Şimdi Ara

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) (469. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.310
Cevap
37
Favori
325.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    2.Ligde ne kadar kendilerini geliştirebilirler ki? Parasını sen ver bir Türk takımına kirala işte daha ne istiyorsun?

    Bu arada günün bomba haberini açıklıyorum: Dün Ataman açıklamalarında bir iki oyuncu ile yollarının ayrılabileceğinin sinyalini verdi. Bugün ise As Marca gazetesinde Khem Birch, Mike James ve Jason Thompson ile görüştüğümüz yazıyor. Hadi bakalım neler olacak? Bu arada Birch için Fenerbahçe de devredeymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    2.Ligde ne kadar kendilerini geliştirebilirler ki? Parasını sen ver bir Türk takımına kirala işte daha ne istiyorsun?

    Bu arada günün bomba haberini açıklıyorum: Dün Ataman açıklamalarında bir iki oyuncu ile yollarının ayrılabileceğinin sinyalini verdi. Bugün ise As Marca gazetesinde Khem Birch, Mike James ve Jason Thompson ile görüştüğümüz yazıyor. Hadi bakalım neler olacak? Bu arada Birch için Fenerbahçe de devredeymiş.

    Mike James aktif süre alıyor Phoenix' te.

    Jason ise Fb' den mi ayrıldı yahu? Dunston ve Stimac varken uzun değil de iyi bir skorer lazım takıma. Artık Avrupa bitti gibi bir şey, lige odaklanmalı takım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mike James kontratı 1 yıla uzatıldıktan sonra serbest bırakıldı.

    JT ne alaka yahu , Dunston'ı 10'a bölsek 10 tane JT çıkar.Pivot rotasyonumuz zaten kusursuz olan tek rotasyon , hiç gerek yok o kadar saçma bir hamleye.

    Keza Khem Birch Dunston varken çook gereksiz transfer olur , Mike James de ihtiyacımız olan klasik oyun kurucu meziyetlerinden çok uzak bir adam.Fark yaratmaz.

    As Marca zaten ağır troll bir gazete , kim serbest kalsa random şekilde takımlara yazıyorlar.
  • Mike James bizim bütçenin 3'de 1'ne döner Avrupa'ya. Zor görüyorum bu hamleyi. Gard yok. Bize dağıtacak bir gard lazım. En iyi uzun rotasyonlarindan birine sahibiz. Ama kullanmıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memphisimizin evladı hoşgeldin. Sefalar getirdin. Douglas, GSW ve Miami dönemleri önemli parçaydı. Sonraki dönem GS ile de anılmıştı. Avrupa dusunmedi. Şimdi Biraz düşüşe geçti. Kısa olmasına rağmen baya delicidir. Bryce Cotton etkisi yaratabilir. Oyun kurma meziyetleri ondan daha iyi. Sene başı yapılsa bu hamle farklı şeyler olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caner-Medley kullanıcısına yanıt
    Direk söylediğim buydu , sene başı niye almadık şu adamı.Perasovic büyük ihtimalle kovulmazdı bile.
  • Douglas vasat bir oyuncu. Guard ama maç başı 2 assist ortalaması var. Ama tabi takım kimyası diye bir şey var. Uyum sağlar, mutlu olursa belki de umulmadık katkı gelir ama sanmıyorum.

    Efes için bu sezon kayıptır. Ergin hoca şimdiden önümüzdeki yılın kadrosu ve yapılandırmasına dair çalışmalara başlamıştır, zaten imza atarken bunun sözünü almıştır.

    Bugünkü bamberg maçında radikal kadro seçimi yapılırsa ve patlama gelirse şaşırmam. Euroleague in iki kötü takımı (üçüncüsü barca) bu akşam kapışıyor.
  • Douglas sanırım Avrupa da hiç oynamadı..
    Alışması için beklemek gerekirse çok sıkıntı.Bize net hazır adam lazım koyacağız oynayacak öyle.Bugün artık kazanamzsak bitiyor.

