Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.461
Cevap
593
Favori
2.275.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0je

    Bronz kaplama,gümüş kaplama,altın kaplama,platin kaplama bunlar arasındaki farklar doğrumu acaba bende gümüş kaplama var.1,5 sene oldu....Siz hangisini önerirsiniz?Yada marka model önerebileceğiniz?Çoğumuz atasuna gidiyoruz markaları bilmiyoruz sadece seçenekler var...Camları başka yerdenmi almak gerekli sadece cam satan yerler varmı?

    Onlar sanırım sadece Atasun tarafından kullanılan terimler. Mesela antirefleli ise bronz kaplama diyor, bir özellik daha varsa gümüş, bir veya birkaç tane daha varsa altın. Aslında tek tek ne olduğunu bilmek lazım. Bu terimlere kanmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 16 Ağustos 2013; 18:17:37 >
  • acizcool kullanıcısına yanıt
    peki şimdi dahada içime sindi teşekkür ederim...
  • Bu gün bir gözlük siparişi verdim. 0,25 0,25 astigmat var bende. gözlük kullanmasan olur dedi gözlükçü. fakat gözlerim çok yoruluyor. 10 saat bilgisayar başında kalıyorum. Hoya marka cam istiyorum dedim. hoyanın adı değişti dediler. tora mı olmuş neymiş anlamadım. bilgisayar için korumalı olacak dediler. ve kolanyağı alkol kesinlikle değdirmiyorsun yoksa kırılır dediler. tag hauger çerçeve seçtim toplam 600 tl ye geldi bana. tag liste fiyatı 865 tl idi. cam çok önemli dedim benin yani kandırmasınlar diye söyledim. siz merak etmeyin beyfendi bize güvenin dediler. garatilerinide vereklermiş. kolonyağı olayı kafama takıldı böyle cam varmı gerçekten. hoya ne zaman tora oldu. teşekkür ederim.
  • Yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum ama bu cam olayından hep kazık yedim aldığım yerler ne sertifika kartı nede başka bir belge verde bu bilgikeri okuyunca bu kanıya vardım.Bugün göz dokturuna gittim sağ :+5.50 sol:+3.50 yeni bir özlük alacağım benim için önemli olan incelik ve pc başında iken beni rahatsız etmemesi ustalardan cam tavsiyesi bekliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    merhabalar ben epilepsi hastasıyım uzun zamandan beri rahatsızlığım var. titreyen Floresan lambaları, reklam panolarında ani değişen ışık görselleri, disko ışıkları, araç kullanırken ağaçların arasından görünüp kaybolan güneş ışıkları. daha bir çok vs. sebepler nöbetimi tetikliyor.
    Birçok gözlükçü gezdim. hiçbiri bu konu hakkında bir fikir dahi veremiyorlar. Daha önceleri Nöroloji doktorum ile görüşmüştüm bana UV filtreli Polarize gözlük kullanmamı söyledi.
    Polarize filtreler sadece güneş gözlüklerinde mevcutmuş. bir alışveriş merkezinde güneş gözlüğü ile dolaşmak yada gece eğlence merkezinde güneş gözlüğü takmak. çevredeki diğer kişiler tarafından ne kadar hoş karşılanır ?
    "Kroya bak gece gece gözlük takıyor derler" diye kullanmak istemiyorum.

    VisionArt firması ile görüştüm. onlarda bana fotokromik T7 gözlük önerdiler ama oda youtu bede falan baktım ani parlayan ışıklara engel olamıyor.

    Yarın sabah göz doktoruna gideceğim. kesinlikle eminim oda çözüm bulamayacak yada bana eğer bir görme sorunum varsa numaralı verecek vs. fakat benim derdime bir çare olabilecek bir önerisi olan var mı arkadaşlar?

    Selamlar,

    Öncelikle geçmiş olsun. Sizin sorununuz belki de çoğu gözlükçünün ilk ve son defa rastlayacağı türden ki, benim için de geçerli ve çözüm için deneme yanılma yapmaktan başka çare yok.

