Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Kesinlikle daha mantıklı bir karar olur hocam onu belirteyim. Hiç değilse o kadar paraya performansı çok daha iyi (S730 8nm işlemcisi ve S845'e yakın performansı ile oldukça ideal bir tercih orta segmentte.) ve yazılım güncellemelerini belli sıklıkta alan bir modele sahip olursunuz.
    Realme 5 Pro fotoğraf örneklerini görünce dayanamadım aldım hocam. N11'de Realme 5 Pro için 200 TL kupon tanımlamışlar. 75 tl de bonusla 1625'e geldi. Almayı düşünenler bir kontrol etsinler hesaplarını. Umarım memnun kalırım cihazdan. Teşekkürler yardımcı olduğunuz için.
  • Serious Cat kullanıcısına yanıt
    Hocam tam da 1899 TL çok eski lansman fiyatı 1699 çok uygundu diyecektim. Çok iyi yaptınız iyi fiyattan sahip oldunuz cihaza. Hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam tam da 1899 TL çok eski lansman fiyatı 1699 çok uygundu diyecektim. Çok iyi yaptınız iyi fiyattan sahip oldunuz cihaza. Hayırlı uğurlu olsun.
    Teşekkürler hocam
  • Bütçem 1300-1400 civarı sayılır. Realme veya xiaomilerde gözüm var. Oyun neredeyse hiç oynamam(sudoku, birkaç puzzle oyunları saymazsak). Fotoğraf ve özellikle video çekimi yapmayı severim bol tarayıcı ve netflix, zırt pırt gelen güncellemeler beni mutlu eder. Pili de çabuk bitmesin isterim. Ayrıca iki senedir de redmi 5 plus kullanıyorum, istersem hala kullanırım. Kendi telefonumu anneme verip kendime yeni telefon alacağım.

    Bana hangi telefonu önerirsiniz? Aynı zamanda realme 3 ve 5 pro da gözüm kalmadı değil,
    1- realme 5 pro bütçemi aşmama değer mi?
    2- bir kaç yerde 1400 civarı, realme 3 prolar görüyorum, güvenmeli miyim yoksa temkinli mi yaklaşmalıyım?
    3- realme 5 pro yeni çıkan bir telefon o nedenle bir yerden arıza verir mi vermez mi güvenemiyorum? Beklesem fiyatlar da yükselebilir? Telefon almak için beklemeli miyim yoksa endişelerim boşa hemen almalı mıyım?

    Üstteki realme sorularını boşverip direk xiaomi ya da başka bir marka da önerebilirsiniz tabi. Şimdiden teşekkür ederim.




  • benemder kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı satıcılar Realme 3 Pro'daki orijinal VOOC şarj aletini kutudan çıkartıp yerine çakma şarj aleti koyuyor diye yayılmıştı ortalıkta fakat bunu yapmayan satıcıları net gördüm. Cihazda başka da bir sorun yok ve bunu satıcıya sor kısmı sayesinde önceden öğrenebiliyoruz.
    Satıcıya soru sor kısmında kutu içeriğini orijinal VOOC şarj aleti çıkıyor mu sorusunu yönelttiğinizde alacağınız cevap size yeterli gelecektir. Özelden bana geri dönerseniz bu konudaki bilgimi sizinle paylaşabilirim.
    Hocam üstte belirtilen 1899 TL - 200 TL N11 özel kodu hala geçerli ise Realme 5 Pro hala güzel bir tercih. Fakat kullanım senaryonuza göre de Realme 3 Pro da oldukça ideal bir seçim olacaktır. Hele de 1399 1449 TL arasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar konu için ve cevaplar için şimdiden teşekkürler.Gerçekten emek verip herkese cevap yazıyorsunuz .
    Ben telefonda pek oyun oynamam oynarsam da çok basit oyunlar... Sosyal medyayı kullanıyorum . Benim için ana odak noktası kamera . Daha sonra batarya ve hız ve biraz da görünüm ..
    Bütçem 3000-5000 arası .

