Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5979. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Nickimi_kedi7 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 28 Misafir (3 Mobil) - 26 Masaüstü3 Mobil
5 sn
235.500
Cevap
1.165
Favori
11.785.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
38. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 59775978597959805981
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dellialli

    @ZX10-R




    Nereye kardeş? Daha dayyibe oy atacam, son Türkiye'ye gelicem ve eurolar getiricem sende bana hizmet edicen...  

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥  bu eleman 2 gündür yazdıkları dikkatimi çekmiyor değil, bir bahçeli dönüşü gördüm 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥  Aynen dediğin gibi öyle öyle kolay kurtulmak yok 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

      bu eleman 2 gündür yazdıkları dikkatimi çekmiyor değil, bir bahçeli dönüşü gördüm   Aynen dediğin gibi öyle öyle kolay kurtulmak yok  



    Alıntıları Göster

    ben onda engelliyim. muhtemelen mesajları okuyup tekrar kapıyordur.


    bu arada umarım ciddi değildir.


    şu anda birileri BNB ve DOGE de alımlar yapmaya başladı. sanırım topluyorlar batanları...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dellialli

    ben onda engelliyim. muhtemelen mesajları okuyup tekrar kapıyordur.


    bu arada umarım ciddi değildir.


    şu anda birileri BNB ve DOGE de alımlar yapmaya başladı. sanırım topluyorlar batanları...



    Alıntıları Göster

    Beni de engellemiş, çokta umurumda değil zaten, ama bu eleman zamanında tüm chp'lilere hakaret etmişti, 3 ay kadar uzaklaştırma almıştı. Böylesine döndüğüne göre ciddi para batırmış olmalı 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    "bu arada umarım ciddi değildir. " bu cümleyi anlamadım. Ne anlamda ciddi değildir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    İnsanlar neden kolay paraya yöneldi? Çünkü bu ülkede emeğin karşılığı yok. Namusluca iş yapan, kaybediyor. Kolay para kazanmak için böyle yollara girilmesini savunmuyorum ama, onlara başka seçenek bırakmazsan, onlar da bunu yaparlar.

    Bugün 3-4 bin TL maaşla geçinmeye çalışmanın işkenceden farkı var mı?

    Büyük firmalar, işçilerinin emekleri sayesinde büyümeye devam ediyor. İşçi ise aybaşını bile getiremiyor. Zarurî ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Gelir adaletsizliği hiç olmadığı kadar artmış.

    Düzgün mesleği/dükkânı olanlar da bunu su-istimal ediyor. Arabanı tamire götürüyorsun. 300-400 liradan başlayan rakamlar söz konusu oluyor ince bi işçilik için. On da düzgünce yapmıyor. İşi yapana kadar sana bağlama çeken kişi, sonradan seni peşinde koşturuyor.

    Doktor, verdiği yanlış ilaçla hastanın hayatını kaydırıyor ya da öldürüyor ama sorumluluğu yok. Alttan yukarıya kadar her alanda sorunlar var.

    Toplum olarak ciddi ahlâkî sorunlarımız var. Ve hiç olmadığı kadar arttı.

    Bunun yegane suçlusu devletin başındaki hükümettir.


    Denetimin d si olmayınca ben vergimi alırım çekilirim deyince herkes kendi telinden oynar.


    Sen yumruğunu koy gereken kurallara uymayan kişilerin başını ez bak bakalım bir daha yapabiliyor mu devlet denilen örnekler çok var.


    Türkiyedeki devletin tanmı farklı haraç kesen bir kambur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Beni de engellemiş, çokta umurumda değil zaten, ama bu eleman zamanında tüm chp'lilere hakaret etmişti, 3 ay kadar uzaklaştırma almıştı. Böylesine döndüğüne göre ciddi para batırmış olmalı  


    "bu arada umarım ciddi değildir. " bu cümleyi anlamadım. Ne anlamda ciddi değildir.



    Alıntıları Göster

    "doğal gaz" konusunda. ahiretini de yakmasın...



    elemanı iyi izleyin. yeni nesil kapşonlu dargahçı Z kuşağından. 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 23 Nisan 2021; 19:15:16 >




  • KERBEY kullanıcısına yanıt

    Dolar düşse de problem değil yine artar. Kambiyo rejimiyle ilgili, zorunlu karşılıklarla ilgili, para arzıyla ilgili her türlü karar alabilirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blgrçoban

    Crypto para piyasasına giren insanlar vergi vermeden nasıl köşe olurumun hesabında olan insanlar genelde.. bunun birkaç örneği var aralarında knight online adlı oyunla vurgun yapanlarda dahil mesela.. 8 9 bilgisayar ile oyunda sürekli birşeyler elde edip bunu paraya çeviriyor. Gerçek pazar gibi oyunda al sat yapıyor vs.. Bir gün geliyor hayali paraları buhar oluyor pskolojileri kaldırmıyor ve böyle intihar vakaları gerçekleşiyor..

