Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.327
Cevap
379
Favori
1.522.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ocak ayı itibari ile tüm araçlara zam gelecek orası kesin birde bunu hangi araçla kıyasladığınız bağlı mesela kadjar derseniz bu özelikleri doldurun sonra fiyatına bakın,tucson derseniz 280 civarı skoda kodiak derseniz 270 civarı birde bunlar ocak zamı görecek kısaca para kişilere mahsus vermek isteyen var vermek isemeyen var her arabanın avantajı ve dezavantajı var ona göre düşünüp almak gerek birde b sekmeni ile karşılaştırmayın C + araba bilginiz olsun donanım olarak karşılaştırın sagılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitobaba35 -- 22 Kasım 2019; 19:38:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cianni

    Arkadaşlar ben de 12 Ekim'de kaporasını verip araç ha geldi ha gelecek diye bekleyen ekiptenim. Sağ salim aracımızı 2 Kasımda teslim aldık çok şükür. 1.5 EAT8 Feel Advanture Platin Gri araç. Aracı Türkiye'nin en çok satış yapan bayisi Bül Otomotiv'den Sakarya'dan aldık. Sağ olsun bayi sahibi Fikret bey ve ST Murat Bey çok yardımcı oldular. Güncelleme yüzünden araç Ekim sonuna kadar izmitte beklese de sonunda geldi.

    12 Ekim'de kapora verip aracı 200 bin tl ye bağlamış olmamıza rağmen araç gemide olduğu için 15 Ekim'de genel merkezden gelen maili gösterdiler bize 1 hafta sonra gittiğimizde. Neymiş 15 Ekimde gelen maile göre 12 Ekim'den kapora veren araçlar için fiyat sabit imiş, 12-13-14 Ekimde kapora veren kişiler için fiyat 203.500TL imiş. Genel merkezin bu dayatmasına rağmen firma sahibi Fikret bey anlaşılmış sözden dönemeyeceklerini ifade etti ve faturayı 203.500 kesmelerine rağmen 200bin TL'ye aracı bize temin etti ve durumu zarar olarak genel merkeze yansıtacaklarını ifade etti. Çok sağ olsun. Buradaki bir arkadaşımızın aracı da arıza yaptığında kendisi İzmit'e kadar gidip arkadaştan aracı almıştı biz de çok taktir etmiştik. Gördüğüm kadarıyla Sakarya Bül Otomotiv'in ve Fikret Bey'in olduğu yerde bir sorun çıkma ihtimali yok

    Araca gelirsek yaklaşık 1400 km dir kullanıyoruz, rodaja ve yapılması gerekenlere dikkat ettik ve ediyoruz da. Şimdiye kadar tüketim ortalamamız 6.4lt/100km ki çoğunluk İstanbul şehir içi. Şimdi yağ ve yağ filtresini değiştireceğim 1000km geçtiği için. İlk 15 bin bakımınından sonra da tüketimin yavaş yavaş daha azalacağını düşünüyorum. Tahmini 10bin km de bir tüketim sıfırlaması yaptığımda 5.5 civarında bir ortalamam olur diye düşünüyorum.

    Araç tam olarak beklediğimiz şekilde. Ne için aldı isek hepsini veriyor. İyi bir şanzıman, iyi bir motor, güzel cam yalıtım kalitesi, harika süspansiyonlar ve geniş bir bagaj ve güzel bir yerden yükseklik mesafesi. Araç belki bir Premium değil evet, A3'ten sonra az da olsa premium algısını ve hissiyatını arıyorsunuz ama araç kesinlikle beklentilerin çok üzerinde. Öncelikle Motor ve Şanzıman beklentinin ötesinde iyi. Hele ki şanzıman ZF8 ile kıyaslanacak seviyede tartışmasız. Sıfır uyumsuzluk desem yeri tepkileri ve geçişleri müthiş. Motor keza gayet iyi. Aracın süspansiyonları test ettiğimiz ve anlatıldığı gibi. Gerçekten büyük darbeler harici çoğu şeyi hissetmiyorsunuz. Her yerden pamuk gibi geçiyor. Cam yalıtımı çok iyi, yüksek hızlara çıkılmadıkça kabin içi dışarıdan ses almıyor desem yeri. Başta çok fark etmesek de hafif devirli kullanımda biraz motor sesi var evet ama ne rahatsız edici ne de alışılmayacak bir ses. Bu konuda çok rahat olun diyebilirim. Aracın koltukları ilave olarak çok rahat özellikle sünger yumuşaklığı harika. Ama negatif olarak baldır mesafesi kısa ve arka taraf ferah gibi görünmesine karşın öne sürücü olarak uzun biri oturursa arka taraf biraz daralıyor. Bir de büyük boyutta biri arkada oturduğunda emniyet kemeri toka yuvası kalçanıza batıyor bunu hiç sevmedim.