    Kaunas Udrih'i alıyor biz ise NBA den adam alıp alışmasını bekleyeceğiz.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Euroleague zaten bitti bence. Bu transferin lig için olacağını düşünüyorum. Türkiye liginde iş yapabilecek bir oyuncu bence.
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Ledo çok şaşırtti beni ve üzdü. Tutar diyordum ben. Potansiyeli çok iyi. Ama kafa olmayınca olmadı. Dediğiniz gibi Douglas, Peras tarzı bir gard. Topa baskı yapar. Delici. Douglas,Brandon bence Mccollum,Ledodan daha fazla katkı verirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Ciddi mi hocam. Udrih haftalardır boş. Perasa bilerek gard alınmadı bence. Udrih yazmıştım sanırım. Alınsa katkı verirdi. Yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Douglas'ı severdim ama açıkçası kararsız kaldım. Bizde değil de, Olympiakos ve Zalgris gibi takımlara çok daha uyacak bir oyuncu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakter koyduk. Iyı döndük. Ideal beşimizi yakalayınca hücumda izlemesi keyifli bir takım haline geliyoruz. Simon,Mccollum topu doğru sayılarda kullanınca kesinlikle iyi hücum ediyoruz. Derrick ve Zoranin top paylaşımı bunda önemli. Savunma da yapınca maçı aldık.

    Bu arada Derrick. Özlemişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caner-Medley -- 29 Aralık 2017; 22:4:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlıklı Derrick cidden farkettiriyor , Mccolluma da helal olsun adam kaç yaşından sonra üçlük atmasını öğrendi.

    @Caner-Medley hocam geldiğinde ben baya sevinmiştim , Peras parlatır en azından FB'deki Goudelock tarzı bir şeye çevirir demiştim ama olmadı.Adam mental anlamda çok kırılgan ve savruk bir oyuncu.Ataman da kafasında bir oyuncuyu bitirdiğinde bitiriyor , bu pratik yönünü de severim aslında kendisinin.Direk yolladı , Adams da gidiyor şimdi.

    Douglas eğer yüzde yüzüyle gelirse avrupada baya fark yaratır , Udrih'ten falan çok daha iyi transfer kanımca.Udrih geldi 36 yaşına. , artık savunmada işimize yarayacak atletizm ve kondisyon kalmamıştır kendisinde.Douglas en azından son kurşunlarını bizde sıkabilir.31 yaşında , bir oyun kurucunun en olgun yaşlarında.Kafasını vermesi ve Atamanla uyumu çok önemli.

    Bir parantez de Birkan'a : lütfen bırak artık basketbolu.




  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    36 mi olmuş Udrih. Hiç dikkat etmedim hocam o zaman savunmada ciddi sıkıntı çekeriz. Ben daha 31 civarı sanıyorum. Douglas çok doğru tercih. GS isterken galiba o zamanda Ataman vardı. Muhtelemen beğendiği oyuncu. Ben Miami,GSW dönemini hatırlıyorum.Iyı gard. Sene başı Muric,Adams yerine Zoran,Douglas başlasak birde Derrick sakatlanmasa belki farklı şeyler konuşurduk. Buraya Ledo katmıyorum kendi açımdan çünkü çok olumsuz değildim sene başı. Ama babasının vefatından sonra iyice dibe vurdu.



    Ataman dar rotasyon oynayan bir koç. Bugün ikinci yarı hemen hemen ideal beş ile oynadı. Bu beşe Douglas,Stimac,Motum,Doğuş eklenir muhtelemen. Rotasyon bu olur. Bizim bugün ki iyi noktamız topu eşit sayılarda paylaşmak. Yani topu herkes kullanmaya çalıştı. Sadece Mccollum eline kalmadı. Simon,Mccollum ana dağıtıcı, Zoran Derrick yan dağıtıcı rollerdeydi. Bryant zaten amiral. Bu görev dagilimlari çok olumlu. Peras bunu yapamamıştı. Şu anlık Ataman yapmış görünüyor. Daha erken tabii ama sinyaller az da olsa olumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ömer Onan harıka konustu arkadaşlar okumanızı dınlemenızı onerırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Hocam sen dedikten sonra okudum. Yerden göğe kadar haklı. Ben ilk altyapı hakkında dediklerine değineceğim. Şuan Türkiye'de antrenörlük belgesi almak çok kolay olduğu için hiç basketbolla alakası olmayan birisi bile antrenör olabiliyor ve şartları sağlayarak basketbol okulu ya da kursu açabiliyor. Buna birilerinin dur demesi lazım. Madem basketbol federasyonu var neden spor il müdürlükleri denetliyor? Bırak o işi de Federasyona. Federasyonlar için illerde temsilcilikler açılsın denetlesin. Ağaç yaşken eğilir. İşi bilmeyen birisi bir takıma yanlış teknikle sporu öğretirse o çocukların ileride o tekniği düzeltmesi çok zor olur.

