Şimdi Ara

Varikosel ameliyatı oldum. Bilgi almak isteyenler buyurun. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
360
Cevap
16
Favori
352.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inox1925

    Sonda konusundan muzdaribim. Banada takacaklarını söylediler ameliyattan çok sondadan korkuyorum.



    Alıntıları Göster

    Genel anestezi isteyebilirsin eğer kabul ederlerse zaten genel anestezide idrar yapamama gibi bir durum olmuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemingwayyy

    Genel anestezi isteyebilirsin eğer kabul ederlerse zaten genel anestezide idrar yapamama gibi bir durum olmuyor.



    Alıntıları Göster

    İstedim ama 1 saatlik ameliyat için gereksiz risk dedi doktor kabul etmedi malesef

  • herkese geçmiş olsun.

    benimde sol testiste hafif sarkma ve ara sıra elektirk teması gibi hafif bir sızlama oluyor yıllardan beri var. hiç dr gitmedim. 5 sene ara ile 2 çocuğum dünyaya geldi. olmama gibi bir durumda olmadı. son 2 senedir de neredeyse hiç sızlama felan yok. sadece sol testis çok hafif sarkık duruyor sağa göre. gözle görünen damarlar vardı, kayboldular neredeyse. değişik bir durum bendeki..

    Ayrıca sol bacağımda çok, sağ bacağımda az derecede varislerim var. bunlar ilede bağlantısı olduğunu düşünüyorum.

  • Herkese selam dün ameliyat oldum. Genel anesteziyi kabul ettiler ısrarcı oldum. Ameliyat korkum boşunaymış ne ara bitti ne ara uyandım anlamadım bile. Gece yatış vermediler evime geldim. Yatarken sorun yok ama kalkmaya çalışınca oturunca ameliyat yerim acıyor. Kesi yeri biraz şişmiş zamanla düzelicek umarım.

  • Herkese merhaba,


    2019 yılında kasıklarımda arıyla ürologa gittim. O zaman lenf bezlerim şişmişti ayrıca varikosel teşhisi kondu her iki taraf da 5 mm ve reflü var yazıyordu raporda. sperm testi istendi önemsemedim daha sonra pandemi filan girdi araya kaldı.


    Geçen hafta kontrol için ürloga gittim yine ultrason çekildi bu sefer her iki tarafta 2 mm ölçüldü ve reflü yok dendi. Böyle birşey mümkün mü? Ya yanlış ölçtü birisi yada kendi kendine küçüldü bu varikosel.


    Şimdi sperm testi yaptıracağım bakalım ne durumdayız. Benim bir şikayetim yok bu arada ağrı filan tesadüfen öğrendim.

  • Baya ilerlemiş varikoselim olduğunu öğrendim. Her hastanede mikrocerrahi yönetimi kullanılmıyormuş. Mikrocerrahi ile olmamanın herhangi bir negatif etkisi olur mu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: principino

    Baya ilerlemiş varikoselim olduğunu öğrendim. Her hastanede mikrocerrahi yönetimi kullanılmıyormuş. Mikrocerrahi ile olmamanın herhangi bir negatif etkisi olur mu.

    Mutlaka mikrocerrahi ile ol çünkü gözle görülmeyen damarlara müdahele sadece bu yöntem ile oluyor. Üniversite ve araştırma hastanelerinde mikrocerrahi mutlaka oluyor.

  • Unforgiven270 U kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bende şuan aynı durumdayim ne kadar sürdü eski haline gelmesi sertleşen damarların iyileşmesi benim 56 gün oldu halen var ve dokununca ağrı yapıyor tesistede ağrı var sende oldumu böyle

  • Arkadaşlar selam sol taraftan ameliyat olalı 1 buçuk ay oldu. 2 gün önce sol kasığıma ağrı girdi ve şimdi de sol testisimde ağrı var. Bu durumla karşılaşan var mı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Hidrosel olma riski az. Olsa bile su an belli ederdi kendini.

    Şişlik ve sarkma gayet normal. 7-8 gune geciyor kendi formuna kavuşuyor sonra. Korkma düzelecek.



    Narkoz dan bende korktuğum icin ve anestezi uzmanı genel anesteziyi uygun bulmadığı için spinal oldum yani bel alti. Bu ameliyatı olacaklara genel anesteziyi hic tavsiye etmiyorum doktorlarda etmiyor genelde. Çünkü 15-20 dakikalik bir ameliyat icin komple uyutulmaya hicmi hic gerek yok.



    3-5 gün ayağa pek kalkmaman gerek evet. Kendi işini gor yeter. Zaten 1 hafta 10 gune normal hayata dönebiliyorsun.



    Banada 1 ay rapor verilmişti. Bazisi 15 gun verebiliyor.