    Sorununuzun tam olarak ne olduğunu doktorunuz biliyordur ve onun verdiği tavsiyeden yola çıkarak yansımaların sizi rahatsız ettiğini onun verdiği bilgiye dayanarak söylemek mümkün. Peki yansıma parlama önleyen cam olarak ne var? İki alternatif sunulabilir:
    * Antirefle
    *Polarize

    Antirefle daha çok gece farlardan ya da bilgisayar-tv'den gelen yansımaları kesmekte yardımcı olacaktır.
    Polarize ise çok daha farklı bir sistemle, cam içindeki bir çeşit filtre sayesinde ortaya çıkan daha güçlü yansımaları kesmeye yarıyor.

    Çözüm polarize cam ve içten dıştan antirefle kaplama olarak görünüyor. Polarize cam zaten renkli olmak zorunda. En düşük ihtimalle %40-50 arası bir renk kalacak.
    Size tavsiye edilen T7 (Transitions 7) cam değil de, Drivewear denilen hem Transitions özelliği hem de polarize ve antirefle kaplamalı camı önerebilirim.

    Camın özellliği gündüz T7 sayesinde %85'e kadar koyulaşması, bu sayede zaten güneş ışınlarını, Uv ışınlarını kırmış olacaksınız. Ayrıca polarize ve antirefle sayesinde de oluşabilecek yansımaları en az seviyeye indirecek duruma gelecek.

    Bunların dışında daha farklı, anternatif çözüm için bir araştırma yapmak gerek. Yanlış hatırlamıyorsam Zeiss'te farklı bir cam seçeneği mevcuttu. İş yerine gittiğim zaman iyice bir gözden geçirip yine bilgilendiririm.

    Son olarak da, benim gözümdeki gözlük, bacağımdaki protez, kulağımdaki kulaklık, dişimdeki tel ya da her ne takılabilirse kimseyi ilgilendirmez, kimse de "kro, sakat vs." muamelesi yapamaz ve hiç kimse de umurumda olmaz. Kimsenin saçma sapan düşünceleri benim sağlığımdan önemli olamaz. Çok şükür saydıklarımın hiçbiri bende yok; ama olana da aşağılama, küçük görme gözüyle bakanı da insan yerine koymam zaten. O yüzden gözlüğünüzü takın, rahatınıza bakın...

    hocam gözlükçüye uğradım linkteki reçeteyi verdi

    DriveWear gözlük camı hem polarize hem UV filtreli hem de yazmıyor ama AR filtresi mevcut sanırım rengi de gece açılıyor gündüz koyulaşıyor.
    Sormak istediğim soru Drivewear gözlük camı transitions T7 kadar hızlı bir şekilde ışığa adapte olabiliyor mu?
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    Drivewear larda t7 bence suan yok. Alacaginiz drivewearlar t6 hammaddeli olacaktir.
    T6 ile t7 arasinda koyulasma ve acilma suresi ile ilgili ucurum yok t7 biraz daha hizli koyulasiyor acilmalari ayni ama t7 sicak havalarda da % 70-80 arasi koyulasabiliyor t6 % 60 larda kaliyor. T7 icin daha dengeli oldugu soyleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0je

    Bronz kaplama,gümüş kaplama,altın kaplama,platin kaplama bunlar arasındaki farklar doğrumu acaba bende gümüş kaplama var.1,5 sene oldu....Siz hangisini önerirsiniz?Yada marka model önerebileceğiniz?Çoğumuz atasuna gidiyoruz markaları bilmiyoruz sadece seçenekler var...Camları başka yerdenmi almak gerekli sadece cam satan yerler varmı?

    Onlar sanırım sadece Atasun tarafından kullanılan terimler. Mesela antirefleli ise bronz kaplama diyor, bir özellik daha varsa gümüş, bir veya birkaç tane daha varsa altın. Aslında tek tek ne olduğunu bilmek lazım. Bu terimlere kanmamalı.

