Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.803
Cevap
73
Favori
793.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba ustam. 1998 model hyundai accent aracımda klima ile ilgili bir sorunum var
    klima çok kısa süreli aralıklarla kendi kendine devreden çıkıp tekrar giriyor. bu süre zarfında soğuk hava gelmeye devam ediyor ancak her giriş ve çıkışını motor devrindeki değişmelerden anlıyorum.

    bu araçlarda bu durum normalmi. servisi tam olarak çözemedi ama muhtemelen kompresördeki klima müşirinden yaptığını söylüyorlar. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • selam hakanusta. Benim suzuki 1.6 jlx vitaram var. Kilometre saati titreyerek çalışıyor aynı eski magirus minibüslerdeki gibi Bunun nedeni kliometre teli diye biliyorum. Asıl sorunum devir saatinde. Devir saati çalışmıyor. Bir tamircinin eline bırakmadan önce nedenini bilmek isterim. Gerekli parçayı alıp öyle gitmek daha sağlıklı olur diye düşündüm Çözümü en kısa zamanda bekliyorum saygılar..
  • Hakan usta selamlar. Bu gün 2. el 2000 model seat leon stella 1,6 16v aldım. aracımın km göstergesi bazen çalışıyo bazen çalışmıyor. hararet göstregesi sürekli 60da duruyor ara sıara 90 a çıkıyor. benzin ibresi beşik bigibi sallanıyor. özellikle sağ ve sola ani dönüşlerde 0 a iniyor ve araç o zaman uyarı sinyali yapıyor. Ayrıca araç rolanti de iken aracın biraz sallandığını hissediyorum Cevap ve yardımların için şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar hepinizin göstermiş olduğu ilgiye teşekürler.


    Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.



    Şuan işlerim çok yoğun olduğundan dolayı sorularınızı
    en kısa zamanda cevap yazmaya çalışacağım.


    İyi Çalışmalar...
  • hocam benim aracta yolcu koltugunda oturan kemerini takmadiginda ikaz verirdi artik vermiyo sadece sürücüde ikaz vermekte sensörü flnmi bozulmustur?
  • Hakan usta benim arabam opel 2001 astra elegance arabayı çalıtırır ken ışıkların sönmesini bekliyorum ışın teki sönmüyor ve çalıştırdığımda da devam ediyor ışık yanmaya o ışık yana yerdeki işaret bir araba şekli var ve ortadan bi inliz anahtarı geçiyor ve bu işareti anlayamadım bütün işaretleri biliyorum bi tek onu bilmiyorum
  • Hakan usta eğer hala buralardaysan ben de danımak isterim sana.
    2002 model Volvo V40 aracım var. Aracın motorunu yıkattıktan 1 gün sonra tesadüfmüdür yoksa yıkandığı için mi bilmem araç kilometre sayacında arıza çıktı.
    Kilometre saati, devir göstergesi, hararet, benzin, elektronik kiliometre sayacı hiçbir şey çalışmadı. Sabah arabaya binmemle birlikte fark ettim. Digital kilometre yazan ekranda "pin kod...." mesajı vardı.
    Servise gidip yazılım yükleyince geçecek diye düşündüm. Ancak servis bu elektronik aksamın tamamen değişmesi gerektiğini söyledi. Şu an geçici bir çözüm buldum, çıkma bir elektronik saatle idare ediyorum ama kendi kadranım elimde ve arızası devam ediyor. Bu arızayı giderebilirsem yeniden taktıracağım.
    Sence sorun ne olabilir?
  • Kardeş bende 99 focus ghia var.Hava yastığı ikaz lambası bazen yanıyo,bazen sönüyor.Neden yapar,ve ben para harcamadan nasıl halledebilirim.İlla harcıyacaksam ne kadara mal olur?Yardımcı olursan sevinirim.

    İyi çalışmalar...........
  • Merhabalar hakanusta. Benim problemim de araç ilk çalıştırmadaki 2-3 dakika içerisnde distribütörden cızz diye bir ses geliyor motor ısınınca kesiliyor. (sesin tarifi pek yapılabiliecek türden değil özür dilerim.) Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
  • hakanusta arabam kango.airbag lambası bazen yanıyor bazen sönük kalıyor nedenini öğrenebilirmiyim?
  • hunter kardesim pampalar bunu yapıyorlar. Önemli bir şey değil ama bakımda servise söylersin bakar. Ayrıca gitmene gerek yok.




    quote:

