Şimdi Ara

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) (537. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.310
Cevap
37
Favori
325.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. çeyrek hariç iyi bir oyun ortaya koyarak Alba Berlin deplasmanından da galibiyeti çıkardık. 13 sayı farkla, 99 - 86 kazandık. Böylece deplasmanda üstüste 12. galibiyetimizi almış olduk. Rüya gibi bir sezon geçiriyoruz.

    9 top kaybı yapmasına rağmen Micic 35 verimlilik puanı ile maçın adamı oldu. Micic şu kronik top kaybı sorununu bir halletse kusursuza yakın bir oyun kurucu olacak.

    Maçta en önemli katkıyı bence Moerman verdi. Sakatlıktan döndükten sonraki en iyi oyununu ortaya koyan Moerman, farkın açılmasını sağlayan oyuncumuz oldu. Özellikle 3. çeyrekte kritik şutlar soktu. Savunmaya ve ribauntlara katkısı da çok değerliydi. 19 sayı, 7 ribaunt ve 27 verimlilik puanı ile maçı tamamladı. Moerman şimdi tam anlamıyla takıma dönmüştür diyebiliriz!

    Pleiss 18 sayı, 5 ribaund, 3 top çalmayla çok faydalı oldu. Beaubois da bu akşam formundaydı, kritik üçlükler soktu. Singleton nedense bir türlü oyuna adapte olamadı, aklı başka yerde gibiydi sanki, sahada gezindi durdu.

    En son İstanbul'da CSKA'ya 1 sayı farkla kaybettiğimizden beri bir daha maç kaybetmedik. Alba'yı da yenerek üstüste 11. galibiyetimize imza atmış olduk.

    Haftaya Efes'i büyük bir maç bekliyor. İsrail'de Maccabi'yi yenmek hiç kolay olmayacaktır. Ama Barcelona, Real ve CSKA'yı deplasmanda devirmiş olan Efes, Maccabi'yi de deplasmanda yenecek güce sahiptir! Larkin'li bir Efes'in Avrupa'da maç kazanamayacağı bir salon yoktur diye düşünüyorum.




  • Moerman'ın yarı hook'larını özlemişim ne yalan söyleyeyim,Singleton özellikle boyalı alanda Moerman kadar iyi seçemiyor şutları.İşin savunma kısmında Singleton ağır bassa da Moerman'ın hücumda sahanın her tarafında olması büyük bir artı.Dönmesi çok iyi oldu.


    Larkin yokken Beabouis'yı hep daha istekli görüyorum nedense,geçen sene de Larkin'in Gran Canari maçıyla birlikte yükselmesinden sonra Beabouis yokları oynamaya başlamıştı.Larkin'in tek alternatifi şuanda kendisi,mental açıdan her zaman hazır olması lazım ama güvenemiyorum herife
  • Efes seyircisi bu sezon tribünlere geri döndü! Efes'in 2 sezondur devam eden harika takım performansı, küskün seyircileri de tribüne tekrar çekti...

    Efes, bu sezon Sinan Erdem'deki maçlarda ortalama 12.954 seyirciye oynuyor. Zalgiris Kaunas'tan sonra Euroleague'de en yüksek seyirci ortalamasına sahip takımız.

    İşte bu sezon İstanbul'da oynadığımız 12 maçta, resmî rakamlara göre seyirci sayısı:


    1. Barcelona maçı: 11.580
    2. Alba maçı: 6.478
    3. Real Madrid maçı: 15.167
    4. Crvena Zvezda maçı: 12.466
    5. Zenit maçı: 10.563
    6. Bayern Münih maçı: 14.902
    7. CSKA maçı: 15.173
    8. Maccabi maçı: 15.003
    9. Khimki maçı: 12.844
    10. Armani Milano maçı: 13.708
    11. ASVEL maçı: 12.763
    12. Zalgiris maçı: 14.803


    En çok CSKA, Real Madrid ve Maccabi maçlarında seyirci toplanmış. (herbiri 15.000'in üzerinde). Alba maçı haricinde hiçbir maçta 10.000'in altına düşmemiş seyirci sayısı...

