Şimdi Ara

Diyanetten 'ikinci el'cilere açıklama (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • satış vermeden önce muayne zorunlu olsa satış muaynesi adı altında 40 50 lira gibi bir rakam olsa aracı satarken oynama yapanlara yalan beyanda bulunanlara nitelikli dolandırıcılık kapsamında 3 5 birşey kitleseler biraz meşakatli iş olur ama bizim gibi bir milletin birbirini öldürmesinin önüne ancak böyle geçilir pert arabayı sağlam diye sattım ha ha ha diyen dangalaklar 300 binden 100 bine çektim şakdiye okuttum diyen şerefsizler ancak böyle yola gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Yukarıda faizin haram olduğunu kabul etmeyen kişilerin yazılarını okuyunca şaşırdım.
    Ya İslam'ı bilmiyorlar, ya da müslüman değiller.
    Müslüman değillerse sorun yok, afiyet olsun doya doya yiyin.
    Ancak eğer ki kendileri müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen kelime-i şehadet getirsinler.
    Çünkü az önce Kur'an ayetlerini reddettiler ve Kur'anı reddeden dinden çıkar.

    Belki faydalanan birileri olur diye:

    BAKARA Suresi
    2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
    2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
    2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

    AL-İ İMRAN Suresi
    3-39. İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekâta gelince, işte zekât veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.


    konut kredisi çektim
    100000 TL almıştım , 130000 geri ödüyorum
    4 sene kaldı

    Malesef Türkiye Cumhuriyetinde beni 6-7 yıl idare edip 100000 toslayacak kimse bulamadım
    malum ev de önemli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: kimiferhat

    sigaranın haram olduğunu neye dayanarak söylemişler acaba?

    kuran? hadis?

    bişeye dayanmasına gerek yok kafanızdan din uydurmayın.
    domuz eti,leş yiyen hayvanlar,insan vücuduna zararlı olan herşey islamda haramdır.
    sigaranın kanıtlanmış bir tek faydası yoktur.
    uyuşturucular nasıl haramsa sigara da öyle haramdır.

    Kafana göre fetva verme sigara haram değil mekruh dur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
    Peki baştan başlayalım. Bankacılık sisteminde zaten toplanan mevduat, kredi olarak başkasına verilir. Bunda ünlem kullanacak birşey yok, sistemin doğası bu. sizin paranıza %9 faiz verir, öteki taraftan sizin paranızı %15 faizli kredi olarak verir. Olur biter.

    Banka şu şekilde para yaratır: mishal, senin 20.000TL paran var. Gittin bankaya koydun. Senin gibi de 1000 kişi var. Elimizde 20 milyon TL var kısaca. Ben banka olarak bu paranın 1/4'ü civarında bir parayı güvence olarak Merkez bankasında tutmak zorundayım. Geri kalanı ile kredi kullandırıyorum. Para aslında artık yok. Bu 1000 kişiden aynı anda 15 kişi gelse, paralarını öderim. Ama 500'ü gelse ödeyemem. Çünkü paralarını başkasına verdim. Sistemde ne oluyor? Siz, benim 20.000TL param var diyorsunuz. Bir müşterim ise 15.000TL kredi almış. Sizin 20.000TL 35.000TL oldu mu? Aslında olmadı. Ama oldu. Bankanın özelliği bu. Bunu tefeci yapamaz. Zira yüzbinlerce kişi tefeciye güvenip para vermez. Tefeciye para veren 2-3 kişi vardır. Risk alır, tefeci parasını batırmazsa çok kazanır.

    Bankalar nasıl yüksek faiz verir? Yüksek faiz veren banka çok risk alan bankadır. Riskli yatırımlara, riskli bireylere yüksek faizden kredi verir, o yüzden kendisine yatan mevduata yüksek faiz verebilir. Kendisine para yatıran insanlar yüksek gelir = yüksek risk dengesini bilmiyorlar ise, banka batarsa sisteme veryansın ederler. Aslen, "Yüksek faiz almak isteyip, riske giren sendin!?" demek lazım. Ama sosyal devletsin işte, koruman lazım vatandaşını...