    Ama 1 ay en güzeli ne olur ne olmaz. Bu sure zarfinda iyice dinlen, kesinlikle agir kaldirma doktorun belkide söylemiştir 5 kiloluk karpuz bile kaldırma. Çünkü ağır kaldirdigin zaman oradaki damarlar zarar gorebiliyor dikkat et hocam.



    Geçmiş olsun.



    Inşallah bebek sahibi olursun, Allah isteyen niyet eden herkese nasip etsin. Bende bebek icin ameliyat olmuştum hic bir sekilde agri en ufak bir belirti dahi yoktu sperm testi sonucunda doktora yonlendirildigimde varikoseli anca o zaman öğrenmistim. Ameliyatin A'sinsan korkan bir insanim, igne görünce bayilan biriyim düşünün. Ama bebek için olunca, hayırlı birsey icin olunca, gelecek için olunca herseyi unutuyorsun. Nitekim ameliyattan 1,5 sene sonra eşim hamile, Allah izin verirse bir oğlum olacak 4 ayi kaldı inşallah.



    Allah sizede nasip etsin.



    Ama hemen ameliyat oldum sperm degerlerim duzelecek diye beklemeyin. Kesinlikle böyle bişey yok, zaten ilk testi 6 ay sonra istiyor doktor o zaman belli oluyor ameliyatin başarılı olup olmadığı. Her 4 ayda bir yeni taze sperm uretiyor vücut. Doktorlarda bunu 6 ay olarak baz aliyor, bu yüzden ilk test 6 ay sonra. Öncesi yapılan test %90 yanıltıcı.



    Benim şekil bozukluğu (morfoloji), hareket ve sayida bozukluk vardi. Ameliyattan 6 ay sonra iki katina 1 yil sonra 4 katin uzerine yani normal değerlere ulaşmıştı. Nitekim 1,5 yıl sonrada güzel haberi aldik hayırlısıyla.



    Bu hayattaki en önemli sey sağlık yemişim parasini pulunu evini barkini arabasını. Ben bunu anladim. Sağlık olmadan ne para ne pul ne araba oluyor maalesef. Allah tüm hastalara sifa ve sabır versin...

    Ne kadar sürede iyileştiniz damarlardaki sertlik ağrı vs oldumu sizdede bende 2 ay önce oldum halen ağrı sızı devam ediyor damarlar da sert ve ağrı oluyor





  • ilk 1 - 1,5 ay testiste hassasiyet bende de vardı. Damarların kaybolması 9 aya kadar sürebiliyormuş. 3.ay test yaptırıp doktorla konuş, ağrı sızı normal

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemingwayyy

    ilk 1 - 1,5 ay testiste hassasiyet bende de vardı. Damarların kaybolması 9 aya kadar sürebiliyormuş. 3.ay test yaptırıp doktorla konuş, ağrı sızı normal

    geçmiş olsun hocam. Sizde de testis ağrısı oldu mu ? Ne kadar sürede geçti nasıl bir ağrıydı benim ameliyat olalı 2 ay olcak ağrım devam ediyor

  • Arkadaşlar 3 ay önce varikosel ameliyatı oldum . Hareketsizlik,toplam sperm azlığı ve fonksiyonel sperm sayım 0 dı. Ameliyattan 3 ay sonra yani dün spermogram sonucum efsane bir hal almış. İleri hız 6 dan sınırı aşarak 41 e , toplam hareketlilik 33 ten yine sınırı aşarak 61 e , sperm sayısı 30 milyondan 75 milyona çıkmış . Eğer değerleriniz kötüyse kesinlikle tavsiye ediyorum olun bu ameliyatı . Ben kendimi çok yetersiz hissederken bugün bir damarın nelere sebep olabileceğini ve tıbbın bunu nasıl çözdüğüne şahit olup havalarda uçuyorum . Korkmayın psikolojik çöküntü inanın 40 dakikalık bir ameliyattan ve 1 gün yatmanızdan çok daha kötü . Saygılarımla

