Şimdi Ara

Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 19041.572 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
42
Favori
62.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Şuan için 1703'den benim umudum kalmadı diyebilirim. 1709 sürümünü bekliyorum. RTM sürüm ve sonrasına bakacağım. 1709 sürümü ilk çıktığında SAC(Targeted) olarak sunulacak. Yaklaşık 4 ay sonra SAC dalına geçecek. En stabil sürüm için benim imzamım en üst bölümünde yazan sürümü kontrol edebilirsiniz.

    Teşekkür ederim hocam, dediğiniz sürümü yüklüyorum o zaman.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bilgisayarımda son windows 10 sürüm 1607 (is Derlemesi 14393.1593).Bunu nasıl 15063.608 sürümüne güncelleyebilirim? Malumunuz güncellemeleri kapatmıştık. windows 10 home 64



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nyuce71 -- 24 Eylül 2017; 18:25:51 >
  • nyuce71 N kullanıcısına yanıt
    Bu linkten "Hemen güncelleştirin" butonuna tıklayarak yapabilirsiniz.

    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10/
  • 15063.632 güncellemesi geldi(KB4040724)
  • MRT hocam bu konuyu boşladınız mı? yoksa başka bir başlık da mı devam ediyorsunuz?
  • nyuce71 N kullanıcısına yanıt
    Ben boşlamadım konu günceldir. Bu aralar konuya yeni mesaj gelmiyor. Herkez SAC kanalına geçti sanırım.
  • Windows 10 FCU 1709 Build 16299.19 RTM 17.10.2017 tarihinde Semi-Annual Channel (Targeted) kanalından Pilot* kullanım için sunulmuştur.

    Windows 10 release information

    Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 19041.572

    Overview of Windows as a service*

    quote:

    Semi-Annual Channel

    In the Semi-Annual servicing channel, feature updates are available as soon as Microsoft releases them. Windows 10, version 1511, had few servicing tool options to delay feature updates, limiting the use of the Semi-Annual servicing channel. Windows 10, version 1607 and onward, includes more servicing tools that can delay feature updates for up to 365 days. This servicing model is ideal for pilot deployments and testing of Windows 10 feature updates and for users such as developers who need to work with the latest features immediately. Once the latest release went through pilot deployment and testing, you choose the timing at which it goes into broad deployment.
    When Microsoft officially releases a feature update for Windows 10, it is made available to any PC not configured to defer feature updates so that those devices can immediately install it. Organizations that use Windows Server Update Services (WSUS), Microsoft System Center Configuration Manager, or Windows Update for Business, however, can defer feature updates to selective devices by withholding their approval and deployment. In this scenario, the content available for the Semi-Annual Channel will be available but not necessarily immediately mandatory, depending on the policy of the management system. For more details about Windows 10 servicing tools, see Servicing tools.
    Organizations are expected to initiate targeted deployment on Semi-Annual Channel releases, while after about 4 months, we will announce broad deployment readiness, indicating that Microsoft, independent software vendors (ISVs), partners, and customers believe that the release is ready for broad deployment. Each feature update release will be supported and updated for 18 months from the time of its release


    Google Translate
    quote:

    Yillik Kanal

    Yarı Yıllık hizmet kanalında, özellik güncellemeleri Microsoft'un bültenleri alır çıkmaz mevcuttur. Windows 10, sürüm 1511, özellik güncellemelerini ertelemek için birkaç hizmet aracı seçeneğine sahipti ve Yarı Yıllık hizmet kanalının kullanımını sınırlıyordu. Windows 10, sürüm 1607 ve sonrası, özellik güncellemelerini 365 güne kadar geciktirebilen daha fazla hizmet araçları içerir. Bu hizmet modeli, Windows 10 özellik güncellemelerinin pilot dağıtımları ve sınanması için en yeni özelliklerle hemen çalışması gereken geliştiriciler gibi kullanıcılar için idealdir. En son sürüm, pilot dağıtım ve testten geçtikten sonra, geniş dağıtıma girdiği zamanlamayı seçersiniz.