    Sağlam ve sağlıklı hiçbir ekonomide iş yapmak yerine faize yatırarak daha çok para kazanamazsınız. Türkiye'de paranızı yatırarak kazanacağınız faiz, enflasyondan düşük şu aralar. Enflasyon hesaplanırken temel alınan çoğu şey bizim kullanmadığımız şeyler; ancak bizim sık tükettiğimiz şeylerde yaşanan fiyat artışları daha çok. O yüzden çoğumuzun yaşadığı enflasyon, reel enflasyon oranından daha yüksek. Bu yüzden de aldığınız faiz yaşadığınız enflasyondan genelde düşük. Kısaca paranız büyümüyor. Küçülüyor... O yüzden kimse parasını faize koyup, faiziyle yaşayamaz bu memlekette. Ancak yaptığınız işlerden artan ve ne yapacağınızı bilemediğiniz paranızı bankada tutmak, bu ülke için en hayırlısıdır. İster faizsiz altın fonu al, ister vadesiz mevduat tut. Yeter ki sistemin içinde olsun para. Faiz almak istemiyorsan alma. Ama gidip de altın alıp yatağın altına tıkma. Bunu yaparsan, Uzun vadede hepimizin yaşam standardı düşecek.

    Şimdi baz bir bankacılık temeli oluşturduysak devam edelim. Tükiye'de bireysel bankacılığın bankacılıktaki büyüklüğü çok fazla. %40'lardaydı en son. Kalanı şirketler. Kısaca bankacılığın %60'ı şirketler. Şirketler karlılık ve değerlerini arttırma amacı ile çalışan kurumlar. Onlara verilen krediler, doğrudan üretimde artış, işsizlik oranının azalması olarak önümüze çıkıyor. Bankaların verdiği aşırı yüklü bireysel kredilerin, kredi kartı faizlerinin haksız kazanç ve tefecilik olduğuna ben de inanıyorum. Ama bankacılık sistemi para sahibi ile, paraya ihtiyacı olanı birleştirerek ekonominin sağlıklı işlemesini sağlıyor bu da bir gerçek. O yüzden dinen size aykırı ise, gidin altın veya döviz fonu alın, borsada değerlendirin, faiz almayın. Ama sistemin külliyen tefecilik olduğu iddiası yanlıştır. Tefeciliği önlemek devletin, BDDK'nın işi. Çalışsınlar, önlesinler. Önlemedikleri sürece bankalar karlı buldukları alanlarda tabii ki varlıklarını sürdürecekler. Her şirket yapar. Kar amacı güden kurumlar bunlar.

    Örneğin kredi kartına taksit diye birşey dünyanın başka devletinde yok. Kaldırsınlar yiyorsa. Yemez aga. Ekonomi çöker. Alım gücü bu kadar düşükken bu kada çok şeyi nasıl alacaksınız? Bana göre kaldırılmalı kredi kartına taksit. Kaldırıldığında hayat standardınız düşmeyecek mi? Düşecek. Ama ben ürettiğimizden fazlasını harcamaya karşıyım. Üretiyorum, ürettiğimin karşılığı olan maaşımı/gelirimi alıyorum. Bu para ile alamayacağım birşeyi almamalıyım. Taksitlendirme alma gücümü arttırırken, aslında önümü de tıkıyor.

    Kuran'a da parça parça bakmamanızı tavsiye ederim. Ayetleri, bütünün içinde manalandırırsanız, daha anlamlı olur. Zira müslümanlığın bir temel özü var. Hiç bir hareketin, yasağın, zorunluluğun bu öze aykırı olamaması gerekir. Bu özü unutmadan ayetleri tekrar okuyun. Evet faizi yasaklayan ayetler Bakara 278 ve 279'dur. Faizin yasak olmadığı tek din de yahudiliktir. O yüzden Dünya'da çoğu büyük bankerler ve banka sahibi-ortağı aileler Yahudidir. Yapmayın Allah aşkına bu kadar parayı Yahudi'ye mi bırakacaksınız müminler!? Sonra "eziliyoruz, hakkımız yeniyor, terörist gibi lanse ediliyoruz." diyorsunuz. 35 milyonluk Yahudi nüfusunun elinde dünyanın çoğu bankası var, 1.7 milyar nüfuslu müslüman dünyası! Herhalde ezecek seni. Güç onda. Gücünü geri al.

    Gerçekten anlamıyorum. Bu faiz karşıtlığı falan hikayeleri siyonistlerin inanılmaz işine yarıyor. Biraz oturun düşünün...