    Şimdilik yürürü ile bagaj genişliği ve konforu ile araç tam bir fiyat performans aracı. 1500kg bir araç için tüketim değerleri muazzam. En az 4-5 yıl hiç sıkılmadan keyifle bineceğimizi sanıyorum. Yılda 20-25bin km yapan kişiler olarak araç tam hedeflediğimiz araç olarak duruyor. İç dış tasarımının keyfi de araca uzun yıllar binerken araçtan sıkılmayız hissi uyandırıyor.
    Merhaba dostum, ben ilk kez dizel otomobil kullandığım için 1000km de yağ ve yağ filtresi değiştirme gerekliliğini anlayamadım. Ben mi yanlış anladım acaba.10bin km ya da 1 yıl bakımında değiştirilmeyecek mi?




  • aalkin A kullanıcısına yanıt
    Periyodik bakımdan bakıma değiştirilir normalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aalkin A kullanıcısına yanıt
    Bizim araçta 15000 veya 1 yıl hangisi önce gelirse o zaman yağ vs değişir ama kimi arkadaşlar ilk 1000 veya 1500 km sonrası yağ değişmeyi yararlı görüyor. Servis böyle bir bilgi sunmuyor. Ben aracı alırken 1500 km sonra isterseniz ücretsiz kontrol için uğrayabilirsiniz demişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalkin A kullanıcısına yanıt
    Ankara Ata otomotiv e dün sordum bunu. 3000 gibi bir gelin yağ kaçağı vs varmı diye kontrol edelim dedi. Antifiriz Dr varmış araçlarımızda onada ihtiyaç yokmuş. Size 1.000 km yi diyen arkadaşa bunu söyleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar dostlar, bende bu akşam teslim aldım aracımı (feel adventure). Fazla kullanma fırsatım olmadı ancak ilk söyleyebileceklerim oldukça konforlu, dışı cüsseli, içi geniş ferah. Direksiyon ve koltuk yumuşaklığı ve konforu son derece tatmin edici.
    İlave bilgi: android auto sıkıntısız çalışıyor. Malum ülkemizde Google palyden indirilemiyor bu uygulama. Rootsuz telefonda akp indirmeniz gerekiyor güncelleme olduğunda da kilitleniyor açılmıyor vs. En basit yöntem aptoid AKP sini indirin sonra isteğiniz uygulamaları burdan indirin. Alternatif Google play diyebiliriz buna. Android autoyu burdan indirdim hatta güncelleme gelmişti daha önce onu da yaptım araca bağlam sıkıntısız bağlandı. Dolambaçlı yollara ilave uygulamalara veya akp Lara gerek yok. Tek yapmanız gereken Android autoyu indirdikten sonra geliştirici ayarlarını etkinleştirin ordanda bilinmeyen kaynakları tikleyin, bu kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanaqbulut

    Birkaç sorum olacak,

    Bir araç buldum Feel Adv. biri parasını ayarlayamamis boşa düşmüş anlaştım kaporayi gönderdim şuan yolda Aralık ilk hafta teslim şöyle bir durum var temcilsi önümüzdeki hafta hesabı kapatmami istedi aysoju olduğu için birdahaki aya kalamiyormus önceki böyle bir durum yaşayan varmı bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama aracı almadan parayı vermekte bir değişik geldi..

    Aracın şase elimde yoldaki takibini yapan arkadaşlar vardı nasıl yapabiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Birde hediye alan varsa ne alabiliriz, ne mantıklı olur bilmek isterim.

