Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.222
Cevap
60
Favori
330.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tcmb T kullanıcısına yanıt
    Size şu kadar söyleyim önceki kombiyle beraber ücretsiz kurulan rc150 yi çıkarıp tc100 taktım çalıştırdım servis geldi garanti başlangıcı için servis formu verdi 45 tl aldı gitti. Toplam süre 2 dakika.
    Haraç-yol parası !
    Garanti başlatmaları için şartmış gelmeleri merkezin dediği cevap bu soygun resmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben bizim evdeki sorunu çözdüm. Takip eden arkadaşlar hatırlar rc25 + dış hava sensörü almıştım ama bir türlü istediğim ısıyı elde edemiyordum. Sorun evde aşırı derecede ısı kaybı olmasından kaynaklanıyor. termostat veya dış hava sensörünün bir kabahati yokmuş.
    40 yıllık yalıtımsız aile evi. altı üstü boş, kuzey cephe ve çok sayıda pencere olunca oda termostatı ne yapsın . oda termostatını çıkarıp kombiyi 55 dereceye aldım fayda etmedi ılık oluyor ev 60-65 e alacam ki biraz ısınsın. Şu haliyle 16m3 civarı tüketim var. Bu kış böyle geçireceğiz mecbur.

    Yalıtım aşırı derecede önemli bunu anladım.
    Kendi kaldığım ev 190m2 4+1 yalıtımlı arakat.
    Airfel Premix 24K kombi + 8mt Eca petek var. Oda termostatı yok.
    Kombi 38C de evin içi 23-24C civarı.
    Günlük gaz tüketimi 6-8m3 civarı.

    Böyle olacağını tahmin etseydim 30K kombi alırdım. Yalıtımsız evde oturan arkadaşların gerekenden bir kademe yukardaki kombiyi almalarını öneririm.

    Tam karar vermedim ama sanırım rc25 + dış hava sensörünü satacam. Almak isteyen olursa iletişime geçebilir. Birkaç kişi alıntılamış beni. onlara da cevap verecem unutmadım sizi arkadaşlar. :)




  • geçenlerde burda kombinin çalışma ve durması arasındaki sıcaklık ile ilgili bir şey okumuştum. bugün ben de nontrol ettim. 40 dereceye ayarlı kombi, 32 dereceye düşünce tekrar çalışmaya başlıyor. sonra 40'a kadar ısıtıp tekrar 32'ye düşmesini bekliyor. L1 ile girilen menüden baktım, oradaki ayar 5'te duruyor fakat kullanma klavuzunda buradaki rakamlar cantigrat derece olarak görünmüyor. ayarın yanında kelvin yazıyor ki google'dan yanlış bakmadıysam 5 kelvin -268 cantigrat derece. olayı çözemedim yani.
  • Selam 40 °c ısınabiliyorsan cok iyi(nerede bizde )yalıtım iyi herhalde.ister petek sıcaklığını artır yada şunu deneyebilirsin L1 deki 3C 5 ayarlı sıcaklık düşmesindeki derece farkı çok düşüyorsa benim cihaz gibi ısı kaybı vardır.ayarlamak istersen 5 derece farkı zamanı düşür 3B 3 dakika ayarlıdır fab .ayarı..onu 1 veya 2 dakika yaparak fark düşmesini deneyebilirsin.tek sorun burulör dinlenmesi az olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea35 -- 20 Aralık 2016; 9:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacksea35

    Selam 40 °c ısınabiliyorsan cok iyi(nerede bizde )yalıtım iyi herhalde.ister petek sıcaklığını artır yada şunu deneyebilirsin L1 deki 3C 5 ayarlı sıcaklık düşmesindeki derece farkı çok düşüyorsa benim cihaz gibi ısı kaybı vardır.ayarlamak istersen 5 derece farkı zamanı düşür 3B 3 dakika ayarlıdır fab .ayarı..onu 1 veya 2 dakika yaparak fark düşmesini deneyebilirsin.tek sorun burulör dinlenmesi az olur.

    Aslında 40°'de ısıtıyor sayılmaz. öncelikle 70°'de evi ısıtıp sonra kademeli olarak düşüyorum. bazen gece 40°'de bırakıyorum. Yoksa 55'den aşağısı yeterince sıcak yapamıyor evi. peki 3b ayarını 1dk yaparsak brülöre zarar verir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • komutan ucan tekme kullanıcısına yanıt
    İlk olarak yuksek ayarda bak bi 55-60 °c de fark az ise elleme bence.yaparsan da 2 dakika ayarla.burulör için iyi olur bence .ben hiç ayarı bozmadım.petekleri temizledim fark biraz daha iyi oldu.birde modulasyonlu termostat varsa zaten hiç gerek yok ayarları kurcalamaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rc20rf kullanan varmı?Kullananlar nasil programliyor bilgi verirlerse sevinirim.
  • WinPeAcE kullanıcısına yanıt
    Hocam rc 150 kullandın. 2 gündür çalışıyor bende de ama şu modülasyon olayını göremedim.Ayarladığım kazan derecesinde çalışıyor sürekli herhangi bir kısma felan yapmıyor.
    55 ise 55 50 ise o derece de çalışıyor ?
  • Elektro Dalga E kullanıcısına yanıt
    üstat senin tecrübelerin önemli, arkası yarın gibi takip ettim.hemen kestirip atma deneyimlerinden faydalanalım
  • Ömer hocam, termostatı hangi girişe taktın acaba? On / off girişiyle modülasyon girişi farklı oluyormuş ya; on / off girişine takmış olmayasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektro Dalga E kullanıcısına yanıt
    kombide takılan yerin resmini gönderebilirmisiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu an yokta ilk sayfada ki yere taktım turuncu klemense
  • Elektro Dalga E kullanıcısına yanıt
    Selam ben yardımcı olayım benim on off takılı olduğu yer modulasyonlu termostat da aynı yer zaten...resimden belli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce beş yıldır katı yakıtla merkezi sistemle kalorifer kullandığımıza hafta sonu doğalgaz geldi. Üç katın ikisi ben dahil buderus 062 kullanıyoruz, son katımız ise 072 kullanıyor. Ben ve üst komşum rc 20 aldık. Üçümüzde de sorun çoğu peteğin alt kısımlarının ılık-soğuk arası olması. Havalarına baktık kullanmadan önce havlupandan kirlimsi su, diğerlerinden temiz su çıktı, servis 'kombiler havalarını otomatik alır' dedi.

