Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gkys Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (3 Mobil) - 13 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.462
Cevap
593
Favori
2.275.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    Dostum eğer devletten yararlanıyorsa , üzerinde barkod olduğu için zarfı vermeyebilirler. Devlet üzerinden alındığında camın markası sistemde gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzağı görememe sıkıntım vardı, aldık gözlüğümüzü numaram bayağı büyükmüş, almışken bütçede varken iyi bir şey olsun dedim.

    Bizim oradaki en afilli gözlükçüye girdim, diğerleri kaçak tütün dükkanı gibiydi, vitrin ve medikal manada en azından dış görünüşü bayağı iyi bir müessese idi.

    Gözlükçü gayet naifti, bana filtreli cam önerdi, çerçevem çok rahat ve tam bana uyan bir çerçeve buldum. Buraya kadar herşey güzel (reçeteye ilaven çerçeve + cam 100 lira verdim ilk defa gözlük sahibi oldum bu arada).

    Şu ışığı toparlayan, zararlı ışıkları süzen (antre olması lazım) filtresi ile kaliteli bir cam aldım.

    Ancak gözlerim çok ağrıyor. Numarası benden biraz daha az olan bir arkadaşım var, gözlüğü basit 5 kuruş vermemiş, takıyorum uzak netleşiyor (çok olmasada) ve normal görüşüm ile gözlüklü görüşüm arasında nesnelerin boyutunda bir farklılık yok, sadece uzak netleşiyor.

    Ancak benim gözlükte cisimler basıklaşıyormuş gibi oluyor. Yani gözlüğü takınca bir tık uzaklaşıyor her şey. Ayrıca bazen konsantre olduğumda alışsam da, gözümü kırptığımda ufaktan sağa sola daldığımda hemen görüşümü - odağımı kaybediyorum, gözlerim sulanıyor. Mide bulantısı pek olmuyor ancak ağrımsı bir rahatsızlık var.

    Ve bir basınç hissediyorum, baş aşağı durursunuz ya hani gözlerinizde bir basınç olur onun gibi.

    Gözümün sulandığı anlarda şaşılaştığımı bile hissediyorum.

    Şimdi birisi reçeteden kırma bedava gözlük, ben 100 lira para verdim üstüne.

    Benim gözlük görüş ve ışığı toparlama açısından, yansımalara karşı koyma açısından (filtre sayesinde) bayağı bir daha iyi ancak bu rahatsızlığa değer mi bilmiyorum. Birde renkler benim gözlükte daha tok, daha koyu. Arkadaşın gözlükte silik, grimsi daha çok.

    Gözlüğü alalı 1 aydan fazla oldu düzenli kullanmaya karar vermek şimdi nasip oldu. 4-5 gündür kullanıyorum. Daha önceden de bir kaç kez taktım ama bu şikayetler yüzünden hevesim kaçtı bıraktım. Bazı günler yarım gün takıyor geçiyorum.

    Bunun sebebi ne olabilir sizce ? Numaranın büyüklüğünden mi , filtreden mi ? İadesi var mı bunların ? Yani adama gidip al filtreni bana normal devletin karşıladığı camı ver paramı da geri ver diyebiliyor muyum ? Böyle bir taahüt varsa da bunun süresi falan var mı ?

    Umarım yeterli detayları verebilmişimdir. Normal görüşüm ile gözlük arasında nesnelerin boyutları farklı gibi, elini suya koyduğunda dışarısı ile arasında oluşan fark gibi. Dolayısı ile dikkatimin dağıldığı noktalarda ciddi rahatsızlık yaratıyor ve gözlük takmak dinlendirmesi, rahatlatması gerektiği yerde yoruyor.

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinir, duacınız olurum. Takmasam görmüyorum, taksam canım yanıyor. Umarım 1-2 hafta tak alışırsın dışında cevaplarda alabilirim.