    Bankanın tefecilik yönü kredi çekmekle alakalı. Tefeci dediğimiz kişiler zaten borç veren hükmündedir. Kişinin parasını alıp değerlendirme hükmünde değil. Tefeci kredi veren hükmünde yani öyle düşünelim. Bankanın parayı değerlendirme kısmı elbette tefecilere ait bir özellik değil :) He ben genelledim bankayı tefeci hükmüne sokdum Bu da günümüzde bireylere olan yararından çok zararının olması. Elbette büyük şirketlerin yatırım yapmak isteyenlerin işine yarayan bir durum... Ancak etrafda bunun örneğini çok fazla göremiyoruz. Saymaya çalışssak bir elin parmaklarını geçmez. Ancak bankaların bu uygulamalarından mağdur olan -gerek bilinçsizliği ile gerek şanssızlığı ile- insanlar için el ve ayak parmaklarımız yetmez... Bir memurun aldığı maaş ort 1800. Cebindeki kredi kartının limiti 10.000 ... Bazen diyorum ki parası var ki harcıyor diyorum.Sana ne . Aldığı maaştan daha az limiti olan kredi kartı görmedim ben daha. Bilinç yok malesef. Bilinç olmayınca çok afedersiniz düdükleyebilien düdükleyene...

    Enflasyon paketleri sürekli aynı ürünlere bağlı olarak kalmaz, kalamaz. Bu paketler değişmek zorunda. O yüzden buna pinpon topuda girebilir, hortumda girebilir. Nitekim TÜİK hazırladığı enflasyon paketlerine tüketimin yoğun olduğu kalemler arasından belli bir kolu seçmek zorunda. Bilinçli olarak hazırlanıyor diyebilirsiniz,bu da bizim millet olarak bilmeden uydurduğumuz şeyler arasına girer :) Ancak bu işin başka türlü bir yolu yok.. Sürekli benzine mazot göre enflasyon ölçümü yapılamaz. Bu ekonominin kuralıdır. Bu sepetin değişmesi gerekir. Her sene de belli aralıklarda ürünler çıkar yine belli aralıklarda üyün girer.

    Faizle geçinmek belki yetmeyebilir, yani faiz miktarı belki paranın gerçek değerini korumayabilir... Fakat her insanda ticari kabiliyette yoktur. Bu nedenle insanlar kolay kazanç kapısı olarak faizi görmekte... Şöyle düşünelim... Bir ev alırken eve verilecek olan miktar ort 150.000 lira İnsanlara buraya parayı yatırdığında evin muhitine göre getirecek kira gelirini hesaba katıyor. Aynı faiz de de o şekilde. Akarı, kokarı olmasın diye faize verdiği paranın aylık getirisi 600-900 arası değişmekte... Bu da hemen hemen bir kira parası yeri geldiğinde kiradan bile fazlasını getirmekte..- Gayrimenkul değer hesabını katarsak gayrimenkul almak burada daha karlı olabilir. Ancak her zaman gayrimenkul kar edecek diye de bir durum söz konusu değil- Lakin yeşil sermaye bankaları uzun vadelerde kar paylarını yüksekte tutuyorlar baktığım kadarı ile. Şu anda Milli Piyango yu kazanan biri olsam 45 Trilyonu faize yatırır ne gayri menkul ne yatırım hiç düşünmem. O para benim yedi sülalemin yedi sülalesini O yüzden insanlar- faizi uygun görenler ve ticaretten korkanlar- genelde faize yöneliyor. Yahudilikte de faiz yasak kılınmış.Ancak farklı bir nokta var. Sizin söylemlerinizden yola çıkarak merak ettim.

    Araştırdım, şöyle ki ;

    "Kardeşinize para, yiyecek ya da faiz getiren başka bir şey ödünç verdiğinizde, ondan faiz almayacaksınız. Yabancıdan faiz alabilirsiniz ama kardeşinizden almayacaksınız. Böyle yapın ki, mülk edinmek için gideceğiniz ülkede el attığınız her işte Tanrınız RAB sizi kutsasın.'
    (Tevrat, Yasanın Tekrarı, 23/19-20)

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Yahudilikte_bor%C3%A7_ve_faiz

    http://www.dunyadinleri.com/tevrat/ sol frame den Yasanın Tekrarı, 23/19-20 den bakabilirsiniz...

