Şimdi Ara

***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.102
Cevap
55
Favori
239.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turk_cocugu31 T kullanıcısına yanıt
    kalorifer tesisatında dizayn oksi plus öneririm boru çapı olarak 32mm ve 25mm.koridorda petek yoksa petek ekletin.petekleri alttan bağlatmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    coolomar C kullanıcısına yanıt
    öncelikle doğalgaz tesisatı ve kombi konusunda bilgisizliğimden dolayı söylediklerimde bi yanlışlık varsa affola :) edindiğim tüm bilgiler 2 hafta içerisinde forumda edinebildiğim bilgilerdir.

    binanın anlaştığı firmayla daha 1 tane apartman döşeme işini yapmadığı herhangi bir referansları olmadığından yeterli bulmadığım için daire içini verdiğiniz bilgiler doğrultusunda anlaşabileceğim daha deneyimli bir firmayla yapacağım.

    apartman merkezi sistem kaloriferinden doğalaza geçecek ve dairemizde oturma odamızdaki 2 petekten büyük peteğin şuanki (180 cm )fotoğrafını paylaşıyorum.

    öncelikle kombi tercihimi araştırmalarıma ve kullanıcı yorumlarına bakarak Daikin-Kombi-D2cnd028 ile değiştirdim. borular için önerdiğiniz dizayn oxy plus , kombi altına metal/pirinç tam geçişli vana ve filtreler, yaşam alanı dışında diğer odalara danfoss ras c yatay köşe termo vanalar ile tesisatımı bu şekilde hallettirmeyi, fakat ot konusunda daıkin kombisi yeni bi model olduğu için henüz herhangi net bir bilgi edinemedim. yeni bir daıkın kombi konusunda sizinde yorumlarınız vardı orda dış hava sensörü ve kombi bağlantısından bahsedilmiş. bu konuda aklım biraz karıştı açıkçası. hertürlü fikirlerinize açığım.@disintegration




  • Kombi altı Bakır S almıştım bosch 2500 aldım ona uyarmı deneyen varmı acaba olmazsa iade edeyim :(
  • arkadasar binamıza doğalgaz geliyor.Kombi konusunda karar veremedim iki marka arasında kaldım yakıt tasarrufu ve ısınma bakımndan degerlendirildiginde bosch condense 2500 mü yoksa viessman 50 w modeli kararsız kaldım.Tecrübeli arkadaslar öneride bulunabilir mi?
  • pozitivee P kullanıcısına yanıt
    2500 öneririm yanında bosch cr10 veya cr50 ile beraber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    tsk ederim bende bosch condense 2500 düşünüyordum.
  • oda termostatı konusunda cr10 veya cr50 demişssiniz birde tr24rf kablosuz olanı var öneriri misiniz
  • pozitivee P kullanıcısına yanıt
    ihtiyacın kablosuz ise öneririm ama modülasyonlu o.t de kombi daha stabil çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    2500 öneririm yanında bosch cr10 veya cr50 ile beraber
    Arkadaşlar merkezi kaloriferden bireysel doğalgaza geçiyor apartmanımız. apartmanın döşemek istediği firmayla anlaşamayıp daha dikkatli en azından 300 400 daire döşemiş olduğunu duyduğum
    bi firmayla anlaşmayı düşünüyorum fiyat farkı arada önemsenmeyecek kadar düşük. fakat anlaşmayı düşündüğüm firma baymak ana bayisi olduğu için baymak novedens extra 24 kw yı veya buderus bg062'yi öneriyor,baymak kombiye biraz baktığımda adamın söylediği o.termostatınada gerek yok dedi. arkadaşlar bide burda gördüğüm sorduğum döşetmeyi düşündüğüm kombi altı metal pirinç vana ve filtreler, termostatik vana, oksijen barlı dizayn oxy plus boruyada gerek yok dedi. özellikle üstüne basarak plastik bağlantı setinin daha iyi olduğunu söyledi. anlamadım kafam karıştı arkadaşlar. eğer illa taktırmak istersen malzemeleri alırsın ustayı senin yanına gönderrim 50 100 lira birşey verirsin hepsini yaptırısın dedi. öneri cevaplarınızı mutlaka bekliyorum.




