Şimdi Ara

[Fenerbahçe 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu| 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü (351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
109.867
Cevap
120
Favori
6.436.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ingoshi kullanıcısına yanıt
    Ciddi dedi mi bunları, seneye hocam şampiyon yapınca teknede beraber kutlama yaparlar artık

    UEFA kararını beklemek ne oluyor şimdi? Olumsuz bir geri dönüş olursa saldım çayıra mevlam kayıra tarzı yüksek paralı topçular mı gelecek? Neye göre kriter koydular acaba, bir de karar ne zaman çıkacak?
  • Kendi konunuza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih Terim mevzusunu iyi bilmiyordum, açıklama güzel oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kankkunen

    Bu kulübün kapısında Spor Kulübü yazıyor, amatör şubeler küçüllsün hatta kapatılsın diyenlerin şube kapatma kıstası nedir? Zarar mı, başarısızlık mı? Zarar diyorsanız kulüp komple kapatılmalı, yok başarısızlıksa ilk hangi şubenin kapatılacağını tartışmak bile gereksiz. Ha yok biz sadece Futbol izleriz gerisi derdimiz değil diyorsanız kendinize Fenerbahçeli demeyi bırakıp en kısa zamanda kendi zevkinize uygun başka kulüp...pardon futbol takımı bulun.
    Kusura bakmayın da başımıza ne geldiyse popülist, duygusal yaklaşımlardan geldi. Zaten diğer şubelerin gelir-gider dengesi böyle devam ederse istesek de istemesek de küçülme veya kapanma gerekecek.

    Kaldı ki aldığın en büyük kupanın ödülünün birkaç milyon Euro olduğu branşa senede 30 milyon Euro yatırmanın hiçbir mantığı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caner-Medley

    Ciddi dedi mi bunları, seneye hocam şampiyon yapınca teknede beraber kutlama yaparlar artık

    UEFA kararını beklemek ne oluyor şimdi? Olumsuz bir geri dönüş olursa saldım çayıra mevlam kayıra tarzı yüksek paralı topçular mı gelecek? Neye göre kriter koydular acaba, bir de karar ne zaman çıkacak?
    Dedi rengim

    Bilemiyorum tam kararın neticesinde ne olacak. Karar yakında çıkar dedi başkan.
  • ersun yanal genç oyuncu oynatsa, genç oyuncu oynatma politikasını savunacak
    ersun yanal genç oyuncuları oynatmazsa, genç oyuncu oynatmanın ne kadar yanlış olduğunu savunacak

    yani kendi doğruları olmayan, doğru ve yanlışı ersun yanalın yaptıkları üzerinden değerlendiren bakış açısına sahip bir taraftar grubu var.
    eljifi oynatmadığı dönemde niye oynatmadığını sorgulayan taraftara "çünkü eljif çöp" diyen
    eljif oynayıp başarılı olduğunda bu kez eljifi öven bir taraftar grubu
  • Elan Morin Tedronai kullanıcısına yanıt
    Sana iyi aramalar, isabet olur taraftar elenmesi ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amatör maçlar kimin umurunda?

    biz iki şey için izliyoruz futbol ve basketbol. ikisine ağırlık versinler gerisini boş versinler.
  • Ingoshi kullanıcısına yanıt
    Oyuncular hazır demişti sanırım. İmza show gelebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caner-Medley

    Oyuncular hazır demişti sanırım. İmza show gelebilir.
    Biz hazırlığımızı tamamladık, UEFA kararını bekliyoruz dedi. Düğmeye basacaklar karar sonrası. Arka arkaya gelecektir imzalar.

    Kolarov, Konoplyanka, Rondon herkes tarafından dillendirilen isimler ve transferlerin bittiği yönünde hemfikir. Mesut hamlesi gelebilir. Bu sene pasif kaldı yönetim ama seneye agresif tutum sergileyeceklerini ima ettiler.

    ------
    Ogün Altıparmak'ın oğlunun ettiği laflar yüzünden her ne kadar affetmesemde bugün onun ihraç olmaması yönünde oy kullandım. Ali Koç sahip çıktıysa bize affetmek düşer. Bu hamle muhalefeti birleştirmek için yapılmış güzel bir hamleydi. İrfan Yılmaz için, Aziz Yıldırım ve yönetimi, İrfan bunlara sağlam geçirdiği ve birilerinin hoşuna gitmeyecek söylemler yaptığı için kafasına göre ihraç kararı vermiş, yetmemiş askıya almış ve zamanaşımına uğramış. Oylamada herkesin eli havadaydı. Muhalif kanat dahil. Güzel bir görüntü oldu Altıparmak oylaması sonrası.

    Katılımın olmamasının sebebi Babalar Günü ve sınavlardır. Üzerinede seçim öncesi gidilen tatiller ve okulların bitmesini takiben memlekete ve kafa dinlemeye giden aileler.

    Salak saçma çıkış yapan tiplerde vardı. Sürekli laf atıp laf kesen, edepsizlik yapanlar. 50 lira verince kulübü yönettiğini sananlarla dolu kongre üyeleri. 1000 TL yapsınlar bence. Ayıklanır bu sonradan görmeler.