    Saygılarımla;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Yukarıda faizin haram olduğunu kabul etmeyen kişilerin yazılarını okuyunca şaşırdım.
    Ya İslam'ı bilmiyorlar, ya da müslüman değiller.
    Müslüman değillerse sorun yok, afiyet olsun doya doya yiyin.
    Ancak eğer ki kendileri müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen kelime-i şehadet getirsinler.
    Çünkü az önce Kur'an ayetlerini reddettiler ve Kur'anı reddeden dinden çıkar.

    Belki faydalanan birileri olur diye:

    BAKARA Suresi
    2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
    2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
    2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

    AL-İ İMRAN Suresi
    3-39. İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekâta gelince, işte zekât veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.


    konut kredisi çektim
    100000 TL almıştım , 130000 geri ödüyorum
    4 sene kaldı

    Malesef Türkiye Cumhuriyetinde beni 6-7 yıl idare edip 100000 toslayacak kimse bulamadım
    malum ev de önemli




    yukarıda yazdığım yazı faizin haram olduğu ve bunun reddedilemeyeceği üzerineydi.
    yani faiz ile alakalı olsanız dahi bunun haram olduğunun bilincinde olmalıyız.
    ve en önemlisi bunu reddetmemeliyiz.

    mesela içki de haramdır. ancak içki içen dinden çıkmaz, günaha girer.
    "içki haram değil helaldir" diyen dinden çıkar.
    benim dikkat çekmek istediğim nokta buydu.
    aynı şekilde faiz haram değil diyen de dinden çıkar.

    malesef mevcut ekonomik sistem halkı köleleştirmenin farklı bir şeklidir.
    ve bu köleleştirmenin en önemli silahı faizdir.
    ev, araba vs. için paramız yetmediğinde yüksek kâr oranlarıyla bankalar bizleri kendileri için çalışan köleler haline çevirmektedir.
    ancak bu, haram olan bir şeyi helal yapmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 13 Ocak 2013; 17:37:48 >




  • İkinci el araç satarken mutlaka araç ile ilgili tüm gerçekleri açıklamak gerektiğine inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Yukarıda faizin haram olduğunu kabul etmeyen kişilerin yazılarını okuyunca şaşırdım.
    Ya İslam'ı bilmiyorlar, ya da müslüman değiller.
    Müslüman değillerse sorun yok, afiyet olsun doya doya yiyin.
    Ancak eğer ki kendileri müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen kelime-i şehadet getirsinler.
    Çünkü az önce Kur'an ayetlerini reddettiler ve Kur'anı reddeden dinden çıkar.

    Belki faydalanan birileri olur diye:

    BAKARA Suresi
    2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
    2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
    2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

    AL-İ İMRAN Suresi
    3-39. İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekâta gelince, işte zekât veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.


    konut kredisi çektim
    100000 TL almıştım , 130000 geri ödüyorum
    4 sene kaldı

    Malesef Türkiye Cumhuriyetinde beni 6-7 yıl idare edip 100000 toslayacak kimse bulamadım
    malum ev de önemli




    yukarıda yazdığım yazı faizin haram olduğu ve bunun reddedilemeyeceği üzerineydi.
    yani faiz ile alakalı olsanız dahi bunun haram olduğunun bilincinde olmalıyız.
    ve en önemlisi bunu reddetmemeliyiz.

    mesela içki de haramdır. ancak içki içen dinden çıkmaz, günaha girer.
    "içki haram değil helaldir" diyen dinden çıkar.
    benim dikkat çekmek istediğim nokta buydu.
    aynı şekilde faiz haram değil diyen de dinden çıkar.

    malesef mevcut ekonomik sistem halkı köleleştirmenin farklı bir şeklidir.
    ve bu köleleştirmenin en önemli silahı faizdir.
    ev, araba vs. için paramız yetmediğinde yüksek kâr oranlarıyla bankalar bizleri kendileri için çalışan köleler haline çevirmektedir.
    ancak bu, haram olan bir şeyi helal yapmaz.




    Günahsız kul olmaz boşver hocam zina ve alkole devam kızlara elam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient
    .

    geri vites,o fetvayı bu ülkenin diyaneti verdi,kafam değil.
    beni kendinle karıştırma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient
    .

    geri vites,o fetvayı bu ülkenin diyaneti verdi,kafam değil.
    beni kendinle karıştırma.