    Yukarıda bir üye emlakcılık galericilik gibi kolay yoldan para elde edilen meslekler yazmış. Eğer kolay para ise kendisinin neden bu sektörlere girmediğini sorgulamak istedim. Gayrimenkul işi yapıyorum günde 20bin adımdan fazla atıp 1 kiralama 550tl komisyon için günde 8 9 kez 4. Kata çıkıp iniyor bin türlü sorunla uğraşıyorum dün sadece 6 kez 1 daireye gittim ev sahibi ile sözleşmemiz olmasına rağmen kendisi baska emlakcı vasıtasıyla kiraya verdiğini söyledi sabah.. ev sahiplerinin alayına sözmü söylemeliym şimdi aralarında çürük elmalar var diye ? vergim sigortam kiram falan derken aylık 4000tl borçlanarak dükkan açıyorum daha önce bir şirkette maaşlı çalışandım hiç yorulmuyormuşum hiç stresim yokmuş.. insanların gözünde kolay para.. gir bakalım mesleğin içine.. neymiş ne değilmiş.. ev alım satımıda yapıyorum inan öyle görüldüğü gibi kolay para falan değil hele bu zamanda inanılmaz riskleri olan bir meslek dalı.. galerici arkadaşım var ekspertiz firmaları tarafından çeşitli şehirlerde en az 5 kez dolandırıldı.. dolandırıldı diyorum çünkü bünyesine eklediği sıkıntısız araç diye aldıklarında sıkıntılar çıktı ve elinde patladı.. hatta bir aracı doktordan aldı expertiz firmasıda doktorun kayınçosuymuş.. şimdi doktorlar kolay para kazanıyormu diyelim ? bu ülkenin meslek dalı belirtmeksizin her dalında çakalı çok.. namusuyla işini yapanla yapmayanı farkedemeyenide çok.. bir meslek dalındaki kişi intihar edince bunu mesleğinden dolayı demek inanılmaz bir akıl tutulması.. eğer kolay para olarak düşünüyorsanız 1 dakika durmayın girin mesleğe.. bu ülkede kolay para kazanmak kitabı çıksın yoldaki tabelayı bile okumaktan aciz insanlar koşa koşa kitaba sarılır sayfalarını ezberler..

    Kolay para umudu ülkemizin 1 sonraki evresinin başlangıcı aslında.. bu evrenin ne olacağı ise az çok anlaşılıyor.. malesef borçlanmanın minimuma indirilip kıpırdamadan birikim yapma zamanına girdik..

    Ancak birikimlerimizi dahi ne olarak yapacagımızı bilmediğimiz bir memleketteyiz.. ? Bu ne demek ?

    Altın alırsam yarın param gidermi
    Dolar alırsam yarın ekmek 10tl olurmu..

    Böyle inanılmaz çalkantılı bir ekonomide bir gayrimenkulcü olarak toprağa yatırım yapın derim.. varsa birikiminiz uzun vadeli gelecek planınız için tuttuğunuz para gidin toprak alın. Yolu suyu elektriği olan uygun fiyatlı yerlere yönelin hiç olmazsa cebinizde market parası kalmadıgında gider topragınıza domates biberinizi eker 3 tane salma tavuk 1 kg bugday tohumuyla baskasına muhtaç kalmazsınız.

    Kripto paraların ana amacı kara para aklama ve yüklü miktarlardaki bedelleri kolay taşımı izinin takip edilmemesi için çıkarılmış hadisedir.


    İlk zaten bu alanlarda kullanıldı.Ardından godamanlar bunu sevdi çok sahiplendi sonuçta sırtında milyar dolarla oradan oraya gidemezsin.


    Ama güvenilirliği tartışılır.Şuanda buna kontrol ve denetim sunmuş bir sistem yok.


    Sahiplik üzerine tanımlı anahtarlarla ilişkilendirilmiş birşey.


