Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (1292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
28 Misafir - 28 Masaüstü
5 sn
235.537
Cevap
1.165
Favori
11.787.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 12901291129212931294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YANITIMIZDIR
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatan için, istiklal için, istikbal için akıtılacak çok kanımız var" dedi. AKP'nin 15 yıllık icraatından vatandan, bağımsızlıktan, gelecekten ne anladıklarını fazlasıyla gördük. Ayrıca tarihte sürekli kan akıtmaktan bahseden siyasetçilerin insanlığın başına neler açtığını da...
    Halk sevgisi, yurt sevgisi, adalet ve hak arayışı, gerektiğinde insanın canını ortaya koyduğu ideallerdir. Ancak bizim Cumhurbaşkanı Erdoğan için, Türkiye'nin zengin patron sınıfı için, uluslararası tekellerin çıkarları için verecek bir damla kanımız yok, bu böyle biline.
  • %78,6 Hollandalı,
    %5,9 AB vatandaşı,
    %2,4 Türkler
    %2,2 Endonezyalılar,
    %2,2 Faslılar,
    %2,1Surinamlılar,
    %0,9 Hollanda Karayiplisi,
    %5,7 diğer

    Hollanda çok güçlü bir ekonomiye sahiptir ve yüzyıllardır Avrupa ekonomisinde özel bir rol oynamıştır. 16. yüzyıldan beridir gemicilik, balıkçılık, ticaret ve bankacılık Hollanda ekonomisinin en önemli sektörleri olmuştur. Hollanda, dünyanın en fazla ihracat yapan ilk on ülkesinden biridir.

    Hollanda dünyadaki 16. en büyük ekonomiye sahiptir ve kişi başına düşen nominal gayri safi yurtiçi hasıla sıralamasında 7. sıradadır. 1997-2000 yılları arasında yıllık büyüme Avrupa ortalamasının oldukça üstünde olan %4 civarında seyretti. 2001-2005 yılları arasında büyüme tüm dünyayla birlikte yavaşlasa da, 2007'nin üçüncü çeyreğinde yeniden %4.1'e çıktı. Eurostat'a göre Hollanda'da işsizlik oranı Ekim 2011 itibarı ile %4.8'dir ve bu AB ülkeleri arasındaki en düşük orandır




  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siz böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle huzurla sokağa adım atamaz" sözleri İngiltere medyasında yer buldu. tayip erdoğanın ısdı beslediği belli oldu avrupa ulkeleri bu saatten sonra avrupadan turkleri atssa yeri
  • 19
    Eylül
    2016 dan beri erdoğan yurt avrupaya gidemiyor dikkat ettinizmi
  • 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    Şunu şuraya bırakayım troller kaybolur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 24 Mart 2017; 20:58:31 >
  • "Evet" kampanyasını yürüten Cumhurbaşkanını, AKP ve MHP kurmaylarını takip ediyorum...
    Söylemleri nefret dolu.
    Tüm yurttaşları ilgilendiren böylesine önemli bir karar verme sürecinde, ülkenin sadece yarısını ikna etme üzerine inşa edilen kampanyaları beni şaşırttı.
    Ülkenin neredeyse yarısı "Evet" kampanyasının hedefinde değil.
    Amaç %50+1...
  • "Yalan söylüyorlar... Bu metinde 'fesih' diye bir şey yok" deniliyor...
    Fesihten kasıt, Cumhurbaşkanının hiç bir gerekçe göstermeden meclisi seçime götürme yetkisidir...Yani bir nevi "feshetmek"tir
    Bu yalan değildir.
    Esasında bu fesih kavramını ortaya atan bizzat AKP'lilerdir...
    Mustafa Şentop (Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı ve bu metnin mimarı) bakın yeni getirilen sistemi nasıl tarif ediyor,“Bizim sunduğumuz model ile halen ABD’de kullanılan model arasında farklı üç temel yön var; üniter yapı, tek meclis ve karşılıklı fesih…”
    "karşılıklı fesih" tabiri bizzat bu değişikliğin mimarı tarafından kullanılmış...
    Bir yalancı aranıyorsa Cumhurbaşkanımız AKP içine bakması gerekli... arkadaslar kusra bakmayın ama dolardan onemli bişey varsa oda bu refarandumdur mayıs ayından sonra turk bankalarının odemesi var odeyemez ise çok zor durumda kalıcak ki odese bile halkın fonları eriyecek ve dolar saha kalkacak




  • Arkadaşlar Teknosa; mağazalarında ne zamandan beri çoluk çocuk kıyafeti, oyuncak vs. satmaya başladı? Ankamall'de iki büyük mağazaları vardı. O bire düşmüş. Kalan mağazanın yarısında da çoluk çocuk kıyafeti vardı. Dumur oldum. 2 aylığına yurt dışına gitmiştim ama döndüğümde gördüm ki Ankara'nın en büyük AVM'si bitmiş neredeyse. İlk defa kapalı dükkanlar vardı burada! Bimeksler zaten talan edilmiş gibi...