  • Arkadaşlar merhaba. 3-5 seneden beridir sağ tarafımda ağrı çekiyordum. Yaşım 22 . Sürekli gidip doktora göstermekten çekiniyordum. Bundan 2 ay önce çok şiddetli bir ağrı oluştu. Genel olarak sağda hissediyordum fakat soldada sızlama vardı. Sonrasında o an bulunduğum ilde üroloji bölümüne gittim. Doktor hiçbirşeye bakmadan direk ultrason istedi. Burası devlet hastanesi umursamıyorlar bile. Neyse bende ultrasonu röntgen gibi birşey sanarak gittim. 2 ay sıra veriyorlardı bu yüzden özel hastaneye gittim. 70 lira gibi bir ücret verdim. Doktor uzan ve pantolonu çıkar dedi. O an benim gibi utangaç biriyseniz kaynar sular başınızdan dökülüyor. Sıvı şeffaf birşey sürüp aleti gezdirdi testislerde. Ekrana bakarken sağda birşey yok solda varikosel var dedi. 4.4mm ve grade3 dediğini duydum. Bana anlamsız gelen o sözlerden sonra sonucu alıp devlete gittim. Sonuçları verdim ve yorum bile yapmadan ameliyat dedi. O kadar ilgisizlerki anlatamam. Ordan ayrıldım. Yaşadığım şehire geldim. Özel bir hastaneye gittim. Doktor elle muayene etti ve çok ilerlemiş dedi. Spermiogram testi istedi. Yaptırdım ve ileri hareketli sperm sayısı ile birlikte 2-3 değer biraz düşük çıktı. O an ameliyat deyince insan tırsıyor ister istemez. Sonrasında tekrar devlet hastanesine gittim. Burdada test istedi ve elle muayene etti. Testi için karanlık ve pis kokan bir tuvalette sizden meninizi boşaltmanız isteniyor. Devlet hastanesi farkı😂. Neyse sonuç çıktı adam hepsine minimum değerleri atmış bir sonuç. Acilen ameliyat ol dedi doktor. Olmadım çünkü önceki sonucum iyi denebilirdi ayrıca devlette sıra vardı 2-3 ay kadar. Gerçekten aşırı stresli bir dönem oluyor bunu söylemeliyim. İğneden çekinen biriyim ve bana Ameliyat diyorlar. Korona felan oldu evdekiler bu süreçte evde kaldım temaslı olduğumdan. Forumlarda bakıyorum nedir nasıl olur gibisinden. Gerçekten korkunç geliyordu. Üniversitelerin açılma haberiyle birlikte Antebe geldim. Sanko üniversitesi hastanesine gittim ve doktora sonuçları gösterdim. Ameliyat olman senin ilerki zamanın için önemli vs. dedi. İkna oldum söyledikleriyle. 4gün sonra yaparız dedi. Spinal anesteziyi daha uygun gördü. 4 gün bana zehir oldu. Spinalden felç kalanlar mı dersin, ağrısından duramayanlar mı dersin hepsi karşıma çıktı. Psikoloji bitiriyor insanı ameliyat değil. Dün bu ameliyatı oldum. Gittim sabah 8de. Oda verdiler sonra telefondan aradılar hazır ol diye. Uzun geniş bir elbise giydim. Kafadada ismini bilmediğim bone gibi birşey. O anki korkuyu ve stres çok yüksek oldu bende. Direk sedyeye uzandım üstümde battaniye. Ameliyat katına gittik. O çok korkulan ışıklar ve yeşil kıyafetli hemşireler ordaydı. Onlar için basit birşey sanırım. Keyifleri yerinde. Damar yolu açarken bile acıdı. Sırttan vurulacak olan nasıl olur diye düşünüyorum. O meşhur anestezi uzmanı geldi. Bir kişide üstten omurilik arası açılsın diye az bastırdı. İğne girdiği an biraz irkildim fakat o kadar korkunun ne kadar boş olduğunu anladım. Sadece sıvıyı basarken beynimde baskı hissettim. İğneyi çıkardığı gibi yatırdıklar beni. Bacaklarım 5~10 saniye içinde hızla uyuştu. Sakinleştirici vurabilir misiniz dedim. Tabiki dediler. Gözümün önünü tamamen kapattılar sadece sağ arkamda durmadan iyi misin diye soran arkadaşı görüyordum. Sakinleştirici yaramadı sanırım 2.yi istedim. Yine serumdan enjekte ettiler. Aşırı rahatladım diyebilirim. O sırada hiçbir acı olmuyor. Ssdece metal aletleri indirdiklerinde hafif hissediyordum. Neyse bitti dediler. O an yeni başladı sanıyosunuz. Toplam 50~60dk sürüyor. Ameliyat süresi ise 20~30 dk sanırım. Bu hastalıkta sizi gören doktor ve hemşirelerden çekinmenize gerek yok. Ben çok çekindim boşunaymış. Çırılçıplak ameliyat oldum. Odama aldılar. İnternette 6 7 saatte geçiyor uyuşukluk diyorlardı. Bende 3 4 saatte geçti. Sonda takarlar mı diyede çok düşünmüştüm. 8.30da ameliyata girdiysem 12de çorba geldi içtim. Su içtim bol bol. 1 ,2 saat uyudum. Kalktığımda tuvaletimin geldiğini hafiften anladım. Ayıptır söylemesi hayatımda bu kadar işememiştim. Dikişe dikkat etmeye çalıştığımdan ayakta işedim. Yavaş yürüyorum ilk gün ağrı oluyor illa. Sonuçta kesiyorlar. 5 gibi hastaneden ayrıldım yürüyebilir hale geldiğimden. Ayağımı düz yapıp uyuyamıyordum. Ağrı oluyor ve korkuyordum dikişin patlamasından. Ağrı kesici ve antibiyotik aldım içtim. O şekil uyuya kalmışım . Bugün daha az acıyor. İç çamaşır giymedim dikişi sıkmasın diye. Bol bol su içiyorum. Anestezi başımı ağrıtmadı onuda belirteyim. Herkes kafam patlıyor diyordu .. Doktor kontrolü ne zaman olur bilmiyorum ama şuan iyiyim çok şükür. Bu ameliyattan korkmaya gerek yok arkadaşlar. 1 günde hastaneden çıkıyorsunuz. Yazılan yazıları okuyunca bende o korkuyla gittim ama korkulacak birşey olmadığını anladım. Anestezi iğnesi damar yolundan daha az acıtıyor. İnşallah olan ve olmayı düşünen arkdadaşlar sağlığına kavuşur. İlerki kontrolleri vs. yazarım. Okuyan arkadaşlar muhtemelen ameliyat olacak arkadaşlar. Korkulacak ve utanılacak birşey yok sonuçta sağlık herşeyden önemli .
    Doktorumu aradım az önce ve kesiğin üstündeki bandı yarın kaldır. Duş alabilirsin ama fazla su değdirme, kurut dedi. Ayrıca dar bir boxer giymemi söyledi. 10günde ilişkiye girme , ihtiyaç giderme dedi. Allah hepimize şifa versin.