    Bugün 100 Bin $ olabilir 1 birimi yarın ise 0.00001 bilemezsin.Godamanlara bağlı durum.Ama şu bir gerçek kriz dönemi iyi bir koz.Herşey düzelince piyasalar rahatlayınca para akışı kolaylaşınca kripto paralar dibe gider.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    Borsa tecrübesi olan, bilinçli yatırımcı coin piyasasında tahminimce azdır. Kolay yoldan para kazanmayı seven, kolay yoldan para kazandıran emlakçılık, galericik gibi işlerle uğraşanların varlıklarının çoğunu açgözlülük ile coinlere yatırması normal. Bu gibi haberler de maalesef doğal sonuçları.

    Böylesine güzel bir yoruma nasıl bir oy gelmiyor hayret ediyorum. Fütursuzca para harcayan veya yatırım yapanları zenginleştirirler ki emanet gibi "kazandırdıkları" toplu para rahatça el değiştirsin diye, işin bu tarafı da var 🤮🤮🤮

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Arkadaşın 1 sene önce alsaymış keşke, 1 senede 8x-10x yaptıktan sonra en tepede alırsa kumar der tabi.


    Alıntıları Göster

    Ne olur xrp sence

    Var bende 732 adet

    600 de Chz var

    Dolar altın yatırımcısına göre kumar

    Onlar BTC patlayacak diye diye kendileri patladı.

    1 BTC 1 liraydı 1 BTC 500 Bin liraları gördü..

    Şimdi düştü de derler🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Bizimkisi makara hocam. Fırsatını bulsam saniye durmam bu açık hava tımarhanesinde.

    Valla beni de götür ömür boyu dua ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    1e 100 bin getireceğine inandığım projelere yatırım yapmayı kumar veya kolay yoldan para kazanma hırsı olarak görmüyorum. Kazancımın yarısını devletime vergi olarak seve seve veririm.


    Güçlü devlet mutlu Türkiye.


    Türkçe'nin dünya dili, altının uluslararası fiyatının ons/dolar cinsinden değil, beşi bir yerde/TL cinsinden takip edildiği bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız.

    Şuanda milliyetçilik ve din tanımının içi boş.


    Sadece sömürü ve hataları gizleme için kılıf konumundalar.


    Güçlü devlet neyle olur.


    Eğitimli ileriye rahat bakan mutlu insan kisveleri ile.


    Minimum toplumsal sorunlar,


    Güçlü adalet ve hukuk sistemi ile.


    Güvence ile,


    Belli şeylerin standardize olması ile.


    Ayrımcılık yapmamak koşulu.


    Denetim ile.



    Yoksa ülkende binlerce milliyetçiliğe ters sorun var ve bu senin ülkenin bekasını mahvetti bile.


    Ama sen bir vatandaş olarak sömürülmeye razı isen pek tabi başta olanlar iyi sömürü zaten bunu istiyorlar.



    Hataları öteleyerek belli zaafiyet içeren duyguları kaşıyarak bilfiil menfaatlerine göre iş yapıp ülkeyide batırmaktan çekinmiyorlar.Çünkü insanlar bencil egoist eğitimsiz sorumsuz.


    Kendi hayallerini dillendirene kanıp tüm yetkiyi veriiyolar eline sonra ağlıyorlar.Halbuki onu başa sen getirdin sen çıksan sende onu yapacaktın.


    Genel çerçevede bakarsak ülkenin yarısı çöplük kolay yönden para kazanmak isteyen yığın dolu.Pek ala buna dolandırılmaya açık boşluk bırakıyor.


    Milliyetçilik din devlet vs gibi olguları kullanarak suistimal ediliyor.Bu sadece mağdur olanlar dolayında değil toplumsal bir soruna sebep açıyor.



    Bir yerde geçmişten beridir bazı şeyler kısır döngü gibi gerçekleşiyorsa o ülkeden bir b*k olmaz.





  • El koydukları kripto mal varlığıyla artık kasaya para girer biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dellialli

    liberal solcu beyazlar fazla kaşındılar. sırf zenci ve latin doyurucaz diye bu vergi yüklerini arttırıp welfare"leri yükselticekler. o pempe popolu liberal sosyalistler bakalım babalarının kazançları %50 azalınca yine hümanistlik yapabilecekler mi?


    bidon'dan halt olmayacağı belli idi. bu adam ne amerika"ya ne de dünya'ya fayda getirmeyecek bir pedo.


    Ayrıca türkiye'de şu anda 10 - 12 milyon kürt var. İzmir'in yarısı artık Kürt. İstanbulda sayıları 2 milyonu geçik. senin tahminin çok iyimser. suriler 13 milyonu rahat yakalarlar 30 seneye.

