Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece 11’i takip ediyordum, diğerleri de mi zamlanmış=( Düşme ihtimali yok mu peki ya. Buradan yeni evleneceklere de tavsiye, bir şey alacaksanız hemen alın Almadığımız her şeye pişman oluyoruz sürekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xiaomi note 10 pro alınır mı eylül gibi almayı düşünüyorum
  • 2 Yıl Dolmadan yada tam dolarken telefonda sıkıntılar başlıyor ve birdaha da eski performansının yanından bile geçmiyor.
    Dikkat ettimde son 2 telefonumda SAF ANDROİD. Acaba seçimimde mi yanlışlık oluyor diye düşünüyorum ama her telefon alacağımda en az 2 ay araştırma yapıyorum özellikle forumun bu paylaşımdaki tavsiyeler üzerine karar veriyorum. Bende mi sorun var analayamadım.
    Bir önceki telefonum: GM5 PLUS
    Şimdiki: Mi A1
    Sizce nasıl bir telefon almalıyım ki şöyle 4-5 yıl bir daha uğraştırmadan yoluma devam edeyim.

    Kullanım Özelliklerim:

    ✍️ Çok uygulama yüklerim ve sürekli kullanırım. (Şuan 155 uygulamam var 🙈)
    ✍️Sosyal medya kullanırım
    ✍️ Hiç oyun oynamam
    ✍️ Kamera kullanımı arada yaparım ama öyle kaliteli resim derdim yok anlamam da
    ✍️ Sarz uzun süre gitsin isterim mümkünse
    ✍️ Chrome tarayıcıyı sürekli kullanırım PC yerine telefonu kullanıyorum ve açtığım sekmeleri kapatmama gibi bir huyum var 😬
    ✍️ Hafıza çok az olmamalı


    Bu Kullanıma şu 4-5 yıl dayanır dediğiniz ve sorun yaşarsam da servisinden problem yaşamazsın dediğiniz telefon varmı? Varsa borç harç yapıp alacağım her 2 yılda telefon yenilemekden gına geldi valla.