  • Alaksız olacak ama Katar ın Cupa America da ne işi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: august landmesser

    ersun aykut daum zico arasında sıkışmış fenerbahçe ne yüzünü avrupaya dönebilir
    ne galatasarayın başarısının önünü kesebilir

    büyük harfle yazıyım da belki insanlar anlar artık

    TÜRKİYEDE FATİH TERİMDEN DAHA İYİ BİR TÜRK TD YOK
    Doğru bir yorum buna katılırım.Yalnız şunu diyorum aykut kocmaanın en büyük hatası fatih terim ve şenol güneş gibi fenerbahçede kendini konumlandıramadı.En büyük hatası buydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heredot_t

    Alaksız olacak ama Katar ın Cupa America da ne işi var
    Güney Amerika’da 10 takım var,turnuvalara 2 takım davetiyeyle katılıyor.4’erli 3 grup yapmak için. Genelde Meksika,ABD falan davet ediliyordu. Bu sefer Katar ve Japonya’yı davet etmişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: All Nightmare

    Güney Amerika’da 10 takım var,turnuvalara 2 takım davetiyeyle katılıyor.4’erli 3 grup yapmak için. Genelde Meksika,ABD falan davet ediliyordu. Bu sefer Katar ve Japonya’yı davet etmişler.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederiim aydınladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badlej ismi geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abukan A kullanıcısına yanıt
    3.5 milyon bugün açıklananmı bilmiyorum ama açıklandıysa borcun 3.5 dir borç-alacak farkını hesaplayıp borcum bu diyemezsin senelerce Aziz bunu yaptı 5 sene sonra alacağı parayı şimdiki borcundan siliyorlar aynısını Gs'de yaptı tam hatırlamıyorum ama 1.2 mi ne açıklandı sonra 3 milyon olduğu ortaya çıktı Aziz'de hala bunda diretiyor zaten niye borcu yüksek gösteriyorsun diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkms1907 -- 16 Haziran 2019; 22:2:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Her yıl geçiyor. Keşke takımımızda görsek ama inandırıcılığı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki gözümün nuru ospinam napoliye transfer olmuş hem de 3.5 milyona.Geçen sezon berke ve haruna 5.5 verip almıştık ama hala kaleci sorunumuz var geçen sene alsaydık kafa rahattı.
  • Ali Koç, şunları kaydetti:
    "Futbolcularımızın maaşlarında iki, basketbolcularımıza bir ay geriden geliyoruz. Bunu halledeceğiz ama deniz bitti. Bazen kazanırken kaybedersiniz, kaybederken kazanırsınız. Sizler daha neyin ne olduğunu fazla bilmiyorsunuz. Hala ibrayı konuşuyorlar. Bulduklarımızı anlatırsak camiamız mahcup olur. Buradan sesleniyorum, ayağınızı denk alın. Belli bir kesime söylüyorum. Dua edin biz başarılı olalım. Şu lafımı hiçbir zaman unutmayın, Fenerbahçe ile var olanlarla Fenerbahçe için var olanlar. Yeni fonlara rağmen yine kaynak bitti. 'Fener Ol' biraz nefes aldırdı bize. Yeniden yapılandırmayı bekliyoruz. Sanki bütün borçlanmayı biz yaptık. Nakit akışı zararımız var. Bizim gelirimiz var ama kulübe gelmeden başka yere gidiyor. Gerçek nakit açığımız 1.1 milyar lira."

    Daha önce de yazmıştım. Durum çok kritik. En fazla borcu olan ve bunun yanında en fazla gideri olan kulüp biziz. En fazla çalışan bizde. Borçların aylık faizini ödeyemiyoruz. Üstelik Koç'un da dediği gibi kulübe 250 milyon liraya yakın para hibe etmesine rağmen borç dengesini ayarlayamadık. Kur artışı da bunun en büyük nedeni oldu. Ali Koç, şirketlerini yönetirken bu kadar zorlanmamıştır bana kalırsa. Hal böyleyken, yani kulübün ekonomik durumu içler acısı iken iyi transferler yapabilirler ise bu sadece ve sadece Koç ve Comolli'nin başarısı olur. Bu ekonomik şartlarda iyi transferler yapılamaz ise bu bir başarısızlık değildir. Neden, örneklendirerek açıklayayım. Özellikle anlamak istemeyenler var. Tane tane anlatayım. İYİ OKUYUN.