    Diyanet hükümet politikasına uygun fetva veriyor. Nargile yi çıkaran müslümanların ta kendisidir, müslüman kültürümnde sigaranın geniş yeri vardır ama alkolün yeri yoktur mesela. Sırf sağlığa zararlı diye sigara günah sayılmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Yukarıda faizin haram olduğunu kabul etmeyen kişilerin yazılarını okuyunca şaşırdım.
    Ya İslam'ı bilmiyorlar, ya da müslüman değiller.
    Müslüman değillerse sorun yok, afiyet olsun doya doya yiyin.
    Ancak eğer ki kendileri müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen kelime-i şehadet getirsinler.
    Çünkü az önce Kur'an ayetlerini reddettiler ve Kur'anı reddeden dinden çıkar.

    Belki faydalanan birileri olur diye:

    BAKARA Suresi
    2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
    2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
    2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

    AL-İ İMRAN Suresi
    3-39. İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekâta gelince, işte zekât veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.


    konut kredisi çektim
    100000 TL almıştım , 130000 geri ödüyorum
    4 sene kaldı

    Malesef Türkiye Cumhuriyetinde beni 6-7 yıl idare edip 100000 toslayacak kimse bulamadım
    malum ev de önemli




    yukarıda yazdığım yazı faizin haram olduğu ve bunun reddedilemeyeceği üzerineydi.
    yani faiz ile alakalı olsanız dahi bunun haram olduğunun bilincinde olmalıyız.
    ve en önemlisi bunu reddetmemeliyiz.

    mesela içki de haramdır. ancak içki içen dinden çıkmaz, günaha girer.
    "içki haram değil helaldir" diyen dinden çıkar.
    benim dikkat çekmek istediğim nokta buydu.
    aynı şekilde faiz haram değil diyen de dinden çıkar.

    malesef mevcut ekonomik sistem halkı köleleştirmenin farklı bir şeklidir.
    ve bu köleleştirmenin en önemli silahı faizdir.
    ev, araba vs. için paramız yetmediğinde yüksek kâr oranlarıyla bankalar bizleri kendileri için çalışan köleler haline çevirmektedir.
    ancak bu, haram olan bir şeyi helal yapmaz.




    netice ?
    mesela oturduğun ev senin mi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Yukarıda faizin haram olduğunu kabul etmeyen kişilerin yazılarını okuyunca şaşırdım.
    Ya İslam'ı bilmiyorlar, ya da müslüman değiller.
    Müslüman değillerse sorun yok, afiyet olsun doya doya yiyin.
    Ancak eğer ki kendileri müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen kelime-i şehadet getirsinler.
    Çünkü az önce Kur'an ayetlerini reddettiler ve Kur'anı reddeden dinden çıkar.

    Belki faydalanan birileri olur diye:

    BAKARA Suresi
    2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
    2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
    2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

    AL-İ İMRAN Suresi
    3-39. İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekâta gelince, işte zekât veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.


    konut kredisi çektim
    100000 TL almıştım , 130000 geri ödüyorum
    4 sene kaldı

    Malesef Türkiye Cumhuriyetinde beni 6-7 yıl idare edip 100000 toslayacak kimse bulamadım
    malum ev de önemli




    yukarıda yazdığım yazı faizin haram olduğu ve bunun reddedilemeyeceği üzerineydi.
    yani faiz ile alakalı olsanız dahi bunun haram olduğunun bilincinde olmalıyız.
    ve en önemlisi bunu reddetmemeliyiz.

    mesela içki de haramdır. ancak içki içen dinden çıkmaz, günaha girer.
    "içki haram değil helaldir" diyen dinden çıkar.
    benim dikkat çekmek istediğim nokta buydu.
    aynı şekilde faiz haram değil diyen de dinden çıkar.

    malesef mevcut ekonomik sistem halkı köleleştirmenin farklı bir şeklidir.
    ve bu köleleştirmenin en önemli silahı faizdir.
    ev, araba vs. için paramız yetmediğinde yüksek kâr oranlarıyla bankalar bizleri kendileri için çalışan köleler haline çevirmektedir.
    ancak bu, haram olan bir şeyi helal yapmaz.




    netice ?
    mesela oturduğun ev senin mi ?

    hayır, oturduğum ev malesef benim değil.


    ancak faiz olayı ile ilgili Max Von Bock'ın şu çalışması gerçekten çok faydalı, izlemenizi tavsiye ediyorum:

    http://youtu.be/0jG_JXa-sCY




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 13 Ocak 2013; 18:41:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Yukarıda faizin haram olduğunu kabul etmeyen kişilerin yazılarını okuyunca şaşırdım.
    Ya İslam'ı bilmiyorlar, ya da müslüman değiller.
    Müslüman değillerse sorun yok, afiyet olsun doya doya yiyin.
    Ancak eğer ki kendileri müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa hemen kelime-i şehadet getirsinler.
    Çünkü az önce Kur'an ayetlerini reddettiler ve Kur'anı reddeden dinden çıkar.

