Şimdi Ara

Dolar Haberleri ( USD/TRY 6,10 ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
3
Favori
11.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Altın da yükselir mi ona göre alalım erkenden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar ne kadar oldu? Kuzey Irak doları etkiler mi? (26.09.2017)
    Kuzey Irak ve Kuzey Kore gerilimiyle tırmanışa geçen dolar/TL 3.55 seviyesini aştı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dolar-ne-kadar-oldu-kuzey-irak-dolari-etkiler-mi-26-09-2017-2025176/
  • Dolar ne kadar oldu? Dolardaki artış devam eder mi? (27.09.2017)
    Kuzey Irak'taki referandum kaynaklı jeopolitik risklerin dolar/TL üzerindeki baskısı devam ederken kur küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerle son iki haftada 3.40'lı seviyelerden yükseldiği 3.55'li seviyelerde işlem görmeyi sürdürüyor.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dolar-ne-kadar-oldu-dolardaki-artis-devam-eder-mi-27-09-2017-2026593/
  • Borsada yabancıların çıkışıyla yalancı baharında sonuna geliniyor. BIST 97 bin'e kadar sarkabilir.
  • hayır, hiçbiriniz bilemediniz benim 3 kuruş dolarım vardı. sattım o yüzden yükseldi.
  • Özellikle Industry 4.0 çok önemli. Bence yayılmasıyla birlikte gelişmiş ülkeler ile gelişemeyen ülkeler arasındaki fark artacak. Gelişmekte olan ülkeler uyum sağlayabilirse ne ala. Büyük firmalar şimdiden uygulamaya başladı, yerel firmalarımız ayak uyduramazsa işimiz çok zor.
  • Fed Başkanı Yellen, enflasyonun yüzde 2 seviyesine ulaşıncaya kadar Fed'in para politikasında beklemede kalmasının "ihtiyatsız" olduğunu söyledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/yellendan-faiz-artirimi-aciklamasi-40591593
  • artan dolar kuru, yaklaşan krizin önemli belirtilerinden biridir. dolar aşağıdaki sebeplerden ötürü artmaya devam edecektir.

    1) cari açık artmaya devam ediyor. bu açığı finanse etmek için dolar ihtiyacı da hızla artıyor.

    2) bölgesel riskler artıyor. ırak'a girmesek dahi, o bölgedeki çatışmaları global etkisiyle, bunların türkiye'nin bölgeye yönelik yatırım ve ihracatına olan negatif etkileri küçümsenecek boyutta değil.

    3) fed'in piyasadaki paraları toplama niyeti artık iyice fiiliyata dökülmüş durumda. bu da dünya çapında doları daha kuvvetli hale getiriyor.

    4) kuzey kore gerilimi ufak ufak bölgedeki yatırımcıları dolar almaya doğru iteliyor.

    5) türkiye'de bütçe açığı kontrol edilemez hale geldiğinden hükümet vergilere yükleniyor, bu da faiz hadlerini artırdığından borsa ve mevduatın cazibesini azaltıyor.

    6) ülke içinde var olan meşruiyet sorunu ve istikrarsızlık tehlikesi hala atlatılıp bir denge sağlanabilmiş değil. muhtemelen sıkıntılı bir erken seçim süreci yaklaşıyor. iç siyasi riskler de insanları güvence olarak dolar almaya yöneltiyor.

    7) ülke içi tasarruflar ve yatırımlar tatmin edici olmaktan çok uzak, bu da dış ve iç borçlanmayı hızla artırıyor. bunun doğurduğu dolar talebi de dolar kurunu yükseltiyor.

    8) bütün bu sayılan istikrarsızlıklardan ötürü, türkiye'ye olan sermaye akışı tersine döndü, ülkeden hatırı sayılır bir dolar çıkışı var. bu da dolar fiyatlarını artıran ekstra bir unsur oluyor.

    dolayısıyla, önümüzdeki bir sene içerisinde doların enflasyondan daha hızlı artacağını şimdiden söyleyebiliriz.

    -Alıntı-




  • Dolar mı alsak?
  • o senin bileciğin iş. ytd

    konu başını okuduysan, makro analiz var, üretim,katma değer,marka. biz ufak mikro konu olan dolar al sat konularıyla ilgilenmiyoruz.

    ama yıllık avrupada en çok değer kaybeden dolar karşısında tl :) bir not

    https://tr.tradingeconomics.com/currencies
  • https://tr.tradingeconomics.com/turkey/currency
    http://dolar.tlkur.com/turk-lirasi/5yil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 27 Eylül 2017; 23:0:54 >
  • Euro rekor kırdı, dolar 3.60'a dayandı

    http://t24.com.tr/haber/euro-rekor-kirdi-dolar-360a-dayandi,451502
  • Dolar 5 lirayı geçecek ona göre yatırımınızı yapın beyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan doları 5' e güncellemişsin ama harbiden ülkenin ocağına böyle bir durumda incir ağacı dikilmiş olacağının farkında değilsiniz
  • Dolar ne kadar oldu? ABD raporu bekleniyor! 06.10.2017
    Güçlü ABD verilerinden ve ABD'deki siyasi gelişmelerden destek bulan doların yaklaşık iki ayın zirvesine çıkmasıyla dolar/TL'de güne 12 Temmuz'dan beri ilk kez 3.60'ın üzerini test ederek başlarken bankacılar bugün için piyasada yön belirleyici gelişmenin ABD istihdam raporu olacağını belirtiyorlar.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dolar-ne-kadar-oldu-abd-raporu-bekleniyor-06-10-2017-2038890/
  • Dolar 4.60, Euro 5.00 olsun
  • Hala yandaşlık peşinde olup ekonomi çok iyi panik yapmayın diyenler var inanılır gibi değil ...