    Kesinlikle bu terimlere kanmamalı. Atasunun hedef kitlesi 68tl diye çağırdığı alt kesim müşterilerdir. Ama 68tl niyetiyle giden müşteriler 400-500tl alış veriş yapıp geri dönüyorlar en nihayetinde çünkü altın bronz diye şark kurnazlığı diye tabir edebileceğimiz bazı kelimelerle insanları resmen kandırıyorlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin essilor crizal kaplama, hoya hi-vision kaplama, zeiss carat kaplama vs. markalı camları türkiyede bulduğunuz gibi bulabilirsiniz ama herhangi bir ülkeye gidip bana altın kaplama cam ver deseniz sanırım size gülerler çünkü öyle bir kaplama yok henüz. adı sanı belli olmayan camları ne yazık ki halkımıza altın gümüş diye yutturdular. Yine forumda tecrübe eden arkadaşlar olmuştu bu camların adı sanı nedir diye sorduğunda bizim camlarımız yanıtını almış?!?!? biz burada dünya çapında yaygın olan ve kullanılan camlardan bahsediyorken kim ne yapsın sizin isimsiz camınızı? isimsiz camlar piyasada daha ucuza bulunabiliyor zaten. Özellikle bu konuyu araştıranlar kaliteli iyi bir cam almak niyetindeler ve sanırım çoğunluk olarak biz atasunu tercih etmiyoruz.
    sonuç olarak başka gözlükçülerden sadece cam almanız da mümkün ama onlarda da gayet güzel çerçeveler bulunuyor bir gezin kendiniz karar verin derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prokopi -- 17 Ağustos 2013; 9:38:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan KIZIL

    Bu gün bir gözlük siparişi verdim. 0,25 0,25 astigmat var bende. gözlük kullanmasan olur dedi gözlükçü. fakat gözlerim çok yoruluyor. 10 saat bilgisayar başında kalıyorum. Hoya marka cam istiyorum dedim. hoyanın adı değişti dediler. tora mı olmuş neymiş anlamadım. bilgisayar için korumalı olacak dediler. ve kolanyağı alkol kesinlikle değdirmiyorsun yoksa kırılır dediler. tag hauger çerçeve seçtim toplam 600 tl ye geldi bana. tag liste fiyatı 865 tl idi. cam çok önemli dedim benin yani kandırmasınlar diye söyledim. siz merak etmeyin beyfendi bize güvenin dediler. garatilerinide vereklermiş. kolonyağı olayı kafama takıldı böyle cam varmı gerçekten. hoya ne zaman tora oldu. teşekkür ederim.

    hoyanın adı değişti tora mı oldu dediler?
    kolonya camı kırar mı?
    bunları ilk defa sizden duydum böyle bir şey yok.
    tora diye cam firması var ama yerli camdır o hoya ile bir alakası yoktur bilginiz olsun.




  • Bildiğim kadarıyla kaplama çeşitleri;

    Hard Kaplama; Renksizdir Organik camların çizilmemesi için vernik benzeri bir madde ile kaplanır.

    Antirefle Kaplama : Genel olarak yeşil renktedir ve ışık geçirgenliğini çoğaltır yansımayı azaltır net bir görüş sağlar. mineral ve organik camlara uygulanır. ( HCC , Crilux , Plas,Beluna gibi kaplamaların genel adıdır. )

    Hidrofobik Kaplama : Renksizdir.Su ,toz ve yağ taneciklerinin cam üzerinde tutunmasını engelleyerek camlarınızın geç kirlenmesini sağlar ve temizleme esnasındada kolay temizlenmeye imkan tanır. geç kirlenen ve geç temizlenme ihtiyacı gerektiren camlarda daha geç çizilir daha uzun ömürlü olur. ( SPS,Lotutec , Crizal , Ax, Arya gibi kaplamaların genel adıdır.)