    Sevgilerimle, saygılarımla, şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 18 Temmuz 2016; 2:25:21 >




  • freshmind kullanıcısına yanıt
    Merhaba numaralarınızı tam olarak yazarmısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat.old

    Merhaba numaralarınızı tam olarak yazarmısınız

    1.75 - 2.20 olması lazım hocam. Uzak, miyop.
  • Alicanarslann A kullanıcısına yanıt
    haklısınız, bu durumda zarfların cep telefonuyla görüntüsünü almak ya da fotokopisini almak çözüm olacaktır.
  • freshmind kullanıcısına yanıt
    Doktora tekrar kontrol olarak daha düşük bir numara ile başlayabilirsiniz yada bu numaraları bir süre kullanın alışacaksınız miyoplarda ilk kullanıcılar biraz zorlanır bazı doktorlar ilk kullanıcıya küçük numara yazıp 6 ay sonra gerçek numarayı verir 15 gün aralıksız takın birde reçetenizle gözlüğü başka bir gözlükçüye numara kontrolu yaptırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat.old -- 19 Temmuz 2016; 5:01:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    Camların bazı köşeleri erimiş gibi görüşü engellemiyor,derecesi yüksek olan camda yansımalar artmış çil çil yansıyor gibi ışık altında...İçime sinmedi gibi
  • by_heat kullanıcısına yanıt
    normalde cam kesilmeden önce kaplama atılır, fakat sizin camlarda kaplama silinip tekrar atıldığı için oldu köşe ve kenarlardaki o izler.

    yani kesik cama kaplama atılınca camların dik kısımlarında ve kenarlarda iz kalıyor.

    içinize sinmiyorsa gözlükçünüzle görüşün.
  • Değerli Forum Üyeleri,
    Uzun süreden beri kullanmakta olduğum gözlük camlarından şikayetim var. En kısa sürede tekrar bir doktor kontrolünden geçip camlarımı yenilemeyi umuyorum.
    Bir önceki reçetem miyop 2.5 derece (sağ sol), 0,75 derece astigmat gene sağ ve sol.
    Ankara özelinde tavsiye edebileceğiniz, doğru ve dürüst ticari yaklaşımda bulunan optik işleri ile uğraşan tanıdık veya bildiklerinizi lütfen buradan veya özel mesajdan paylaşmanızı rica ederim.

    İlginiz ve zamanınız için teşekkürler.

    Selamlar, saygılar....

    Burak
  • Numaralı Güneş gözlüğü mü,colormatik cam gözlük mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numaralı daha gerçekçi olur kolormatik yeterli koruma sağlamayabilir çok yoğun güneşte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş gözlüğümün canımda çıkmayan bir orjinal etiket izi vardı camı değiştirmişler bu sefer her iki cam üzerine 0 ve 1 numaraları damgalanmış adamlara camda iz var diye veriyoruz damgalı eşek gibi geri gönderiyorlar yani şimdi bu nedir kabul edilecek bir yanı var mıdır?
  • Yurtdisindan ayrı ayrı gözlük ve cam almayı düşünüyorum. İzmirde bunları kestirip taktirabilecegim bir yer varmı Acaba? Bazı optiklere sordum yapmıyoruz dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir süre önce yeni bir gözlük aldım. Shamir Glacier marka, 1,67 indeksli. -4,75 sph, -1,0 cyl. Şöyle bir sıkıntım var, sol camın dış kenarına doğru baktığımda görüntü acayip flu. Düz baktığımda sorun yok. Sağ camda sıkıntı yok. İlk başta gözlüğü aldığım yere sorma imkanım olmadı, başka birkaç gözlükçüye sordum cihazla falan kontrol ettiler klasik cevap olarak sorun yok zamanla alışırsınız dediler. Biri dedi eski çerçeveniz ufak olup da büyük çerçeveye geçilince normaldir (evet gerçekten eskisi buna göre daha inceydi). Neyse evet zamanla alıştım ama görmemeye alıştım yani :) Aldığım yere götürdüm baktılar camda sorun görünmüyor doktor hatalı numara teşhisi yapmış olabilir dediler. Doktora tekrar gittim dedim böyle böyle. O da camın montajında hata olduğunu, odak noktasının buruna doğru yapıldığı için dış tarafta görmenin bozulduğunu söyledi. Buradaki optik uzmanlarına da sorayım dedim, nedir bu işin aslı? Gerçi her halukarda bu camı tekrar yaptıracağım şart oldu artık, kurcalarken anasını ağlattılar çizik içinde bıraktılar. Bu arada araştırırken Essilor Crizal marka tavsiye ettiler ama ciddi fiyat farkı var arada. Mevcut camları 300 tl'ye aldım, Crizal için 600 tl den falan açıyorlar kapıyı (%50-60 inceltilmiş Alize+Uv kaplama). Aradaki farkı ödeyip tekrar Crizal mi alayım değer mi? Ayrıca Shamir'in böyle iki oynamada bu kadar rahat çizilmesi de hayal kırıklığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinarious -- 25 Temmuz 2016; 23:26:37 >