    Belki faydalanan birileri olur diye:

    BAKARA Suresi
    2-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
    2-278. Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin.
    2-279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.

    AL-İ İMRAN Suresi
    3-39. İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekâta gelince, işte zekât veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.


    konut kredisi çektim
    100000 TL almıştım , 130000 geri ödüyorum
    4 sene kaldı

    Malesef Türkiye Cumhuriyetinde beni 6-7 yıl idare edip 100000 toslayacak kimse bulamadım
    malum ev de önemli




    yukarıda yazdığım yazı faizin haram olduğu ve bunun reddedilemeyeceği üzerineydi.
    yani faiz ile alakalı olsanız dahi bunun haram olduğunun bilincinde olmalıyız.
    ve en önemlisi bunu reddetmemeliyiz.

    mesela içki de haramdır. ancak içki içen dinden çıkmaz, günaha girer.
    "içki haram değil helaldir" diyen dinden çıkar.
    benim dikkat çekmek istediğim nokta buydu.
    aynı şekilde faiz haram değil diyen de dinden çıkar.

    malesef mevcut ekonomik sistem halkı köleleştirmenin farklı bir şeklidir.
    ve bu köleleştirmenin en önemli silahı faizdir.
    ev, araba vs. için paramız yetmediğinde yüksek kâr oranlarıyla bankalar bizleri kendileri için çalışan köleler haline çevirmektedir.
    ancak bu, haram olan bir şeyi helal yapmaz.




    netice ?
    mesela oturduğun ev senin mi ?

    hayır, oturduğum ev malesef benim değil.


    ancak faiz olayı ile ilgili Max Von Bock'ın şu çalışması gerçekten çok faydalı, izlemenizi tavsiye ediyorum:

    http://youtu.be/0jG_JXa-sCY






    inşallah kendi evinizde de oturursunuz

    bakın tartışmak istemiyorum
    anlattıklarınıza yanlış falan da demiyorum

    fakat şunu artık anlamak gerekli
    telefonun yere düşmesi yanlış düşmemeli
    fakat düşüyor ve kırılacak gerçek olan da bu
    o telefon kırıldığında , onun düşmemesi gerektiğini hala konuşacakmıyız ?
    yoksa telefon kırıldı yapacak olduğumuz ne ? bunu mu tartışacağız ?

    oturduğum daireyi 2010 mayısında 150bin TL ye aldım
    arabamı sattım ailem sağolsun biraz destek çıktı , 100bin TL de kredi çektim ve aldım
    2013 ocağındayız , bitişiğimiz de yeni bina yapıldı , 120m2 3+1 benimki gibi , fiyatı 230bin TL ve gayet normal
    benimkide hadi 5 yıl geriden geliyor desek , boyasını yaptır temiz 200bin
    Allah şükür durumumuz iyiydi de aldık bi şekilde

    siz şimdi 2013 senesinde insanlara ne anlatıyorsunuz ?
    çok müteasıp cumhurbaşkanımız bolluk içinde yaşıyor mu ? yaşamıyor mu?
    çok müteasıp başbakanımızın durumunu anlatmaya gerek var mı ?

    şimdi gidip insanlara tekrar faiz den , haram dan bahsedin
    umarım dinleyen bulursunuz
    unutmadan , faiz den en hazzetmeyenler bile paranın ne kadar tatlı olduğunu çoktan anladı
    10 senedir de işler tıkırında

    peder beye gak da desem , guk da desem , a desem , b desem
    tek bir cevap verip kıçımın üstüne oturturdu
    ''paran var mı''

    size iyi günler




  • faiz olmazsa nasıl geçinecek millet?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient
    müslüman kültürümnde sigaranın geniş yeri vardır ama alkolün yeri yoktur mesela.

    o sizin kafanızdan dizayn ettiğiniz müslümanlıkta yok geri vitesçim.anarya vitesçim.islamda insan sağlığına zararlı olan herşey haramdır.kültürle din oluşturulmaz.Gerçi passatla volvo s60 kapıştırmaya kalkan adamla din ne kadar tartışılır orası ayrı konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient
    müslüman kültürümnde sigaranın geniş yeri vardır ama alkolün yeri yoktur mesela.