    bence genel olarak bu üç ana başlıktır en önemlileri. konunun uzmanları daha iyi görüşlerde bildirecektir. yararlı olmak açısından bunları sizlerle paylaşmak istedim. bronzmuş altın mış gümüşmüş laf ü güzaftır. daha doğrusu onlarda markaların kendi ürünlerine verdi isimlerdir. yapılan işlemlerde çok bir değişiklik yoktur.
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 17 Ağustos 2013; 9:56:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    merhabalar ben epilepsi hastasıyım uzun zamandan beri rahatsızlığım var. titreyen Floresan lambaları, reklam panolarında ani değişen ışık görselleri, disko ışıkları, araç kullanırken ağaçların arasından görünüp kaybolan güneş ışıkları. daha bir çok vs. sebepler nöbetimi tetikliyor.
    Birçok gözlükçü gezdim. hiçbiri bu konu hakkında bir fikir dahi veremiyorlar. Daha önceleri Nöroloji doktorum ile görüşmüştüm bana UV filtreli Polarize gözlük kullanmamı söyledi.
    Polarize filtreler sadece güneş gözlüklerinde mevcutmuş. bir alışveriş merkezinde güneş gözlüğü ile dolaşmak yada gece eğlence merkezinde güneş gözlüğü takmak. çevredeki diğer kişiler tarafından ne kadar hoş karşılanır ?
    "Kroya bak gece gece gözlük takıyor derler" diye kullanmak istemiyorum.

    VisionArt firması ile görüştüm. onlarda bana fotokromik T7 gözlük önerdiler ama oda youtu bede falan baktım ani parlayan ışıklara engel olamıyor.

    Yarın sabah göz doktoruna gideceğim. kesinlikle eminim oda çözüm bulamayacak yada bana eğer bir görme sorunum varsa numaralı verecek vs. fakat benim derdime bir çare olabilecek bir önerisi olan var mı arkadaşlar?

    Selamlar,

    Öncelikle geçmiş olsun. Sizin sorununuz belki de çoğu gözlükçünün ilk ve son defa rastlayacağı türden ki, benim için de geçerli ve çözüm için deneme yanılma yapmaktan başka çare yok.

    Sorununuzun tam olarak ne olduğunu doktorunuz biliyordur ve onun verdiği tavsiyeden yola çıkarak yansımaların sizi rahatsız ettiğini onun verdiği bilgiye dayanarak söylemek mümkün. Peki yansıma parlama önleyen cam olarak ne var? İki alternatif sunulabilir:
    * Antirefle
    *Polarize

    Antirefle daha çok gece farlardan ya da bilgisayar-tv'den gelen yansımaları kesmekte yardımcı olacaktır.
    Polarize ise çok daha farklı bir sistemle, cam içindeki bir çeşit filtre sayesinde ortaya çıkan daha güçlü yansımaları kesmeye yarıyor.

    Çözüm polarize cam ve içten dıştan antirefle kaplama olarak görünüyor. Polarize cam zaten renkli olmak zorunda. En düşük ihtimalle %40-50 arası bir renk kalacak.
    Size tavsiye edilen T7 (Transitions 7) cam değil de, Drivewear denilen hem Transitions özelliği hem de polarize ve antirefle kaplamalı camı önerebilirim.

    Camın özellliği gündüz T7 sayesinde %85'e kadar koyulaşması, bu sayede zaten güneş ışınlarını, Uv ışınlarını kırmış olacaksınız. Ayrıca polarize ve antirefle sayesinde de oluşabilecek yansımaları en az seviyeye indirecek duruma gelecek.

    Bunların dışında daha farklı, anternatif çözüm için bir araştırma yapmak gerek. Yanlış hatırlamıyorsam Zeiss'te farklı bir cam seçeneği mevcuttu. İş yerine gittiğim zaman iyice bir gözden geçirip yine bilgilendiririm.