    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6.3K gibi bir paranın sadece kameradan oluşan bir cihaza verilmesini doğru bulmuyorum hocam. İçinde bildiğimiz S730G var. Ki Oppo Reno 3 Pro bile S765G ile geliyor iken bu cihazın hiçbir şekilde tolere edilebilir bir yani yok. Öte yandan neredeyse yarı fiyatına satılan Mi Note 10 Lite ise çoğu kişi için tercih sebebi olmuş durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dracarys D kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmam hocam keşke fiyatlar biraz aşağı oynasa ancak yeni çıkan amiral gemilerinin de eskilerinin fiyatlarının üstünde seyredeği açık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akadirarik A kullanıcısına yanıt
    Hocam bence aldığınız cihazlar görevini yapmış haksızlık yapıyorsunuz.
    İki cihazın da meşhur kronik sorunları olduğunu hatırlatmalıyım.
    GM5 zamanında herkes almayın kronik diyordular. GM6 hiç sevilmedi GM kullanıcı topluluğunda ancak bataryası hariç gayet de iyi bir cihaz çıktı. Yani size ne hikmetse hep döneminin en sıkıntılı cihazlarını önermişler. Keşke en azından Mi A1 yerine Redmi 5 Plus alsaymışsınız.
    Mi A1 ise bir Oreo güncellemesini üç kez almış bir cihaz. O kadar uyumsuz. Tabi Treble desteği ile sunulmadığı için yeni sürüm aşırı bug ile gelmişti. GSI destekli CustomROM dahi daha iyi sonuç veriyordu diye hatırlıyorum bu cihaza özel.
    155 uygulama ise ayrı bir konu. Hani oyun oynarsanız anlarım hocam ama en çok uygulamayı ben kullanırım sanırdım. 75 80 üstüne geçtiğimi hatırlamam yani. Ki şöyle bir durum var. Her cihaz 2 güncelleme sonrası kaderine terk edilir android tarafında. Bu sebeple uygulamalar mutlaka ilk günkü performansından uzak performans sunuyorlar. Büyük ihtimal sizinle yakın zamanlarda Note5 almışımdır (siz GM5 plus aldığınız vakit).
    Cihaz Android 7'de takıldı. İlk zamanlar saniyesinde açtığı Whatsapp Instagram gibi uygulamalarsa bir nebze zorlanıyor. Sıfır alınmış pilinde bile max 4.30 saat ekran süreleri veriyor. Ki normal dediğim gibi hocam. Her elektronik ürünün hele bir de iletişim cihazlarında belli bir ömür vardır. İlk kategori için tahmini 10; ikinci kategori cep telefonları için ise 5 yıl ömür tanınır. Benim telefonum 5 yıllık olacak aldığım süreden beri seneyeden itibaren. Ki amacına ulaşmış oldum.
    Benim tavsiyem fiyat da belirtmediğiniz için,
    - Redmi Note 9 Max (128GB) - 3039 TL
    - Xiaomi Mi Note 10 Lite (128GB) - 3539 TL
    Neden bu iki cihaz,S720G ile S730G orta segmentin üst seviye performans sunan çipleridir. Performansları 2018 2019 amiral gemileri işlemcileri S845 ile S855 arasında gezer yalnız GPU konusunda tabi ki S845 seviyesindedirler. Takdir edin ki CPU performansı ne kadar iyi olsa da orta segmenti üst segmentten ayıran GPU grafik işlem performansı olacaktır. Ancak iki cihaz da uzun vadede işinizi görecektir diye umut ediyorum.
    İki cihazda da önceki cihazlarınızın aksine sırasıyla 5020 ile 5260 mah pil kapasitesi bulunuyor. Yani pil kapasitesinin zamanla azalması da yine de sizi aşırı bir etkiye sokmayacaktır diye umuyorum.
    S7xx serisinin amacı temel olarak orta segmentte en iyi performansı sunan işlemciler olmuştur.
    Chrome ve uygulamalar konusunda diyeceğim temel şey ise size en az 6GB RAM kapasitesi sunan bir cihaz lazım. Multitask'a (çoklu işlem yapabilme) gerçekten ihtiyaç duyuyor olduğunuzu anlayabiliyorum. İki cihazda da 128GB depolama kapasiteli versiyonlarında 6GB RAM bulunuyor.
    Gelelim iki cihazın birbirlerinden farklarına.
    Redmi bir Xiaomi markasıdır, ancak ayrıldılar huawei-honor gibi. Note 9 Pro (128GB) modelinde bulunan S720G, Mi Note 10 Lite'da bulunan S730G'den bir tık daha iyi. İsimler kafanızı karıştırmasın. Gpu ile cpu çekirdek hızlarında iyileştirme var S720G'nin.
    Mi Note 10 Lite ise sınıfının (orta segment) en iyi kamerasını sunmaya odaklı bir cihaz.
    İki cihazın da bahsettiğimiz versiyonlarında 128GB kapasite ve 6GB RAM bulunmaktadır.
    İki cihaz da Xiaomi'nin özelleştirilmiş MiUI arayüzünü kullanmaktadır.
    Bu iki cihaz arasında kalırsanız bütçenizi düşünüyorsanız Redmi Note 9 Pro; kamera konusunda iyi işler çıkaran bir telefon tercih etmek istiyorsanız ise Mi Note 10 Lite düşünmenizi öneririm.
    Dediğim gibi uzun yıllar götürecek bir telefon arıyorsanız artık 3000 lira bir sınır oldu. Onun altında bulacağınız tek cihaz ise Redmi Note 9 (128GB)'tır.
    Öte yandan mükemmel bir telefon yoktur. Kronik sorunlara daha az rastlanan bir telefon veya kozmetik/fiziki durumu ve yazılımı iyi ayarlanmış bir cihaz vardır ki genelde bu cihazlar daha uzun ömürlü olur. Yine kendi cihazımdan örnek vereyim.
    Şu an XperiaZ5 - LGG4 - htc one m9 modelleri kronik sorunlarından ötürü çağdaşı Note5 ile S6'nın gerisinde kaldılar. Gerek ısınma sorunları gerek anakartın yaşattığı bootloop (LG'nin meşhur sıkıntısıdır.) sorunları ile başa dert cihazlardır. Çoğu kullanıcısı yaka silkmiştir ve elinden bir şekilde çıkarmıştır fakat benim gibi hala ısrarla Note5 kullanan bir sürü insan görebilirsiniz.
    Tabi bunun yanında Android güvenlik yamaları almayan bir telefon Note5. Her türlü açığa açık bir durumda kısaca. Bu durumu engelleyebileceğimiz bir durum yok. Her Android cihaz 2 yıldan sonra kaderine terk edilir. Bazı üst segment Android cihazlar ise 1 yıl daha güvenlik güncellemeleri almaya devam eder sadece. Yalnızca iOS cihazlarda 4 yıl aralıksız sürüm ve güvenlik güncellemesi alırsınız. Eğer beklentiniz 4 yıl sonra bile kendinizi güvende hissetmek ise bunu yapabilen bir Apple. Bir de geçenlerde 2017 cihazına Android 10 vermeyi başarabilmiş Oneplus yapar. Ki bu cihazların fiyatlarını açıklamama gerek yok. Düşünüyorsanız zaten tercih etmeniz gereken iki firma bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 8 Temmuz 2020; 16:14:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiçbir vestel bayinin elinde z40 harici telefon yok fiyatlarını arttırmıs durumdalar, V7 fiyatı 2400TL kim alacak bu fiyata bu telefonları iyice uçtu gitti. Akakçe 1629TL fiyatlarını son görüşlerimiz olabilir
  • yarmagul54 kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat zammı sonunda herkesin kapış kapış aldığı cihazlar oldu Venus V7 ile A101'de satılması ile E5. İkinci bir Z20 vakası öte yandan artık herhangi bir alternatif de bulunmuyor 2000 liraya kadar Casper-Vestel-GM üçlüsü arasında.
    Şimdi Venus Z30 var, bir de Tecno Camon 12 Air var 64GB kapasiteli ve 1500 lira sınırına kadar üstünde ise GM9 Pro, Elephone A7H ile PX gibi çıtanın bir tık daha arttırıldığı modeller var. Hala Huawei cihazların fiyatı düşmüyor buna rağmen. Zaten yazılım güncellemesi alma ihtimalleri de azaldı Google yasaklarından sonra. Gerçekten şu zamanlarda telefon ihtiyacı oluşması kötü bir sonuç doğuruyor. Eğer Huawei Kirin 710 serisi cihazlarını 1600 1700 bandına çekmezse artık alınabilecek telefon kalmıyor orta segmentte Tecno ile Elephone markaları hariç. Realme ile Redmi'nin bile terk ettiği bir fiyat bandından bahsediyoruz ki dediğim gibi buna ihtimal vermiyorum bu yüzden.
    Öte yandan 2000 lira üstü konusunda Redmi Note9'un fiyatı bir miktar daha düşerse yeni TCL Plex'imiz olabilir. Note 9 Pro ile Mi Note 10 Lite'dan ise kısa vadede ümitliyim fakat uzun vadede stokların yetişemeyeceği veya daha kötüsü fiyatların tamamen tavan yapmasından endişeliyim.
    Şu ara genel öneri listem :

