Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi ★★ (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.380
Cevap
228
Favori
1.722.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağolun. Ama bence güzel bir kamera yazılımı falan gerekiyor. Çünkü dxo buna bence pek iyi puan vermez. Sabahattin bey çok iddialıydı. "DxO kaç puan verecek göreceğiz" demişti.
    Ayrıca kapalı ortamda çok noise var. Bu kadar olmamalı bence. Neyse bakıp göreceğiz. İnşallah düzelir.
  • BDblackdreams B kullanıcısına yanıt
    http://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/26780-46590/huawei-honor-7_general-mobile-gm-5-plus/

Honor 7'yi bende inceledim ama artı özellikleri 300tl eder mi ondan şüpheliyim. Ayrıca yaklaşık iki yıldır gm Discovery II kullanıyorum ve telefondan her hangi bir memnuniyetsizliğim yok. Burayı okudukça GM5+ tan soğumuştum ama bugün gidip kendim inceledim telefonu gayet şık ve kaliteli geldi bana. Dediğim gibi bu tip teknolojiden çok anlamıyorum. Muhtemelen yarın gidip metro dan alacağım telefonu. O zaman detaylı yazarım görüşlerimi.

Tavsiyeniz için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

batarya normal kullanımda çok rahat 5 saat + oluyor, özellikle google asistan ve steroıd uygulamaları gerçekten pili etkiliyordu, kaldırınca dahada verimli oldu, sanırım bu kısımda yazılımın faydası olabilir ilerde, bazıları pilini beğenmesede genel anlamda ben sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

Evet hocam GM Asistan ve StoreOID uygulamalarını devre dışı bırakmak çok faydalı oldu. Zaten gereksiz uygulamalardı.

Google Asistan devre dışı bırakılamıyor. Bırakılsa onu da bırakacağım.

Google uygulamasını keşke komple devre dışı bırakabilsek. Ben zaten aramalarımı doğrudan Chrome üzerinden yapıyorum, birçok kişi de aynı şekilde yapıyordur eminim. Şarjı bayağı olumlu etkilerdi.

Hocam sanırım onun yöntemini buldum.

Ayarlar-Uygulamalar-Google Uygulaması

Buraya gidip uygulamanın tüm verilerini silin ve izinlerini iptal edin. Sağ üst köşeden güncellemelerini kaldırın. Fabrika ayarlarına dönecek. Bu işlemden sonra Devre Dışı Bırak butonu aktif oluyor.

Veriler tekrar doldu ancak yeniden etkinleştirip sildim ve tekrar devre dışı bıraktım.

Nova Launcher Prime kullandığım için Google Assistan Launcher'ı da yine verilerini temizleyerek devre dışı bıraktım.

Bu işlemi yaptıktan sonra cihazı kapatıp açayım dedim açılmıyor.

Sanırım Google Assistan Launcher'ı devre dışı bıraktım diye olmuyor.

Sürekli o renkli renkli Boot ekranına geri dönüyor.

Cihaza nasıl hard reset atarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 3 Mayıs 2016; 22:48:55 >

• ozankoz O kullanıcısına yanıt
    Bu konuda şöyle bir şey demişti, "belki tanıdıklarım var çalışan" bu cümleyi kurmuştu. Ama bu cümleyi belki de ona karşı gelenlere tepki olarak kurmuş olabilir.

Farz edelim ki gerçek olsun. Bu ona yine GM'yi savunma hakkı vermez. Ya da savunmasına gerek yok. Ne yani çalışan kişiyi işten mi atacaklar. O işini yapmaya devam etsin.

Bence arkadaş biraz fazla güncelleme lafını kullandığı için göze battı. Üzerine de gitmemek lazım. Şöyle bir düşünceye kapılıpta cihazım övmenin manası da yok.

"Yahu 1000TL verdik işte 3000TL'lik cihazlardan farkı yok. Üstelik 2 sene güncelleme garantisi var. 3000TL verenler saftır-enayidir" böyle bir düşünceye kapılıp cihazı abartmanın manası yok. Ben bazılarının böyle yaptığını düşünüyorum. Bir kere hiç kimse aleti üst seviye cihazlarla kıyaslamasın. Arada 1000-2000 TL fark olan cihazların bırakın da farkı olsun.

