Şimdi Ara

Alien: Isolation (2014) [PC ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
527
Cevap
7
Favori
24.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightful


    quote:

    Orijinalden alıntı: Curimo

    Oyunu ancak oynama fırsatım oldu; konuyu hortlatmış gibi oldum ama yorum yapmak istedim. Gerçekten ilk filmin atmosferine sahip olması nedeniyle çok güzel bi oyun olmuş; gerilim üst düzeyde. Ancak Alien'ın sürekli girdiğimiz mekanın içinde odalarda ayakta yürüyerek sizi araması çok saçma olmuş, zorlaştırma amacıyla Alien mantığına ters düşmüşler. Medikal birimdeyim ve bir doktorun kartını almam gerekiyor. Medikal salonlarda alien sürekli dolaşıyor. Açık bir şekilde yürüyor sürekli, dolayısıyla hareket dahi edemiyorum.

    Alien sinsidir; ölüm makinasıdır ama öyle kendini açık etmez, sabırlı bir avcıdır, tam bir avcıdır. Öyle uzay gemisi salonlarında cep telefonunu kaybetmiş insan gibi durmaksızın dolaşıp aranması çok saçma olmuş lap lap lap ayak sesleriyle. Alien aramaz zaten bekler, en güzel anı bekler ve hoop seni hiç ummadığın anda tepeler. Devriye gezmez yani. S.çmışlar.

    Bu nedenden ötürü oyundan soğudum diyebilirim; umarım bundan sonra da sürekli böyle olmaz.

    Ben de aynı bölümdeyim bir türlü geçemedim. Daha sık kayıt noktası olsa keşke.

    Medikal bölümü oyunun kırılma noktası,oyunu bırakan çoğu kişi o bölümde bırakıyor çünkü en zor bölümlerden bir tanesi,orada yapmanız gereken yanlış hatırlamıyorsam bir kişinin odasını bulmaktı,oda numarasını,Medikal personelin oda numaralarının yazdığı tahtadan alacaksınız sonrasında odaların bulunduğu kısıma geçeceksiniz ama o kısıma geçmeden bir tane noisemaker yapıp Alien'nin dikkatini başka yöne çekeceksiniz,sonrasında gitmeniz gereken odaya en yakın odaya girerek orada saklanacaksınız,bazı kapıların ardında otomatik kapatma düğmesi var,kapıları bir süreliğine tamamen kapatıyor,o düğmeye basıp uygun anı bekleyeceksiniz uygun an geldiğinde asıl odaya girip işinizi halledecek sonrasına Flare veya yine noisemaker ile Alien'nin dikkatini dağıtıp oradan tüyeceksiniz.Aşağıya videosunu da bıraktım.





  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bu akşam tekrar deniyim bakalım yapabilecek miyim
  • Ben oyunu hard zorluk seviyesinde bitirmiştim ve hiç takılmadım inanılmaz bir oyundu umarım devamı gelir.
  • Alien genelde yukardaki havalandırma deliklerinden ses çıkararak geliyor.Gitmeside yine bu deliklerden oldukça gürültülü olarak oluyor.Ogittikten sonra çomeli sürüne sürüne ilerleyip görev yerlerine gitmeye çalışıyorum.Tabii hep duvar diplerinden.Hard oynamak zaten zor olan oyunu daha da zorlaştırıyor ama oyunun da zevki böyle çıkıyor.Androidler de bir başka bela.Onlara hiç görünmemek çok önemli.Sizi gördüler mi yandınız peşinizi hiç brakmıyorlar.Özetlersem bence oyun çok güzel ve eğlenceli.İnşallah devamı gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KingdomOfH3aven

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeviL's

    Görüntüler şahane.Nasıl yapıtınız? Denemek isterim açıkcası

    Teşekkürler. Baştan belirtmek isterim bu görsellerden daha da iyi görseller çıkarmak mümkün, özellikle ben 900p monitörümde downsampling ile 1080p oynuyorum yani eğer benimkinden daha iyi bir monitörünüz var ise zaten bu screenshotlardan çok daha iyi bir görsellik alacaksınız. Ayrıca daha önce ReShade kullandınız mı bilmiyorum ancak daha farklı efektler kullanmak isteyebilirsiniz. ReShade presetlerinin nasıl değiştirildiğini, üstünde oynandığını biliyorsanız kendinize has bir görsellik yakalarsınız.

    Biraz yavaş anlatabilirim yazılar çok görünürse gözünüz korkmasın aslında değiştireceğimiz 2 tane dosya var ancak karmaşıklık olmasın diye her şeyini anlatacağım.