    o sizin kafanızdan dizayn ettiğiniz müslümanlıkta yok geri vitesçim.anarya vitesçim.islamda insan sağlığına zararlı olan herşey haramdır.kültürle din oluşturulmaz.Gerçi passatla volvo s60 kapıştırmaya kalkan adamla din ne kadar tartışılır orası ayrı konu

    iranda sigara kullanma oranı %50 den fazla
    Sudi arabistanda öyle
    Mısıdr da öyle
    bunlar müslüman değil o zaman kafir
    he




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient

    iranda sigara kullanma oranı %50 den fazla
    Sudi arabistanda öyle
    Mısıdr da öyle
    bunlar müslüman değil o zaman kafir
    he

    dinde bir haramı işleyerek kafir olunmaz.
    örneğin bir insan içki içiyorsa kafir değildir,kafir olmak için Allah'ı ve onun peygamberini reddetmiş olmak gerekir.
    Yani haram işliyor diye insanlar cehenneme atılmazlar.Kıyamet gününde terazisi ortaya konulur,iyilikleri ağır basan cennete,kötülüğü ağır basan cehenneme gider.
    Ayrıca örnek müslümanlık iranda veya mısırda değil,kutsal kitabın içerisindedir.
    Kutsal kitap da şunu söyler:
    sağlığa zararlı şeyleri tüketmek haramdır.
    Alkol de birtakım trollerin tezi gibi "kafayı bulup glu glu dansı yapıyorlar ondan haram kılındı" şeklinde değil,bizzat zararının faydasından fazla olduğu gerçeğinden yola çıkılarak haram kılınmıştır.
    Zararının faydasından fazla olduğu için haram kılınan alkol ortadayken,tek bir faydası bile olmayan,insanları eroin gibi kendine müptela eden,sadece kendisini değil çoluğunu çocuğunu çevresini de zehirleyen sigaraya mekruh demek trollüğün daniskasıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient
    müslüman kültürümnde sigaranın geniş yeri vardır ama alkolün yeri yoktur mesela.

    o sizin kafanızdan dizayn ettiğiniz müslümanlıkta yok geri vitesçim.anarya vitesçim.islamda insan sağlığına zararlı olan herşey haramdır.kültürle din oluşturulmaz.Gerçi passatla volvo s60 kapıştırmaya kalkan adamla din ne kadar tartışılır orası ayrı konu

    muhabbete bak muhaha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient

    iranda sigara kullanma oranı %50 den fazla
    Sudi arabistanda öyle
    Mısıdr da öyle
    bunlar müslüman değil o zaman kafir
    he


    dostum sanırım yaş itibariyle din bilgisi zayıf biraz.Mekruh hikayesini bizzat bu sigara müptelaları çıkardılar.rahat rahat içebilmek için
    Sigara israftır,kanser ve benzeri tonlarca hastalığa yol açar,insanların ocağını başına yıkar.Böyle bir şeyin haram olmaması gibi bir şey düşünülemez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugofarell

    quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient

    iranda sigara kullanma oranı %50 den fazla
    Sudi arabistanda öyle
    Mısıdr da öyle
    bunlar müslüman değil o zaman kafir
    he


    dostum sanırım yaş itibariyle din bilgisi zayıf biraz.Mekruh hikayesini bizzat bu sigara müptelaları çıkardılar.rahat rahat içebilmek için
    Sigara israftır,kanser ve benzeri tonlarca hastalığa yol açar,insanların ocağını başına yıkar.Böyle bir şeyin haram olmaması gibi bir şey düşünülemez

    Yanlış anlaşılmasın ben sigara içmiyorum sadece genel mantık yürütüyorum, haram olsa sudi arabistanda iranda satışı yasaklanırdı alkol gibi çünkü bunlar şeriat ile yönetilen devletler yani hukuğu bizzat KURAN I kerimin kendisi!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamsClient



    bahsettiğiniz ülkelerde kur'an iklimine dair hiç bir şey uygulanmıyor emin olabilirsiniz.baskının,zorbalığın,işkencenin,israfın,cehaletin islamla bağdaşır tek bir yanı dahi yoktur.
    bahsettiğiniz ülkelerde tepeden inme dikta rejimleri vardır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.