Şimdi buraya gelip "3000 TL lik iphone 6 da 1gb ram bunda 3gb ram var" deyip cihazı yüceltmenin manası yok. Bunlar üst seviye cihazlar. Tabii ki üstünler bu cihazdan. Tabii ki çok daha fazla kar marjları var. Ederi belki de bu kadar değil. Daha ucuza satılabilirler. Ama bunlar satış politikası. İnsanlar alıyorsa satıcı neden fazla para kazanmak yerine az kazansın.

Önemli olan insanların kendi ihtiyaçları doğrultusunda doğru karar verebilmeleri. 100tl daha vereyim şu özellik olsun. Sonra ulan 100 daha vereyim bu da olsun. Falan bu düşünceye kapılıp gitmek saçma olur.
    Çünkü o kadar kullanılmayan özellik var ki. Şimdi üst seviye bir cihaz alıpta yine whatsapp, facebook, haberler falan okunacak. Bunlar için gidipte üst seviye cihaz almak, hele ki parası fazla olmayan bir insansa hiç gereği yok.
    Tabii adamın parası vardır. Alır. Kimsenin de birşey söylemesinin manası yok. Parası var harcıyor ne diyeceksin.

En önemlisi bilinçli olabilmek. Her konuda. Tüketirken, satarken, alırken, okurken, oy verirken vs vs. Her daim.

• TheTurks784 kullanıcısına yanıt
    Bende aceleniz yoksa bekleyin derim. Şu kamera düzeltilirse alabilirsiniz GM5 plus.

Parmak izi'nin ben çok da gerekli olmadığını düşünüyorum. Göz ardı edilebilir. Tabii bu benim kişisel görüşüm.

Bekleyin düzelirse 300TL boşuna vermeyin derim. Zira, arada fark yok. Tasarım olarak da GM çok iyi duruyor. Bunu söyleyebilirim.
  • Pulstar kullanıcısına yanıt
    Galiba cihazın beynini karıştırmasın, ses açma tuşu ve kapatma tuşuna aynı anda basıli tutun wipe cache format işlemlerini yaparak sıfırlayın.

• quote:

Galiba cihazın beynini karıştırmasın, ses açma tuşu ve kapatma tuşuna aynı anda basıli tutun wipe cache format işlemlerini yaparak sıfırlayın.

Teşekkürler hocam.

Şu sitede yöntem yazıyormuş:
    uzmanim.net
    General Mobile GM 5 Plus Hard Reset
    http://uzmanim.net/soru/general-mobile-5-plus-hard-reset/66995

Denedim, işe yarıyor. Cihaz kutudan çıktığı haline döndü sanırım şu an yedekten geri yükleme yapıyor.

Bu hard reset işlemi ilk mesaja eklenebilir.

Yalnız wipe data dan önce wipe cache yapmalı, sonra wipe data ve en son reboot system now la yeniden baslatmak daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 3 Mayıs 2016; 23:11:51 >
  • Daha önce yazıldı mu bilmiyorum. Kutudan çıkan kulaklık ile müzik dinlerken her iki kulağa da ses geliyor ama telefon gorusmesi yaparken sadece soldan ses geliyor. Sizde de böyle mi?

• kiziroğlumustafa K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle söylediklerinize katılıyorum belki tanıdıklarım var çalışan cümlesini tepki olarak kullanmıştım zaten eskisi kadar konuya fazla mesaj yazmıyorum yoksa göze batıyorum gerçi herkesin kendi aklı fikri var kim ne yapmak istiyorsa biraz düşünsün ve onu yapsın bizi ilgilendirmez yani birinin bu telefonu almak yerine Honor 7 yada G4 almasının bana bi zararı yok tamamen kişisel tercih olayı zaten bu telefonla iPhone 6 falan karşılaştırılmaz ama dediğiniz gibi herkes nerdeyse telefonla aynı işleri yapıyor bu telefonla yapılamayıpta iPhone 6 ile yapılabilen en fazla ne kadar şey var da o kadar fiyat farkı veripte onu alıcam tamamen kendi görüşüm bu yönde.

• quote:

Yalnız wipe data dan önce wipe cache yapmalı, sonra wipe data ve en son reboot system now la yeniden baslatmak daha doğru olur.

Hocam orada yazanı yaptım. Hiç aklıma onları yapmak gelmedi.