  • Arkadaşlar benim gözüm
    R: -2.00 170°
    L: -1.50 5°

    Şimdi ben çok dandik olmayan aynı zamanda da pahalı olmayan cam almak istiyorum.

    Nasıl bir cam alacağımı bilmiyorum. Tek istediğim hareketli bir iş yaptığım için çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı olması. Outdoor bir insanım yani.

    Aldığım bazı fiyatlar şöyle
    1-Rodenstock %40 inceltilmis 280 tl
    2-Tora (ipek optik urunuymus) skyline kaplamalı imiş %30 inceltme 240tl
    3- Atasun optik camı %30 inceltme 120 tl
    4- Atasun optikte seiko %45 inceltme 500 tl (bu çok utopik geldi)
    5- en imkansızı zeiss 2300 tl zaten alamam.

    Benim sormak istediğim ben bir optige girdiğimde ne diyeyim tam olarak?
    Bu soylediklerimde nelere dikkat etmeliyim ne sormaliyim anlamadım...

    Bilgilendirirseniz sevinirim
  • Bi gozlukcuye gittim.
    Odak falan olcmedi.
    Goz kararı yaparım ben sorun olmaz dedi.
    Diyecek bir şey bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ve uzmanlar iki sorum var.
    ilki miyopi de gözlük camları inceldikçe bu gözün küçük görünme durumu ortadan kalkıyor mu?
    İkinci sorum reçetem şöyle: 3,75 1,25 175-5,25 1,00 165 bu camlar birbirinden ayrı aynı kalınlıkta olmaları için birini %40 diğerini %60 mı yaptırmalıyım?

    Üçüncü sorum önceki camlarım hoya idi ve çok memnunun, kaç senedir hiç çizilme falan olmadı fakat biraz kalınlar. Sizce ne kadar incelttirmeli ve ortalama ne kadar tutar. Sgk ödemesi de var o ne kadar veriyor bilmiyorum ama.

    İki dedim üç soru oldu. Cevaplarsanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her iki camın inceltme oranı aynı olmalı yoksa abbe değeri farklı olur ve görme kalitesi iyi olmaz o yüzden her iki göze 1.74 tavsiyemdir birde gözün küçük gözükmesi çok engellenemez sonuçta 5 numara ama şakaklardan çok büyük olmayan bi gözlük çerçevesi seçerseniz daha şık durur aksi taktirde miyop cam kenarı daha kalın olduğundan estetik olmaz ne kadar küçük çerçeve o kadar ince cam demektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat.old -- 1 Ağustos 2016; 22:13:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu defa gözlük camlarımı Transitions Cam yaptırayım dedim.

    Gözlükçüm Hoya marka cam kullanmış.

    Bu cam nasıldır?

    Garanti kartında,

    Ürün Adı: HİLUX 1.50 SENSİTY GREY HVLL

    yazıyor.

    Sağ Göz
    Uzak
    Sferik: 0.50
    Silendirik: -1.25
    Aks: 90

    Sağ Göz
    Uzak
    Sferik: 0.75
    Silendirik: -1.00
    Aks: 95



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 2 Ağustos 2016; 0:25:47 >
  • arkadaşlar şuan colormatik gözlük camı kullanıyorum. birkaç sorum olacak

    1. güneşten çok rahatsız olduğum için; renksiz camlarda da uv. ışığı engelleyen bir cam modeli varmı? işe yarıyor mu?
    2. cam markası olarak zeiss düşünüyorum, fiyatlarını bilmemekle birlikte orjinal olduğunu nasıl anlarım, üzerinde ışığa tutunca damga oluyomuş?
    3.zeiss dışında marka tavsiye edebilirmisiniz?

    şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.