    6 Mart'ta İstanbul'da oynanacak olan Olympiacos maçının tüm biletleri de 17 gün öncesinden tükendi. Kapalı gişe maçlar, artık Efes için bir gelenek haline geldi. Sertaç Şanlı, bir röportajında, bu durumun bütün Efesli oyuncuları hem şaşırttığını hem de fazlasıyla mutlu ettiğini söylemişti.




  • 7 Kasım'dan beri takımdan ayrı olan Dunston, aylar sonra ilk kez parkeye çıktı. Bugünkü İTÜ deplasmanında 23 dakika forma giyme şansı bulan Dunston, mücadeleyi 3 sayı, 6 ribaunt, 3 blok, 2 top çalma, 1 asist ile tamamladı.

    Efes maçtan 63 - 49 galip ayrıldı.

    Sakatlıkları geçen Moerman, Dunston ve Larkin'in dönüşü ile birlikte Efes bu sezon ilk kez çarşamba günü oynanacak Maccabi Tel Aviv maçında "tam kadro" olarak sahaya çıkma imkanına kavuşacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

    Moerman'ın yarı hook'larını özlemişim ne yalan söyleyeyim,Singleton özellikle boyalı alanda Moerman kadar iyi seçemiyor şutları.İşin savunma kısmında Singleton ağır bassa da Moerman'ın hücumda sahanın her tarafında olması büyük bir artı.Dönmesi çok iyi oldu.


    Larkin yokken Beabouis'yı hep daha istekli görüyorum nedense,geçen sene de Larkin'in Gran Canari maçıyla birlikte yükselmesinden sonra Beabouis yokları oynamaya başlamıştı.Larkin'in tek alternatifi şuanda kendisi,mental açıdan her zaman hazır olması lazım ama güvenemiyorum herife
    Beaubois iyi bir üçlükçü, elit bir şutör, iyi bir ceza atıcısı... (Mesela CSKA deplasmanında son dakikalarda inanılmaz bir üçlük soktu ve maçı Efes'e getirdi) Son zamanlarda savunmada da ekstra gayretli... Ama çok yönlü bir oyuncu değil kendisi. Ortalama 21 dakika süre almasına rağmen sadece 8.3 verimlilik puanı ile oynuyor. Diğer ortalamaları şöyle: 9.7 sayı, 1.7 ribaunt, 1.8 asist, 1 top çalma

    Görüldüğü gibi, aldığı süreye göre ribaunt ve asist katkısı az, verimlilik puanı düşük. Halbuki 21 dakikada daha çok istatistik üretmiş olması gerekmez miydi? Evet üçlükleri takıma çok faydalı oluyor fakat oyunun diğer yönlerine daha çok katkı yapsa çok daha yararlı olacak.

    Ama Beaubois, şahsen sempati duyduğum bir oyuncu... İyi bir insana benziyor!.. Ergin Ataman da Beaubois'dan çok memnun gibi görünüyor ve öyle zannediyorum ki, bir yıldızdan ziyade iyi bir görev adamı olarak onu kadroda görmek istiyor.




  • 2 gün sonra (çarşamba günü) Efes, Maccabi deplasmanında zorlu bir maça çıkacak. Normal sezonda kalan 8 maçımız içindeki en büyük maç, bu maç...

    Eski şaşaalı günlerini özleyen Maccabi, bu sezon sakatlıklardan çok çekti. Bir türlü tam kadro oynayamadılar. Buna rağmen özellikle kendi evlerinde oynadıkları maçlarda çok başarılı oldular. Kendi evlerinde 13 maçta 12 galibiyet aldılar. Sadece Real Madrid'e kaybettiler. (4 sayı farkla)... Barcelona ve CSKA'yı sert bir savunmayla mağlup ettiler.(Deplasman karneleri ise pek parlak değil. Deplasmanda 13 maçta sadece 6 kez kazanabildiler) Maccabi kendi taraftarı önünde oynadığı zaman ritm bulan, havaya giren bir takım. Kendi evlerinde bambaşka bir takım hüviyetine bürünüyorlar, güçlü, çok dirençli bir takıma dönüşüyorlar. Ayrıca her maç hiç susmayan, sürekli tezahürat yapan yaklaşık 10.500 ateşli taraftar önünde oynuyorlar ki Efes maçında da salon hıncahınç dolu olacak.