    9 yaşındaki çocuğa sen pivotsun deme olayına çok güldüm çünkü acı ama gerçek. Benim eski çalıştığım kulüpte basketbol spor okulları da vardı. Mesela yeni kayıt olmaya gelen çocukların ilk boyu ve kilosu alınır ona göre mevkiye konurdu. Biraz yaşıtlarına göre iri olanlar pota altına konur ve orada top gelsin diye bekler ki topun gelmesi ona çok zor ihtimaldir. Çünkü genelde tekniği iyi olup diğerlerine göre çevik olan çocuk topu alır potaya kadar götürüp şansını denerdi. Böylece belki de dünyanın en iyi guardlarından ya da şütörlerinden olabilecek bir çocuk sırf o yaşta iri kıyım diye heba edilirdi.

    Euroleague konusunda da haklı. Hiçbir Euroleague takımı Nba takımlarının sağladığı şartları ve ortamları oyunculara sağlayamaz. Adam Euroleague'de bir takımın en iyi oyuncusu olmak yerine Nba'de sıradan bir takımın garbage time oyuncusu olmayı tercih ediyor. Bir sezon Euroleague'de harikalar yaratan bir oyuncunun seneye gideceğini artık kesin olarak görüyoruz. Bu da takımlarda her sene önemli değişiklikler yapmalarına sebep oluyor. En büyük örneği şuan Fenerbahçe. Halen daha Bogdonovic ve Udoh'un yerini doldurabilmiş değiller.

    Konumuzla alakasız olacak ama Ömer Onan'a katılmadığım tek konu Beckerspor konusu. Her sabah bizim spor salonunda beraber antrenman yaptığım bir takım olduğu için yakından biliyorum. Ömer Onan onları aşırı fark yiyorlar diye baya eleştirmiş ama işin aslı şöyle: Becker Alman firması, birkaç yıl önce kurulan bu kulübe aşırı yatırım yaparak en üst lige çıkmasını sağlıyor ve sezon başında gerçekten şampiyonluğa aday olabilecek bir kadro kurmaları için gerekli bütçeyi sağlıyor. Ama daha sezon açılmadan Becker, Türkiye'deki yatırımlarını düşürme kararı aldığı için takımdan da elini ayağını çekiyor. Takımda sadece ligin ana sponsoru olan Bilyoner'den gelen yatırımla ayakta kalmaya çalışıyor. Bu yüzden sezon başında aldıkları tüm iyi oyuncular dağılıyor. Yeni kurulan bir takım olduğu için de altyapısı yok bu yüzden bulabildiği en uygun ücretle oynayabilecek oyuncuları topluyor. Bu da genelde alt liglerde olan oyuncular. Şuanda da neredeyse her hafta 1-2 oyuncusu takımdan ayrılıyor ve yerlerine neredeyse amatör düzeyde oyuncular koymaya çalışıyorlar. Durum bu. Kimse isteyerek 50-60 sayı fark yemiyor. Ömer Onan madem organizasyonun bu kadar iyi olmasını istiyor. Konuya bir el atsın. Uzaktan eleştirmesi kolay.




  • Mustafa 2 haftadır süreler alıyor yıldız ! Onuralp oturup seyrediyor..Böyle devam Onuralp böyle devam..

    Birkan da çok kötü bu sene ya.Savunması özellikle eskisi gibi değil.
  • Bu arada Josh Adams'ı Sompo Japan'a kaktırmışız. Bence orada da tutanamayacak.
  • Josh Adams beyzbolcu filan herhalde. Bu adam nasıl basketbolcu olmuş yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.