    Son olarak da, benim gözümdeki gözlük, bacağımdaki protez, kulağımdaki kulaklık, dişimdeki tel ya da her ne takılabilirse kimseyi ilgilendirmez, kimse de "kro, sakat vs." muamelesi yapamaz ve hiç kimse de umurumda olmaz. Kimsenin saçma sapan düşünceleri benim sağlığımdan önemli olamaz. Çok şükür saydıklarımın hiçbiri bende yok; ama olana da aşağılama, küçük görme gözüyle bakanı da insan yerine koymam zaten. O yüzden gözlüğünüzü takın, rahatınıza bakın...

    hocam gözlükçüye uğradım linkteki reçeteyi verdi

    DriveWear gözlük camı hem polarize hem UV filtreli hem de yazmıyor ama AR filtresi mevcut sanırım rengi de gece açılıyor gündüz koyulaşıyor.
    Sormak istediğim soru Drivewear gözlük camı transitions T7 kadar hızlı bir şekilde ışığa adapte olabiliyor mu?
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    Drivewear larda t7 bence suan yok. Alacaginiz drivewearlar t6 hammaddeli olacaktir.
    T6 ile t7 arasinda koyulasma ve acilma suresi ile ilgili ucurum yok t7 biraz daha hizli koyulasiyor acilmalari ayni ama t7 sicak havalarda da % 70-80 arasi koyulasabiliyor t6 % 60 larda kaliyor. T7 icin daha dengeli oldugu soyleniyor.

    evet İşbir Optik bana VisionArt Transition Xtractive Arya diye bir gözlük camı söyledi
    gece ise normalinden biraz daha koyu olduğu için ışığın şiddetini bastıracağını söylediler.
    dün gözlükçüden siparişimi verdim perşembe günü gözümde olacak inşallah bir sonuç alırız
    acizcool ve prokopi nickli arkadaşlara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum ama bu cam olayından hep kazık yedim aldığım yerler ne sertifika kartı nede başka bir belge verde bu bilgikeri okuyunca bu kanıya vardım.Bugün göz dokturuna gittim sağ :+5.50 sol:+3.50 yeni bir özlük alacağım benim için önemli olan incelik ve pc başında iken beni rahatsız etmemesi ustalardan cam tavsiyesi bekliyorum

    Yakın numaralar mı bunlar?

    Nasıl bir gözlük istiyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum ama bu cam olayından hep kazık yedim aldığım yerler ne sertifika kartı nede başka bir belge verde bu bilgikeri okuyunca bu kanıya vardım.Bugün göz dokturuna gittim sağ :+5.50 sol:+3.50 yeni bir özlük alacağım benim için önemli olan incelik ve pc başında iken beni rahatsız etmemesi ustalardan cam tavsiyesi bekliyorum

    Yakın numaralar mı bunlar?

    Nasıl bir gözlük istiyorsunuz?

    Hocam tek gözlük kullanıyorum hipermetrobi nasıl gözlük istiyorum derken camlar önemli çerçeveyi yurtdışından temin edeceğim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger


    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum ama bu cam olayından hep kazık yedim aldığım yerler ne sertifika kartı nede başka bir belge verde bu bilgikeri okuyunca bu kanıya vardım.Bugün göz dokturuna gittim sağ :+5.50 sol:+3.50 yeni bir özlük alacağım benim için önemli olan incelik ve pc başında iken beni rahatsız etmemesi ustalardan cam tavsiyesi bekliyorum

    Yakın numaralar mı bunlar?

    Nasıl bir gözlük istiyorsunuz?

    Hocam tek gözlük kullanıyorum hipermetrobi nasıl gözlük istiyorum derken camlar önemli çerçeveyi yurtdışından temin edeceğim

    Yani bu numaralar yakın numaralarınız mı? Tek yakın gözlüğümü istiyorsunuz yoksa multifocal mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger


    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum ama bu cam olayından hep kazık yedim aldığım yerler ne sertifika kartı nede başka bir belge verde bu bilgikeri okuyunca bu kanıya vardım.Bugün göz dokturuna gittim sağ :+5.50 sol:+3.50 yeni bir özlük alacağım benim için önemli olan incelik ve pc başında iken beni rahatsız etmemesi ustalardan cam tavsiyesi bekliyorum

    Yakın numaralar mı bunlar?

    Nasıl bir gözlük istiyorsunuz?

    Hocam tek gözlük kullanıyorum hipermetrobi nasıl gözlük istiyorum derken camlar önemli çerçeveyi yurtdışından temin edeceğim

    Yani bu numaralar yakın numaralarınız mı? Tek yakın gözlüğümü istiyorsunuz yoksa multifocal mi?