    Maccabi'nin yıldızı Scottie Wilbekin bu sezon bayağı formda. 16.1 sayı, 3.3 asist ortalamasıyla oynuyor ve % 44 ile üçlük atıyor. Ona özel önlem almak şart. Diğer önemli oyunculardan pivot Othello Hunter ise 10.2 sayı, 6.4 ribaunt ortalaması ile oynuyor ve % 59 ikilik yüzdesine sahip.

    Bu maçı kaybedersek bizim için sıralama açısından bir şey değişmeyecek. Ama eğer kazanırsak hem liderliği perçinlemiş olacağız (bir bakıma garantilemiş gibi olacağız) hem de EL'deki bütün rakiplerimize çok güçlü bir mesaj vererek bir nevi "sükse" yapmış olacağız... Büyük maçları kazanmak her zaman değerlidir. Çünkü sansasyonu yaratan, prestiji doğuran, büyük maçlardaki galibiyetlerdir.

    Maccabi maçından sonra fikstür açısından çok rahatlıyoruz. Çünkü kalan 7 maçın 5'ini kendi evimizde oynayacağız. Sadece Zenit ve Khimki ile deplasmanda karşılaşacağız.




  • hayna H kullanıcısına yanıt
    İste ozellikle Larkin'in basketbola geri donusunden sonra Beabouis'da o istikrari ben gormuyorum.Gecen sene basinda takimin skoreri rolunde 14 sayi ortalamayla oynuyordu,Larkin kendini bulunca adeta sahadan silindi.Dogal olarak dakikalari dustu ve sure aldigi donemlerde şut ve şut secimi konusunda istikrari yakalayamadi.Bu sene biraz daha toparliyormus gibi goruntu verdi.Umarim aldigi dakikaya bakmadan mental olarak oyunda hep kalir bu sene.Ozellikle ilk sutlari kacirdigi zaman geriye kalan surelerde pek fayda goremiyoruz,istedigi sey sanirim guclu bir rol ve 20+ dakika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maccabi son 4 maçını kazandı ama bu galibiyetlerin hepsi çok küçük sayı farklarıyla geldi. Sırasıyla Khimki'yi 3, Fenerbahçe'yi 1, Valencia'yı 3, Olympiacos'u 1 sayı farkla zar zor yenebildiler. Bu maçlar hep son topa kaldı ve rakiplerine bariz bir üstünlük kuramadılar. Yani Maccabi son 4 maçını kazansa da bu aralar çok formda bir takım oldukları pek söylenemez.
  • Bu sezon, Shane Larkin ile Nikola Mirotic arasında içten içe, sessiz ama heyecanlı bir yarış devam ediyor: Sezonun MVP'si olabilme yarışı!

    Larkin bu yarışta şimdilik bir adım önde görünüyor...

    Larkin 2 kez (Kasım ve Ocak), Mirotic de 2 kez (Aralık ve Şubat) Ayın MVP'si seçildiler.

    Larkin 5 kez haftanın MVP'si olurken, Mirotic 2 kez haftanın MVP'si olabildi.

    Verimlilik puanı sıralamasında Larkin 1. sırada, Mirotic ise 2. sırada...

    Larkin aynı zamanda ligin sayı kralı... Mirotic, sayı krallığında 4. sırada, ribaunt krallığında 3. sırada...