    Merak ettiğim şey şu :
    Kamera için 5000 tl bandına çıkacak kadar kameralar arasında fark var mı ? Mesela mi10 note düşünüyorum.mi10 note kalitesinde veya o kaliteye yakın kamera için hangi telefonu önerirsiniz ? mi10 note hakkında düşüncelerinizi de merak ediyorum.**kasası beni çok rahatsız ediyor ...

    edit : tel çok düşürüyorum onun için önerebileceğin bir teknoloji veya telefon var mı yukarda söylediklerimi de içeren :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellow_captain -- 10 Şubat 2020; 1:5:5 >
  • yellow_captain Y kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle iyi akşamlar.
    Evet kamera cihazların performanstan ve kasa kalitesi ile özelliklerinden sonra segment atladığını gösteren tek unsurdur diyebiliriz.
    OIS durumundan tutun da lens kalitesine kadar etkileyen birçok faktör bulunuyor bu cihazlarda. Hele bu fark kameradan ziyade video çekimlerinde keskinleşiyor.
    Mi Note 10 cihazı kamera performansında oldukça iyi sonuçlar sunuyor. Buna karşı bir itirazım yok. Fakat eksik olan bazı hususlar yok değil. Bunun başında dediğiniz gibi kasa kalitesi ve peşine hemen ekleyeceğimiz işlemcisi. Yani 2599-2799 liraya satılan Mi9T'de bulunan işlemciyi de bu fiyattaki cihazda görmek istemeyiz.
    Fotoğrafçılık konusunda Huawei-Leica ortaklığı video konusunda ise son nesilde Apple'ın ezici üstünlüğünü görüyoruz. Samsung'un Note 10 ile tek yaptığı arka kameradaki OIS'in çalışma prensibini iyileştirip şekillendirmekten ibaretken; Apple tüm kameraları aynı anda video moduna alabilecek mod ile oldukça gelişmiş özellikler sundu 11 serisinin kamerasında. Bu sene benim fikrimce Apple en azından kamera konusunda atması gereken tüm adımları attı. Bundan sonra kameradaki diyafram değeri ile lens seçimindeki seçiciliğe dikkat etseler de yeterliymiş dedirtiyor.
    Öte yandan ne yazık ki P30 hariç de bu fiyat segmentinde alınabilecek pek model bulunmuyor. Bir de S10.
    11 ile S10 plus'un fiyatı belli. Ne yazık ki Oppo'nun iddialı modellerini hala göremiyoruz. Ortada fazla seçenek de yok.
    Kendim ne yapardım diye soruyorum orada bile takılıyorum fakat şunu söyleyebilirim.
    Arasında kaldığınız cihazlar kötü değiller, benim tercihim S10 sonra P30 olurdu o da donanımsal gereksiniminden ötürü.
    Çünkü Mi Note 10 gayet iyi sonuç sunuyor örnek çekimlerine baktığınızda anlayacaksınız fakat üstte de dediğim gibi böyle güzel bir konfigürasyona S730 gibi orta segment bir işlemciyi yakıştırmak bu telefon için üzücü bir sonuç getiriyor. Eğer tercih Dimensity 1000 veya 1000L gibi daha güçlü ve 5G anteni destekleyen çipsetler arasından yapılmış olsaydı bu kadar kritize edeceğimi de sanmıyorum ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Video benim için ikinci planda kamerada hatta önkamerada.Arka kamera ya çok önem veriyorum ve önkamera da bir nebze iyi olsun istiyorum.
    Açıkçası samsung 10e yi çok düşündüm , çekimler,testler,fiyat çok hoşuma gitti.Ama s serisi hakkında duyduğum sorunlar ve samsung un yıllardır süre teknik servis anlayışı beni korkutuyor.

    Şuan yedek telefon kullanıyorum.Fakat bundan önceki telefonum samsungdu.4 yıl önce 1100 liraya ithalatçı garantili aldım..Alırken hatta şunu düşündüm zaten samsung teknik servisi sıkıntılı boşuna garanti parası vermeyeyim.Bununda nedeni şuydu : ben daha önce telefoncuda çalışıyordum 7-8 yıl önce oraya gelen ustanın bir arkadaşı vardı samsung teknik serviste çalışıyordu .Adamın anlattıkları şaka gibiydi Bir gün bir tel geliyor sorunu çözemiyorlar ,en sonunda tükürüyor , üstünden sıcak hava tabancasıyla geçiriyor , makineye sokuyor (o zaman foto çeken bir makineleri gibi bişey vardı)orda sıvı temas olduğuna dair makine foto çekiyor ve müşteriyi kandırıyorlar.Kendi ağzıyla anlattı.Ve şuanda bile vidası bile takılmadan servisten çıkan samsung ürünler var .1000-1500 liralık cihazda bunu duysan bile korkmayıp cihaz alabiliyorsun ama 4000-5000 verirken insan çekiniyor.

    Hala samsung a çok çok uzak değilim.Ama korkuyorum.Diğer markalarda da benzer sorunlar var.Bu konuda xiomi ve apple güveniyorum.Apple çok maliyetli maalesef...Huawei düşünmüyorum bir türlü ısınamadım.Biraz ön yargı gibi ama düşünmüyorum.

    Xiomi ne önerebilirsin bana mi note10 un dışında veya iphone xr önerebilir misin ?




