Şimdi Ara

Görev Yöneticisi ile afterburner farklı sıcaklık değeri gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bilgisayarımda ryzen 9 7900x işlemci kullanıyorum. Sürekli render aldığım için cpu sıcaklığını test etmek istemiştim afterburner ve coretempden sıcaklığı 95 derece gösterdi bilgisayarımı direk bilgisayarcıya götürdüm aşırı ısınma gördüğüm için. Fakat bilgisayarcıda programların yanlış gösterebileceği doğru değerin görev yöneticisindeki değer olduğu söylendi. Görev yöneticisi 55 derece gösterirken afterburner 95 derece gibi bir sıcaklık gösteriyor. Hangisi gerçek değerdir bunu nasıl anlayabilirim acaba ?

    Görev Yöneticisi ile afterburner farklı sıcaklık değeri gösteriyor







  • hwinfo ve coretemp'ten CPU sıcaklıklarına bakarken görev yöneticisinden GPU sıcaklığına bakıyorsun. radeon yazıyor hatta. görev yöneticisinden de CPU değerine bak. 55 derece olamaz işlemci 162w TDP çekerken ama 95 de yanlış bence o kadar ısınmaması lazım 91'i görünce durması lazım sıcaklık artışının ve hız düşürmesi lazım ma'şâAllah 5 ghz çakmışsın o da var. yok mu hesaplı bir kule soğutucu ne uğraşıyorsun canını sıkıyorsun?

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Hocam yanıt için teşekkürler, bilgisayarcıdakiler alttaki değerin işlemcinin gpusu olduğu için ortak dereceyi gösterdiği ve buradaki değerin de işlemci sıcaklığını belirttiğini söyleyip programdaki değerin yanlış olduğunu zaten doğru olup bu kadar sıcak çalışsaydı kasanın soğuk hava üfelemeyip sıcak hava atması gerektiğini fakat kasa içinin de sıcak olmadığını bu nedenle işlemcide aşırı ısınma problemi olmadığını belirttiler. Şimdi sizin yazdığınız gibi gpu değeriyse o zaman yanlış bilgilendirme mi yapıldı bana ? Ve görev yöneticisinden cpu sıcaklığına nasıl bakabilirim acaba ?. Ben herhangi bir müdahale ile ghz değerini değiştirmedim kendi orjinal değeri bu değerde bu sıcaklık normal midir yani ?. İşlemci için kullandığım sıvı soğutucu Arctic Liquid Freezer II - 240 bu ürünün garantisi devam ediyor onunla mı alakalı bir problem olduğunu düşünüyorsunuz ?

  • trmkc kullanıcısına yanıt

    bak bu win10



    Görev Yöneticisi ile afterburner farklı sıcaklık değeri gösteriyor

    bu win11



    Görev Yöneticisi ile afterburner farklı sıcaklık değeri gösteriyor

    GPU sıcaklığı gösteriyor ikisi de ama CPU sıcaklığı göstermez görev yöneticisi. bu yüzden hwinfo gibi programlar kullanırız. su soğutmaysa evet bu kadar yüksek olmaması lazım 5 ghz de olsa ya da render de yapıyor olsan 95 çünkü öyle bir şey yok amd 90 ki sendeki 7000 serisi 89 demişler max ısıya. bu durumda ya soğutucunun montajı iyi olmamış ya macundan ya da yanlış gösteriyor anakart bios sorunu var. soğutucunun bozuk olduğunu düşünmüyorum. 90 kabul edip normal diyeceksin bir sonraki anakart bios güncellemesinde tekrar bakacaksın. şu anda ne yapabilirsin kasa kapağını bi açıp dene hani su soğutma yetersiz kasa soğutma yüzünden egzos fan yerini mi almış görmüş olursun ama 95 diye bir ısı yok 5 ghz çalışırken yani ben yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum hwinfo gibi programlarda böyle gösteriyorsa. dediğim gibi soğutucu montajını tekrar yapabilirsin güzel bir macunla.





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Kasayı toplayalı 6 ay oldu hocam henüz yeni bir sistem macunuda yeni olduğu için problem sanırım bios kaynaklı anakartla alakalı olma ihtimali yüksek o nedenle ama yine de dediklerinizi kontrol edeceğim çok teşekkürler.


    Bu arada sistem özelliklerim:

    İşlemci: RYZEN 9 7900 X


    Anakart: ASROCK X670E PG LIGHTNING


    Ekran Kartı: Nvidia GTX 1050 ti


    Güç Kaynağı: MSI MPG A850GF 850 W 80+ GOLD


    Ram: Kingston Fury Beast Black DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz


    Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II - 240

  • Hwinfo64 kullanın hocam. Hem gpu, hem ram hem de cpu sıcaklıklarını ayrıntılı olarak veriyor. Hatta anakarttaki sıcaklık ölçümleri bile var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.