Şimdi Ara

308-bravo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Yakın zamanda araç almayı düşüyorum ve iki araç arasında kaldım.

1-peugeot 308 1.6 dizel otomatik sportium paket
    2-fiat bravo 1.6 dizel otomatik sport style paket

Şimdi sizlerden konfor, yol sesi, parça tamir, otomatik vites durumu vs, ikinci el durumu, yakıt durumları hakkında yorumlarınızı rica edicem. Birde bunların otomatikleri nasıl bilmiyorum ama ikisi içinde 1-3 vitesler arası hafif hissettirdiği sonrasındakilerde çok farkedilmediği söyleniyor. İki araç da full paket ve ikiside fiyatları ortalama aynı ikisini de beğeniyorum ama karar veremedim henüz. Hem keyifle ve sorunsuz binebileceğim hemde satarken üzülmeyeceğim bir karar vermek istiyorum. Yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemen hemen eşit arabalar tasarım ve 2.el açısından 308 daha önce diger açılardan bana göre bravo

• Eski bir bravo kullanıcısı olarak bravoyu şiddetle tavsiye ederim özellikle sport style paketini. Şöyle bir sıkıntı var ki temiz düşük kmlisine 60 65 çekiyorlar o kadar para da verilir mi soru işareti 308 için de geçerli aynısı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 308 daha ekonomik bravo daha performanslı.
  • Aslında benimde amacım temiz ve düşük km li alıp uzun süre binmek. Fakat her iki araçda 60-65 bin arası dediğim özelliklerde. Bende çelişkiye giriyorum bu modellere değermi acaba diye.

• Bravo'ya 65 bin falan vermeyin lütfen. Dizel otomatik ve donanımlı diye anca 50bin verilir o araca.

Hacim olarak C segmenti ama malzeme kalitesi olarak net B segmenti o araç.

Otomatik şart ise bütçeniz dahilinde benzinli otomatik daha genç C segmenti araçlar bulabilirsiniz. Astra J 1.4 turbo otomotik bulunuyordu en son. Ona da lpg ile rahat rahat biner iyi de performans alırsınız.
  • Tercihim dizel otomatik o yüzden bunlara bakıyorum. Düşük km de olupda dizel otomatik donanımlı c sınıfı bir araçda 60 binden aşağı yok bulamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    /// PEUGEOT 308 ///
    18 yıl önce açıldı
    Peugeot 308 mi Audi a3 mü ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Puntolar bile 55 bin olmuş dizel otomatik donanımlıları. Piyasa acaip artmış. Cliolar bile 60-65 arası değişiyor

• Vay be. 3 sene önce aynı ikilemde kaldığım durum.

Ve 308 sportium a karar verdim ve temizini de bulunca aldım. 2015 aralıkta 29400 km de 2013 sportium u 53.000 e aldım. Bravoyu da çok araştırdım. Hatta kapora bile verdim ama vazgeçtim. Bravo kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama 308 için diyebileceğim gerçekten f/p bir araç. Öncelikle çok ferah. Cam tavan harika. Perde yeterli kalınlıkta. Bagaj segmentinin en genişlerinden. Diz mesafesi oldukça içi. Tüketimden bahsetmeye gerek yok. Klasik fransız cimriliği var.

Olumsuz tarafları. Amortisör çok sert. Direksiyon aynı şekilde sert. Ve gelgelelim şanzımana. Vites geçişleri hissettiriyor fazlası ile. Bunu bilerek aldığım için rahatsız değilim ama en can sıkıcı yanı yokuşlarda vites geçişleri çok çok geç. Hatta geçmiyor bu nedenle kulakçıkla müdahale ediyorum.

Şimdiden tercihin hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Acaba bravonun ki nasıl şanzımanı. temiz sportium buldım 60bin de 62bin tl istiyor full+full. Bulduğum bravoda aynı. Çok kararsız kaldım ve bayrama kadar netleştirmem gerekiyor

• 2010 model dizel otomatik 308 kullanıcısıyım

bence tasarruf odaklı olsun derseniz kesinlikle 308 öneririm ancak ;

süspansiyon ları sert ve seslidir, sesi 80 liralik ufak bir parca ile cozuyorlar face grubunda bilgiyi bulabilirsin

direksiyonu sert ama nettir, sertliğe alisinca sorun olmuyor

yol tutuşu yılına göre segmentin in en iyisidir daha ben yoldan çıkaramadım :)

bagaj 420 lt ile yılındaki c hb araçlar arasındaki en büyüğü diye biliyorum, pandizotu kaldirinca tavana kadar cakiyorum eşyaları oluyor 500 litre

iç hacim gayet ferahtır , 1.80 boyumla ön koltuğu en üste kaldirinca kafamla tavan arasinda 1 karıştan az fazla mesafe kalıyor en aşağıya indirinceki mesafeyi söylemeye gerek yok :)