    Hele Kızılay, kiralık dükkan ilanlarından geçilmiyor. Koskoca Kocatepe Beğendik kapanmış. Bizim mahallede iki süpermarket birden kapanmış. Durum çok kötü.
  • surekli dolar rakamlariyla karsilastirma yapanlara cevap niteliginde amerika'da yasamin en pahali oldugu sehirlerden biri olan los angeles'tan rakamlarla geliyorum. et, ev ve araba fiyati verecegim.

    orneklerde mantik degil alim gucune bakin sadece, yoksa burada kimse asgari maasla calisip merkezi yerde oturup audi'ye binmiyor.

    turkiye asgari maas: aylik 1404 tl - saatlik 8.10 tl = $2.25 - (haftada 40 saat calistiginizi varsayarsak)
    los angeles asgari maas: aylik $1820 - saatlik $10.15- (bu rakam yeni cikan yasayla birlikte her sene artiyor, 2022 yilinda $15 olacak minimum saatlik ucret)

    sadece bu veri bile farki anlamak icin yeterli. burada herhangi en basit bir iste calisan biri sizden 5 kat fazla para kazaniyor, ama ithal edilen urunlerin fiyati ayni. alim gucunuz falan yukselmedi. daha iyi anlatmak icin bazi alisveris ornekleri verecegim simdi:

    dana kiyma - tr: $8.30 - la: $11. yani sen asgari maasinla 1 kilo et almak icin 4 saat calisirken burada 1 saat calisiyorsun. diger gida urunleri hemen hemen ayni fiyatlarda (4 litre su $1 vs.)

    merkezi yerde 1+1 ev kirasi - istanbul: $416 - la: $1300. turkiye'de asgari maasla merkezi bir yerde eve cikmak icin paran bile yetismiyor, burada bir fast-food restoraninda calissan bile kiradan sonra cebine $500 kaliyor.

    lg 55 ekran 4k televizyon - tr: $1054 - la: $550. buradaki adamin 9 gunde alabildigi bir elektronik esyayi sen yemeden icmeden calisirsan 2.5 ayda alabiliyorsun. tabi burada her elektronik urun icin %150 vergi yok, kafa rahat.

    ikinci el araba fiyatlarina da girelim. hem pesin fiyat, hem kredi odemeleri ile:

    2014 audi a4 - tr: $33.000 la: $18.000

    turkiye'de 4 yil vadeli $33.000 tasit kredisi aylik odemesi: $1000 - 1 aylik odeme yapmak icin 2.5 ay calisman gerekiyor.
    los angeles'ta 4 yil vadeli $18.000 tasit kredisi aylik odemesi: $412 - 1 aylik odeme yapmak icin 1 hafta calisman gerekiyor.

    yani los angeles'ta asgari maasla calisan bir kisi aylik $1820 kazanip, merkezi bir yerde arkadasiyla 1+1 eve cikip ($750 kisi basi) uzerine 2014 audi a4 icin aylik kredisini odeyip, ustune 60 kilo et alabiliyor.

    sen asgari maasinla ne yapabiliyorsun?

    -Alıntı-




  • Haftaya 3.58 saatlik kırılırsa 3.50 değebilir. YTD
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt
    Erdoğan'ın her çıkışı Yunanistan turizmine yaradı


    Spyros Theodoritsis isimli Yunanistan vatandaşının tweet'inde şu ifadeler kullanılıyor: "Erdogan is the best ambassador of Greek tourism. Every time he opens his mouth, thousand tourists choose Greece over Turkey."


    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/erdoganin-her-cikisi-yunanistan-turizmine-yaradi-83301.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware


    quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware

    quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware

    quote:

    Orijinalden alıntı: olegis


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware



    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    darbeyle yapamadıklırını ekonomiyle yapmaya çalışıyorlar. bunu anlayamamak zor olmasa gerek
    grafik herşeyi anlatıyor


    Tabi canım hep dış güçler.
    "Başkanlık hırsımızın faturası" demiyorsunuz, siyasi hırslarımızla yabancı yatırımcıyı ürküttük demiyorsunuz, ülkede rejim belirsizliğine sebep olduk demiyorsunuz,
    hep dış güçler, hep sizi çekemiyorlar.

    Bak grafikte en zengininden en fakirine kadar çeşit çeşit ülke var. Onların dış güçleri yok mu? Onların düşmanları yok mu?
    Dış güçler bir tek size var di mi? Köprünüzü kıskanıyolar di mi?


    Evet grafik her şeyi anlatıyor.
    Grafik diyor ki "GİTTİĞİNİZ YOL YOL DEĞİL, AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN".


    papağan gibisiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122248562
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122249371
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122249418



    Papağan konuşur, öküz anlamaz, bukalemun işine geldiği gibi renk değiştirir.
    Hayvanlar alemi çok ilginç, aynı insanlar gibiler, çeşit çeşit.

    Neyse konumuza dönelim.
    Dolardan veya makroekonomik gelişmelerden bahsetmeyip sadece kişisel sataşmalarla konuyu çöplüğe çeviren çocukları pistten alalım lütfen.

    papağan tekrar eder konuşmaz, öküzün anlayışı kendi türündendir, bukalemun istemezse renk değiştirmez.
    Hayvanlar alemi insanlar alemine benzemez.
    dolar alıp ekonomiyi çökerteceklerini sananlar hala kaldıysa onlar ile beraber pistten inebilirsiniz.