  • inox1925 İ kullanıcısına yanıt

    Benim 3,5 ay oldu ameliyat olalı ağrı konusunda şöyle söyliyim, günlük hayatımda hiç ağrı yaşamıyorum ancak çok hafif çalışmama rağmen ağırlık antrenmanlarından sonra hafif bir doluluk hissi yaşıyorum testislerde ama kesinlikle ağrı değil. Sanıyorum ki bu doluluk hissi her geçen ay azalacak. Ağrı konusunda aynı şekilde doktorumun söylediği ve araştırdığım kadarıyla ağrı zamanla azalıyor bazen tamamen geçmediği olabiliyormuş ancak hayat kalitesini düşürecek kadar yüksek ağrı kalmıyor. İstisna durumlar olabilir , bir kaç ay daha bekle ondan sonra ağrılar devam ederse doktorla görüşebilirsin.

  • MUTAF kullanıcısına yanıt

    Sol Varikosel Ameliyatını 2 gün önce oldum..!

    Merhabalar.28 yaşında bekar biri olarak yazıyorum. Bu değerli yoruma karşılık bende yaşadıklarımı anlatmak isterim. Varikosel birçok kişinin kafasında soru işareti bırakan bir hastalık maalesef. Testisimde birinin üste birinin altta olması sebebiyle 1 yıl önce Antalya Kepez Devlet hastanesinde muayene oldum. Muayene sonucunda kan tahlili ve ultrason istedi doktor. Sonuçlar çıktığında doktor 2.7 mm sol tarafta kis oldugunu söyledi. Korkulacak birşey yok her sene muayene ol ama kontrol amaçlı dedi. Tabi bu söylem içimi rahatlatmadı. Antalya Atatürk Devlet hastanesine muayeneye gittim. Kan tahlillerine baktı ve tekrardan ultrason istedi. Sonuçlar çıktı ve yorumu: bekarsın, bişeyin yok mastürbasyon yap dedi 2 günde bir dedi. Ve yine içim rahat etmedi yaklaşık 3 ay geçti son olarak Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde bir doktordan randevu aldım (araştırmadan). Muayeneye gittim. Doktor ultrason, kan tahlili, spermiyogram testi ve işeme testi istedi. Sonuçları çıktı ve doktorun yanına gittim odada asistanı vardı. Eski tahlil sonuçları ve yenilerini karşılaştırdı. Kis ve varikosel var dedi. Kis küçük 3mm ama varikoselde ameliyat şart dedi. Kendi kendine geçmez dedi. Durumu anlattı. Asistan olmasından dolayı çok güvenemedim. Bu sefer çok araştırdım. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde Opr Dr Ali Erhan Eren’ e randevu aldım. Bu doktoru herkes çok beğeniyormuş bende muayene almak istedim. Muayeneye gittim. Fiziksel olarak muayene etti. Tahlilleri kapsamlı baktı ve varikosel teşhisi koydu.Bilgisi çok iyiydi. Ameliyat tarihi verdi o konudada çok yardımcı oldu sagolsun. Ameliyatı klasik yapacagını ve spiral anestezi olarak yapacağımı söyledi. O an endişelendim. Çünkü internetteki, youtube ameliyat yorumlarını araştırdığımda herkes microcerrahi olun mutlaka ve spiral anesteziyi kimse önermedi. Herkes genel anestezi yapın diye birçok yorum okumuştum. Durum böyle olunca Opr Dr Ali Eren hocama endişelerimi anlattım ve komplikasyon olabilir endişesi ile düşüncelerimi ilettim. Teker teker cevap verdi. Açık ameliyat ve spiral yapalım dedi sonucunda daha iyi olacak dedi. İçim buruk ayrıldım. Kafamda birçok soru işareti vardı. 5 gün geçti ve yatış işlemlerimi yaptım. Yanınızda mutlaka refakatçi götürün. Yanımda çok sevdiğim birini götürdüm. Bir çantaya terlik, atlet, varikosel kilodu( medikal malzeme satan yerden aldım 25 TL ye), geniş bir eşofman takımı, ıslak mendil, kolonya, 1 lt meyve suyu, 1.5 Litrelik su koydum. Ameliyata öncesi normal baxer giydim. Ameliyattan 1 gün sonra varikosel külodunu giydim.Ameliyat günü sabah 08.00 da hastanede bulundum. Ameliyat bilekliğini vs taktım. Sonra ilk ameliyat sırasını bana verdiler. Ameliyat giysilerini