Şimdi Ara

---> One Piece [MANGA] <--- !!!-->SPOILER SERBEST<--!!! (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.919
Cevap
43
Favori
238.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni sayı hakkında konusmayacagım. çunku haftaya yine ara var
  • King'in şeytan meyvesini gördük sonunda. Beklemiyordum bunu açıkçası. Oda tekrara düşmek istemiyor o yüzden bazı şeyleri daha erken gösteriyor gibi geldi.

    Bu arada Zoro'nun gittiği yol nereye çıkacak merak ediyorum. Bu adamı tek başına dağlara bayırlara sürdü Oda. Vardır bir sebebi, çok farklı ilerliyor yine de.

    Ekleme: BM geldi de Jinbe'ye noldu acaba? Vay arkadaş bu kadar erken beklemiyordum BM'nin gözükeceğini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 18 Ocak 2019; 14:39:10 >
  • Koskoca Big Mom'u düşüre düşüre Hayim'den beter haline soktu ya. Helal olsun Oda'ya ne diyim
  • Saçmalık koca yonkou mam kaidounun adamı tarafından denize düşürülüyor üstelik zibilyon adamıda var orda biride adama mudahele edemiyor.
    Hani ananın(yanlış anlamayın) çığlığına kimse dayanamıyodu sonra bi sürüde ruhu gücü vs var niye kullanmıyor illa bi atraksyon yaşatacak oda.
  • Zoro'nun rakibinin King olduğu kesinleşti bana kalırsa.

    King: Kılıç kullanıyor, ateş ve ejderha gücüne (Pteranodon) sahip bir şeytan meyvesi kullanıcısı

    Kılıç kullanması tek başına bir şey ifade etmiyor elbette.

    Ateş gücünün olması ise bana şunu hatırlattı

     ---> One Piece [MANGA] <--- !!!-->SPOILER SERBEST<--!!!

    Burada Kinemon'un ateşi kesme gücü ile samurayların dövüş stillerine ilgi duymaya başlıyor Zoro.

    Pteranodon da derisi epey sağlam bir yaratık.

    Zoro hem ateş hem de bu ejderha türevi yaratığın derisi ile uğraşmak zorunda kalacaktır.

    Bir diğer husus da bana kalırsa King, Katakuri'den biraz daha güçsüz olduğu yönünde.

    Kaido ve BM tayfası hepsi olmasa da büyük üyeleri Kaido'nun adamlarını tanıyor. Katakuri de en büyük oğullardan biri olduğuna göre tanıyordur herkesi.

    Eğer aralarında bu yıllar içerisinde çatışmalar yaşandıysa (ki yaşanmıştır mutlaka) Katakuri'nin namağlup oluşu King ile olan dövüşünü de kapsıyordur.

    Eğer düşündüğüm gibi Katakuri, King'den biraz daha güçlüyse her şey 4-4'lük ilerliyor demektir.

    Not: Başlarına konan ödüller sadece "güç" seviyesini göstermediği için Jack ile Katakuri aynı seviyede sanmasın kimse. (1 milyar vs 1 milyar 57 milyon eşit gibi)




  • King , Big Mom ve adamlarına tek attı.

    Bir yonkou nun sağ kolu , başka bir yonkou yu ve yanındaki adamları etkisiz hale getirebiliyor. One Piece böyle bir manga işte.

    Yonkou'da Schi seviyesi gibi birşey aslen bu vurgulanıyor ( Hepsi farklı seviyede ya )

    Sanji, Page One'yi uzun sürmeden halledecek, sonra en az 1 kişiyle daha karşılaşır muhtemelen. Oradan Queen'e yürür.

    Zoro King'i alacak zaten, sonrada adadaki en güçlü 2.kişi olan Shogun'u alır. Shogun'un tipine bakıp yargılamayın çok güçlüdür o da.

    King'te Shogun'da Katakuri'ye tek atacak seviyededir bence. Arc ilerleyince geride kalan karakterin çöp olduğu ortada mangada.

    Sanji bu arc sonu Big Mom gibi en zayıf yonkou seviyesine gelir rahat, Zoro'da Big Mom'a tek atabilecek seviye olur bence. Arc ilerleyince karakterlerin gücü daha net belli oluyor ve aşırı bir güç artışı oluyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 20 Ocak 2019; 21:41:15 >




  • Roshipafu R kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış yorumluyorsunuz bence.

    King, akıllıca davranıp BM korsanlarının gemisine saldırdı. Gemiye gelen ani bir saldırıyı kolay kolay bertaraf edemezsiniz.

    Daha olayın sıcağı ile şelaleden çıkmaya çalışıyorlarken oldu bu olay.

    Yonkolar shichibukai gibi değil aslında. WB'nin ölümünden sonra Marcolarla savaşan BB ve BM korsanlarıyla savaşan Luffy işi bozdu. (Hatta Luffy savaşmadı bile adam akıllı, YC1 Katakuri ile savaştı en büyük başarısı buydu)

    BB seviye olarak Shanks, BM, Kaido, WB gibilerden daha güçsüz. WB ölünce akıllıca davranıp boşta kalan yonko açığını Marcoya saldırarak kapatmış oldu.

    Luffy de Katakuri seviyesinde olmasına rağmen WCI'da çok fazla olay yaşanmasına sebep olduğu için (her şeyin sorumlusu gösteriliyor kendisi) 5. olarak yonkolara eklendi. Yonko olmuyor tabi Gokou oluyor böyle olunca.