    2000 liraya kadar değerlendirilmesi gereken modeller ;
    - Tecno Camon 12 Air (64GB)
    - Vestel Venus Z30 (64GB)
    - Elephone A7H (64GB)
    - Elephone PX (64GB)
    2000-3000 arası bakılması gereken modeller ;
    - Redmi Note 9 (128GB) - 2400 TL
    - Redmi Note 9 Pro (128GB) - 3039 TL
    3000-4000 arası ise ;
    - Mi Note 10 Lite (128GB) - 3500 TL civarı
    - Realme 6 Pro (128GB) - 3600 TL civarı
    - Galaxy A71 (128gb) - 4000 TL civarı
    - Nova 5T (128GB) - 4100 TL civarı
    4000-5000 aralığı ;
    - S10 Lite (128GB)
    - Note 10 Lite (128GB)
    - P30 (128GB)
    şeklinde önerebiliyorum artık.
    Öte yandan Realme 5 Pro ile Redmi Note 9S fiyatları bakımından kafamı kurcalamıyor değil hocam. Yalnız ikisinin de alternatifi olarak göstereceğimiz sırasıyla Redmi Note 9 ile Redmi Note 9 Pro benzer fiyatlandırmada daha çok şey sunuyor. Bu sebeple listeye dahil etmiyorum. Listeye bir Temmuz düzeltmesi yapmam şart oldu gibi. Buraya da bunu belirtme sebebim ilk göz gezdirebilme şansı bırakmak istemem herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 9 Temmuz 2020; 0:24:58 >




  • aradığım konnumuymuş bu.