giydim. Ameliyat giysisinin içinde sadece baxer kalsın dediler. Ve ameliyathaneye doğru ilerledik. Ameliyathane yatağına uzandım. Damaryolunu açtılar. Spiral anestezi için doktor geldi. Hal hatır sordu ve uzanırken kalk ve öne doğru eğil dedi. Tedirgin oldum. Youtube ta spiral anesteziyi izlediğimde iğne çok büyüktü korkmuştum. Sakinleştirici yaptılar ve eğildim. Meğer anestezi yapılmış çok az bir iğne açısı hissettim( covid aşısı daha çok ağrıtmıştı, bu anestezi hiç ağrıtmadı). Sonra sırt üstü uzandım ve ayaklarım uyuşmaya başladı. Önümü görmemem için örtü koydular. Sadece yukarıyı görebiliyordum. Doktorlar geldi selam verdi hadi başlayalım dedi. Hiçbirşey hissetmiyordum. 30 dk boyunnca havaya ve yanımdaki anestezi teknikerine bakarak zaman geçti. Bi baktım doktor herkesin eline sağlık bitti dedi. Ben şok oldum herşey olup bitmiş haberim yoktu. Ne hissettim ne de agrısını çektim. Beni sedyeye aldılar 30 dk odada beklettiler öylesine. Örtü falan örttüler sonra hasta bakıcı beni odaya çıkardı. Her safhada gözüm açık ve anestezi etkisiyle bel altım uyuşmuş ve acı hissetmiyordum. Odaya geçtim. Doktorum ve hemşireler sonda takmadılar. Ameliyat günü odaya geçtikten sonra hemşire geldi serum taktı ve bugün sadece sıvı tüket katı yiyecekler yeme büyük abdestini yapmaman lazım dedi. İdrarın geldiğindede kartona yap kalma dediler. Bügün gün boyu uzan kesinlikle kalkma dedi. Önceden yorumlarda çok okumuştum sondanın acıttığını vs çok şükür ki doktor takmamış ve önermemişti. Arkadaşlar ameliyattan birgün önce hafif şeyler yiyin. Gece 11 den sonra bişey yiyip içmeyin( su dahil). Ameliyat sonrası odaya geçtikten sonra 4-5 saat hiçbiriet tüketmedim.( su dahil). Anestezinin etkisi ameliyattan 5 saat sonra geçti. Odaya geçtikten sonra 5 saat bişey tüketmedim. Meğer sonda takılma amacı o 5 saat uyuşma etkisi penistete oldugu için idarar yapamamanızdan dolayı takıyorlarmış. Bende 5 saat bişey içmedim yemedim. Biraz tamsiyonum düştü ama dayandım. 5 saatte bol bol su içtim ve idrarımı uzandığım yerden karona rahatça yaptım. Ameliyat günü full hastanede odamda uzandım. Ertesi gün ayaklandım dikiş yerim tek biraz agrıyordu oda çok normal 3 cm lik kesik atılmış sonuçta ertesi gün pansuman yapıldı doktor baktı gayet iyi dedi ve gitti. Baktıgımda ne şişlik ne morartı vardı ne de kanama doktor baya başarılı yapmıştı. 1 saat sonra çıkış yaptım hastaneden topallıya topallıya yürüdüm dikiş var diye. Acı çok hissetmedim.eve geldim o günde uzandım. wc ye rahat gidip gelebiliyordum. Büyük abdesti yapmada da zorluk çekmedim. Antibiyotık ve agrı kesici vermiş doktor ameliyat sonrası kullanmaya başladım. Toplamda 2 kere pansuman yap ve 1 hafta sonra dikişleri alalım demişlerdi. Ameliyattan sonra 2 günüm normale döndüm şuan çok iyiyim. Yarın son pansumana gidicem. 1 hafta sonra da dikişleri çıkarıcam inşallah. 2 günüm gayet iyiyim normal işe gidilebilinir ama agır veya spor yapamazsınız hemen önermemde. 3-4 gün bence uzanın evde dinlenin dikişler tam tutsun işinizi garantiye alın.2 günümde katı ve sıvı tüketiyorum, büyük abdestimi de rahatça yapıyorum. Doktor ameliyat sonrası bitkisel bir ilaç yazdı 3-4 kutu kullan dedi. İlacın ismi Zeucit ; sperm kalitesini ve sayısını arttırıyor yorumlara baktım gayet başarılı bir ilaç mutlaka kullanın!!! 295 tl ye aldım ama faydası çok. Bu ilacı hayat boyu kullanabilirsin dedi doktor. Bilginize. Durumunuz oldukça almanızı öneririm özellikle benim gibi bekar arkadaşlara.