    Sanji, Page'i yenecek zaten raid suit ile hızlı bir şekilde (plot twist yaşanmayacağını varsayıyorum). Kimliğini açığa çıkarmak istemediği için böyle yapacak.

    Shogun güçlüdür muhtemelen de. Tipine bakarak bu güçsüz diyemeyiz. Mesela Shutenmaru gayet güçlü bir samuray (Jack seviyesinde muhtemelen) yani her şey tiple belirlenmiyor.

    King ve Shogun ise Katakuri'ye tek atacak seviyede olamaz. Mümkünatı yok bunun. Yonko sağ kolları arası dediğiniz kadar fark olsaydı BM yonko falan olamazdı.

    BM gücünde olduğunu düşünüyorsunuz King'in ama öyle değil. Yani dediğiniz gibi olursa hikayede büyük bir plot hole oluşacak ve bu da seriyi olumsuz etkiler. Dediğinizin olma ihtimali benim şimdiye kadar tanıdığım Oda'ya bakacak olursak yok görünüyor.

    BM en zayıf yonko olabilir, olmayabilir de şimdilik bir şey diyemiyoruz ancak BM inanılmaz güçlü bir yonko bunu inkar edemeyiz.

    Sanji de BM seviyesine arc sonunda yine imkanı yok gelemez. Zoro da aynı şekilde. Luffy o seviyeye anca ulaşacaktır.

    Şöyle söyleyeyim Wano arcı sonunda Luffy Yonko seviyesine yakın olur (aynı seviyede de olabilir) ama daha güçlü olamaz. Zoro Yonko sağ kolu seviyesine yakın olur (aynı seviyede de olabilir) ama daha fazlası olamaz. Sanji de yonko commander 1-3 arasına konumlanır YC2 civarı olur.

    Bana kalırsa durum şöyle olacaktır Wano sonrası: Yonko >= Luffy > YC1 (Katakuri, King seviyesi) >= Zoro > YC2 (Queen, Smothie seviyesi) >= Sanji > YC3 (Cracker, Jack seviyesi)

    Zaten hatırlarsanız G4 ile Luffy hiçbir şey yapamadı BM'ye. Tek yumruk atıcam dedi ama sönüp gitti (Kaidoda olduğu gibi ama Kaido suyunu çıkardı işin direkt tek attı G4 Luffy'ye)




  • Bence olay öyle değil. Farkedersen sayfaya dikkatlice bakarsan '' Geldiğini '' farketmişler King'in. En üst sol karede bir '' ? '' var. Sonrada zaten Bm '' Hm? '' diyor. Yani farketmelerine rağmen herhangi birşey yapamadan vasıfsız bir şekilde denize düştüler, tek yeme gibi birşey bu.

    Daha wano'ya giremeden havaları söndü yani anlayacağın, Oda bu arc Yonkou ve adamlarını şişirmek için yapıyor bunları, eski kalan karakterleri eziyor bu yüzden.

    Mesela Kizaru, Wb'ye doğru '' Işın yağmurları '' attığında ve Mihawk'ta güçlü bir kesiş attığında Marco ve Jozu tarafından engellenip durduruldular. Ama burada bakıyoruz Bm dahil hiçbiri King'i durduramadı, denizi boylayıp tek gibi birşey yediler dediğim gibi.

    Seride mantık aramanın gereği yok, bu seride hala mantık arayanlar var. Crocodile gibi schibukai olmuş birisinin g2'siz Luffy'e yenilirken, Luffy cp9'Un en güçsüz elemanlarından birine g2 açıyor. G2 açmasa çok zorlanacağını hatta yeneceği bile belli değildi yani. Kendiside diyor '' Bu seviyede kalamam, çok vasatım '' diye. Halbuki o seviyesiyle bir schibukai'yi indirmişti.

    Bence bu aynı mantık. Nasılki alabasta'da yenilen schibukai Crocodile, cp9 üyelerinin seviyesinde değilse ( Gösterilenlere göre ) , buradada bir yonkou'nun başka bir yonkou'nun oluşumunun karşısında çöp olduğu belli oluyor.

    Wano'ya bile giremeden ezik bir şekilde denizi boylayan adamları kaale almam bu saatten sonra. Zaten serinin %80'i tamamlanmış açıklamalara göre. Bu yüzden bu saatten sonra Zoro'da Sanji'de en azından çöp Bm seviyesine gelebilir bence. Jinbe'nin Nami'nin şutladığı, Brook'un feat gösterdiği, Chopper'ın saldırısını durdurduğu (hemde 2 kere oluyor bu) birisini kaale almam dediğim gibi, şamar oğlanı oluyor bildiğin. Bu saatten sonra anca Jack ile kapışır bu kadın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roshipafu -- 21 Ocak 2019; 0:52:49 >




  • Roshipafu R kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bayağı plot hole oluşturdunuz şu an hikayede yalnız

    Seride normal mantık aramıyorum zaten. Aradığım mantık şimdiye kadar gördüklerim. Söylediğiniz her şeyi çürütebilirim şu an.

    Geldiğini fark ettikleri zaman zaten "ani saldırı" yemeden hemen öncesi. Yani uzaktan görüp de "5-10 saniye bekleyelim bakalım nolacak" demiyorlar. Fark ettikleri gibi King indiriyor BM'nin gemisini. King bir zahmet böyle bir şeyi yapabilsin. YC1 konumundaki bir adam ani bir saldırı ile düşman gemisini etkisiz hale getirebilmesi zaten. Bu olması gerekendir. Ama o tek hamle ile BM ve tayfasına tek attı demek cidden komik.