    ilk önce mi note 10u gözüme kestirdim ancak xiaominin bir cihazı eskimeden bir diğerini çıkarmasına gıcık olma sebebimden dolayı xiaomiyi kenara aldım. oneplus alayım dedim çok fahiş fiyatlar dönüyor. o sırada real me 6 proyu gözüme kestirdim ama 3800 civarında para vermek pek işime gelmedi zira o alacağım telefonla da şuanda kullandığım red mi note 5 ai modelinde yaptıklarımdan farklı fazla bişey yapacağımı düşünmüyorum. daha sonra mi 10 lite gözüme çarptı ve hem özellik olarak mi note 10a denk olması hemde ucuz olması cezbetti ve bu seferde redmi note 9 pro hem ucuz hemde mi note 10 lite a yaklaşık özelliklerle cazip geldi derken oda ne red mi note 9s bi nebze ucuz ve özellikler bana hitap ediyor ancak 9s de de wifi kopması ve şebeke kesilmesi problemler can sıkıyor. velhasılı bu kadar fazla cihazın arasında boğuldum. genel olarak redmi note 5 ai işimi görüyor ama artık şarj almaması ve kamera lensini kırık olması (sanırım lenste toz da var fotolar çamur gibi) beni telefon değiştirmeye itiyor, şeytan red mi note 6 al bi tık güncelle diyor ama para vermişken 1 buçuk yıl öncesinin telefonunu almakta istemiyorum. sorunum yine ilk cümlemde ki dediğim xiaominin deli gibi birbirine çok yakın özelliklerde cihazlar çıkararak kafa karıştırması)sırf bu yüzden xiaomi almak istemiyorum fkat piyasayı çok domine etmişler başka cihaz bulunmuyor) ne yapacağımı bilemedim. ucuz olsun, özellikli olsun, kronik sorunu olmasın çok mu şey istiyorum a dostlar




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı bilginizden dolayı çok teşekkür ederim. İlk etapta mi 10 lite aklıma yattı gibi. Peki bu cihazları garantisiz uyguna alanlar oluyormuş bazı satıcılardan. Bu şekilde almanın sakıncası olabilir mi?

    Bir tanıdığım Mi 9 T yi bu şekilde bayağı ucuza almış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tt.us kullanıcısına yanıt
    Hocam Mi Note 10 Lite (128GB) mantıklı bir tercih olacaktır diye düşünüyorum. Samsung alt segment cihazı A31'i bile 3199 TL'den satışa sundu. Dediğinizde haklısınız Xiaomi bu aralığı ki en çok cihaz tercihi yapılan aralığı domine etti. Fakat bu Xiaomi'nin suçu değil rakiplerinin karşılık olarak sunduğu cihazların yetersiz olmasından ötürü.
    Teknoloji şans işidir kısmına da tam olarak katılmıyorum hocam ayıplı bir ürünü kullanma gibi bir yükümlülüğünüz olmamalı zaten.
    Realme 6 Pro ile Mi Note 10 Lite arasındaki farklar kamera konusunda Note 10 Lite'ın daha iyi olması. Performans olarak ise Realme 6 Pro'nun bir tık daha iyi olması. O da günlük kullanımda fark edilebilecek bir fark değil. Dediğiniz gibi Redmi Note 6 Pro'ya o kadar para vermenin anlamı yok bu saatten sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam Mi Note 10 Lite (128GB) mantıklı bir tercih olacaktır diye düşünüyorum. Samsung alt segment cihazı A31'i bile 3199 TL'den satışa sundu. Dediğinizde haklısınız Xiaomi bu aralığı ki en çok cihaz tercihi yapılan aralığı domine etti. Fakat bu Xiaomi'nin suçu değil rakiplerinin karşılık olarak sunduğu cihazların yetersiz olmasından ötürü.
    Teknoloji şans işidir kısmına da tam olarak katılmıyorum hocam ayıplı bir ürünü kullanma gibi bir yükümlülüğünüz olmamalı zaten.
    Realme 6 Pro ile Mi Note 10 Lite arasındaki farklar kamera konusunda Note 10 Lite'ın daha iyi olması. Performans olarak ise Realme 6 Pro'nun bir tık daha iyi olması. O da günlük kullanımda fark edilebilecek bir fark değil. Dediğiniz gibi Redmi Note 6 Pro'ya o kadar para vermenin anlamı yok bu saatten sonra.
    Bu.mesajdan anladığım çoksa kurcalama kafan rahat bı sekilde mi note 10 lite Al arkana yaslan keyfine bak mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • akadirarik A kullanıcısına yanıt
    IMEI repair denen işlem yapılıyor, herhangi bir cihazın Imei'si çakılarak kullanabiliyorsunuz. Fakat gerek operatörünüz gerek manuel tespit ile cihazınız yakalanırsa direkt şebeke bağlantınız kesiliyor cihaz kayıtsız denip. Riskine katlanabilecekseniz tercih edebilirsiniz fakat 800-1000 lira fark için bu potaya girilir mi bilemiyorum hocam.
  • tt.us kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten A71 ile R6 Pro bütçenizin üstünde kaldığı için bu iki cihaza rakip geriye bir Redmi Note 9 Pro bir de Mi Note 10 Lite kalıyor. İki cihazın birbirlerinden temel farkları ise Realme 6 Pro gibi Note9 Pro'nun da S720G işlemcisi ile geliyor oluşu. Arada bir tık performans farkı bulunuyor iki cihaz arasında. Mi Note 10 Lite ise kamera konusunda daha başarılı.
  • Komşumun 16 yaşındaki ergen kızı için bir telefon bakıyorum,babası benden rica etti araştırmam için.
    Şuan ki kullandığı telefon redmi note 7 , bu kız için kamera herşey en önemli şey kamera.
    3000tl 4500tl arası kamerası en yi telefon hangisi ?
    Birde Samsung s10 lite kamera konusunda mi 10 lite dan bariz şekilde üstün mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2300 tl civarı telefon lazım arkadaslar yıllarca kullanılabilicek öneriniz varmı acaba