    Tek yakın gözlüğü multifocal değil yani

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: Baybety

    merhabalar ben epilepsi hastasıyım uzun zamandan beri rahatsızlığım var. titreyen Floresan lambaları, reklam panolarında ani değişen ışık görselleri, disko ışıkları, araç kullanırken ağaçların arasından görünüp kaybolan güneş ışıkları. daha bir çok vs. sebepler nöbetimi tetikliyor.
    Birçok gözlükçü gezdim. hiçbiri bu konu hakkında bir fikir dahi veremiyorlar. Daha önceleri Nöroloji doktorum ile görüşmüştüm bana UV filtreli Polarize gözlük kullanmamı söyledi.
    Polarize filtreler sadece güneş gözlüklerinde mevcutmuş. bir alışveriş merkezinde güneş gözlüğü ile dolaşmak yada gece eğlence merkezinde güneş gözlüğü takmak. çevredeki diğer kişiler tarafından ne kadar hoş karşılanır ?
    "Kroya bak gece gece gözlük takıyor derler" diye kullanmak istemiyorum.

    VisionArt firması ile görüştüm. onlarda bana fotokromik T7 gözlük önerdiler ama oda youtu bede falan baktım ani parlayan ışıklara engel olamıyor.

    Yarın sabah göz doktoruna gideceğim. kesinlikle eminim oda çözüm bulamayacak yada bana eğer bir görme sorunum varsa numaralı verecek vs. fakat benim derdime bir çare olabilecek bir önerisi olan var mı arkadaşlar?

    Selamlar,

    Öncelikle geçmiş olsun. Sizin sorununuz belki de çoğu gözlükçünün ilk ve son defa rastlayacağı türden ki, benim için de geçerli ve çözüm için deneme yanılma yapmaktan başka çare yok.

    Sorununuzun tam olarak ne olduğunu doktorunuz biliyordur ve onun verdiği tavsiyeden yola çıkarak yansımaların sizi rahatsız ettiğini onun verdiği bilgiye dayanarak söylemek mümkün. Peki yansıma parlama önleyen cam olarak ne var? İki alternatif sunulabilir:
    * Antirefle
    *Polarize

    Antirefle daha çok gece farlardan ya da bilgisayar-tv'den gelen yansımaları kesmekte yardımcı olacaktır.
    Polarize ise çok daha farklı bir sistemle, cam içindeki bir çeşit filtre sayesinde ortaya çıkan daha güçlü yansımaları kesmeye yarıyor.

    Çözüm polarize cam ve içten dıştan antirefle kaplama olarak görünüyor. Polarize cam zaten renkli olmak zorunda. En düşük ihtimalle %40-50 arası bir renk kalacak.
    Size tavsiye edilen T7 (Transitions 7) cam değil de, Drivewear denilen hem Transitions özelliği hem de polarize ve antirefle kaplamalı camı önerebilirim.

    Camın özellliği gündüz T7 sayesinde %85'e kadar koyulaşması, bu sayede zaten güneş ışınlarını, Uv ışınlarını kırmış olacaksınız. Ayrıca polarize ve antirefle sayesinde de oluşabilecek yansımaları en az seviyeye indirecek duruma gelecek.

    Bunların dışında daha farklı, anternatif çözüm için bir araştırma yapmak gerek. Yanlış hatırlamıyorsam Zeiss'te farklı bir cam seçeneği mevcuttu. İş yerine gittiğim zaman iyice bir gözden geçirip yine bilgilendiririm.