    Zenciyi latini doyuracaksin ABD'de zenginler bile halka para verilsin diyor zaten yoksa bugün kongre basılır öbür gün iç karışıklık çıkar.Yuz liranın beş lirasını vermem diye diretirsen yarın onu da açlıktan elinden alırlar.


    Kurumlar vergisi artırılıyor tek bir itiraz yok Amerika gibi bir yerde bunlar var ya kutsaldır kutsal bazı kesimler arasında nerdeyse.


    Burada adamlar laf ediyor kurumlar vergisinin artırılmasına arkadaş ABD'de bile doğru düzgün bir itiraz yok şirketlerin hayvanı güçte olduğu yerde.


    Çünkü gerekli olmak zorunda başka yolu yok.1 trilyon dolar serveti olan biri olması demek artık bu dünya başka bir yerdir demek tanrılar ve olumluler var demektir buna gidiyordu iş.


    ABD cinle mücadele edecekse halkının diğer yarısını eğitmek zorunda liberal solcu dediğin adam aslında ulusal politikalar uyguluyor ulusa sahip çıkıyor.


    Küresel sermaye ve demokratlar birleşik bir yapı değil her şey iç içe kimse iyi ya da kötü degil bugün bu dünyada bu kadar adam doyuyorsa bu takımın sayesindedir biraz da herkesin katkısı zararı vardır mesela ulusalcı cumhuriyetçiler ABD'yi iki savaşla ekonomide abuk subuk deregulasyonlarla mahvettiler on beş yılda şimdi hepsi şeytan mı.


    Biden dış politikada son kez hegomanyayi koruma şansını deniyor mevcut güç yetersiz ama bir ülkenin böyle bir geri çekilmeyi kabul etmesini hemen beklemek zor.


    Biden içeride tamamen doğru politikalar uyguluyor liberal sol falan değil adam dümdüz halkçı cumhuriyetçi bir politika uyguluyor ve bu gerekli şu anda böyle bir ekonomide texas'taki cahil adam doymaz suç onunda değil ona sahip çıkılması lazım silikon vadisi iyi güzel ABD'ye çok faydası oldu ama birileri de ekmeğinden oluyor onlara da bir şey vermek lazım.


    Kongre baskınından sonra kafalar değişti varoluşsal sorunlar öne çıktı artık sosyal politikalar ABD sola kaydığı için değil biraz da ortada büyük bir eşitsizlik var sorun güvenlik problemi karışıklık riski problemi.


    Trump ana konularda haklıydı ama bunları yaparken kullandığı yöntemler falan delilikti şimdi aynı politikalar çok daha iyi şekilde devam ediyor devlet aklı budur işte ayarı kaçmadan yapılır bir şeyler.


    Latin,zenci su bu ABD budur zaten abd demek taşı toprağı altın deyip İstanbul'a göçmenin kültür olduğu bir yerdir.


    Biraz okuyun beyler bildiğinizi sandığınız şeylerin geldiği yerlerde insanlar oturup konuşuyor bunları hiç bir şey sır değil great reset uhrevî bir şey değil hepsi yazılıyor çiziliyor tartışılıyor.


    Harari okuyun mesela katılırsın katilmazsin ama adam yazmıştır hayvan gibi kesip atılacak şeyler değil.


    Kimse dünya yönetmiyor herkesin fikri oyunun içinde bazı dönem biri baskın bazı dönem öbürü,şu anda kureselciler hiç olmadığı kadar baskın bir politika izliyor mesela.


    Google çeviri çok iyi çalışıyor foreignpolicy,politico,atlantic council,wired,New York Times ücretli kısımlar bir pluginle açılıyor hep Chrome'da


    Bunun gibi 20-30 kaynakla tüm dünyanın nabzina elinizi koyarsınız üstüne temel bilgi birikiminiz iyiyse saf değilseniz supheciyseniz bu dünya denen makine nasıl çalışıyor anlarsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacek

    Zenciyi latini doyuracaksin ABD'de zenginler bile halka para verilsin diyor zaten yoksa bugün kongre basılır öbür gün iç karışıklık çıkar.Yuz liranın beş lirasını vermem diye diretirsen yarın onu da açlıktan elinden alırlar.


    Kurumlar vergisi artırılıyor tek bir itiraz yok Amerika gibi bir yerde bunlar var ya kutsaldır kutsal bazı kesimler arasında nerdeyse.