  • Merhabalar,

    Realme 5 Pro ile Galaxy M30s arasında tereddüt yaşıyorum. Uzun süre kullanabileceğim bir telefon istiyorum.
    Realme 5'in 128 gb olma avantajı çok önemli değil, 64 gb benim için yeterli.
    Realme 5 donanım özellikleri daha iyi ama forumdaki başlığa baktığımda kullanıcıların arayüzden memnun olmadıklarını görüyorum. Türkiye'de yaygın bir telefon olmaması da uzun vade sıkıntı yaratabilir.
    M30s konusunu okuduğumda herkesin memnun olduğunu gördüm, pil kapasitesi de önemli bir avantaj. Yaygınlık ve güncelleme sorunu da yaşamayacak gibi görünüyor.
    Her iki telefonu aynı fiyat varsayarsak ne şekilde bir tercih yapmalı?
  • yellow_captain Y kullanıcısına yanıt
    Hocam amiral gemilerinin en büyük farklılığı video kamera performansıdır. Gidip bir teknoloji mağazasında kısa bir süre de olsa bir orta segment ile üst segment cihaz ile video çekin farkını çok rahat anlayacaksınız. Fotoğraf konusundaki farklılığı ise f/ diyafram açıklığı sayesinde gece çekimlerindeki başarılı sonuçlarla açıklayabilirsiniz.
    Telefondaki kamera mevzusu ise kişiden kişiye göre değişir. En basit örnek olarak Instagram uygulamasını vereyim size. Android cihazlardaki görüntü performansı bir o kadar kötü olan Instagram uygulaması iOS cihazlarda fotoğraf kalitesinde seviye atlıyor. Bu Facebook ile ilgili bir durum. Daha çok fotoğrafçılığı hangi alanda yapacaksınız bu daha önemli.
    Eğer siz Pro özellikler ile uğraşacaksanız, Google Camera uygulamasını kullanacaksanız bu android cihazların kamera performansı oldukça iyi.
    Çünkü S10 serisine Google Camera yükleniyor ve kamera seviye atlıyor. Kendimden örnek vereyim, Note5'in kamera konusunda performansı inanılmaz derecede artıyor Google camera uygulamasında. Hele renkler konusunda. Tabi biraz grenleme oluşuyor buna bir şey diyemeyiz 5 yıllık telefon. Veya yurtdışından getirilen Google Pixel cihazlara bakma imkanınız olsa ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Youtube'da inceleme videolarına kesinlikle bakın bu konuda ne demek istediğimi çok iyi anlaycaksınız, yazılımın kamera üzerindeki devasa etkisini. Kamera konusunda donanım çok önemli ama yazılımın önemi fersah fersah önde. Bunu doğru biçimde uygulayan yalnızca iki firma var. Biri apple öteki de Google anlayacağınız üzere.
    Hocam sizi sadece fotoğraf kalitesi ilgilendiriyorsa Mi note10 alabilirsiniz. Ama üstte bahsettiğim durumu da aklınızda bulundurarak bu tercihi yapın.




  • bien kullanıcısına yanıt
    Hocam Realme Color OS'i bırakıp Color OS temelli Realme UI'a geçiş yapıyor. Bu konuda şikayetlerin oluşması doğal. Başta belirtelim, kimse Samsung One UI'a da direkt ısınmamıştı. Hatta çoğu kullanıcı eski Samsung Experience arayüzünü özlediğini belirtmişti. Şimdi ise bu seslerin kesildiğine şahit olduk. Alışıldık şey değiştikçe şikayetlerin çoğalması doğal. Bu bizim doğamızda bulunuyor her konuda zaten.
    İki cihaz da Android 9 ile çıktı. Evet 10'u alıyorlar. Evet 11'i de alacaklar. (Realme baştan durumu bildirdi kullanıcılarına.)
    Samsung'un M serisi genel kullanım ve pil performansına dayalı özellikler sunar. Öte yandan Realme cihazlar kamera ve performans odaklı özellikler ile karşımıza çıkıyor. Siz bunların hangi kategorisine kendinizi yakın hissediyorsanız o yönde cihaz tercihi yapmanızı öneririm.
    Eğer iki cihaza da ısınamadıysanız mecbur bir Mi9T indirimi yakalamayı bekleyeceksiniz, evet Mi 9T iki cihazdan da daha performanslı.