    Gerçekten Oda'yı hiç tanıyamamışsınız

    BB ne diyordu Luffy 5. imparator yani "Gokou" olduğunu görünce? "Henüz daha erken" ve Oda bunu BB üzerinden yapıyor. Yonkolar gerçek birer canavar. Dediğiniz gibi olsaydı BM yonko falan olamazdı. BB rahatça WCI'ya girer ortalığı dağıtırdı. "Yonko" olabilecek o kadar şansı varken neden WB'nin düşmesini bekledi ve Marco'ya gitti ki? Bu mantıkla Marco da BM'den güçlü olmuyor mu?

    Kizaru WB'ye saldırdığında ya da Mihawk saldırdığında herkesin gözü zaten WB'nin üzerindeydi. Ani bir saldırı yok ortada. Aksine, WB gibi birinin amiral ya da shichibukai gibilerinin bu tarz saldırılarına zaten yenik düşmeyeceğini biliyor adamları ve kendilerini öne atıyorlar. Sanırsınız Kizaru da Mihawk da "en güçlü" saldırılarını kullanmış da Jozu, Marco, Vista hepsini durdurmuş gibi konuşuyorsunuz. Ne Aokiji, ne Kizaru ne de Mihawk ciddi bir efort sarf etmedi. "Try hard" dediğimiz şeyi sadece "Akainu" yaptı o savaşta.

    Crocodile neden düştü anlamadınız mı gerçekten 930 bölüm manga bölümünden sonra? Burada Luffy'nin "karakter" ile ilgili konuşmasını tekrarlamayacağım. Her şey bununla ilgili zaten. Crocodile Luffy'yi inanılmaz bir şekilde küçümsüyor. Tek atayım gitsin gebersin diyor (Ki öldürmüştü aslında Luffy'yi 2 kez). Sonra Luffy aklını kullandı su içerek "Kum yeteneği olan Logia kullanıcısı" Crocodile'ı counterlamış oldu. Mesela magmayı, buzu, ışığı counterlayamazdı o zamanlar (haki bilmiyor ve su gibi bunların counterı yok ne yazık ki). Hikayede plot hole oluşturmamak için güzel düşünülmüş bana kalırsa. Ama size göre Crocodile eziğin önde gideni değil mi

    Cp9 ekibi Luffy'yi hiçbir zaman küçümsemedi bu arada. Crocodile haki biliyor mu bilmiyorum (muhtemelen biliyor ama Oda bu haki mevzusunu time skip öncesi renklendirmiyordu). Bluenoya G2 açmasının sebebi hızlı geçiş içindi. Şimdi Sanji'nin RS ile Page'e saldırması gibi diyebiliriz. Kaldı ki Marineford savaşı sonunda Doffy "güçsüz" olarak nitelendirdiği Moria'ya saldırıyor, alaşağı ediyor resmen ve tam öldürecekken Moria yok oluyor (Muhtemelen Absalom kaçırdı o zaman Moria'yı oradan ölmekten kurtardı). Crocodile ile de aşık atıyor (2 kez yanlış hatırlamıyorsam ve kendine katılmasını, ortak olmasını istiyor) ama çetin ceviz olduğunu da biliyor Crocodile'ın. Shichibukailer arasında en güçsüzü Moria idi ve hala da öyle gözüküyor (Eski-yeni içerisinde açık ara en güçsüzü Moriadır)

    Crocodile'ın CP9 üyelerinin hepsinden güçsüz olduğunu söylemek inanılmaz komik. Hikaye "saf güç gösterisi" ile ilerlemedi ki Crocodile'ın tam gücünü bilelim. Luffy'nin karakter analizi 1. bölümden 930'un bölüme ve sonrasına kadar uzanıyor, uzanacak da. Luffy dövüş esnasında taktiğini belirliyor. Crocodile'ı counterlayabildiği için G2 gibi bir şeye ihtiyacı da olmuyor (Ki elinde sudan başka kullanacağı bir taktik de yok). Zaten dediğim gibi Crocodile Kum yeteneği dışında başka bir Logia meyvesi yemiş olsaydı Luffy Alabastadan sağ çıkamazdı. Bu bana göre çok güzel bir plottur. İyi ki hikayeyi Oda yazıyor ve çiziyor. Sizin mantığınızla ilerleseydik Luffy çoktan nalları dikmişti bu arada

    Siz BM'ye bilenmişsiniz anlamadığım bir şekilde. Oda'nın hikayeyi anlatış şeklini anladığım için o bunu eziklemiş, bu buna tek atmış yorumlarını görünce komiğime gidiyor. Çünkü adam "fan service" düşünerek devam ettirmiyor bu seriyi.