    Burada adamlar laf ediyor kurumlar vergisinin artırılmasına arkadaş ABD'de bile doğru düzgün bir itiraz yok şirketlerin hayvanı güçte olduğu yerde.


    Çünkü gerekli olmak zorunda başka yolu yok.1 trilyon dolar serveti olan biri olması demek artık bu dünya başka bir yerdir demek tanrılar ve olumluler var demektir buna gidiyordu iş.


    ABD cinle mücadele edecekse halkının diğer yarısını eğitmek zorunda liberal solcu dediğin adam aslında ulusal politikalar uyguluyor ulusa sahip çıkıyor.


    Küresel sermaye ve demokratlar birleşik bir yapı değil her şey iç içe kimse iyi ya da kötü degil bugün bu dünyada bu kadar adam doyuyorsa bu takımın sayesindedir biraz da herkesin katkısı zararı vardır mesela ulusalcı cumhuriyetçiler ABD'yi iki savaşla ekonomide abuk subuk deregulasyonlarla mahvettiler on beş yılda şimdi hepsi şeytan mı.


    Biden dış politikada son kez hegomanyayi koruma şansını deniyor mevcut güç yetersiz ama bir ülkenin böyle bir geri çekilmeyi kabul etmesini hemen beklemek zor.


    Biden içeride tamamen doğru politikalar uyguluyor liberal sol falan değil adam dümdüz halkçı cumhuriyetçi bir politika uyguluyor ve bu gerekli şu anda böyle bir ekonomide texas'taki cahil adam doymaz suç onunda değil ona sahip çıkılması lazım silikon vadisi iyi güzel ABD'ye çok faydası oldu ama birileri de ekmeğinden oluyor onlara da bir şey vermek lazım.


    Kongre baskınından sonra kafalar değişti varoluşsal sorunlar öne çıktı artık sosyal politikalar ABD sola kaydığı için değil biraz da ortada büyük bir eşitsizlik var sorun güvenlik problemi karışıklık riski problemi.


    Trump ana konularda haklıydı ama bunları yaparken kullandığı yöntemler falan delilikti şimdi aynı politikalar çok daha iyi şekilde devam ediyor devlet aklı budur işte ayarı kaçmadan yapılır bir şeyler.


    Latin,zenci su bu ABD budur zaten abd demek taşı toprağı altın deyip İstanbul'a göçmenin kültür olduğu bir yerdir.


    Biraz okuyun beyler bildiğinizi sandığınız şeylerin geldiği yerlerde insanlar oturup konuşuyor bunları hiç bir şey sır değil great reset uhrevî bir şey değil hepsi yazılıyor çiziliyor tartışılıyor.


    Harari okuyun mesela katılırsın katilmazsin ama adam yazmıştır hayvan gibi kesip atılacak şeyler değil.


    Kimse dünya yönetmiyor herkesin fikri oyunun içinde bazı dönem biri baskın bazı dönem öbürü,şu anda kureselciler hiç olmadığı kadar baskın bir politika izliyor mesela.


    Google çeviri çok iyi çalışıyor foreignpolicy,politico,atlantic council,wired,New York Times ücretli kısımlar bir pluginle açılıyor hep Chrome'da


    Bunun gibi 20-30 kaynakla tüm dünyanın nabzina elinizi koyarsınız üstüne temel bilgi birikiminiz iyiyse saf değilseniz supheciyseniz bu dünya denen makine nasıl çalışıyor anlarsınız.



    Alıntıları Göster

    hala cahilliğin ile diretiyorsun.


    Cumhuriyetçiler mi batırdı Trump döneminde?



    istersen ülkeye giren yatırım miktarı, işsizlik rakamlarını karşılaştırabilirsin demokrat obama ve trump dönemleri arasında.


    marxist palavralar beyninde apse yapmış, hayal görüyorsun. google translate ihtiyacım yok merak etme ingilizce konusunda. Amerika'yı görmedim, lakin ne halt olduğunu tahmin edebiliyorum; malum belli dönemlerde ingiltere, almanya ve hollanda gibi ülkelerde yaşadım ve sol siyasetin batıda nasıl liberalleşme ekonomi diye aslında kendi halkının ağzına eden sistemlere dönüşme derdinde olduklarının farkına vardım.


    evet iç savaş çıkar çünkü siyahi ırkların çalışmak, birikim yapmak gibi pek dertleri olmamıştır 5000 yıllık bilinen tarih boyunca. nedense sizin sosyalit liberal demokratlar "multicultural enrichment" palavaları ile kendi insanını 70 yıldır yahudilerin belirlediği eğitim sistemlerinde, medya yayınlarında yontup şekillendirmeye çalışıyorlar ve sonuç 50 yıl öncesine göre daha fakir, daha adaletsiz ve sosyal yapısı bozulmuş avrupa ve amerika.