    Orjinalden alıntı: hunterxt41

    hakanusta arabam kango.airbag lambası bazen yanıyor bazen sönük kalıyor nedenini öğrenebilirmiyim?
  • yahu topic resmen güzin abla köşesine dönmüş

    cevaplarınız çok öğretici ama ustam , sağolasın....
  • Hakan Usta;
    2002 model Ford mondeo kullanıcıyım. Arabamın akü problemi var bazen birkaç gün problem çıkartmıyor. Bazen akşam park ediyorum sabah kontağa basıyorum çalışmıyor. Kontağı çevirdiğimde aracın göstergeleri max.'a kadar gösterip tekrar eski durumuna dönüyor. Servise sordum beyin kendini resetliyor akü bitmişse normaldir dediler. İnip aküyü ölçüyorum 11.4V gösteriyor. Aküsü yeni kasım 7' de değiştirdim. Eski aküsüde 4 aylık akü idi. Takviye akü ile besliyorum hemen marş basıyor. Bir iki gün problem çıkmıyor. Sonra tekrarlıyor. Kaçak varmı diye baktırdım bi şey gözükmüyor. Aracı bilgisayara bağladılar sorun göstermiyor. Ama durduğu yerde de aküsü boşalıyor. Akü boşken arabayı çalıştırdığımda 14~15A arası şarj akımı çekiyor. 14V gösteriyor. Elektrikçi usta alternatör şarj ediyor diyor. Arabada alarm yok. Orjinal CD/RD, birde analog saati var üzerinde. Bu sorun hakkında bir bilginiz varmı? Yada bu arabanın elektrik şemasını nerede bulabilirim?




  • merhaba ustam.ben iki hafta önce 2001 model bir opel zafira aldım.daha önce şahin kullanıyordum.fakat opelin gazına bir türlü alışamadım.aracımda sorun olduğunu düşünüyorum.gaz pedalına bastığımda motor gaz vermiyor.çok basıyorum bu sefer de fazla geliyo.arkadaşlarım bu arabalar elektronik sistemle yapılmış onun için gaz pedalı telle bağlı değil diyorlar.o nedenle motora geç gittiğinden bahsediyorlar.gerçekten şahin gibi bastığımda gitmeyecek mi.yoksa arabada bir arıza mı var.şimdiden teşekkürler.
  • Muhtemelen yolcu tarafında bulunan kemerin svici takılı kalmış olabilir
    veya tesisattan kaynaklanabilir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: yigit tuna

    hocam benim aracta yolcu koltugunda oturan kemerini takmadiginda ikaz verirdi artik vermiyo sadece sürücüde ikaz vermekte sensörü flnmi bozulmustur?
  • Bu işaret araçta bir arıza kaydı var demektir.
    Servise gitmen gerekli cihaza bağlanması gerekiyor.
    Daha fazla sorun yaratmadan git.



    quote:

    Orjinalden alıntı: megala_38

    Hakan usta benim arabam opel 2001 astra elegance arabayı çalıtırır ken ışıkların sönmesini bekliyorum ışın teki sönmüyor ve çalıştırdığımda da devam ediyor ışık yanmaya o ışık yana yerdeki işaret bir araba şekli var ve ortadan bi inliz anahtarı geçiyor ve bu işareti anlayamadım bütün işaretleri biliyorum bi tek onu bilmiyorum
  • Sana yardımcı olacak arakadaşım telefonunu vereyim şuan bununla ilgili tüm ekipmanlar elinde mevcut
    Oğuz Doğangüneş
    Tel:03123543070
    Cep:05332593130



    quote:

    Orjinalden alıntı: evinc19

    Hakan usta eğer hala buralardaysan ben de danımak isterim sana.
    2002 model Volvo V40 aracım var. Aracın motorunu yıkattıktan 1 gün sonra tesadüfmüdür yoksa yıkandığı için mi bilmem araç kilometre sayacında arıza çıktı.
    Kilometre saati, devir göstergesi, hararet, benzin, elektronik kiliometre sayacı hiçbir şey çalışmadı. Sabah arabaya binmemle birlikte fark ettim. Digital kilometre yazan ekranda "pin kod...." mesajı vardı.
    Servise gidip yazılım yükleyince geçecek diye düşündüm. Ancak servis bu elektronik aksamın tamamen değişmesi gerektiğini söyledi. Şu an geçici bir çözüm buldum, çıkma bir elektronik saatle idare ediyorum ama kendi kadranım elimde ve arızası devam ediyor. Bu arızayı giderebilirsem yeniden taktıracağım.
    Sence sorun ne olabilir?







  • İlk önce cihaza bağlatman gerekir arızaya göre kolay bir çözüm yolu buluruz.
    Gerisi kolay.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mcdogan

    Kardeş bende 99 focus ghia var.Hava yastığı ikaz lambası bazen yanıyo,bazen sönüyor.Neden yapar,ve ben para harcamadan nasıl halledebilirim.İlla harcıyacaksam ne kadara mal olur?Yardımcı olursan sevinirim.

    İyi çalışmalar...........
  • Distribütörden ses varsa ilerde problem yapabilir.
    Ustana gösterirsen iyi olur.


    quote:

    Orjinalden alıntı: lammez11e

    Merhabalar hakanusta. Benim problemim de araç ilk çalıştırmadaki 2-3 dakika içerisnde distribütörden cızz diye bir ses geliyor motor ısınınca kesiliyor. (sesin tarifi pek yapılabiliecek türden değil özür dilerim.) Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
  • Hakan Usta hazır yakalamışken bi soruda ben sorayaım:) Ben de 98 reno19 var.Araç 1.4 karbütarlü+lpg li
    sabah ları ilk çalıştırmada araç benzindeyse çok zor çalışıyor.
    Ama lpg dey se daha kolay çalışıyor.Bu sorun motor ısındıkça düzeliyor.Araç soğukken benzinde zor çalışmasının sebebi nedir? tşk.ler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.