    O yüzden iyi ki fanlar yazmıyor diyorum bazen bu gibi yazıları okuyunca




  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    güzel yazmışsın hocam ağzına sağlık.

    arkadaşlar Oda salak değil BM gibi bi karakteri çöp etsin daha evvelde çok dedim.orda yine sana katılıyorum örnek vermek gerekirse impel down da magellan tek atıyor bb tayfasına o zaman roger dan da güçlü herif onada tek atar.zehir bu zehir :D :D :D he luffy niye dayandı dersen Oda power ile.kaldıki koskoca king sürpriz saldırı yapıyor fark etseler nolcak ki BM ve tayfası cok dezavantajlı he oda istese king e dayak yedirtir miydi yapardı ama bu seferde luffyler geri planda kalacaktı adam BM yi geri plana attı bu şekilde.
    (Adam kendi de açıklıyor tek oturtamadığım haki olayı seride bu kadar uzun bir hikaye olacağını düşünmedim demiş.Marineford dan bahsediyor burada galiba çoğu kişi de benimle hemfikir.şuan konuda tutarsızlık yapılacak noktada değil bence ilerisini tasarlamıştır kafasında.)

    bunun dışında WB kaido dan da BM den de Shanks tanda güçlü idi ama bu demek değilki wb nin tayfasında ki elemanlar yonkou dan güçlü aynı zamanda şunuda belirteyim shanks wb ile görüştüğünde kolunun değilde yüzünde ki izin acı verdiğini söylüyor ve yonkou olduktan sonra almış o yarayı bb den almış(bb yi küçümsemeyin yani shici seviyesi felan diyen var adama :D)

    bende power up konusunda sana katılıyorum dostum eşit olmazlar ama baya yaklasırlar yonkou ve commander seviyesine.




  • crocodile konusunda da doğru söylemişsiniz adam 2 kere öldürdü 3. de şansa patates oldu bu luffy de zehire karşı bişi var etkilenmiyor hemen :D :D
    aynı şekilde kami enel meselesi var adam hızlı hemde kizarudan bile ama luffy e bişi yapamıyor lastik çünkü oda silah kullanyor hasar vermek için
    haki kullanıyor hareketleri tahmin etmek için birde yıldırım meyvesinden dolayı ses titreşimleri bile duyabiliyor luffy napıyor meyve yeteneği sayesinde combo ataklar yaparak bu yeteneği etkisiz kılıyor ama sonunda enel patates ediyor bunu.sonra enel in boşlugundan faydalanıp arkadaşları sayesinde pistol u patlatıyor yeniyor ama baya sansa.
    bence enelde, crocodile da cp9 daki tüm elemanlardan güçlü zayıf yanları neler derseniz
    crocodile meyvesine aşırı güveniyordu kendini geliştirmemiş su zaafına önlem almamış luffy ile karsılasana dek.
    enel ise gökyüzünde oldugundan saglam dövüş yapmamıs tecrübesi yok yine iyi dövüştü o halde.oda kendine asırı güveniyordu tabi.




  • Bak sayfaya bakarsan '' King'in geldiği '' o en sağdaki sayfadan görülüyor, '' Küçük bir nokta gibi uçup geliyor, gemiyle arasında biraz mesafe var '' farkedersen. O baloncuktada '' ? '' var hatta. Ardından Bm'de '' ? '' yapıyor, öncesindede var dediğim gibi, farketmişler geldiklerini, ama ne oldu? Sonuç = Geldikleri gibi gittiler, olay bu. Kendi silahını bile Nami'ye kaptırmış birisi Bm, bu saatten sonra anca şamar oğlanı olur diyorum.

    Luffy sadece '' Hızlı Geçiş '' için mi yaptı? Ciddi misin sen? Tekkai'yi aşamıyordu galleyla binasında Blueno'nun daha. Sonra powerup öncesi güçlendide g2'siz haliyle anca mücadele edebildi Blueno ile. Op'ta o dönem '' Hız ve Savunma '' çok önemliydi, hala önemli ama o dönem daha bir başkaydı. Blueno bile 4 tane sağlam g2'li vuruş yediki Luffy öncesinde şöyle diyor '' Tüm tekniklerim gelişecek '' . '' 1 '' gücünde bir çok darbeye dayanan adam '' 5 '' gücünde bir sürü darbeye dayanacağı anlamı taşımıyor. Crocodile '' 1 '' gücündeki Luffy'den saldırılara çok dayanıyor diye, g2'li saldırılara dayanacağı anlamı taşımıyor yani.

    O yüzden mangada '' Schibukai '' seviyesi olmadığı gibi, Yonkou seviyesindende söz edemeyiz. Yonkou '' 4 imparator '' geyiği sadece Oda'nın karakteri şişirmesi o kadar, daha sonra onu rezil rüsva etmesini iyi bilen birisi E.Oda. Bu manga sadece Luffy ve yanındakileri övmek için yapılmış, tek düze bir manga yani anlayacağın. Fazla kasmaya gerek yok bu yüzden '' Ondan dolayı böyle bundan dolayı şöyle '' gibi. Vakit öldürmek için takip ediyorum o kadar.

    Crocodile Cp9 Kaku ve Jyabura'nın epey gerisinde olduğu gibi, Blueno'dan biraz daha etkili bir karakterdi o kadar. Ama adam schibukai idi, nam yapmış vs vs. Bunlar önemli değil. Ne kadar ilerlediğin önemli. Gl'nin girişine alabasta'ya çökmüş, çöpün çöpü korsanları avlayan bir ezik yani anladın mı? Gl girişi diyorum bak. Bununla '' 800 yıldır Enies Lobby'i koruyan cp9 jenerasyon tarihinin en iyi ekibiyle'' nasıl bir tutuyim ben bu adamı? Neyse burayı fazla kurcalamaya gerek yok, mangada gösterilene göre yorumlamamız lazım sonuçta.