    26. hafta itibariyle (normal sezonun bitmesine 8 hafta kala), iki yıldızın istatistikleri ise şu şekilde:

    Larkin: 22 sayı, 4 asist, 3.2 ribaunt, 1.3 top çalma, 25.7 verimlilik

    Mirotic: 18.9 sayı, 7 ribaunt, 1.4 asist, 1.2 top çalma, 22.2 verimlilik
  • Yarın Efes tam kadro olarak maça çıkarken, Maccabi'de sakatlık sebebiyle şu 4 oyuncu forma giyemeyecek:

    Omri Casspi, Tarik Black, John DiBartolomeo, Nate Wolters

    Özellikle Casspi'nin oynamayacak olması bizim için önemli bir avantaj. Çünkü bu oyuncu sakatlanmadan önce çıktığı 6 maçta 18.3 verimlilik puanı ile mücadele ediyordu.

    Maccabi'yi 4 eksikle yakalamışken elimizden kaçırmamamız gerek bence...


    Maccabi şu kadroyla Efes'in karşısına çıkacak:


    (PG) Scottie Wilbekin - Aaron Jackson

    (SG) Elijah Bryant - Tyler Dorsey

    (SF) Angelo Caloiaro - Deni Avdija - Yovel Zoosman

    (PF) Quincy Acy - Jake Cohen

    (C) Othello Hunter - Jalen Reynolds - Amar'e Stoudemire
  • Bu akşam saat 22:15'de başlayacak ve beIN Sports 3'den naklen yayınlanacak olan Maccabi maçının tüm biletleri günler öncesinden tükenmiş. İsrailli taraftarlar maça özel ilgi gösteriyorlar...

    Bu maç, aslında Efes'ten daha çok Maccabi için kritik önem taşıyor. Çünkü onlar, normal sezonu 4. sırada bitirip (muhtemelen CSKA'ya karşı) play-offta saha avantajını ele geçirmeyi çok istiyorlar. Yani bundan sonra alacakları her galibiyet onlar için altın değerinde. O nedenle bu akşamki Efes maçına da Maccabili oyuncular çok asılacaklardır.

    Deplasmandaki zorlu Real Madrid maçında Efes bence mükemmele yakın bir oyun ortaya koymuştu. O maçtaki oyunumuzun bir benzerini sahaya yansıtabilirsek, Maccabi engelini de aşarız diye düşünüyorum. Tabii son 2 maçı kaçıran Shane Larkin'in sahaya nasıl bir dönüş yapacağı ve maçta nasıl bir performans göstereceği de merak konusu...


    Efes'in son 2 sezonki başarılarının baş mimarı olan koç Ergin Ataman'ın, karşılaşma ile ilgili görüşleri:

    "Tel Aviv'de zor bir deplasman maçına çıkacağız. Maccabi Fox Tel Aviv takımı, özellikle dış oyuncularının ikili oyunları ve tempolu basketbolu ile bizim sisteme çok benzer özellikleri olan bir takım. Dinamik savunma yapıp onların hızlı hücumlarını kontrollü oyunla durdurmalıyız. Sahadaki herkesin, atmosferden etkilenmeden işini en iyi şekilde yapması bizi galibiyete taşır."




  • Suandan itibaren playoff duzenlemeleri yapiyordur Ergin hoca,gerisi fasa fiso zaten lider bitirmemiz %80.

    En buyuk beklentim Dunston'in zor olsa da hazir gozukmesi.Fazla kilolari oldugu yazilmis gectigimiz lig macinda.Larkin de iyilestiyse bi 15-20 dk oynamasi guzel olur.