    Şimdi konuya geçelim:

    Oyunun ayarlarında sunulmamış ama motorun desteklediği açmak için bir tane .xml uzantılı text dosyasını oyun klasöründeki dosya ile değiştireceğiz.

    https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/2iysz0/you_can_unlock_and_enable_additional_graphical/

    Attığım reddit linkinde, 7-8 post aşşağıya inip "drogean2" adlı kullanıcının paylaştığı dosyayı indiriyoruz. İndirdiğimiz text dosyasının uzantısını .txt yerine xml yapıyoruz. İsmide "ENGINE_SETTINGS" olarak değiştiriyoruz. Yani "ENGINE_SETTINGS.XML" olacak dosyanın adı ve uzantısı.

    Daha sonra oyun klasörüne girip data klasörünü açıyoruz ve buraya atıyoruz. Bende sıkıntı çıkmadı ancak ne olur ne olmaz değiştirmeden önce datadaki "Engine_Settings.xml" dosyasının backup'ını almak sağlıklı olacaktır.

    Bunu yaptıktan sonra oyuna girip ayarları açtığınızda daha önceden fullediğiniz ayarları daha da fazla açabildiğinizi göreceksiniz. 2k shadowları 4 veya 8k yapmak gibi bir çok ayar açılıyor. Özellikle yansımalar vs çok güzel oluyor.

    Oyunun kısıtlanmış ayarlarını açmanın yolu bu kadar. Bundan sonrası ReShade presetine geliyor. Bunu yapmamakta isteyebilirsiniz, tamamen tercih meselesi. Daha kaliteli görseller yakaladığım için ben çoğu oyunda kullanıyorum.

    https://sfx.thelazy.net/games/preset/3114/

    Bu verdiğim linkteki "LINK" yazan altında mediafire linki bulunan adresi açıp .rar dosyasını indiriyoruz ve .rar dosyasının içindekileri oyunun .exesinin bulunduğu klasöre atıyoruz. Yalnız data dosyası değil .exe neredeyse o klasöre bu sefer.

    ReShade'de böylece aktif oluyor ancak ben birkaç ayarı değiştirdim dediğim gibi. LumaSharpen kapalıydı bu arkadaşın ayarlarında ben keskin görselleri sevdiğim için açtım. Gaussian Anamflare çok göze batan bir efekt özellikle text tabanlı yazılarda vs. o açık gelirken onu kapadım. Dediğim gibi bu açıp, kapamak, değiştirmek vs tamamen size kalmış. ReShade kişiye özel görseller kullanırken çok işe yarıyor. Eğer nasıl ReShade presetleri üstünde oynarım bilmiyorum derseniz bolca tutorial bulursunuz youtubeda. Ama hiç oynamasanız bile sadece bu Engine_Settings ve linkteki ReShade dosyası bile bu attığım görsellere bayağı yakın şeyler sunacaktır. İyi eğlenceler.

    Edit: Reddit linkinde verilmiş ama bende koyayım dedim. Bu arkadaş büyük ihtimal ReShade falan kullanmıyor sadece engine_settings dosyasını değiştirmiş ama 2kda oynadığı için böyle muhteşem bir görüntü var.


    Alıntıları Göster
    Baya geç görüyorum, malum oyuna yeni başladım

    Hocam linkteki mediafire dosyası kaldırılmış, diğer modlara baktımda onlarda iş yok pek. Mevcut modu indirmek için başka alternatif var mı?
    Ayrıca şu oyundaki ayarları artırmak için oyuna attığımız xml dosyasını attığımızda oyun açılmıyor