    Luffy'i küçümsemedi mi? Ciddi misin? Blueno '' İlk saldırıyı bile '' şu yüzden alıyor bak açıkliyim. '' Aramızdaki seviye farkını gördün galley La'da '' diyor adam o yüzden saldırıyı karşılıyor ve etkileniyor. Sonrasındada küçümsediğini belirtiyor zaten '' Bu adamın bu kadar gücü yoktu '' diyerek. Yani zaten bir mangada '' Ana karaktere '' karşıysan onu küçümseme kuralı ilk kuraldır bunu unutma. Her karakter için geçerli bu. Luffy'nin karşısına çıkan herkes onu küçümsemiştir buna tek attığı Bellamy bile dahil. Adama diyor '' Nasıl yumruk atılacağını biliyor musun? '' diye. Ne yapalım yani küçümsemese tek yemeyecek miydi? Yiyecekti tabiki. Op'ta yüksek zekalı fazla karakter olmadığı için ve herkes kibrinden dolayı eksik kalıyor zaten, mangada Luffy ve ekibinin gelişimi yönünde karakterleri harcama yönünde kurgulanıyor olay bu.

    Zaten shounen bir manga okuyoruz ve Oda bir '' Dragon Ball '' hayranı. Nasılki Android 17 ve 18, önceki Frieza'ya '' Yarım atacak '' seviyede ise ( Tek bile değil bak ) bu da böyle bir durum. Shounen serilerde her zaman bu durum geçerli, ha biz gelir '' Fanlık '' yaparız sevdiğimiz karakter ezilmesin diye '' Yok şöyle güçlü böyle güçlü gibi mantıklı yorum yaptığımızı sanıp '' saçma sapan yorumlar yaparız. Halbuki manga ortada, bir sonraki arc'taki karakter öncekine tek atacak seviyede halbuki. Buna Lucci'den tek yiyen Zoro ve Luffy örnek verilebilir. Halbuki öncesinde bir schibukai ekibi yenmişlerdi bunlar.

    Frieza'ya '' Evrenin en güçlü adamı '' diyorlardı, bir bakmışız bir arc sonraki en güçsüz düşman ona tek atabilecek seviyede. Tabiki Frieza sonra '' Golden Form '' açıp yeniden hatrı sayılır bir güce geldi tabiki ama ondan önceki haline bak birde :D Kuririn'in falan tek atacağı adam düşün önceki hali.

    Yani demem o ki bizim mantığımıza uymayan şeyler mangaka için uyuyor. Shounen seride her zaman önceki arc'taki adam zayıf kalır ( Tabiki tekrardan güçlenip gelmezse, bu detay çok önemli, yarın Crocodile ve Lucci çok sağlam gelse şaşırmam, güçlenmişlerdir der geçerim, ki öylede olacak gibi görünüyor, ama 2 yıl önceki halleri vasat, ki bu 2 ismin kendi aralarında bile güç farkı çok uçuk 2 yıl önce düşün yani )

    Shounen mangada mantık arama yani bu yüzden, Bm ve ekibinin '' Ezilip büzülüp, daha wano'ya bile ulaşmadan '' denizin dibini boylaması normal yani. Bm bir önceki arc'ta kaldı, o arc'tan sonra ne kadar ilerlediğini bile bilmiyoruz kadının, belliki oraya geçip '' Krallığını '' kurmuş daha ileriye gitmemiş. Daha rafteli gören tek korsan grubu bile Roger ve ekibi eski jenerasyondan. Bm ne kadar ilerledi daha ilerisine mi hükümdar oldu? Bunlar hakkında bir bilgi verilmedi, Kek adasında imparatorluğunu kurmuş olay bu.

    İstediğiniz gibi seriyi yontabilirsiniz, saygıda duyarım ama dediklerin '' Shounen '' mantığına uymuyor bence.




  • Roshipafu R kullanıcısına yanıt
    "GL girişi Alabasta'ya çökmüş"

    Siz hikayeyi hiç takip etmemişsiniz ki. Adam Alabasta'ya neden çökmüş haberiniz bile yok belli ki. Alabasta, 20 kutsal ejderden birine ev sahipliği yapıyor. Ama Alabasta kralı diğer 19 kutsal ejder gibi yukarı çıkmayı kabul etmiyor. (Doflamingonun ailesi de aynı şekilde yukarıda yaşamaktan vazgeçiyor) Ama asıl mesele Alabasta topraklarında bulunan "poneglyph"tir. Crocodile kendine aşırı güvendiği için çok fazla araştırma yapmadan oradaki poneglyph'in bir halta yaradığını sanıyor. Yani Alabastanın girişine çökmesinin sebebi başka. Anladınız mı?

    Sırf seride ilk başlarda gösterildi diye ezme peşindesiniz bazı karakterleri. Jyabura ve Kaku Crocodile'a hiçbir şey yapamazlar. Luffy gibi birisi onu counterlayabildiği için yenebiliyor. Jyabura ve Kakunun aklına böyle bir şey geleceğini hiç sanmıyorum.

    Aynı şekilde Enel de Luffy'den counter yiyor. Yani Oda mükemmel bir şekilde Luffy'ye rakip buldu time skip öncesi. Ki bu adamlar güçlü rakiplerdi, Luffy'nin o zamanlarki "saf gücü" ile yenmesi imkansızdı. Aklını kullandı ve o zamanki gücüyle kombine etti. Olay bundan ibaret.

    Oda DB hayranı diye aynı shonen hatalarını yapacak diye bir kural yok ve yapmıyor da. OP hikayesi DB'ye göre kendi içerisinde daha tutarlı. DB zaten bitmesi gereken bir seriydi. Sırf yapımcıların "fan service" yaptığı bir seri ile bana gelmeyin.

