubitak MAM geliştirmiş. Tei üretimi dışarı yaptırmak istemiş kabul etmemişler. Kendi yapmış 06.20 dakikadan itibaren. videoyu baştan sona izlersen bu konuda bilgilenirsin. Ayrıca bilgin olsun Türkiye'de kullanılan, Mısır'da kullanılan bütün F16 motorlarını Türkiye'de tuşaş üretti.Halen aynı fabrika pek çok jet motoru için parçalar üretiyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=L5HWhfRjjTE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 11 Nisan 2021; 17:25:18 >
  • Endonezya akıllılık etmiş. Yüzde 20 payla hem yeni nesil avcı uçağı hem de üretim teknolojisi sahibi olmuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.