  • Şu oyunun ikincisini çıkarmadılar ya. 5 sene olmuş çıkalı atmosferi ve gerilimi ile harika bir oyundu zamanında konsolda oynamıştım tekrardan oynamak istiyorum steam indirimlerinden almayı düşünüyorum.
  • Bende yaz başında bitirdim oyunu. Gerçekten Prey ile birlikte son zamanlarda oynadığım en iyi gerilim oyunu diyebilirim.
    Devamının gelmemesi konusunda olay tamamen Sega'nın paragözlüğü. Total War gibi para basan bir marka varken firmaya devam oyunu yaptırmıyorlardır kesin. Ama devamının geleceği her türlü belli, büyük ihtimal artık yeni nesille birlikte gelir.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir oyundu gerçekten birde PC'de denemek istiyorum Steam indirimlerinde yapıştırıcam artık. İnşallah gelir ikinci oyun.
  • Forumdan bir arkadaşın yaptığı yaması da mevcut. İdare eder bir yamaydı, iş görüyordu.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    konsolda Yamasız oynadık haliyle PC tarafını seviyorum TR Yama ile oynamak ayrı keyif alıyorum. Teşekkürler bu arada
  • Bunca övgüye karşılık fiyatı da iki ekmek parasına düşünce alayım dedim. Grafikler bir tuhaf, film grain efektini kapattım yine fayda etmedi. Dönemi için bile çirkin - burada çirkin kelimesine vurgu yapıyorum, artık sanat tasarımı mı sorunlu deriz ne deriz bilmiyorum - grafikleri var. Fps mekaniklerini beğenmedim. Gerçekçi ama oyuna uymamış. Oyun başı elektrik ulaşmayan kapıları açmaya çalıştığımız kısımda - 45 dakika kadar ilerdim - bıraktım şimdilik. Biraz daha gayret edeceğim alışmak için.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Partikül ve ışık efektleri şahane bence senin sistemde yada monitörde bir sorun var
  • Oyunu denemeyen varsa mutlaka oynayın, muhteşem bir yapım ve bence benzeri yok. Bu oyunun öncesinde Alien'ın ilk filmi izlenirse daha da güzel bir oyun deneyimi sunuyor.

  • Korku ve gerilim seviyorsanız bu oyunu mutlaka oynamalısınız. Oyun harika.


    • Atmosfer mükemmel. Ben epey korktum.
    • Alien'in yapay zekâsı çok iyi. Sizi sürekli şaşırtıyor.
    • Sesler başarılı.
    • Oyun süresi uzun.
    • Grafikler gayet iyi.
    • Oyunun uzayda geçmesi insanı etkiliyor.
  • Oyun beni aşırı gerdi kalp ritmim hızlanıyor oynarken bir türlü bitiremedim
    Outlast serisini sorunsuz bitirirken alienda pes ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Oyun beni aşırı gerdi kalp ritmim hızlanıyor oynarken bir türlü bitiremedim
    Outlast serisini sorunsuz bitirirken alienda pes ettim

    Lav silahını alana kadar sabret. Sonra Alien'i dizginleyebiliyoruz.

  • Alien ile ilk görüşme anına kadar ilerledim sonra devam edemeyince oyunu sildim sanırım cloud save olayı da yok
    Bir daha o kadar yeri en baştan oynamak zor geliyor
    Bu lav silahını oyunun ortalama kaçıncı saatinde alıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Alien ile ilk görüşme anına kadar ilerledim sonra devam edemeyince oyunu sildim sanırım cloud save olayı da yok
    Bir daha o kadar yeri en baştan oynamak zor geliyor
    Bu lav silahını oyunun ortalama kaçıncı saatinde alıyoruz

    UYARI !!! Mesajım Spoiler içermektedir. Ona göre okuyunuz.





    Alien'i gördükten birkaç saat sonra lav silahı geliyor. O zaman işler değişiyor. Alien'i 20 saniyeliğine kovabiliyoruz. Ancak lav silahının bir limiti var. Dikkatli olmak lazım.


    Lav silahını alana kadar sabredersen ondan sonrası kolay. Bütün korku oyunlarını oynadım . Alien en iyisi.


    Oyunun son kısımlarında Alien'in sayısı artıyor. Ben birini kovdum. Rahatça dolaşırken 2. si geldi :):) Çok korktum. Oyunun Türkçe yaması da var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 24 Haziran 2021; 18:35:2 >




  • Sanırım ilerleyen süreçte tekrar başlayacağım gibi gözüküyor
    Lav silahı olayından haberdar olsaydım hiç silmezdim
  • Bende Alien:Isolation oyununu geçen hafta indirdim ve bitirdim. Korku ve gelirim oyunlarını çok severim. Benim gibi bu tarz oyunları sevenler için bence kesinlikle muhteşem bir oyun. Gerile gerile terleye terleye korka korka bitirdim oyunu ve çok beğendim. Açıkcası aralıksız 1-1,5 saatten fazla oynayamadım oyunu yoruluyorum resmen  


    Kesinlikle oynadığım korku ve gerilim oyunları içinden en iyisi diyebilirim. Gerçekten atmosfer sizi içine çekiyor. Yaklaşık 21 saatte bitirdim. Tavsiyemdir. 9/10




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 1 Temmuz 2021; 9:29:6 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.