    Bu arada benim spermiyogram testimde sperm sayım 10 milyon ve şekil, hız sorunu çıktı. Bunuda ekleyeyim. 3mm kis solda sağda 1 mm kis çıkmıştı ama doktor kisleri ellemedi almamızıda önermedi bekar oldugum için!!!!


    Kaçıncı evrede olursanız olun iyi bir uzman bulun ve gecikmeden olun. Varikosel bir hastalık sonuçta ilerlemeden olmak lazım. Ertelemeyin !!!!

    Antalyada veya çevre illerde iseniz ben Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde Opr Dr Ali Erhan Eren’ ameliyatımı yaptı. Çok memnun kaldım. Cerrahi becerisi çok yüksek. Çok iyi bir doktor. Ameliyat başarılı geçti. Şiddetle Tavsiye ediyorum. Devlette böyle doktor zor bulunur ..!!!


    Tavsiye

    İyi bir hekim bulamazsanız olmayın bu önemli bir ameliyat. Klasik veya mikro cerrahi önemli değil önemli olan doktorunuzun bilgisi ve tecrübesi.

    Korkmayın benim bünyem düşük olmasına ragmen süssüz bu yorumları yaptım size.

    Umarım fayda sağlarım size. Herkese çok geçmiş olsun. Ameliyat öncesi bu sitedende çok yorum okumuştum. faydası olmuştu. Umarım benimde katkım olur sizlere.