    note 8 önermeyin :)
  • Sierra hocam, telefon elime ulaştı. Yüzde 69 şarj ile açtım. Bu pil için şarj öneriniz nedir? Ne şekilde uzun ömürlü kullanırım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berlin007 kullanıcısına yanıt
    Hocam S10 Lite kamera konusunda iddialı bir cihaz değil bunu belirtmemiz lazım. S10 Lite tamamen performans odaklı bir cihaz. Kamera konusunda Mi Note 10 Lite daha iyi sonuç verecektir. Eğer amiral gemisi segmentinde bakarsanız da bu sefer Huawei P30 mantıklı bir seçenek oluyor.
  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Hocam 2300 lira civarına aradığınız özellikte bir cihaz bulmanız çok zor. Realme 6i olsun, TCL Plex olsun hepsinin fiyatı 2500 2600 seviyesine çıktı. Yakın bir bütçede cihaz arıyorsanız da önerim Redmi Note 9 (128GB) olacaktır.
    Zaten Redmi Note 8 ayarındaki üç cihaz da; Realme 5i, TCL 10L, Oppo A5 (2020) cihazları da aynı fiyatlardan satılıyor. Ve oldukça pahalılar. Düşündüğünüzde 3000 liradan Redmi Note 9 Pro (128GB) satılıyor. Üzücü bir durum hele bir de uzun süre en iyi kullanımı sağlayacak modellerden biri iken. Eğer çıkma ihtimaliniz varsa Note 9 Pro düşünün. Mümkün değilse 9'un 218GB versiyonu iş görecektir diye umuyorum.
  • D-Rock! D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle cihazınız. Genel olarak şarjın yüzde 20-15 aşağısına düşmesine izin vermeyin.
    Şarjı tamamen dolduktan sonra da yine şarjda bırakmayın. Bu da pil ömrünü azaltır ileriye doğru. Döngü diye bir durum var.
    Zaten yeni nesil bir pil olduğundan ötürü cihazın pilinin eski 2013 2014 çıkışlı cihazlar gibi erken döngüde kapasitesini kaybedeceğini düşünmüyorum.
    Samsung bile S8 ile S7'nin 2 yıllık tahmini pil kapasitesi farkını kıyaslamıştı aynı kapasitede. S8'in %80'ler civarında ki 2 yıl sonrasında yine kabul edilebilir bir rakam olmasına rağmen S7'nin tahmin edilebileceği gibi 70 aşağısına bir kapasite ile devam ettiğini iddia ediyordu.
    Hızlı şarjı kullanmanızı pek öneremem ancak gündelik hayatınızda hele bir de 5260 mAh kapasiteli dev bir bataryayı doldurmanın da en mantıklı yolunun hızlı şarj olduğunu tahmin edebileceğimden bu kısma yorum yapmıyorum. Öte yandan cihaz şarj olurken kullanmanız da pilinin dışarıdan aşırı akım almasına sebep olacaktır. Yine uzun vadede pil ömrünü kısaltır. Şarjdayken telefonla uğraşmayın. Hele hele oyun hiç oynamayın.




  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.