vitese bok atarlar ancak auto6r bence yarı otomatik ler arasindaki en sorunsuz ve duzgun çalışanıdır , kullanmayı bilirseniz ne 1 de ne 3 te hissetmessiniz geçişlerini, vites geçişinden hemen önce ayağını biraz gazdan kaldirirsan geçişler gayet güzeldir auto6r yi arastirdigim kadarıyla akilli şanzıman olarak geçer ve sürücünün kullanim stiline göre vites değiştirir sende arastirirsan ayni bilgilere ulasirsin

euro NCAP ten 5 yıldız almış bir araçtır

malzeme kalitesi idare eder ne iyi ne kötü trim sesi boldur yada benim aracimda bol

iki kere turbo yağlama borusunu patlattım kronik sorun gibi birşeymiş çoğu kullanici yaşamış bu sorunu

burnu alçak alti yüksektir altını vurmazsin kolay kolay ama burnunu vura vura bir hal olursun:)

ne rampada ne düz yolda Üzmez manuellerinden bile az yakar ayrica sizin alacaginiz e ehdi euro5 motor benimkinden 0.5 0.8 lt arası daha az yakacaktir

egerki performans istersende kesinlikle bravo öneririm

120 bg 300 tork gitmem demez

ic hacim olarak ayni sayılır bravonun tavani biraz daha basiktır bagaji 20 lt kadar küçüktür

tip olarak ikiside yakışıklı araçtır bende 2 sene önce 2 arac arasında kalip 308 almıştım bravonun sanki payasasi biraz daha yavaş gibi

• Merhabalar, peugeot 308 ehdi 1.6 dizel auto6r sportium kullanıcısı olarak, araç gerçekten farklı bir araç en iyi dediğiniz araçın içi ile yarısır hatta geçer araçın içinde geçirdiğimiz vakit fazla, motorun hakkını verir peugeot ondan hiç bir sorun yok az yakar ve spor manuel modda gerçekten iyi işler çıkarıyor, bu vites geçiş muhabbetti lastik durumu ve kalitesine göre değişir bir michelin olursa vitesleri karıştırmaz ve geçişler yumusak oluyor, tek eksi yönü bana sert Amortisör ben bu sertliği lastik ile yüzde 60 hafiflettim. istersen ankara da test edebiliriz.http://www.peugeot308ankara.com/michelin-pilot-sport-4-incelemesi/ bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: armutsever

Bravo'ya 65 bin falan vermeyin lütfen. Dizel otomatik ve donanımlı diye anca 50bin verilir o araca.

Hacim olarak C segmenti ama malzeme kalitesi olarak net B segmenti o araç.

Otomatik şart ise bütçeniz dahilinde benzinli otomatik daha genç C segmenti araçlar bulabilirsiniz. Astra J 1.4 turbo otomotik bulunuyordu en son. Ona da lpg ile rahat rahat biner iyi de performans alırsınız.
    Dizel isteyen adama c segmentinin en çok yakan benzinli aracını önermek.

• 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Önce konuyu düzgün okuyun; konu sahibi dizel şart diye yazmamış.

İyi bir Lpg kiti ile tüketimi de makul o aracın. Dizel olunca 3 litre falan mı yakıyor sanki ?

Ayrıca yorumumda da belirttiğim gibi daha genç olması için Astra J önerdim ve asıl üstüne bastığım nokta; Bravo kadar eski, üretimi sonlandırılmış piyasası olmayan bir araca o paraları vermemek.

İlla dizel otomatikse; C4, 308, i30 gibi araçlara bakılabilir ki bunlar da fersah fersah önde olur Bravo'dan.

Bir dipnot düşelim: Astra J 1.4 turbo sınıfının en çok yakan aracı da değil, bilgilenin, az araştırın, öğrenin.
  • MErhabalar, bravoyu almış bulunmaktayım. 2011 sport style full donanımlı can tavan vs. 44 bin km de . iç ambians vs baya beğendim. temiz araç tramersiz . Vites geçişleri çok belirgin değil ama alıştıkça sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.Yakıt olarak evet şuan 100 km civarı yaptım 6.5 yaktı karmada. Ama bakımı vs yapılmamıştı. Şuan aracın bakımı yap şanzıman triger vs yapılıyor ve değişirmi bundan sonra bilmiyorum göreceğiz. Konfor olarakda çok beğendim. Önceki aracım lacetti idi. 195.55.15 lastik ölçüsü vardı bunda 225.45.17 var ve yanak daha ince olmasına rağmen kat kat arttı benim için konfor. performans olarak da manuelde araba gerçekten motor gücünün hakkını veriyor. Beyaz ve siyah cam tavan oluncada dışarıdan da gayet dikkat çekici bir araç olduğunu düşünüyorum.
  • emrequzel E kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız binin, hayırlı olsun. Cam tavanlı beyaz Bravo'lar oldukça şık oluyor, trafikte vs baktırıyor kendisine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