  • Sol Varikosel Ameliyatını 2 gün önce oldum..!
    Merhabalar.28 yaşında bekar biri olarak yazıyorum. Bu değerli yoruma karşılık bende yaşadıklarımı anlatmak isterim. Varikosel birçok kişinin kafasında soru işareti bırakan bir hastalık maalesef. Testisimde birinin üste birinin altta olması sebebiyle 1 yıl önce Antalya Kepez Devlet hastanesinde muayene oldum. Muayene sonucunda kan tahlili ve ultrason istedi doktor. Sonuçlar çıktığında doktor 2.7 mm sol tarafta kis oldugunu söyledi. Korkulacak birşey yok her sene muayene ol ama kontrol amaçlı dedi. Tabi bu söylem içimi rahatlatmadı. Antalya Atatürk Devlet hastanesine muayeneye gittim. Kan tahlillerine baktı ve tekrardan ultrason istedi. Sonuçlar çıktı ve yorumu: bekarsın, bişeyin yok mastürbasyon yap dedi 2 günde bir dedi. Ve yine içim rahat etmedi yaklaşık 3 ay geçti son olarak Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde bir doktordan randevu aldım (araştırmadan). Muayeneye gittim. Doktor ultrason, kan tahlili, spermiyogram testi ve işeme testi istedi. Sonuçları çıktı ve doktorun yanına gittim odada asistanı vardı. Eski tahlil sonuçları ve yenilerini karşılaştırdı. Kis ve varikosel var dedi. Kis küçük 3mm ama varikoselde ameliyat şart dedi. Kendi kendine geçmez dedi. Durumu anlattı. Asistan olmasından dolayı çok güvenemedim. Bu sefer çok araştırdım. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde Opr Dr Ali Erhan Eren’ e randevu aldım. Bu doktoru herkes çok beğeniyormuş bende muayene almak istedim. Muayeneye gittim. Fiziksel olarak muayene etti. Tahlilleri kapsamlı baktı ve varikosel teşhisi koydu.Bilgisi çok iyiydi. Ameliyat tarihi verdi o konudada çok yardımcı oldu sagolsun. Ameliyatı klasik yapacagını ve spiral anestezi olarak yapacağımı söyledi. O an endişelendim. Çünkü internetteki, youtube ameliyat yorumlarını araştırdığımda herkes microcerrahi olun mutlaka ve spiral anesteziyi kimse önermedi. Herkes genel anestezi yapın diye birçok yorum okumuştum. Durum böyle olunca Opr Dr Ali Eren hocama endişelerimi anlattım ve komplikasyon olabilir endişesi ile düşüncelerimi ilettim. Teker teker cevap verdi. Açık ameliyat ve spiral yapalım dedi sonucunda daha iyi olacak dedi. İçim buruk ayrıldım. Kafamda birçok soru işareti vardı. 5 gün geçti ve yatış işlemlerimi yaptım. Yanınızda mutlaka refakatçi götürün. Yanımda çok sevdiğim birini götürdüm. Bir çantaya terlik, atlet, varikosel kilodu( medikal malzeme satan yerden aldım 25 TL ye), geniş bir eşofman takımı, ıslak mendil, kolonya, 1 lt meyve suyu, 1.5 Litrelik su koydum. Ameliyata öncesi normal baxer giydim. Ameliyattan 1 gün sonra varikosel külodunu giydim.Ameliyat günü sabah 08.00 da hastanede bulundum. Ameliyat bilekliğini vs taktım. Sonra ilk ameliyat sırasını bana verdiler. Ameliyat giysilerini giydim. Ameliyat giysisinin içinde sadece baxer kalsın dediler. Ve ameliyathaneye doğru ilerledik. Ameliyathane yatağına uzandım. Damaryolunu açtılar. Spiral anestezi için doktor geldi. Hal hatır sordu ve uzanırken kalk ve öne doğru eğil dedi. Tedirgin oldum. Youtube ta spiral anesteziyi izlediğimde iğne çok büyüktü korkmuştum. Sakinleştirici yaptılar ve eğildim. Meğer anestezi yapılmış çok az bir iğne açısı hissettim( covid aşısı daha çok ağrıtmıştı, bu anestezi hiç ağrıtmadı). Sonra sırt üstü uzandım ve ayaklarım uyuşmaya başladı. Önümü görmemem için örtü koydular. Sadece yukarıyı görebiliyordum. Doktorlar geldi selam verdi hadi başlayalım dedi. Hiçbirşey hissetmiyordum. 30 dk boyunnca havaya ve yanımdaki anestezi teknikerine bakarak zaman geçti. Bi baktım doktor herkesin eline sağlık bitti dedi. Ben şok oldum herşey olup bitmiş haberim yoktu. Ne hissettim ne de agrısını çektim. Beni sedyeye aldılar 30 dk odada beklettiler öylesine. Örtü falan örttüler sonra hasta bakıcı beni odaya çıkardı. Her safhada gözüm açık ve anestezi etkisiyle bel altım uyuşmuş ve acı hissetmiyordum. Odaya geçtim. Doktorum ve hemşireler sonda takmadılar. Ameliyat günü odaya geçtikten sonra hemşire geldi serum taktı ve bugün sadece sıvı tüket katı yiyecekler yeme büyük abdestini yapmaman lazım dedi. İdrarın geldiğindede kartona yap kalma dediler. Bügün gün boyu uzan kesinlikle kalkma dedi. Önceden yorumlarda çok okumuştum sondanın acıttığını vs çok şükür ki doktor takmamış ve önermemişti. Arkadaşlar ameliyattan birgün önce hafif şeyler yiyin. Gece 11 den sonra bişey yiyip içmeyin( su dahil). Ameliyat sonrası odaya geçtikten sonra 4-5 saat hiçbiriet tüketmedim.( su dahil). Anestezinin etkisi ameliyattan 5 saat sonra geçti. Odaya geçtikten sonra 5 saat bişey tüketmedim. Meğer sonda takılma amacı o 5 saat uyuşma etkisi penistete oldugu için idarar yapamamanızdan dolayı takıyorlarmış. Bende 5 saat bişey içmedim yemedim. Biraz tamsiyonum düştü ama dayandım. 5 saatte bol bol su içtim ve idrarımı uzandığım yerden karona rahatça yaptım. Ameliyat günü full hastanede odamda uzandım. Ertesi gün ayaklandım dikiş yerim tek biraz agrıyordu oda çok normal 3 cm lik kesik atılmış sonuçta ertesi gün pansuman yapıldı doktor baktı gayet iyi dedi ve gitti. Baktıgımda ne şişlik ne morartı vardı ne de kanama doktor baya başarılı yapmıştı. 1 saat sonra çıkış yaptım hastaneden topallıya topallıya yürüdüm dikiş var diye. Acı çok hissetmedim.eve geldim o günde uzandım. wc ye rahat gidip gelebiliyordum. Büyük abdesti yapmada da zorluk çekmedim. Antibiyotık ve agrı kesici vermiş doktor ameliyat sonrası kullanmaya başladım. Toplamda 2 kere pansuman yap ve 1 hafta sonra dikişleri alalım demişlerdi. Ameliyattan sonra 2 günüm normale döndüm şuan çok iyiyim. Yarın son pansumana gidicem. 1 hafta sonra da dikişleri çıkarıcam inşallah. 2 günüm gayet iyiyim normal işe gidilebilinir ama agır veya spor yapamazsınız hemen önermemde. 3-4 gün bence uzanın evde dinlenin dikişler tam tutsun işinizi garantiye alın.2 günümde katı ve sıvı tüketiyorum, büyük abdestimi de rahatça yapıyorum. Doktor ameliyat sonrası bitkisel bir ilaç yazdı 3-4 kutu kullan dedi. İlacın ismi Zeucit ; sperm kalitesini ve sayısını arttırıyor yorumlara baktım gayet başarılı bir ilaç mutlaka kullanın!!! 295 tl ye aldım ama faydası çok. Bu ilacı hayat boyu kullanabilirsin dedi doktor. Bilginize. Durumunuz oldukça almanızı öneririm özellikle benim gibi bekar arkadaşlara.
    Bu arada benim spermiyogram testimde sperm sayım 10 milyon ve şekil, hız sorunu çıktı. Bunuda ekleyeyim. 3mm kis solda sağda 1 mm kis çıkmıştı ama doktor kisleri ellemedi almamızıda önermedi bekar oldugum için!!!!

