Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
45.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noth1nq.

    Öncelikle tebrik ederim seni Hocam :) . Bende geçen sene polonyada Erasmus yaptım erasmusa gittiğimde bende 28 yaşında mühendislik öğrencisiydim :) yaşı hiç dert etme zaten her yaştan farklı insanların geldiğini göreceksin.Umarım pandemi biraz olsun hafiflerde güzel bir Erasmus dönemi geçirirsiniz .

    vayy be bunu okumak beni çok mutlu ettim paylaşımın için sağol.. Hemen hemen aynı süreçten geçicem demekki :) iyi dileklerin için sağol

  • Hocam merhabalar şuan önlisans son sınıf rtv öğrencisiyim artık bu ülkeden elimi tamamen çekmek istiyorum bunu da yurt dışında eğitim görerek yapmak istiyorum en ucuz hangi ülkede eğitim alabilirim ukrayna diye araştırdım fiyatlar ne kadardır şuan ve okurken çalışabilme imkanı ve okul bittikten sonra oturum izni vatandaşlık başvurusu gibi şeyler yapılabilir mi. Ya da oradan norveç gbi ülkelere gitmeyi istiyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rumeysasifanur

    Merhaba ben eczacılık fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Haziran 2021 de mezun olacağım. Sorum şu ; ben yurtdışında mesleğimi sürdürmek istiyorum ve yurt dısında mesleğimi sürdürebilmek adına hcıbısey bilmiyorum nereye başvurulması gerekiyor hangi dil sınavlar vesaire bu konuda açık bir yol gösteren bi site veya bir bilgi kaynağı bulamadım.gitmek istedıgım ülkeler fransa,ingiltere,amerika kanada olabilir.Mesela doktora master klinik eczacılık yapmak istesem ücretli mi bu eğitimler vs vs baya uzağım bu konuya yardımcı olursanız sevinirim.Ek olarak daha önce belcikada ilkokul okudum fransızcaya aşinayım,ingilizceye de çaba gösterıyorum.

    yeni gördüm sorunuzu.. öncelikle dil bilmeden bu isler hic yürümez.. yani fransizca'ya asina olarak fransa'da dükkan acamazsiniz ya da calisamazsiniz.. yine ayni sekilde ingilizceyle. Cünkü bu is riskli bir is (yanlis ilac vermemek adina) ve insanlarla iletisime gecmek zorundasiniz.


    Is konusundaki prosedürleri bilmiyorum, ancak bir yerde calisacaksaniz yani eczaci olarak ya da bir ilac firmasinda calisacaksaniz, firmanin sizin adiniza calisma iznine basvurmasi gerekiyor. Yeterli dil bilginiz yoksa zaten kabul edilmeyeceksiniz büyük ihtimalle.


    Yerinizde olsam önce gitmek istedigim ülkeye kesin karar kilar ve dil becerilerimi gelistirirdim, daha sonra hem is arardim hem de yüksek lisansla gitmeye calisirdim (okula kabul edilirseniz, okurken de calisabilirsiniz)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: LesterNygaard

    Merhabalar suan universite 3. sinif makine muhendisligi ogrencisiyim. Son senem icin erasmusa basvurmak istiyorum. 4.sinifta gitmek mantikli mi?

    eger derslerden kalma korkun yoksa yani okulun uzarsa ve problem degil ben yaz okulunca vs hallederim diyorsan 4. sinifta tabi gidebilirsin.. Bir cok kisi riskinden dolayi gitmek istemiyor. Ben 3. sinifta ögrenim hareketliligine gittim, 4. sinifta ise ikinci dönem staj hareketliligine gittim (zaten üstten bi cok dersi almistim pek ders kalmamisti orada uzaktan vs bi sekilde hallettim ama biraz sans isiydi benimki). 4 sinif arkadasim da 4. sinifta gitti ögrenim hareketliligine, ben de 4. sinifta onlarin yanina staj hareketliligiyle gittim.. Yani bizim okul/bölüm serbestlik tanidilar, ögrencilere cok fazla yardimci oluyorlardi bizim acimizdan problem olmadi..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: insafsızherif

    Hocam merhabalar şuan önlisans son sınıf rtv öğrencisiyim artık bu ülkeden elimi tamamen çekmek istiyorum bunu da yurt dışında eğitim görerek yapmak istiyorum en ucuz hangi ülkede eğitim alabilirim ukrayna diye araştırdım fiyatlar ne kadardır şuan ve okurken çalışabilme imkanı ve okul bittikten sonra oturum izni vatandaşlık başvurusu gibi şeyler yapılabilir mi. Ya da oradan norveç gbi ülkelere gitmeyi istiyorum

    ukrayna'da okuyacagina daha düzgün bir ülkede oku :) ukrayna'da okumanin sana hic bir katkisi olmayacaktir norvec konusunda.. Dogu avrupa ülkeleri ucuzdur, gidecegin ülkenin AB ülkesi olmasina dikkat et. cek cumhuriyeti, polonya, slovakya, macaristan'a gidebilirsin.. Ancak orada calisip-kazanmak da türkiye'den cok cok farkli olmayacak. Orada biriktirdigin paranin yine norvec'te cok bir degeri olmayacak cünkü kuzey avrupa ülkeleri pahali oluyor.