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    M30s ekranı gorilla glass değil ama güçlendirici başka teknoloji kullanmış deniyor. Sağlamlık konusunda fikriniz var mı? Ayrıca amoled ekran olması avantaj değil mi?
  • bien kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanımda avantaj, siyah bölgelerde piksellerin yanmaması ile vs ama ileri kullanımda sararan paneller, amoled yanığı ve en meşhuru ekranı kırdığınızda AMOLED panele zarar vermemiş olsanız dahi dış ekran ile birlikte değişim ihtiyacı ile yani onarımı oldukça masraflı bir ekran olması ile en az ekonomik çözüm olarak karşımıza çıkıyor AMOLED paneller. Hele bir de Corning tarafından onaylanmamış bir ekran riski daha da güçlendiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 11 Şubat 2020; 13:35:13 >
  • Annemle babama 1500 tl civarı bir telefon bakıyorum. Şarjı uzun gitsin, yazılım ve donanım olarak kronik bir sorunu olmasın yeter. Aklımda Xiaomi markası var ama model olarak karar veremedim. Tavsiyesi olan var mı acaba?
  • tekil T kullanıcısına yanıt
    Hocam Redmi cihazların genel olarak pil konusunda problem çıkarmadığını gözlemleyebilirsiniz. Ancak ben tercih listenizi öncelikli olarak Realme cihazlardan yana yaparak düşünmeye başlamanızı sağlayacağım sanırım.
    Eğer donanım olarak iyi bir model bakıyorsanız Realme 3 Pro modeli bu konuda ön planda. Artık eski fiyatı 1399 TL'ye bulunamıyor ama KVK garantili satan birkaç satıcı bulunuyor bunlara bakabilirsiniz.
    Diğer önemli cihaz da Realme 5i modeli. Sevgililer günü özel indirimi ile 1499TL'ye düştü fiyatı. Performans olarak belki bir 3 Pro kadar iyi değil (aradaki farkı anlamak için cihazla daha ilgili olmanız gerekiyor) fakat gerek yazılım olarak gerek de donanım olarak hele bir de 5000 mAh gibi bir pil kapasitesi ile iyi bir tercih. Bu cihazın 3 Pro'ya göre geride kalan 2 özelliği bulunuyor.
    Bir hızlı şarj desteğinden yoksun olması. İkinci de 720p ekranı olması.
    Bunlardan ilki cihazın yavaş şarj olması demek. Bu can sıkıcı olsa da iyi bir yani da cihazın pil kapasitesinin kolay kolay erimemesi demek. Arada iyi bir durum da oluşuyor.
    720p işi de eğer anneniz babanız hiç FHD bir telefon kullanmadıysa çok kolay göze batacak bir durum oluşturmaz ancak eski cihazlarına göre bir fark oluşursa orada sıkıntı oluşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, huawei nova 5t almıştım ancak çok ısındığı için iade ettim. Bu seviyelerde mate 20 var ancak onun da video performansı 5t kadar iyi değil sanırım. 3500tl'ye kadar başka bir öneriniz var mıdır? Xiaomi iki kere kullandım ve sorunları nedeniyle artık pek sıcak bakmıyorum. Oppo reno 2z mi alsam diyorum ancak hem sar değeri çok yüksek hem de o fiyata o işlemci çok düşük kalıyor.
  • high sierra hocam merhaba sana bir sorum olacak ben 2. el A50 almayı düşünüyorum bütçem 1800 civarı nasıldır sence beni 3 4 sene götürürmü veya tavsiye edeceğin başka cihaz varmı ekranda parmak izi ve amoled ekran olması tercihimdir. şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
  • Siguros S kullanıcısına yanıt
    Oppo 2Z hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum hocam ama Mate20'yi o fiyata nasıl bulacaksınız onu anlamadım. Mate20 tamamen kayboldu piyasadan. Sanırım bahsettiğiniz cihaz Honor 20 ama zaten Nova5t ile Honor 20 birbirinin tıpkısı iki cihaz. Hocam ne yazık ki piyasa öyle bir yönde değişti ki fiyat bakımından hakkını vermeyen cihazlar 3500 4500 TL arasına yerleşti. Mi9t Pro hariç de hiçbir amiral gemisi yok. Onun da fiyatı arttığı için iyi bir alternatif oluşturmuyor.
    Hocam Mi9T'ye -vanilla olan S730'a sahip olana- bakın bence. Xiaomi'ye karşı antipatiniz var ama belki bu cihazı beğenirsiniz. Tabi performans olarak bir Kırın 980 olamaz ama S845'in kuyruğundan takip eden bir işlemci S730 da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanakca84 H kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer performans konusunda bir beklentiniz yoksa alabilirsiniz fakat çok mantıklı bir tercih mi onu bilemiyorum.
    Nedenini şöyle açıklayayım. Mi 9T'nin ikinci el satış fiyatlarına bakınız. Hepsi bu civarda ve cihazda S730 gibi orta segmentin sevilen güçlü işlemcisi bulunuyor. Bu cihaz yerine A50 almak oldukça tuhaf olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.