    Neyse demek istediğim Oda bu seriyi kendi içerisinde tutarlı yapmaya çalışıyor. Ve tek tutarsız şey burada "Haki" oldu. Hakinin girişi öncesi ve sonrası bir tutarsızlık var o da shonen diyip geçiyorum çünkü ne plot hole gördü bu gözler, hakideki plot hole hiçbir şey kalıyor. DB gibi bir seride çok fazla plot hole var bu arada. Fan service olması da cabası dediğim gibi.

    Shonenler arasında en tutarlı mangalardan biridir o yüzden OP. BM gibi top tierların tek yediği bir seri ancak DB gibi plot hole manyağı olmuş serilerde görülür. Siz okuduğunuzu başka şeylere yoruyorsunuz.




  • nemesis71421 N kullanıcısına yanıt
    BB güçsüz değil zaten kesinlikle. Oda'nın ufak ipuçları ve geçmişe dönük hikaye anlatımları da güçlendiriyor kim kimden daha güçlü diye.

    Crocodile bile WB'nin kendi tayfasındaki adamdan ani bir kılıç darbesi yiyişine isyanını görmediniz mi? Adam sen bu kadar güçsüz değildin diye isyan etti Marinefordda.

    Elbette Crocodile WB gibi en güçlü adamı yenemez. Olay bu değil olay güçsüz olmayışı ile alakalı.

    Neyse zaten seri kendi içerisinde tutarlı ilerliyor. Haki mevzusu da biraz plot hole oluşturdu ama onu da göz ardı ediyoruz yapacak bir şey yok. Yine de şimdiki haki seviyeleri ile güzel ilerliyor diyebilirim.

    Oda bu işi biliyor
  • Roshipafu R kullanıcısına yanıt
    dediklerinin %30 una katılıyorum paragraf paragraf ilerleyim.
    yukardada yazdım king commander seviyesinde boş beleş bir adam değil yani gemiyi alabora edebilmesi normal o an BM karşılık veremediyse güçsüzlüğünden vsvsvs değil tamamen luffy lere zaman kazandırmak için.BM ve katakuri (bence) king den güçlüdür mugetsuga ya katılıyorum burda.namiye zeus u kaptırması tamamen shounen zihniyeti içinde olan bi durum.hollywood da bile var bu durumlar dangalağın teki kötü adamı komik duruma sokar hani :D

    hız ve savunma elbette önemli bu ilk zamanlar da şimdide bknz.(doffy g4 açan luffy e hızın iyi ama gücün benden az diyor kkg ye kadar :D katakuri de aynı şekilde konusuyor)ancak kum adama karşı blueno veya lucci ne yapacak ? yumruk mu sallasın tek çare haki veya su işte.he gl nin alabasta adasına kurulmus doğru aslında über süper güçlü değil meyvesi güzel keza enel örneğide aynı çatı altında incelenir.

    bu dediklerine aynen katılıyorum shici seviyesi diye yonkou seviyesi diye ödül miktarı diye güç seviyesi olmaz ama herkesi de shici veya yonkou yapmıyorlar sağlam tayfa lazım ikisi içinde.luffy leri şişirmek için demişsin bir yere kadar doğru sonuçta adamlar 0 dan tayfa kurmus isim yapmaları lazım doffy i müttefikler ile aldılar ama bm yi yenemediler adadan sağ kurtuldular kaidoyu yenemediler(henüz).yonkoular eziklenmedi yani.

    luffy i hepsi küçümsemedi yalnız doffy katakuri lucci bunlar yıllarca savas yapmıs adamlar dövüşün ilk kuralı rakibini küçümsemedir bunu bilen insanlar zaten bulundukları yerleri hakediyorlardı.spo vermek istemezdim ama hxh de gon hanzo ile dövüşürken hanzo patates ediyor bunu ama içindeki azmi görünce bilerek yeniliyor keza katakuride öyle luffy yere düştükten sonra yenildim diyip sırt üstü düşüyor ilk defa. lucci içinde söyleyebilirz bunu güç durumunda lucci luffy den iyiydi ama luffy daha azimli idi robin i kurtarmak için.bellamy doğru örnek olmamıs zaten güçsüz oluğunu biliyoruz olay güçlü birinin güçsüz birini hafife alması.

    frieza konusunda sunları söyleyebilirim kendisi birebir eneldir db de kendi agzından söylediği laf sudur ben antrenman yapmadım evrendeki en güçlü bendim 10 dk (lafın gelişi nekadar hatırlamıyom) antrenman yapıyor adam golden freeza oluyor.lucci haki öğrenmiş gibi diyebiliriz.cobby var mesela ilk basta bizim giibi insan ama sonra garp eğitiminden geçiyor kim bilir ne oldu kururin felan desek hakaret olur cobby için.keza sabo var küçükken hayvan gibi güçlü dragon eğitiyor yine belki commander seviyesinde bi adam.dragon ball da böyle bişi yok ne yazıkki goku var o kadar herkesi alıyor sonra 2 3 karakter daha katıldı yanına son seride op ta yapamazsınız bunu.