Merhabalar, peugeot 308 ehdi 1.6 dizel auto6r sportium kullanıcısı olarak, araç gerçekten farklı bir araç en iyi dediğiniz araçın içi ile yarısır hatta geçer araçın içinde geçirdiğimiz vakit fazla, motorun hakkını verir peugeot ondan hiç bir sorun yok az yakar ve spor manuel modda gerçekten iyi işler çıkarıyor, bu vites geçiş muhabbetti lastik durumu ve kalitesine göre değişir bir michelin olursa vitesleri karıştırmaz ve geçişler yumusak oluyor, tek eksi yönü bana sert Amortisör ben bu sertliği lastik ile yüzde 60 hafiflettim. istersen ankara da test edebiliriz.http://www.peugeot308ankara.com/michelin-pilot-sport-4-incelemesi/ bakabilirsiniz.
    3008 lerde 308 ler kadar sertmi bilmiyorum ama nasıl yumuşatılıyor, yol tutuşa etkisi nasıldır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ostrah

3008 lerde 308 ler kadar sertmi bilmiyorum ama nasıl yumuşatılıyor, yol tutuşa etkisi nasıldır ?

Alıntıları Göster
    3008'ler benim gördüğüm ve bindiğim kadarıyla yumuşak onda bir problem yok tek bu sertlik 308'de var, ama yol tutusu gerçekten tatmin eder güzel, yumusak hamurlu lastik kullanınca baya etkisi oluyor, sert olması yol tutusunda artı etkisi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutsever

Önce konuyu düzgün okuyun; konu sahibi dizel şart diye yazmamış.

İyi bir Lpg kiti ile tüketimi de makul o aracın. Dizel olunca 3 litre falan mı yakıyor sanki ?

Ayrıca yorumumda da belirttiğim gibi daha genç olması için Astra J önerdim ve asıl üstüne bastığım nokta; Bravo kadar eski, üretimi sonlandırılmış piyasası olmayan bir araca o paraları vermemek.

İlla dizel otomatikse; C4, 308, i30 gibi araçlara bakılabilir ki bunlar da fersah fersah önde olur Bravo'dan.

Bir dipnot düşelim: Astra J 1.4 turbo sınıfının en çok yakan aracı da değil, bilgilenin, az araştırın, öğrenin.
    1)Dizel şart diye yazmasına gerek yok iki dizel araç arasında kalan insan benzini zaten düşünmüyordur.
    2)İyi bir lpg kiti işletmesiyle beraber 4000 bini bulacaktır.Kısa süre için binilecekse amorti edemeden satılır
    3)2008 yılında üretinine başlanan ve 2011 yılında makyaj gören araç eski ise 2004 model araçları çöpe atalım direk.Ayrıca kaç kez Bravo sattınız?Bravo forumunda genellikle 1 haftada araçlar satılıyor.Araç fiyatları arttığından beri tutulmayan araçlar revaçta.
    4)Dizel otomatik benzer donanım ve kmdeki araçlarla arasında en az 10 bin oynuyor ki C4 ve 308 in konforu Bravo ile benzer sadece daha sessiz bir kabine sahiptir.
    5)Fabrika verileri bile 8.9 litre şehir içi verisi vermekte turbo motorlu olup daha fazla yakan araç yoktur.Manueli biraz daha normal seviyededir.Ayrıca fizik denen bir şey var 1.5 tonu haraket ettirmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç vardır.

• 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    1- Bak yine yazıyorum arkadaş belirtmediği için lpg'li araç tavsiyesi verdim.

2- Amorti edemeden satılacak dediğiniz kit 2. elde araç satılırken fiyata dahil edilmiyor mu?

3- Tavsiyemi yazarken gerekçe olarak daha yeni olmasını gösterdim, eski araçlar çöp vs demedim.

4- Bravo'nun konforunu C sınıfı sayıyorsanız söyleyecek söz yok zaten. Kabin içi daha sessiz derken fersah fersah fark var arada (1.6 dizelden bahsediyorum). Bu kadar da marka fanı olmayın anladık Fiat seversiniz muhtemelen Bravo'nuz da var ama öyle kolay elden çıkan satılan bir araç değil o.

5- Turbo motorlu diye laf çevirmeyin, Kendi sınıfında en çok yakan araç dediniz Astra J 1.4 turboya; gerçekten boş yapıyorsunuz, boşa sallıyorsunuz yok öyle birşey. Ayrıca fizik denen birşey var öyle mi ? İlk defa duydum açıklasanıza biraz ? Daha yüksek verimle aynı enerji farklı ünitelerden farklı yakıt sarfiyatıyla üretilebilir, yine boş yapıyorsunuz boşa sallıyorsunuz. Fabrika verileriyle örnek de vereyim üzülerek: 1.6 hitler motor 102 beygir ortalama 7.1 litre tüketirken: 105 beygirlik 1.2tsi ortalama 4.9 litre tüketiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.