  • Turk_cocugu31 T kullanıcısına yanıt
    masal anlatıyorlar inanmayın 100lerce kez açıkladık tam geçişli vana ve filtrelerin iç çapı daha geniş google da aratıp google görsellerden resimlere ulaşabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    İnsanların sabrını deniyorlar gerçekten . 150bin nüfuslu bi ilçeye doğalgaz geliyor ve döşetebileceğimiz rahat edeceğimiz uzun yıllar doğru düzgün bi usta yok nerdeyse ya. Kendi malzemelerini övüp duruyorlar sadece insanlar henüz bilgi sahibi değil diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar kullandığınız cr10 vb. modülasyonlu oda termostatlarında kombi hiç ateş kesmiyor mu ? sadece alev boyunu ve dereceyi mi kısıp yükseltiyor....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam burda eski konuları okuyup yüzlerce konu hakkında en ufak fikri olmayan kişilere önerilerde bulunup birşeyleri iyi niyetli olarak sadece pahalı olsun iyisi odur mantığıyla önermediğiniz o kadar açık ki.her yazdığıma her yazılana cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim.

    anlaşacağım firmanında sizin önerilerinizi bana söylediğinde verdiği tersi cevaplar onlar hakkında da ne yazıkki kötü düşüncelere sebep oldu fakat mecbur 3 firmadan birine yaptırmam gerekiyor özellikle bu anlaşmayı düşündüğüm firmaya önerilerinizi direterek daha da düzgün bir şekilde yaptırmaya çalışacam.

    Hatayda bilenenler bilir kırıkhanda oturuyoruz bina 3 yıllık merkezi sistem kaloriferle ısınıyordu anlayacağınız petekler falan döşenmiş. Kış burda maksimum 4 ay falan hissedilir soğuk günlerde de - derecelere düşmez denilecek kadar olur yani. Doğalgaza geçiş aşamasındayız elimden geldiğince en iyi şekilde yaptırıp tesisat sorunu olmadan büyük kombi arızası vermeden uzun yıllar geçirmek istiyorum. tabiki düşük fatura ve konforlu bi ısınmayla.

    Evin net kullanım alanı 130 140 m2 arası , 9 metre petek var
    fotoğrafını ekledim evin planını kaç m nerde petek olduğunu oda 1 kapalı duracak çoğu zaman hiç girilmez bile evde küçük çocukta yok. Öncelikle düşündüğüm 4 kombi var aklımda. Ot hariç fiyatları

    Bosch Condense 2500+CR 50 = 3250

    Buderus GB 062+FR 150 3.500

    Baymak brötje heizung novadens extra 240 fi 24kw+otye gerek var mı bilmiyorum = 3500

    Daikın D2CND024 Premix+ Syntec ot

    Gönlüm Daıkınden yana ama arada bi 500 600 lira fazla vermem gerekiyor gibi

    Zorlayabilirim ama gerek var mı diyede düşünmüyor değilim ne avantajı olacağı konusunda daha uzun vadeli kullanım da istiyorum açıkçası.6 yıl garantisi olması bana önemli geliyor.

    Onun dışında eve boru konusunda dizayn oxy plus döşeyecek usta bulamadım ondan sonra şu olsun diyeceğiniz boru nedir.veya kendilerinin dediği cam elyaflı boru yeterli mıdır. Şu doğalgaz işi bitene kadar affınıza sığınıyorum kusuruma bakmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Turk_cocugu31 T kullanıcısına yanıt
    resimde odaların m2 si ve cepheler yazmıyor.hangi odada kaç cm petek var?cam elyaf pprc tüm ülkede istisnasız esnafların %99 unun kullandığı boru türüdür.içi deliksiz folyolu (örnek dizayn oksi plus) borular paket başına daha pahalıya denk gelir bu yüzden cam elyaf kullanırlar bir de bazı folyolu borular dıştan folyoludur kaynak öncesi traş kalemiyle boruyu traşlamanız gerekir bu da işçiliği uzatır

    dizayn oksi plus gibileri ise ortadan folyoludur yani traşa bile gerek yok kes yapıştır yapabiliyorsun.ucuz olduğu için cam elyaf severler.dizayn olmazsa fırat,kalde,hakan plastik,sanica markalarının folyolu pprc boruları da olur