    dragon ball shounenler içinde çok ayrı orda serinin basından beri aynı olay var.one piece bundan etkilendimi evet tamamen mi hayır.öyle olsa karakter kalmaz savasacak sonucta db de sürekli baska evrenden gezegenden karakter geliyor .toriyama db de güzel bi kurgu yapmıs sırıtmıyor aynı kurgu opm de de var mesela neyse cok uzatmayım.sözün kısası bütün shounenler aynı değildir he birbirine benzer yanları var ama one piece ile db yi kıyaslamak cok abes kacar hocam.lucci haki bilmiyordu luffy gibi aynı seviye adamlardı bunlar croco luffy ve lucci seviyesinde değildi sadece meyvesi iyiydi.yine örnek açısından yanlıs olur bu durum.haki öğrenince bellamy luffy den dayak yedi çünkü zaten hakisizde güçsüzdü.

    son olarak roger konusuna gelirsek roger wb hariç diğerlerinin ötesinde bir korsan o dönemde shiki roger wb ve bunların(bm ve kaido) kaptanı vardı(önceki sayılardan aynı tayfada oldukları kestirilebilir.)roger içlerinde raftele ulasan tek isim wb de gidebilirdi istememiş adam aile kurcam demiş saygı duyuyoruz.




  • Öncelikle şunu söyliyim, cp9 bir '' İstihbarat '' birimiydi ve Op'ta bir '' Meyve Kitabı '' diye birşey var. Lucci ve Blueno cp9 üyesi ve araştırmacı olarak zaten '' Çok bilgili '' insanlar. Yani Op'ta yenilen bir önceki karakter bir sonraki karakterden sadece güç olarak değil '' Zeka ve bilgi '' olarakta geride.

    Crocodile'ın meyvesinin zayıflığını Luffy denen gerizekalı şans eseri buluyor diye kimse bilmiyor ya da bulamaz anlamı taşımıyor.

    Alabasta'ya niye çöktüğünü biliyorum '' Antik silah pluton '' için tabiki, iradesi çoktan kırılmış adam '' Seviyesini yerini bilmiş , gelmiş gl nin başına çökmüş '' . Yahu 10 yıl önce Dressrosa'yı 1 gecede ele geçiren Doflamingo nere? 15 yıl Alabasta'yı ele geçirme planları yapan, bunun için bir ekip toplayan ve kendini Kahraman gibi gösteren dandik Croco nere? Sbs'deki açıklamaya göre adam 15 yıl boyunca Alabasta'da sadece Kahraman lakabında duruyor, Kral bile olamamış yahu. Adam gl girişindeki Alabasta'yı dahi ele geçiremedi 15 yılda, geldi apaçi Luffy'den dayak yedi.

    Birde Lucci'ye bakın, daha 13 yaşında cp9 üyesi, bir ülkeyi ele geçirecek olan korsanları pataklayıp olay çözmüş, koramiraller açıklamıştı bunu. Gl girişinde 15 yılda krallık ele geçiremeyen Croco nere? 13 yaşında krallık ele geçirecek seviyede Lucci nere? 1 gecede Yeni dünya girişinde krallık ele geçirecek Doflamingo nere? Anladınız mı mantığı?

    Lucci ve ekibi, bir adamın '' yüz tepkisinden '' ve '' Nabzından '' neyi doğru söylediğini veya ne yapacağını anlayan bir ekipti. 800 yıldır Enies Lobby'i koruyan cp9 jenerasyonunun en güçlü ekibi ve tarihin en iyisi Lucci, koramiraller öve öve bitiremezken. Gl'nin ilk yarısında bu kadar tecrübeli olan adamlar zaten Crocodile'ın sıvı zayıflığını çözebilecek düzeyde kişiler, sandığınız gibi değil yani? Gl girişinde kimse bulamıyor diye onlarda bulamayacağı anlamı taşımıyor. Jinbe, daha önce Moria ile hiç karşılaşmadı belliki ( Bence karşılaşmadı ) '' Ama onun zayıflığının tuz olduğunu '' biliyordu, bu yüzdende tuzlu su ile zombilerini etkisiz hale getirmişti, sonrada shotladı Moria'yı.

    Bu bağlamda Crocodile '' Logia '' ondan kurtulur gibi birşeye sığınmayın bence dostlar. Crocodile'ın zayıflığını bulabilecek bilgi ve donanıma sahip kişiler cp9 ekibi, adı üstünde istihbarat bunlar, rahatlıkla hallederler Crocodile'ı. Zaten logia dokunulmazlığı gittiğinde sadece Blueno Fukurou Kumadori ve Kalifa'yı yenebilir , Kaku ve Jyabura'yı yenemez, Lucci'ye ise ezilirdi durum bu mangada gösterilenlere göre.

    Oda çok iyi mangaka he, Haki olayı saçma diyip diğerleri konusunda tutarlı demek? Seride şeytan meyvesiyle birlikte en önemli güç Haki ama '' Haki '' dışında sıvama yok tarzı yorumlar atılıyor. Yahu zaten haki en önemliydi bu konuda, onu sıvayınca ve mantık hatası çıkarınca direk saçmalamış oluyor zaten, anladınız mı?

    Enel olayına gelince, Enel ile ilgili herhangi birşey demedim. Enel tamamen '' Anti '' olayına gitti. Enel'in saldırıları Luffy'e hiç etki etmiyordu, benim Enel ile ilgili çok geniş bir analizim bile var başka forumda. Enel'in çok güçlü olduğunu her zaman her yerde vurgularım zaten, antrenman yapmasına gerek yok zaten yapacağı tek antrenman '' Dayanıklılığını '' artırması olacaktır birazda savunmasını güçlendirse yeter, adam zaten yıldırımıyla k.hakisini geliştirmiş, üstüne çok güçlü yıldırım saldırıları mevcut 200 milyon volta kadar. Kocaman bir gemiyi uçurabilecek voltlara sahip, adam Ay'a gitti yahu dahası mı var? Diğer bosslar yenildiğinde komada yatarken bu adam bir süre sonra ayağa kalkıp Ay'a gitmiş. Luffy'e yenilenler içerisinde hedefini gerçekleştiren tek karakter Enel. Amacı Ay'a gitmekti ve gitti sonuç olarak. Luffy olmasaydıda Skypia adasını mavi denize düşürecekti, Luffy'nin elindeki altın sağolsun yırttılar ( Altın iletken ya, koca yıldırım kütlesini emdi Luffy altınla ) .