    Yenilsek de problem degil acikcasi,Maccabi'nin CSKA'yi elemesini isterim playofflarda.

    edit:virüs sebebiyle seyircisiz oynanacakmış maç,bir nebze daha kolaylaştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lüzumsuz Adam -- 4 Mart 2020; 19:49:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezalet bir başlangıçtan sonra Simon'un tecrübesi takımı sakinleştirip normal moduna döndürdü.Bir ara 7-8 dakikada 4 sayı attıktan sonra 2.çeyrek 31 sayı attık.Her zamanki gibi tempolu oynayıp akıllı tercihlerle kendi oyunumuzu oynayınca çok farketti.
  • Hey maşallah seyircisiz maça bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoca Larkin'e sana güveniyorum mesajı vermek adına maçı saldı biraz,Larkin de zaten kötü olduğu bir günde felaket bir şut seçerek maçı Maccabi'ye verdi.Son şut sonuna kadar Micic'in hakkıydı ama takım denen olguyu korumak da önemli.Hiç sıkıntı değil,cadı kazanı kaynasın biraz.Hala lideriz.

    Moerman nasıl iyi sinyal verme konusunda istikrarı yakaladıysa Larkin ve Dunston da güçlü dönecek,bu tarz sendelenmeleri playoff-f4 öncesi yaşamak çok önemli.Örnek: 16-17 Fenerbahçe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lüzumsuz Adam -- 5 Mart 2020; 0:9:42 >
  • ergin larkin'e çok borçlu hissettiği için berbat olduğu gün bile son topu verdi son top patladı. micic'e verip seti de yardımcısına çizdirse maç ya uzardı ya da yenerlerdi.
  • Sıkıntı yok.. Larkin 2 maç kaybettirir ama final maçını getirir sana , olabilir bu durumlar. Micic benzer pozisyon ıle bitirebilir kaçırabılırdı sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maç aslında bize birkaç kez geldi, 10 sayı ve 8 sayı öne geçtiğimiz sekanslar oldu ama vurup geçemedik.

    Aslında Larkin'den biraz maç boyunca üçlük katkısı alabilseydik her şey farklı olabilirdi. Sakatlıktan etkilendiği her halinden belli olan Larkin, 5'te 0 üçlükle oynadı. Tüm takım olarak üçlük yüzdemiz kötüydü. (% 30)

    Maccabi kendi evinde farklı oynayan, inatçı bir takım. Biz de Larkin'in o alışık olduğumuz patlayıcı özelliğinden yoksun olduğumuz bir maç oynamak durumunda kaldık. Maçı son saniyeye kadar taşımayı da başardık ama fişi çekemedik. Larkin tıpkı İstanbul'daki CSKA maçında olduğu gibi son topu yine berbat kullandı, maçı kazandıracak şutu atmayı beceremedi.

    Kazanabileceğimiz bir maçı dramatik bir şekilde kaybettik... Ama neyse... Euroleague'de her maçı (deplasmanı) zaten kazanamazsınız... Efes heyecan verici bir maç sonu yaşattı bize... Oyuncularımızın canı sağolsun diyelim... Efes çok zor maç kaybediyor. Kaybetse bile asla ezilmiyor, kaybederken de kafa kafaya oynuyor. Çok çok kaliteli bir takımız ve harika oyunculara sahibiz.

    Şu anda en yakın takipçimizin 2 galibiyet uzağında lider konumdayız. Şimdi Sinan Erdem'de mutlak favori olarak üstüste 3 maça çıkacağız. Bu 3 maçta peşpeşe alınacak galibiyetler moralleri düzeltir.




  • Yalnız bu maçın seyircili oynanması ve Fenerbahçe'nin geçen hafta maç yapması falan..Umarım gerekli tedbirler alınmıştır.TBF hiç açıklama yapmadı konu hakkında ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Yalnız bu maçın seyircili oynanması ve Fenerbahçe'nin geçen hafta maç yapması falan..Umarım gerekli tedbirler alınmıştır.TBF hiç açıklama yapmadı konu hakkında ?
    İsrail Sağlık Bakanlığı, 5 binden fazla kişinin aynı yerde olmasının sakıncalı olduğunu duyurmuş. O yüzden maça kısıtlı ve belli bir sayıda (5 bini geçmeyecek sayıda) seyirci alınmasına karar vermişler. Yanılmıyorsam karar, Euroleague yönetiminin değil de, İsrail hükümetinin aldığı bir karar...
  • 
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.