    Microsoft, Windows 10 için bir özellik güncellemesi yayınladığında, özellik güncelleştirmelerini ertelemek üzere yapılandırılmamış herhangi bir bilgisayarda bu aygıtların derhal yükleyebilmesi için kullanılabilir hale getirilir. Ancak, Windows Server Update Services'ı (WSUS), Microsoft Sistem Merkezi Yapılandırma Yöneticisini veya Windows Update for Business'u kullanan kuruluşlar, özellik güncelleştirmelerini, onaylarını ve dağıtımını durdurarak seçici aygıtlara erteleyebilir. Bu senaryoda, Yönetim Sisteminin politikasına bağlı olarak, Yarı Yıllık Kanal için mevcut olan içerik kullanılabilir olacak, ancak mutlaka zorunlu olmayacaktır. Windows 10 hizmet araçları hakkında daha fazla bilgi için bkz. Servis araçları.

    Kuruluşların Yarı Yıllık Kanal yayımlarına hedef dağıtım sağlamaya başlamaları beklenirken, yaklaşık 4 ay sonra Microsoft'un, bağımsız yazılım tedarikçilerinin (ISV'ler), iş ortaklarının ve müşterilerin, yayının geniş kitleye yönelik hazır olduğuna inandığını gösteren geniş yayın hazırlığını duyuracağız. dağıtım. Her özellik güncelleme sürümü, piyasaya sürüldükten sonra 18 ay boyunca desteklenecek ve güncellenecektir


    Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 15063.674



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 18 Ekim 2017; 12:57:29 >




  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Semi-Annual Channel
    normal windos güncelleştirmelerini denetle dediğimiz kanal mı oluyor
    yoksa microsoft sitesinden güncelleştirme paketini indirip kurduğumuz kanal mı
    bide tüm kısaltmaların ve isimlerin anlamlarını açıklamalarını içeren bir sözlük olsa çok iyi olucak hiçbirşey anlaşılmıyor
  • vedat25617 V kullanıcısına yanıt
    Özellik Güncelleştirmeleri aşağıdaki iki dağıtım kanalından yapılıyor. Varsayılan olarak dağıtım kanalı Semi-Annual Channel (Targeded)'dır. Bu kanaldan dağıtılan Özellik Güncelleştirmeleri Pilot kullanıma sunuluyor ve 4 ay boyunca kullanıcılar tarafından sınanıyor, geri bildirimler dikkate alınarak Microsoft tarafından düzeltme işlemeleri yapılıyor. 4 ay sonra Kuruluşlar için uygunluğu onaylanınca Semi-Annual Channel dağıtımına başlanıyor. Semi-Annual Channel kanalını kullananlar Özellik güncelleştirmelerini ortalama olarak 4 ay sonra yüklemiş oluyor.

    Semi-Annual Channel (Targeded) = SAC-T
    Semi-Annual Channel = SAC

    Örnek olarak şimdi bizler SAC-T dağıtımından yüklemiş olduğumuz build 16299.19.
    4 ay sonra SAC kanalını kullananlara Özellik Güncelleştirmesi 16299.500 olarak yüklenecektir. (build örnektir)

    SAC kanalındaki kullanıcılar 4 ay daha RS2 sürümünü kullanmaya devam edeceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 19 Ekim 2017; 11:49:13 >




  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    teşekürler hocam bilgilendirme için bende sayfayı inceledim ve dediğiniz gibi anladım
    o zaman şunu söyleyebilirmiyiz windows 10 nun en kararlı sürümü red stone 2 olan 1703 sürümü çünkü şuanki sürüm 1709 SAC-T sürümü pilot sürüm olduğu için hataları giderip SAC a geçiş yapacaklar
    ayrıca bu pilot sürümler normal broad sürümüne göre daha fazla casus yazılım barındırıyor olabilir mi mevcutta birçok telemetry var zten bunları iptal etmek için uğarşıyoruz bide ekstra casus yazılım barındırıyorsa yüklemek için uğraşmayalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat25617 -- 19 Ekim 2017; 12:29:27 >
  • vedat25617 V kullanıcısına yanıt
    Evet şuan için en kararlı sürümler SAC kanalına geçmiş olan sürümlerdir.

    Redstone 1 1607 ve Redstone 2 1703 bu kanaldadır.

    1709'un şuan için daha fazla telemetry barındırıp barındırmadığını bilemiyorum. Ama Pilot sürümlerden daha fazla geri bildirim almak için telemetry özelliğini daha aktif olarak kullanmak isteyebilirler diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak Windows 10'u hatasız ve kararlı bir şekilde kullanmak için en yeni sürümünü kullanmamak gerekiyor.