Zira telefon açılmayınca bi' hayli gerilmiştim.
  • kiziroğlumustafa K kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum, zaten benim önceliğim gm 5 plus şuanda. Sonuçta fiyat ve performans olarak kağıt üzerinde şuan en iyisi olduğu bir gerçek.
    Tabi tüm mağazalara gelmiş olsa ve gidip elimizde bir inceleyebilseydik hepimiz için daha güzel olucaktı.
    Birde 5 mayısta scroll inceleme videosu koyucakmış, twitterda gördüm. Anlaşılan sağlam inceleme videolarıda yakında geliyor.
    Parmak izini bende çok gerekli görmüyorum. Her gün burayı takip ediyorum, youtubeda yeni video gelmiş mi diye bakıyorum. Birde elime alıp incelesem çok güzel olucak. Umarım geri dönüşler için bir çözüm üretirlerde mart ayından beri beklediğimiz cihaza kavuşuruz. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiziroğlumustafa

Bu konuda şöyle bir şey demişti, "belki tanıdıklarım var çalışan" bu cümleyi kurmuştu. Ama bu cümleyi belki de ona karşı gelenlere tepki olarak kurmuş olabilir.

Farz edelim ki gerçek olsun. Bu ona yine GM'yi savunma hakkı vermez. Ya da savunmasına gerek yok. Ne yani çalışan kişiyi işten mi atacaklar. O işini yapmaya devam etsin.

Bence arkadaş biraz fazla güncelleme lafını kullandığı için göze battı. Üzerine de gitmemek lazım. Şöyle bir düşünceye kapılıpta cihazım övmenin manası da yok.

"Yahu 1000TL verdik işte 3000TL'lik cihazlardan farkı yok. Üstelik 2 sene güncelleme garantisi var. 3000TL verenler saftır-enayidir" böyle bir düşünceye kapılıp cihazı abartmanın manası yok. Ben bazılarının böyle yaptığını düşünüyorum. Bir kere hiç kimse aleti üst seviye cihazlarla kıyaslamasın. Arada 1000-2000 TL fark olan cihazların bırakın da farkı olsun.

Şimdi buraya gelip "3000 TL lik iphone 6 da 1gb ram bunda 3gb ram var" deyip cihazı yüceltmenin manası yok. Bunlar üst seviye cihazlar. Tabii ki üstünler bu cihazdan. Tabii ki çok daha fazla kar marjları var. Ederi belki de bu kadar değil. Daha ucuza satılabilirler. Ama bunlar satış politikası. İnsanlar alıyorsa satıcı neden fazla para kazanmak yerine az kazansın.

Önemli olan insanların kendi ihtiyaçları doğrultusunda doğru karar verebilmeleri. 100tl daha vereyim şu özellik olsun. Sonra ulan 100 daha vereyim bu da olsun. Falan bu düşünceye kapılıp gitmek saçma olur.
    Çünkü o kadar kullanılmayan özellik var ki. Şimdi üst seviye bir cihaz alıpta yine whatsapp, facebook, haberler falan okunacak. Bunlar için gidipte üst seviye cihaz almak, hele ki parası fazla olmayan bir insansa hiç gereği yok.
    Tabii adamın parası vardır. Alır. Kimsenin de birşey söylemesinin manası yok. Parası var harcıyor ne diyeceksin.

En önemlisi bilinçli olabilmek. Her konuda. Tüketirken, satarken, alırken, okurken, oy verirken vs vs. Her daim.

Şimdi o mesajı arayamacağım açıkcası, kaç sayfa olmuş. Sadece güncellemenin garantisinin tanıdıklarım var lafıyla verilmesi(hatta göz kırpan emoji falan bile vardı galiba, lütfen mesajı bulan olursa göstersin hatam olabilir) bazı şeyleri açıklıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheTurks784

Honor 7 mi alsam diye bende düşündüm aslında ama android sürümü lolipop, depolaması 16 gb olunca vazgeçtim. Ki kullanılabilir hafızası 9.65 gb.
    Aslında çok farkları var sayılabilecek ama benim için önemli olan bu ikisi.

Artı olarak,
    + arka kamerası çok daha iyi özellikleri ile,
    + parmak izi var,
    + Akıllı tuş var, işleri kolaylaştırmak adına.
    + Bir incelemede görmüştüm, kullanım kolaylıgı bakımından her yönüyle kullanıcıyı düşünmüşler.