    Kaçıncı evrede olursanız olun iyi bir uzman bulun ve gecikmeden olun. Varikosel bir hastalık sonuçta ilerlemeden olmak lazım. Ertelemeyin !!!!
    Antalyada veya çevre illerde iseniz ben Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde Opr Dr Ali Erhan Eren’ ameliyatımı yaptı. Çok memnun kaldım. Cerrahi becerisi çok yüksek. Çok iyi bir doktor. Ameliyat başarılı geçti. Şiddetle Tavsiye ediyorum. Devlette böyle doktor zor bulunur ..!!!

    Tavsiye
    İyi bir hekim bulamazsanız olmayın bu önemli bir ameliyat. Klasik veya mikro cerrahi önemli değil önemli olan doktorunuzun bilgisi ve tecrübesi.
    Korkmayın benim bünyem düşük olmasına ragmen süssüz bu yorumları yaptım size.
    Umarım fayda sağlarım size. Herkese çok geçmiş olsun. Ameliyat öncesi bu sitedende çok yorum okumuştum. faydası olmuştu. Umarım benimde katkım olur sizlere.




  • Merhaba 13 gün önce ameliyat oldum. ( Dikiş atılan bölgede büyük bir şişlik var zaman zaman az da olsa iniyor ama yine de büyük bu durumu yaşayanlar var mı ? Biraz tedirgin oldum ama iyileşme sürecinde olabilir diye düşündüm. Dikişli bölgenin görünüşünde bir anormallik yok yarısı kabuklu yarısı kabuksuz

    Ameliyatım 75 dk sürdü 6 damarım işlem gördü.
  • Ben Kasım 2018'de sol taraftan 3. seviye varikosel ameliyatı oldum. 11 tane fln damar bağlandı ama ameliyattan sonra bu damarlar kaybolmadı, hala duruyor ve şişiyor ağrıyor. Ameliyattan önce, ameliyattan 4 ay sonra ve ameliyattan 3 sene sonra verdiğim spermiogramlara göre sperm testleri hala kötüye gitmekte. Ameliyattan öncekinin bile 3-4 kat kötüye gitmiş. Sanırım tekrar varikosel ameliyatı olup, bağlanıp ama kaybolmayan damarları tamemen testis torbasının içinden aldırmam gerekecek. Keşke konuya daha vakıf olup ameliyat olmadan önce doktorla konuşup o damarları aldırsaydım ya da doktor akıl etseydi. Ameliyattan sonra aylarca ağrısı sürüyor. Ameliyat olunan ve damar bağlanılan yerlere dokununca 1-1,5 yıl acısı oluyor burada 1-2 ayda bir şey kalmıyor diyenlere inanmayın. Ailemin genlerinde alerjik rinit ve bu varis yatkınlığı olmasaydı istediğiniz kadar kendinizi zorlayın bu hastalığa yakalanamazsınız. Genlerime tüküreyim. Kaderime tüküreyim. Tekrardan doktorlarla görüşeceğim ama 2. ameliyat sanırım kaçınılmaz son.





  • Arkadaşlar merhaba sol varikosel ameliyatı olacağım 01.12.2021 normal olacağım sizce ne yapmalıyım ne gerekiyor yanımda hastaneye ne götüreyim spral anestezi olacak
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.