    Fenerbahçe gibi bir şirketiniz var olsun. Bundan sonra yazacaklarımın tamamı varsayım olarak kabul edilsin. Diyelim ki böyle yani. Şirketinizin her ay 2 milyon lira geliri var.
    Bunun yanında kısa vadeli, uzun vadeli ve başka borçlar(kredi kurumlarına, şahıslara, şirketlere, tff'ye, fifa'ya, uefa'ya vs vs.) üç ana çeşit borcunuz var. Kısa vadeli borçlarınızın aylık faiz ödemesi 2 milyon TL. Uzun vadeli borçlarınızın aylık faiz ödemesi 3 milyon Tl. Başka borçlardan bahsetmiyorum bile. Ancak o da bir hayli kabarık.
    Dikkatinizi çekerim. Anapara ödemesi demiyorum, faiz ödemesi diyorum yani borçlarınızın faizinden bahsediyorum. Şimdi gelelim anapara ödemelerine. Yani borçtan düşülen ödemelere. Her ay anapara borç ödemeniz ise 5 milyon TL. Toplamda aylık ödemeniz 10 milyon TL, toplamda aylık geliriniz 2 milyon TL. Ancak geliri de cebe atamıyorsunuz. Nasıl mı ? Onu da hemen aşağıda açıklayayım.
    Asıl mesele şudur ki şirketinizin neredeyse tüm gelirleri temlikli. Yani hani başta belirttiğim ''aylık 2 milyon liralık'' geliriniz var ya, hah işte o gelirin neredeyse 1.7-1.8 milyon lirası sizin elinize geçmeden BAŞKA BORÇLARA otomatik olarak bankalar tarafından kesiliyor. Dolayısıyla ne kısa vadeli borçların faizini ne uzun vadeli borçların faizini ne de borçlarınızın anapara taksitlerini ödeyemiyorsunuz. Ödemek için yeniden borç almak ya da cebinizden şirkete kaynak aktararak ödeme yapmak durumundasınız. Peki nereye kadar? Muhtemelen birkaç ay dayanır, iflas edersiniz.
    Fenerbahçe'nin durumu yukarıda verdiğim örnek ile birebir aynıdır. Rakamlar dışında.

    Ali Koç'a sallayanların aklından ve vicdanından şüphe ederim. Ali Koç'un gösterdiği dik duruşun ve camiaya sahip çıkışın 10'da 1'ini gösteremeyecek adamlar, pardon üç kuruşluk adamlar, burada Koç feneri batırdığğğğ, bundan bir yol olmaaaazzz, ne oldu başkanınıza hani feneri gurur duyulacak takım yapıyordu, nerede transferler, şimdi aziz yıldırım olsaydı kimler kimler transfer edilirdiğğğğğğ nidaları atıyor. Ya hu uslanmaz mısınız, arlanmaz mı?
    Sizde hiç edep, haya yok mu? İnsan gibi düşünemiyor musunuz? Empati kurma yetiniz de mi yok? Siz ne işe yararsınız ya hu?
    Bu kulübü bu hale Ali Koç mu getirdi?
    Adam 240-250 milyon liraya yakın cebinden, karşılıksız para akışı sağladı kulübe. Sponsorlar hariç.
    Kulüp batmış, batmış. Haberiniz yok. Transfer yapamasa da şampiyon olamasa da arkasındayım kardeşim. 5 yıl daha şampiyon olmasın ama bizi bu girdaptan kurtarsın. Hem Aziz Yıldırım değil miydi ''çok mu önemli şampiyonluk'' diyen? Varsın üç yıl, beş yıl şampiyon olmayalım. Şampiyon olduğu için sevmiyorum ben bu renkleri. Aykut Kocaman gelsin, Ersun kalsın, İsmail Kartal gelsin. Hiç ama hiç fark etmez. Bu kulübü az transfer ve bol genç ile ilk 3'te birkaç yıl tutsunlar, biz de kendimize gelmeye çalışalım. Benim için hiç problem değil. Yoksa bu kurtlar sofrasından çıkamaz Fenerbahçe. Eli taşın altına sokma zamanı şimdi değil de ne zaman? Çocukça fikirler ile bir yere varamazsınız. Sürekli para harcansın istiyorsunuz. Olmayan parayı nasıl harcasın Ali Koç?
    Son olarak. O beğenmediğiniz Comolli yarın istifa etse, öbür gün mumla arayacaksınız. Benden söylemesi. Şu kıt transfer imkanında bile iyi iş çıkarıyor. Hayat FM'deki gibi basit değil. Orada transfer yapmak, gerçek hayatta 3. ligden oyuncu almaktan daha basit. Üstelik yaşadığınız ülkenin, avrupa gözünde 3. dünya ülkesi olarak nitelendirildiğini ve oyuncuların buraya gelmeden evvel kılı kırk yardığını unutmamanızı hatırlatırım. Ne yazık ki böyle.




  • Ali Koç'a karşı olan yok ama cebinden para vererek borç faizlerini ve UEFA anlaşmasını döndürmeye çalışması bir işe yaramaz. Onu zaten ilk olarak ekonomiyi düzeltmesi için istedik. O bir iş adamı ve şirket yönetimini bilen birisi. Ekibi mi yetersiz alsın daha tecrübelilerini yanına çözsün bu sorunu.

    Gelecek sezon ne basketbol ne de amatör şubeleri görmek istemiyoruz. Sadece futbol yeterli kimse kürekçileri aramaz. Onların kim oldukları hakkında fikrim bile yok.

    Bu borç başka türlü KAPANAMAZ artık kendimizi kandırmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.