    Yani ben bir sonraki arc öncekine tek atar derken, ( Enel hariç ) demek istemiştim. Neyse fazla kurcalamadan olayı netleştiriyim bu konuda.




  • G4 Luffy'nin Kaido'dan yediği tektir. Tek yedi.

    BM ve tayfası ise tek yemedi. Gemilerine saldırılınca suya düştüler. Gerçi sadece BM salağı düştü gördük. Diğerleri muhtemelen Perospero yardımıyla kaçmıştır. BM biraz aptal bu konularda WCI'da gördük.

    Ama bu tek yemiş olmuyor. Seride büyük bir boşluk oluşturmak istiyorsanız buyrun siz yazın One Piece'i ve BM'nin tek yediğini söyleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roshipafu

    King , Big Mom ve adamlarına tek attı.

    Bir yonkou nun sağ kolu , başka bir yonkou yu ve yanındaki adamları etkisiz hale getirebiliyor. One Piece böyle bir manga işte.

    Yonkou'da Schi seviyesi gibi birşey aslen bu vurgulanıyor ( Hepsi farklı seviyede ya )

    Sanji, Page One'yi uzun sürmeden halledecek, sonra en az 1 kişiyle daha karşılaşır muhtemelen. Oradan Queen'e yürür.

    Zoro King'i alacak zaten, sonrada adadaki en güçlü 2.kişi olan Shogun'u alır. Shogun'un tipine bakıp yargılamayın çok güçlüdür o da.

    King'te Shogun'da Katakuri'ye tek atacak seviyededir bence. Arc ilerleyince geride kalan karakterin çöp olduğu ortada mangada.

    Sanji bu arc sonu Big Mom gibi en zayıf yonkou seviyesine gelir rahat, Zoro'da Big Mom'a tek atabilecek seviye olur bence. Arc ilerleyince karakterlerin gücü daha net belli oluyor ve aşırı bir güç artışı oluyor çünkü.
    King alt tarafı zaten o şekilde ilerleyebilmesi mücize olan bir gemiyi devirdi yahu

    Page One'ın Drake tarafından arkadan bıçaklanacağını düşünüyorum :d




  • Roshipafu R kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle iyi günler
    zaten croconun zayıflığını kimse bulamaz demedik sadece kimse kullanmamıs ki luffy kullanınca da kazanamıyor hemen 2 kere patates oluyor ilkinde bilmiyor ikincide biliyor ama adam meyve uyandırmıs dövüyor luffy i.neyse burayı uzatmayım.zaten bende güç olarak croco lucci seviyesi demedim lucci baya sağlam adam haki öğrenince sabo ile rival oldular (bence).doffy örneği çok ucuk. bilgi konusu demişsinizde adam marine den de yonkou dan da vsvsvvs celestial olmayan herkesten cok sey biliyor teoriniz hatalı burada.yeraltının imparatoru adam ama anca dressrosa da kalıyor güç vsvs seyler etkili kaido ,BM bilgi ile düşmez bkz.(BM nin anasının resmi kırılıyor felan bi bok olmadı.kaido sarhos dediler luffy e tek attı.bunları ezikleyecek diyorsunuz Oda?)
    doffy ve croco meyve güçlerini kullanarak basa geçmeye calıstılar.doffy ülkenin basına geçmeye calısıyordu croco ise antik silahı (basa geçmeyi düşünmedi denese foyası meydana cıkardı)
    haki konusunda mugetsugaya katılmıyorum haki olayı cok bosluklar getirdi seriye önceki yazımdada belirttim ama sizede katılmıyorum serideki ana güç seytan meyvesidir.haki kıyaslayacak olursak db deki 'ki' olabilir narutoda 'çakra' bunlar yan ürünler yazarlar hep sonradan cıkarmıs oturtamamıs oturtmus artık sansa.ama hiç biri ana güç değil.
    yok ben eneli örnek olarak koydum ama yarın öteki gün doffy de çıkar gelir hapisten doffy güçsüz mü olacak adam aynı gücünde ve commander seviyesinde güçlü.aynı baglamda lucci de düşünülebilir sonra law var hala luffynin yanında luffy den güçsüz dedik ama oda neden luffynin yanında tutuyor niye eziklemedi ? croconun birşeyler yapacagını sanmıyorum ama onuda eziklemiş sayılmaz.bu dediğiniz olay db de, narutoda ,fairy tailde(özellikle bunda .... ilk sezonu izle sonra hep aynı :D ) mevcut op da yokmu var bellamy örnek olur mesela diğerleri kadarmı kesinlikle hayır.




  • Yeni gelen bilgilere göre Shanks en yüksek ödüle sahip Yonko imiş.

    BM ve Kaido'nun ödülü 2 milyarın üzerindeymiş.

    Shanks'ın şeytan meyvesi yokmuş (Güncelde de yok)
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.