    tabi senin gibiler yahudi hollywood filmlerinden amerika izlediği için, obama döneminde yolların bile ne halde geldiğini görmek istemezler. malum obama"da zenci doyurucam diye amerikalıların vergilerini yol vs yerine ya zengin semtlerini parlatmak ya da zenci ve latinlerin welfare gelirlerini arttırmak için kullanmıştı.


    bana masal anlatma liberal sosyalist! ben senin o opfor vs soros'un hücre evlerinde sana yeidirilen palavralar ile büyümedim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuasudba

    Türkiye'ye uzun süredir kimse ses çıkarmadı.
    Osmanlıcılar, yıllarca Atatürk Türkiyesinin ekmeğini yedi ama o kredi bitti.

    Osmanlı gibi herkese her devlete düşman olursan, gün gelir o hurmalar tırmalar.
    Sırf islam ısrarı yüzünden, müttefik olabileceğimiz batı ülkeleriyle düşman olduk mesela.

    malum parti seçmeni bunları hak etti.
    Arada kaynamak istemeyen bir şekilde kaçmanın yolunu bulsun.

    Bir klavye alacağım, adam akıllısı 500 lira olmuş.
    Daha da artacak. Hiçbir şey alamaz hale geleceksiniz.

    Çünkü bu millet bunu hak etti.
    Şaka gibi 20 senedir aynı kişiye utanmadan sıkılmadan, yanlışlarını göre göre, inadına sırf islam ısrarı yüzünden oy atanlar umarım bedelini öder.

    Aynen bizimkiler ne büyük belaya bulastiklarini bilmiyorlar ülkenin insan kalitesi afganistan ayarında büyük oranda.


    İyi bir sistemle nispeten sıkıntı çekmeden yaşadı şimdi bu sistem bitti ve ilk on yılda başımıza neler geldi.


    Daha ilk zamanlarda sistem lagvedildi büyük oranda ve ekonomide dışarıdan gelen parayla ruyalar görülmeye başlandı ortadoğu fatihi olunmaya kalkildi sonuç onlarca milyar dolar ve altı milyon Suriyeli,üstüne suriye'de bir kürt devleti.


    Kalitenin ortalaması bu çünkü yani normalde bu ülke insanının kuracağı sistem seçeceği hükümet biraz bu başımıza gelenin haddi hesabı yok.


    Bakalım eğer gelecek seçim bu iş bitmezse ırak olmak için bütün şartlar hazır olacak devletine düşman halk,bölünmüş kitleler,akıl almaz politikalar,kötü ortam kötü ekonomi.


    Heriflerin kafa basmıyor bu ülke en güçlü müslüman ulkeyse ülkede milleti bir arada tutan iyi kötü bir demokrasi olması,doğu ulkelerinde batı tipi monarşi kuracak birikim yok hizipler şunlar bunlar sistemi sariyor o mücadelede ülke dağılıp gidiyor o zayıflık birilerini çekiyor onlarca ülkenin başına geldi bu biz yüz yıldır buradayız nerdeyse sapasağlam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gram gümüş hakkında yorumu olan var mı arkadaşlar? Pandemi sonrası artacak sanayi gümüş yükseltir diye yorumlar okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 2 yıl önce 219 tl ye aldığım Nike ayakkabı, tıpkısinin aynısı 499 tl (559 a kadar yolu var farklı sitelerdr)..


    Neyseki benim maaş da 2 kat arttı o yüzden hiç koymuyor 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dellialli

    "doğal gaz" konusunda. ahiretini de yakmasın...



    elemanı iyi izleyin. yeni nesil kapşonlu dargahçı Z kuşağından.  



    Alıntıları Göster

    Ahaha şimdide ülke dışın kaçmayı düşünüyor, sanırım biraz balataları yaktı. Yalnız yinede eskisine göre daha sağlıklı düşünüyor 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Tam 2 yıl önce 219 tl ye aldığım Nike ayakkabı, tıpkısinin aynısı 499 tl (559 a kadar yolu var farklı sitelerdr)..


    Neyseki benim maaş da 2 kat arttı o yüzden hiç koymuyor  

    Sana bir berat sorusu soram mi. Dolarla mi maas aliyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Kısmen 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 59775978597959805981
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.