    Dolar almakla ekonomi çökmüyorsa, üç kuruşluk birikimiyle 50 dolar alan vatandaşa "terörist vatan haini" demeyi kesin o zaman!



    Herkes tarafını belli ediyor, karınca misali.




  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    İşte çökmüş ekonominin rakamları...
  • Kardeşim anladık da burası döviz ve ekonomi konusu. Gündemle kurlarla ilgili ya da senin yorumların olduğu mesajları at buraya, değilse konu aç ya da siyaset konularına git biz de orayı okuyalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.62 den aldim biraz. Hafta içi öngörüleriniz neler arkadaşlar düşüş sürer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuklu-44 S kullanıcısına yanıt
    Piyasayı şu an ekonomi bilimi değil tamamen siyasi gücün yettiği müdahaleler belirliyor. Dolayısıyla ne düşünsek yanlış olur.



    Ama şunu düşün

    quote:

    Türkiye’de dış ticaret dengesinin pozitif olduğu; yani ihracat tutarının ithalattan fazla olduğu son yıl 1946’ydı. 2016’da ise ihracatın ithalatı karşılama oranı %71,8 seviyesinde gerçekleşti.


    http://www.dogrulukpayi.com/beyanat/58c7ab9340e34



    Sence bu ortamda eğer uzun vadeli tasarruf düşünüyorsan üç kuruş fazladan döviz almanın zararı olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çoğu kişinin beklemediği ama gelecekte görünen büyük bir devalüasyon olursa ne olacak fikri olan var mı?

    Şu anda her şey günlük güneşlik fakat gelecek olan böyle bir krizden sefaletten kurtulma yolu olarak bireysel üretimden başka bir çare gözükmüyor bizim gibi insanlara.

    Dış borcumuz epey fazla ve bu borçlar dolar bazında artmaya devam ediyor ödeme günü geldiğinde öyle ya da böyle o borçlar ödenecek.Tl ile dolar alıp ödeyeceğiz.Yani büyük ihtimalle para basmamız gerekecek.Bu şekilde paramız yine pul olacak.Ne olacak artık insanın aklı dahi kestiremiyor hayal edemiyor.
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Zaten 20-30kuruş düşse bile bu sebepten ötürü yine yükselecek o yüzden uzun vade bile olsa korkmadan girdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware


    quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware

    quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware

    quote:

    Orijinalden alıntı: olegis


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware



    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    darbeyle yapamadıklırını ekonomiyle yapmaya çalışıyorlar. bunu anlayamamak zor olmasa gerek
    grafik herşeyi anlatıyor


    Tabi canım hep dış güçler.
    "Başkanlık hırsımızın faturası" demiyorsunuz, siyasi hırslarımızla yabancı yatırımcıyı ürküttük demiyorsunuz, ülkede rejim belirsizliğine sebep olduk demiyorsunuz,
    hep dış güçler, hep sizi çekemiyorlar.

    Bak grafikte en zengininden en fakirine kadar çeşit çeşit ülke var. Onların dış güçleri yok mu? Onların düşmanları yok mu?
    Dış güçler bir tek size var di mi? Köprünüzü kıskanıyolar di mi?


    Evet grafik her şeyi anlatıyor.
    Grafik diyor ki "GİTTİĞİNİZ YOL YOL DEĞİL, AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN".


    papağan gibisiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122248562
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122249371
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122249418



    Papağan konuşur, öküz anlamaz, bukalemun işine geldiği gibi renk değiştirir.
    Hayvanlar alemi çok ilginç, aynı insanlar gibiler, çeşit çeşit.

    Neyse konumuza dönelim.
    Dolardan veya makroekonomik gelişmelerden bahsetmeyip sadece kişisel sataşmalarla konuyu çöplüğe çeviren çocukları pistten alalım lütfen.

    papağan tekrar eder konuşmaz, öküzün anlayışı kendi türündendir, bukalemun istemezse renk değiştirmez.
    Hayvanlar alemi insanlar alemine benzemez.
    dolar alıp ekonomiyi çökerteceklerini sananlar hala kaldıysa onlar ile beraber pistten inebilirsiniz.

    Dolar almakla ekonomi çökmüyorsa, üç kuruşluk birikimiyle 50 dolar alan vatandaşa "terörist vatan haini" demeyi kesin o zaman!



    Herkes tarafını belli ediyor, karınca misali.


    Sizin taraf da hep bokunu örtüyor, kedi misali.

    Ülkeyi yerin dibine batırdınız. Halen vatandaş suçlu, o suçlu, bu suçlu.

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 25 Mart 2017; 20:02:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, OHAL döneminde Türkiye ekonomisinin 214 milyar lira zarar ettiğini belirterek, "Önerilen anayasa değişikliği teklifinde egemenlik milletten alınıp tek bir kişiye veriliyor ve o bir kişinin hiçbir denetimi olmuyor" dedi.
  • 
Sayfa: önceki 12901291129212931294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.