    Eski sürümleri de en güncel halleri kullanmak gerekiyor ki güvenlik açığı vb. sorunlar ile karşılaşılmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Evet şuan için en kararlı sürümler SAC kanalına geçmiş olan sürümlerdir.

    Redstone 1 1607 ve Redstone 2 1703 bu kanaldadır.

    1709'un şuan için daha fazla telemetry barındırıp barındırmadığını bilemiyorum. Ama Pilot sürümlerden daha fazla geri bildirim almak için telemetry özelliğini daha aktif olarak kullanmak isteyebilirler diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak Windows 10'u hatasız ve kararlı bir şekilde kullanmak için en yeni sürümünü kullanmamak gerekiyor.

    Eski sürümleri de en güncel halleri kullanmak gerekiyor ki güvenlik açığı vb. sorunlar ile karşılaşılmasın.

    Benim SAC kanalındaki bilgisayarım 1703'e güncellendi, sanırım 1703 SAC'a geçti; sizce temiz kurulum yapmalı mıyım? Windows.old klasörü oluştu çünkü.


    Ekleme: Eğer temiz kurulum önerirseniz tb.rg-adguard.net sitesinden 1706 RS2 Build 15063.0 sürümünü yükleyip ve 14. sayafada bana verdiğiniz reg dosyası ile SAC sürümüne geçebilir miyim? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 20 Ekim 2017; 4:28:14 >




  • FearMaster kullanıcısına yanıt
    Aslında geçmemesi gerekiyordu. Çünkü size verdiğim kayıt defteri dosyası SAC kanalını açıyordu ve + 180 gün daha geciktiriyordu.

    Şuan bir sıkıntı yaşamıyorsanız temiz kurulum gerekmez. Ama temiz kurulum yapmak isterseniz adguard.net den 1703 RS2 sürümünü indirip ilk sayfadaki SAC sürümünü açan reg dosyasını kullanabilirsiniz. Bu ayar seni 4 ay daha RS2 sürümünde tutar.

    Link: CBB (İş İçin Güncel Dalı) Dalını Açar.reg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 20 Ekim 2017; 11:21:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Aslında geçmemesi gerekiyordu. Çünkü size verdiğim kayıt defteri dosyası SAC kanalını açıyordu ve + 180 gün daha geciktiriyordu.

    Şuan bir sıkıntı yaşamıyorsanız temiz kurulum gerekmez. Ama temiz kurulum yapmak isterseniz adguard.net den 1703 RS2 sürümünü indirip ilk sayfadaki SAC sürümünü açan reg dosyasını kullanabilirsiniz. Bu ayar seni 4 ay daha RS2 sürümünde tutar.

    Link: CBB (İş İçin Güncel Dalı) Dalını Açar.reg

    Teşekkür ederim hocam, ben de anlamadım, kendi kendine indirmiş; günlerdir taciz edip duruyordu yeniden başlatayım başlatayım diye. Dün ben de sıkılıp, iyi başlat hadi dedim. Açıldı, versiyona baktım 1703'e geçmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 20 Ekim 2017; 12:57:45 >




  • Windows 10 Fall Creators Update 1709 stabilmidir hocam?
  • raver kullanıcısına yanıt
    Hayir. Degildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAC Özellik Güncelleştirmesi dalına neden geçmeliyiz bize artıları ve eksileri nedir ? Konuyu okudum ama bu soru(larıma) cevap alamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caryting -- 26 Ekim 2017; 15:39:34 >
  • caryting C kullanıcısına yanıt
    Özellik güncelleştirmeleri ilk olarak SAC-T dalindan pilot kullanim için test amaçli olarak yayinlanir. Bu süreç yaklaşik olarak 4 ay sürer. 4 ay sonra tamamen test edilip tüm sorunlarinin çözüldüğünden emin olununca board kullanim için (kuruluşlar) tekrar SAC dalindan yayinlanir.

    SAC-T dalindan yayinlanan sürümde çözülmemiş sorunlar bulunur ve sorunlardan dolayi stabilite bozuk olur.

    SAC-T sürümü pilot kullanim için yeni eklenen özellikleri hemen kullamasi gereken kullanicilar için yada geliştiriciler için önerilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 26 Ekim 2017; 17:29:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Hayir. Degildir.

    1703 demi hala stabil değil hocam?
  • raver kullanıcısına yanıt
    SAC dalindan yayinlandi ama bana göre hala sorunlari var. 1703 dikiş tutmadi gibi geliyor bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.