    Teşekkürler.
    Oyle bir zorunluluk yok.Kisisel tavsiyem baska bayileri de arastirin.Acele etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalkin A kullanıcısına yanıt
    Tamamen kendi kararım ile ilk 1000km de bir yağ değişimi ve filtre değişimi düşünüyorum bununla ilgili olumlu yönde bilgi veren çokça kişi mevcut. Yarın bir fiyat alacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cianni

    Tamamen kendi kararım ile ilk 1000km de bir yağ değişimi ve filtre değişimi düşünüyorum bununla ilgili olumlu yönde bilgi veren çokça kişi mevcut. Yarın bir fiyat alacağım
    Servisler bizim ülkemizde herkes herşeyin uzmanı olduğu için bu işlemi önermeyi bırakın siz yapalım mi yada yapın dediğinizde bile çekiniyorlar.

    Sebep, işlemi yapıp iki gün sonra bir akıllı size.

    "Neden yaptırdın. Öyle şey mi olur. Servis seni kazıklamış!"
    der ve siz o gazla bayinin ve servisin başına ekşir müşteri hizmetlerine sikayet edersiniz korkusuyla siz sorduğunuzda bile, iyi olur ifadesini kullanmaktan kaçınıyorlar.

    Ama kesinlikle dizel benzinli yada turbo (ki özellikle turbo çünkü sıkıştırma oranı atmosferik motorlara göre daha fazladır) yada atmosferik olsun her türlü motor için ilk yağın 1.000 - 1.500 km de değiştirilmesi ki yağ her değiştiğinde yağ filtresinin de degismesi gerekir. Önemli ve sağlıklıdır.

    Siz bayi aksini de söylese. Bana fiyat verin. Ben bunu değiştiricem diye belirtin. Uzun yıllar aracınızı sorunsuz kullanmanız dileğiyle.

    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5008.tr

    Arkadaşlar tamam araç fena değil bende beğendim her ne kadar Citroen'in etik olmayan dere geçerken at değiştirme kuralına rağmen Aralık ayında 1tane shine İnci beyaz gelecek ve 240 bine bir aksilik olmazsa alabilirim.amaaa velev ki bir aksilik oldu alamadım.yılbaşından sonra 20bin gibi zam yaparlarsa oturup kendileri binsinler.o fiyatlara seçenekler o kadar çok ki.ve nasıl satışlar tavan yaptıysa anında dibide görür.çünki bu aracın en cazip yanı piyasaya göre bir nebze daha iyi olan fiyatı.neyse alan arkadaşlar güle güle kullansınlar.
    Tavşan daga küsmüş dağın haberi olmamış.

    Bu araci suan bu fiyata cok iyi veriyorlar.Rakipleriyle ayni fiyatta olsa yine gider c5a alırdım.Ne demek tek cazip tarafi fiyati?

    Yilbasindan sonra rakiplerine zam gelmeyecek gibi konuşuyorsunuz.Simdi aldiniz aldiniz sonra cok pisman olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende 2018 kuga st line var di. Eşim arabayı değiştirirken "Ya ne gerek var" demişti. Arkadaşlarım "Ford dan inip Citroen e binilir mi?" dedi. Son dönemde eşim de arac i görmeye başlayınca benimle aynı fikre gelmişti. Ancak şu anda hem eşim hem de arkadaşlarım be kadar doğru karar verdigimi söylüyorlar. On yargıları bir kenara bırakarak değerlendirdiğimizde gerçekten fiyatı ve performansı gayet iyi bir arac olmuş. Umarım ilerleyen dönemde de bu fikrimin değişeceği şeylerle karşılaşmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ön ve arka park sensörlerini nereden açıp kapıyoruz? Kılavuzda sürüş>araç menüsünden olduğu yazıyor ama öyle bir menü yok araçta. Bilgisi olan yardım edebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • planetcrk kullanıcısına yanıt
    Park yardimcisi basliginda olmasi gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cianni kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız, tam da anlattığınız bu mutlulukla yıllarca ağız tadıyla kullanın.
    Hayırlı, uğurlu olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

    Tavşan daga küsmüş dağın haberi olmamış.