Diğer eksileri ise,
    - USB Type-C yerine mikro usb
    - ön kamerası gm 5 plusın daha iyi

Nötrler,
    - Qualcom Snapdragon yerine, Huawe'nin kirin'i var. Kirin'de iyidir.
    - Grafik işlemciside farklı. Bunlar kişiye göre değişir, sevip sevmemesi.

Ama artı ve eksileri bu yönde. Özellikle depolama alanını ben kendim az buluyorum, 300 lira fark verip almak istemedim. O yüzden gm 5 plus güncelleme ile en azından kamera ve pili düzeltsin diye bekleyip duruyorum

Honor 7 i bende inceledim. 16 GB gelmesi kötü benim açımdan da. Ama beni düşündüren honor da ki sar değerleri. Hafıza sorununu gözardı ettim bi şekilde hafıza kart ı ile hallederim ama işte şu sar değerleri gözümü korkutuyor.

Sorunu çözdüğüne sevindim bi dahakine artık yeni güncellemeden sonra.

• quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

uzmanim.net

Denedim, işe yarıyor. Cihaz kutudan çıktığı haline döndü sanırım şu an yedekten geri yükleme yapıyor.

Hocam, umarım benim sorduğum soru yüzünden olmamıştır. Hele ki veri de kaybederseniz bu yüzden çok üzülürüm :(

• quote:

Sorunu çözdüğüne sevindim bi dahakine artık yeni güncellemeden sonra.

Hocam bakacağız.

Hala bir saniye diyor. Geri yükleme uzun sürüyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

quote:

quote:

Teşekkürler hocam.

uzmanim.net

Hocam, umarım benim sorduğum soru yüzünden olmamıştır. Hele ki veri de kaybederseniz bu yüzden çok üzülürüm :(

Hocam sanırım Google Assistan Launcher'ı devre dışı bırakınca oldu. Çünkü tam kilit ekranı gelirken renkli boot ekranına dönüyordu.

Ancak madem böyle bir şey var neden Devre Dışı Bırak butonu aktif onu merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perioisis

Kocaeli ili içinde var olduğunu bildiğiniz yer var mı? tehşir ürünü bulunduran yer varsa özellikle belirtin. Teşekkürler iyi forumlar.

Gebze Center AVM Teknosa'da teşhir var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalag17 -- 3 Mayıs 2016; 23:44:38 >
  • Arkadaşlar merhaba,
    2 gündür Gebze Center AVM Teknosada teşhirdeki GM 5P cihazı yaklaşık20 dk inceledim.
    Artıları
    -Tasarım ve malzeme kalitesi gayet güzel
    -Ekran parlaklığı anlatıldığı gibi biraz daha iyi olsa değil. Çok güzel
    -Gayet akıcı (saf android olduğundan)
    kişiye göre değişecek beğenilerle daha çok artıları var.

Fakat gözlemlediğim bir "eksisi" var ki -umarım hepsi böyle değildir- incelediğim cihazın (siyah renk) sağ ekran çerçevesi sol tarafa göre 0,5 mm daha kalındı ve çıplak gözle çok belirgindi. Sanki ekran sağdan sola 0,5 mm kaymıştı. Almayı düşünüyorsanız ekranın çerçeve yerleşimine çok dikkatli bakın.
    Eksileri,
    -menülerde gezinirken 5 dk sonra kamera bölgesi hissedilir şekilde ısındı. Muhtemelen 8 çekirdek sürekli çalışıyor.
    -Menüler sağa-sola değil yukarı aşağı kayıyor. (ben sağa sola tercih ederim.) İlk defa android cihaz alacağım için ayarlanabilir diye düşünüyorum.
    -ekran kasa oranı 79 değil gibi yaklaşık 73 gibi geldi bana.
    -kutudan en azından ekran koruyucu çıksa idi mükemmel olurdu.

Benim gibi orta yaşı çoktan geçmiş oyun vs. ile ilgilenmeyen. Günlük işlemlerimi görecek F/P oranı çok uygun bir cihaz. Topiclerde belirtilen yazılım güncelleme ile cihaz çok daha olgunlaşacaktır.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.