    Son olarak da, benim gözümdeki gözlük, bacağımdaki protez, kulağımdaki kulaklık, dişimdeki tel ya da her ne takılabilirse kimseyi ilgilendirmez, kimse de "kro, sakat vs." muamelesi yapamaz ve hiç kimse de umurumda olmaz. Kimsenin saçma sapan düşünceleri benim sağlığımdan önemli olamaz. Çok şükür saydıklarımın hiçbiri bende yok; ama olana da aşağılama, küçük görme gözüyle bakanı da insan yerine koymam zaten. O yüzden gözlüğünüzü takın, rahatınıza bakın...

    hocam gözlükçüye uğradım linkteki reçeteyi verdi

    DriveWear gözlük camı hem polarize hem UV filtreli hem de yazmıyor ama AR filtresi mevcut sanırım rengi de gece açılıyor gündüz koyulaşıyor.
    Sormak istediğim soru Drivewear gözlük camı transitions T7 kadar hızlı bir şekilde ışığa adapte olabiliyor mu?
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    Drivewear larda t7 bence suan yok. Alacaginiz drivewearlar t6 hammaddeli olacaktir.
    T6 ile t7 arasinda koyulasma ve acilma suresi ile ilgili ucurum yok t7 biraz daha hizli koyulasiyor acilmalari ayni ama t7 sicak havalarda da % 70-80 arasi koyulasabiliyor t6 % 60 larda kaliyor. T7 icin daha dengeli oldugu soyleniyor.

    evet İşbir Optik bana VisionArt Transition Xtractive Arya diye bir gözlük camı söyledi
    gece ise normalinden biraz daha koyu olduğu için ışığın şiddetini bastıracağını söylediler.
    dün gözlükçüden siparişimi verdim perşembe günü gözümde olacak inşallah bir sonuç alırız
    acizcool ve prokopi nickli arkadaşlara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

    Oncelikle hayirli olsun.
    Extraactive transitions firmasinin urettigi ve araba icinde koyulasmayan trans. Camlarini kullanmak istemeyip araba icinde de koyulasan bir cam isteyen kullanicilara yonelik gelistirilmis bir camdir. Trans. Camlar en acik halinde % 5 renklidir ve seffafa yakin bir gorunusu vardir ve araba camlarinda uv isinlarini kesen bir katman oldugu icin gunese direk maruz kalsada uv arabanin icine gecmedigi icin koyulasmaz en fazla % 15 koyulasir ve buda arabanin icinde gunes altinda yetersiz kalir.. Extraactive ise en acik halinde bile % 20renk ihtiva eder ve gerek araba icinde olsun gerekse bulutlu havada olsun transitions a gore gayet koyu bir hal alir.
    Burada size baska bir camdan drivewear dan bahsedilisti ki Extraactive baska bir camdir sahsen drivewear isinizi cozecek diye dusunuyordum ama Extraactive sadece biraz daha fazla koyulasir ve sizin isinizi gormeyecektir kaantindeyim umarim memnun kalirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam banada tavsiyede bulunursaniZ sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Hocam banada tavsiyede bulunursaniZ sevinirim

    Sadece yakin gozlugu istiyorsaniz
    55mm 1.58 indeks hi-drop diye bir cam var jilet gibi ince olur sizin numaralarinizda hszir soktan bulmak mumkun. Maliyeti 150-200 tl arasi olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Hocam banada tavsiyede bulunursaniZ sevinirim

    Sadece yakin gozlugu istiyorsaniz
    55mm 1.58 indeks hi-drop diye bir cam var jilet gibi ince olur sizin numaralarinizda hszir soktan bulmak mumkun. Maliyeti 150-200 tl arasi olacaktir

    Hocam jilet gibi olmasini istiyorum bu dediginiz cami nerden bulurum markasi nedir maliyeti sag ve sol goz olarak 150-200 mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prokopi


    quote:

    Orijinalden alıntı: math_tiger

    Hocam banada tavsiyede bulunursaniZ sevinirim

    Sadece yakin gozlugu istiyorsaniz
    55mm 1.58 indeks hi-drop diye bir cam var jilet gibi ince olur sizin numaralarinizda hszir soktan bulmak mumkun. Maliyeti 150-200 tl arasi olacaktir

    Seikon değil mi? Ben de dün yaptım +3.75 +1.25 ve +3.25 +075... Hakikaten çok ince bir cam...
  • Hocam camin markasi seikon mu ciftinin maliyeti 150-200 ise hemen yaptirayim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi math_tiger -- 18 Ağustos 2013; 19:00:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.