    Bu araci suan bu fiyata cok iyi veriyorlar.Rakipleriyle ayni fiyatta olsa yine gider c5a alırdım.Ne demek tek cazip tarafi fiyati?

    Yilbasindan sonra rakiplerine zam gelmeyecek gibi konuşuyorsunuz.Simdi aldiniz aldiniz sonra cok pisman olursunuz.

    Alıntıları Göster
    öncelikle okuduğumuzu iyi anlayalım.tek cazip tarafı fiyatı demedim en cazip tarafı dedim.yoksa daha önce de yazdım.yeni bir kasa yeni teknolojiler vede en önemlisi rakiplerinden ayıran süspansiyon sitemi.ben zaten 240 bine inci beyazı shine ayırttım.otoyol sürüş desteği falan olsaydı düşünmezdim.hemen okey derdim.kapora falan vermedim.ama bu adamlar 1 ay önce shine donanımını çatır çatır 235 bine sattılar neyse oda ayrı bir konu.yani benim hiçte umurumda değil isterse 50 bin zam yapsınlar.benim araç hazır.istersem alırım.ama daha piyasası oturmamış,kendini kanıtlamamış,bolca sert plastik kullanılmış,1 sene sonra o plastikler ne olacak v.s neye dayanarak 20 bin zam yapacaksın.mesela aralık ortasında teslim birde gt line 3008 var.kaporayı o yüzden vermedim.onuda alabilirim.malzeme kalitesi kesinlikle 3008"de daha iyi.donanımı daha dolu.tek dezavantajı yüzü eskidi.ama bana deselerdi ki opsiyonsuz shine 250 bin kesinlikle almazdım.240 bin dedikleri için o bir adım önde..yinede son kararımı vermedim.




  • texasboy77 T kullanıcısına yanıt
    Tşk.
    Dun bayiye gidip test surusu yaptim. Aracin tasarimi heybetli gorunumu koltuklar hosuma gitti. Fakat suspansiyonlar okadar harika gelmedi bana. Cukurlari vs. gayet guzel hissediyorsunuz. Belki benim beklentim biraz fazlaydi. Feel icin 198 bin fiyat aldim. F.ad. icin elimizde yok, fiyat belli degil 205-208 arasi olabilir kesin bisey soylemek zor, siparis verirseniz aralik ayinda gelir, yarin merkezden fiyat alip donerim size dedi. Daha arayan olmadi.
    Sonuc olarak araci almaya karar verdim. Pazartesi siparis vermeyi dusunuyorum. Bu fiyatlar trink pesin almak icin.
    Araci alanlar, kapora yatirip siparis verenler bir ses verin. :)
    Kaca anlastiniz ne yaptiniz? Pazartesi arac icin giderken kaca alirsak uygun olur bir fikrimiz olsun.
    Tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genc_AVCI -- 23 Kasım 2019; 17:4:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genc_AVCI G kullanıcısına yanıt
    Feel Adventure için 203-204 iyi fiyat olur bence, bunun için uğraşın Feel kaça olur bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5008.tr 5 kullanıcısına yanıt
    İkisinin arasında kalmıştım ben de hocam, tercihim C5A oldu, yalnız değerlendirirken plastiğe göre değil, öncelikle koltuk rahatlığı, arka diz mesafesindeki ve bagaj hacmindeki + , sonra da süspansiyon ve daha gelişmiş güvenlik özellikleri nedeniyle yaptım seçimi. Tamamen yumuşak plastik dokulu ikinci bir aracım daha var, faydasını görmedim, ondan önce kullandığım sert plastik araçlarda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bence sizin içinize marka sinmemiş, o yüzden 3008’i değerlendirin derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Hocam o bende açık zaten. Geri vitese taktığımda kamera, renkli çizgiler ve ses geliyor ama. İleri vitese aldığımda herhangi bir görüntü, yakınlık çizgisi veya herhangi bir ses gelmiyor. Siz de bu durum nasıl acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genc_AVCI G kullanıcısına yanıt
    Ufak tefek çukurluk ve yüksekliklerde, asfaltta fazla hissedilmiyor süspansiyonun konforu ancak yüksek banketten veya Arnavut kaldırımından ya da araziden geçerken kıymetini çok iyi anlıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.