    Arkadaşlar bu kriz zaten 1 senedir ötelenmeye çalışan bir kriz , merkez bankası elindeki döviz rezervini piyasaya sürüp doları dengelemeye uğraştı durdu ,eldeki rezerv bitince faiz artırımı yapıp biraz piyasaya nefes aldırmak istiyordu ama her şeyi bilen tayyip erdoğan faktörü yine devreye girdi .

    Buraya gelen akpliler abd başkanlık seçimi falan diye hikaye anlatıyorlar zira seçim sonrası tüm dünyada dolar çakılırken türkiye'de artmaya devam etti ve emin olun çok yakında fedin faiz artırımı kararı ile iyice fırlayacak .

    Peki neden ? çünkü türkiye elindeki parayı betona gömdü de ondan , Akp iktidarının ilk dönemini hatırlayın , yaratılan demokratik hava ab ile ilişkilerin düzeltilmesi , taksimde ab ye girdik diye balonlar uçurulması, BOP eş başkanı olduk denmesi falan , bunlar ekonomiyi çok canlandırdı piyasaya yabancı sermaye girişini artırdı , özelleştirmeler ile yabancı sermaye bir şekilde devletin kasasına aktı fakat sona ne oldu ?

    Son 5 sene Akp devletteki bütün kurumlarda kadrolaşmayı tamamlayıp hukuk kurumlarını da ele geçirince , bir anda ab ve abd'nin onay verdiği bölge için örnek demokrasi olma misyonunu bırakıp neo osmanlıcı bölgeye egemenlik kurma çabasında bir misyona girişti.

    o zamana kadar devlete akan yabancı sermayede kesildi doğal olarak , hatırlayın o zamanki söylemleri kasamızda bilmem kaç milyar dolar var diyip övünüyordu merkez bankası , şimdi böyle bir söylem duyabiliyormusunuz ? tabiki hayır

    Çünkü o süreçte yapılan yatırımlar hep betona oldu , korelilere japonlara yol yaptırdık köprü yaptırdık üzerinden geçecek arabaların hepsi fransız alman otomobilleri , sürekli bir konut projesi ile yabancı sermayeli bankalardan kredilerden çekip ev araba cep telefonu alan tüketime dayalı üretmeyen bir ekonomi olduk .

    şimdi herkese atar yapan bir politikaya devam ediyoruz , ey amerika ey avrupa birliği diye konuşup duruyor sağolsun liderimiz , ee bu konuşmaları sadece bizim halk takip etmiyor tabiki amerikan ve ab ülkelerindeki yatırımcılarda takip ediyor.

    Üstüne yapılan tutuklamalar , tutuklamalar üzerine yapılan söylemler derken 10 senede çizilen imaj 4 senede yerle bir oldu .

    şöyle düşünün türkiyenin üretiminin %80 ni ithal ham maddeye dayalı .

    Yani biz 1 dolara ithal ettiğimiz bir maddeyi işleyip 1.5 dolara iç piyasaya satıyorduk , dolar 2,50 iken bunun tl ye çevirirsen 2.50 tl ye ithal ettiğin malı işleyip 3,75 Tl. ye satıyordun aradaki 1.25 tl kar sanayiciyi kurtarıyordu ,

    şimdiki kur ile aynı malı 3.25 tl ye ithal almak zorundasın, işlediğinde iç piyasaya satacağın rakam yine 3,75 tl olmak zorunda çünkü halkın dolara endeksli maaş almıyor ne oldu zarar etmeye başladın ,yine 1.25 Tl kar koyup 5 tl ye satmak zorundasınki seni kurtarsın ,
    bu şu demek 3,75 tl lik mal piyasada oldu 5 tl bunun adı enflasyon .

    doların artması türkiye için ne zaman iyi olur ? ithal ettiğin ürünlerin ihraç ettiğin ürünlerden az olması lazım , yani ihracatının ithalatından fazla olması lazım var mı böyle bir şey yok !

    kısacası kardeşlerim dolar önümüzdeki günlerde daha da artacak ve bu kısa vadede büyük bir kriz demektir kendinizi buna hazırlayın , akplilerin kriz yok yalanlarına inanmayın yoksa 2001 den feci duruma gelirsiniz .

    Dolar nasıl düşer derseniz , bu iktidar ve bu seçmen kitlesi bizi kıskanıyorlar bizden korkuyorlar osmanlı geliyor geyiğini bırakıp , akpnin ilk dönemleri gibi demokrasi insan haklarına uyumlu bir politikaya geri dönerse .

    -Alıntı-




  • Dolarda vize tepkisi
    ABD’nin Türkiye vize kararının ardından asya piyasalarında işlem gören, dolar/TL 3.65’i aştı.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/dolarda-vize-tepkisi-2041479/
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.