    daikin teknik özellik ve de görünüş olarak diğerlerinden daha üstün bir kombi

    mesela

    modülasyon aralığı daha geniş anakarta sahip,scot teknolojisi var,pompası klasik değil yeni nesil konvektörlü yani tesisat küçükse pompa kapasitesini düşürüyor daha az elektrik tüketiyor.ve çok küçük bir kombi montaj kolaylığı var bu yüzden tutulan bir kombi tabii marka faktörü de var sonuçta daikin . bir de 6yıl garanti az değil.başka bir markada ilave 3 4 yıl garanti 500 600lira bazılarında daha pahalı

    daikin ile aynı özelliklerde warmhaus enerwaplus var daha ucuza yerli marka ama servisi daikin kadar yaygın değil

    kırıkhan veya en yakın ilçede hangisinin servisi varsa o kombiye yönelin,servis çok önemli

    tam geçişli vana ve filtreleri,danfoss termo vanaları kendiniz alın montaj esnasında ustaya verin monte etsin ben izmirde bile bazen bu şekilde yaptırıyorum

    bir de evin içinde yer varsa kombiyi balkona değil evin içibe monte ettirin bu bile yakıtı etkiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 1 Mayıs 2018; 12:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Odaların m2sini ölçüp bide cephelerin olduğu resmi ekledim. cm cinsinden yazdıklarım odalardaki petek metrajları.siz böyle dedikten sonra 3 firmaylada iyice konuşup hangisinin o boruyu döşeyebileceğini düşünürsem ona ısrar ederek yaptıracağım artık .dizayn konusunda bide kaynak veya birleştirme içinde o borunun özel makinesiyle yapılması gerektiğini görmüştüm forumda oda ellerinde varmı o da meçhul.

    kombi kararımı sizin bu söylediklerinizden sonra kesin artık daikinden yana verdim. syntec o.termostatını birlikte kullansam önerir misiniz ? kırıkhanda hiç birisinin henüz servisi açılmadı saydığım markalarında (daikin dahil) 35 km uzaklıktaki merkezde servisleri var bu yeterli olur bence benim için.

    Birde bi önceki mesajımda örnek bi petek resmini paylaşmıştım bunların hepsinin çapraz olması şartmı, veya çok bir işçilik ve malzeme gerekir mi çapraz yapılabilmesi için.

    danfoss termo vanaları oda2,çocuk odası ve mutfağa taktırmayı düşünüyorum, ot konusunda sürekli vakiti oturma odasında geçirdiğimiz için ve iyi ısınan bi oda olduğu için yaşam alanına, uzaklık sorun olmazsa çocuk odasına taktırmayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir.

    mutfakta kombi için yer var annemi ikna edebilirsem kırmızı ile işaretlediğim yere düşünüyorum, olmadı dolap içerisinde balkonda olacak.

    Her cevabınız benim için bir öğretici bilgi olduğu için çok değerli şimdiden teşekkür ederim.




  • Turk_cocugu31 T kullanıcısına yanıt
    odalarda petek metrajı güzel koridor büyük buraya 120cm petek yeter.siz dizayn oksi plus boruyu nerde kullanacaksınız tesisat zaten çekilmiş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkezi sistem vardı zaten evet kalorifer yani hat çekili. peteklerde var konularda hep bahsettim ve açıkçası tam anlayamamıştım nerde kullanılacağını.sonunda gerçekten gerek olmadığını anladım. Peki tesisatçı abilerimin dediği cam elyaf boruyu nerde kullanacak anlamadım zaten tesisat çekili ve evi görüp geldiler de. bizim tesisatta boruyla ilgili tesisatta hangi işlemler kalıyor ki geriye o zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kombiyi alıp montajını yaptırdım ben evde yokken usta kombi montajını sağlamış, bacanın üzerinde top yazan kısım tam olarak yukarı bakmıyor herhangi bir sorun yaratır mı ? @disintegration
  • gokoo kullanıcısına yanıt
    baca yukarı doğru hafifçe %3-5 eğimli olmalı yoksa kışın dışarı bacadan su damlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap alabilirsem çok iyi olur.binanın ortak tesisatı döşendi daire için anlaşmam gerek.bizim dairemizde yapılacak hangi işlemler kalıyor radyatörler varsa borular döşenmişse.ve geriye kalanlar işlemler için bile ortalama kombi hariç, 1500 1600 civarı para isteniyor. ne yapacak bu adamlar o zaman dairede?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.