    Alt katın sistemi bizden üç gün önce açıldı ancak ertesi gün bozuldu, servis (doğalgaz ilçede şimdilik tankerle taşıma sistemiyle hallediliyor) basıncı ayarlayamadığı içinmiş, tekrar ayarlandı sorun yok. Üst komşum bir iki saatte gelen sesler üzerine servisi aradı, geri geldi içerideki bir kabloyu takmış mı takmamış mı düzeltti neyse tekrar düzeltti. Bende bir sorun yok veya var mı yok mu onu bilmiyorum. Servisin anlattığına göre cihaz üzerinden suyu 65 yapmıştı ilk gün ısınamayınca ben 67 yaptım, kullanma suyunu 45 yaptım. Daha sonra kumandadan oda ısısını 23 kullanım suyunu 42,5 derece yaptım, an itibarı ile ikinci güne girdiğimiz şu anki görünüm;



    Kumandanın bağlı olduğu kombiye bağlanan cihazın görüntüsü ise; Yani iki komşuda da kurulumu sorunsuz halledemeyen servis benimkinde ne hata yapmış olabilir meraktayım. Kumandandan oda sıcaklığını ayarlayınca cihaz su sıcaklığını kendisi ayarlaması gerekmez miydi, hala sıcaklık derecesi 67 gözüküyor. Yani kumandanın faal olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Gece kumanda ekranında ev simgesinin altında farklı simgeler vardı ancak şu an yok.



    Apartmancak sorunumuza gelince, peteklerimizin alt kısmı ısınmıyor. Ancak beş yıldır temizlik anlamında hiç ellenmedi. Kurulumu yapan tesisatçıyı aradığımızda; 'bir petek hariç tüm peteklerin alt vanalarını kapatın, ısınınca teker teker tamamını açın' dedi. Ancak peteklerimizin alt taraflarında iki tür vana var. Kiminin vanası aşağıdaki gibi ve sağa sola sorunsuz dönüyor;


    Kalanların vanası ise plastik kapakla kapalı, ve kapanmıyor, yani vana sağa dönmüyor.


    Bu da plastiğin açılmış haliyle görüntüsü;


    Yani petekler kirli olsa üç katın tamamının da aynı anda kirlenmesi düşük ihtimal. Oda ısımız ilk gün 19 a 24 saatin sonunda 21 dereceye çıktı ve şu an 21,5 ve yükselmeye devam ediyor ve şu an 43. saatteyiz kullanmaya başlayalı ve 43 metreküp kullanım olmuş. Sanırım ilk ısınma gerçekleşene kadar 70-80 metreküp yakılacak.

    Bu arada katı yakıtla kullandığımız beş yıl boyunca hiçbirimizde petek-ısınma vs. sorunu olmamıştı. Fikirlerinizi söyler ve apartmanımızı aydınlatırsanız memnun oluruz.




  • Evin sürekli yüksek ısı ihtayıcı duyuyosa ondan yüksek derecede çalışma ihtimali var.mesela şu an benimki 41 derecede çalışıyo.ama bu yeterli olmazsa tabi 50 55 cikabilir.bide 1 haftadir havalar çok soğuk.
  • Bayraktar84sedat B kullanıcısına yanıt
    Hocam o nasıl oluyor ya termostat kaç dereceye ayar lı? Kazan sıcaklığı kaçta ?
  • Termostat 22 kazan 55 de ayarlı duruyo hiç dokunmuyorum.

  • tcmb T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bizde yeni doğalgaza geçtik.daha önce merkezi sistem komurlüydü.doğalgazi taktirirken petekleri temizlediler ama hiç fayda etmedi.bende bazı petekleri değistirdim.bazılarını kendim yikadim.simdi alev atıyo.demek istediğim bu merkezi sistem petekleri mahvediyo..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayraktar84sedat B kullanıcısına yanıt
    Hocam memleket neresi ev kaç metre ? rc 150 var mı ?
  • Ev 112 metrekare kombi gb062 termostat rc 150 altkat boş yalıtım var ogleden sonra 2 oda güneş görüyo.bolu burası 1 haftadir çok soguktu.bu günlerde hava biraz yumuşadı.
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.