    O yüzden parani türkiye'de biriktir, ne is yapiyorsun ya da yaparsin bilmem, ama yurtdisna da is yapabilrisin uzaktan. daha sonra lisans egitimi icin norvec'e basvurabilirsin. Bu sürecte norvec dilini de ögren bir cok konuda seni öne cikarir.. Ayni sekilde almanya'yi da düsünebilirsin. Sanirim 700-800 euro ile almanya'da gecinebilirsin (gida cok ucuz ama kiralar biraz pahali). Arkadasim 500 euro'ya kaliyordu bir yerde frankfurt' da. ve 200 euroda yeme icme yeterli.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metin*

    vayy be bunu okumak beni çok mutlu ettim paylaşımın için sağol.. Hemen hemen aynı süreçten geçicem demekki :) iyi dileklerin için sağol



    Alıntıları Göster

    yasi kafana takma hocam, ben de 25-26 yasinda falan gitmistim, 40 yasinda adam vardi :) zaten gittiginde türklerle takilmamaya calis, dilini gelistir, orada cevren olsun.. Hatta girisken bir yapin varsa ve orada kalmak-yasamak istersen de part-time calismaya bak, üniveristedeki hocalarla arani iyi tut, gözlerine gir vs.. Iyiysen yardimci olurlar sonradan.





  • Alakalı başka konu bulamadığım için buraya yazmak istedim kusura bakmayın. Bu sene gidecek arkadaşlardan aşı veya test gerekliliği hakkında bilgisi olan var mı? Ben polonyaya deceğim ama herhangi bir bilgi bulamadım bu konu hakkında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adanavalısi

    Alakalı başka konu bulamadığım için buraya yazmak istedim kusura bakmayın. Bu sene gidecek arkadaşlardan aşı veya test gerekliliği hakkında bilgisi olan var mı? Ben polonyaya deceğim ama herhangi bir bilgi bulamadım bu konu hakkında.

    henüz bu seyler karara baglanmis seyler degil.. Almanya bunun üzerinde calisiyor zaten karari da onlar verecek AB icin (büyük patron). Merkel'in dedigine göre, asi karnesi olmayanlar bazi seylerden kisitlanmis olacak (dügünlere, konserlere vs gidemeyecek). Erasmus icin asi'nin sart oldugunu sanmiyorum ama en kötü ihtimalle, kalabalik ortamlarda maske takma zorunlulugu getirirler asi karnesi olmayanlara. Ayrica ucak seyahetlerinde (gidis-dönüs), negatif test sonucu isteyebilirler..


    Suan kesin bir sey yok.. Önce yaslilarin asilanmasi bitsin ondan sonra netlesir





  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    2-3 haftaya gideceğim, net bir şey olmaması çok rahatsızlık verici. Bu kadar uğraştıktan sonra bir aksilik çıkması üzücü olur.
  • Hocam merhaba ben itüde 2. Sınıf mühendislik öğrencisiyim. Erasmusa başvurmak istiyorum ama çok kararsız kaldım. Bölümün anlaşmaları kısıtlı sadece Almanya ve Polonya var. Almanya’ya gitmek isterim ama B1 almanca gerekli ve ben A1 seviyesindeyim. Sizce bir dönemlik Polonya’ya gitmek mi mantıklı olur yoksa iyice Almanca çalışıp oraya gitmek mi?
    Bu biraz derslerimi aksatmama neden olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca Polonya’nın eğitim kalitesi çok düşükmüş, insanlar sırf eğlence için gidiyormuş. Bu durum da beni düşündürüyor açıkçası bir dönemim boşa mı gidecek diye.
  • Büyükelçilikten aldığım bilgiyi yazayım yardımı olur belki, dediklerine göre aşı gerekmiyor, ayrıca test de zorunlu değil. Sadece test yaptırmazsanız 10 gün civarında bir süre karantinada tutuluyorsunuz. Testi standart 250 lira fiyatından 3-5 saat kadar bir sürede havalimanından yaptırıp sonuç alabiliyorsunuz.


    @ern1905_ Almanya ders açısından çok zorluyor giden arkadaşlarımın dediğine göre GNO'nu kötü etkileyebilir, ayrıca bütçe olarak da Polonya'dan 3-4 kat daha fazla paraya ihtiyacın olacak. Polonya'da tabi ki İTÜ ya da Almanya kalitesi beklemek mantıklı değil ama onlarda da kaliteli üniversiteler var. Geçirdiğin vaktin doluluğu tamamen sana kalmış, tamamen boşlamadığın sürece 1 dönemlik eğlence kimseye zarar vermez.

  • adanavalısi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • ern1905_ E kullanıcısına yanıt
    itü makinadaysan özelden yazabilirsin hocam yardımcı olmaya çalışırım
  • FlowMotion kullanıcısına yanıt
    Kontroldeyim hocam sağol yine de
  • Ankara Üni. okuyup geçen sene ya da şu anki güncel dönemde Erasmus'a gitmiş, gidecek olan var mı? Pasaport, vizeyi ve uçak biletlerini kim karşılıyor şu anda? Bu konularda bilgisi olan var mı?

  • ertan2002 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba erasmus için bir okulun ortalama kaç kişilik kotası oluyor önümüze bir sürü ülke tercihi çıkıyor ama her bölüme farkı mı yoksa bütün üniversite için belli bir sayımı veriliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ytrapper

    Hocam merhaba erasmus için bir okulun ortalama kaç kişilik kotası oluyor önümüze bir sürü ülke tercihi çıkıyor ama her bölüme farkı mı yoksa bütün üniversite için belli bir sayımı veriliyor

    merhaba


    bölümünle alakali bir sey hocam.. iki üniveristenin ayni bölümleri arasinda anlasma olursa o ülkelere gidebilirsin.. Bizim bölümün sanirim 4 üniversite ile anlasmasi vardi ama farkli bölümlerin farkli üniversitelriyle anlasmasi var. kota vs hepsi üniversitenin anlasmasina bagli. bölümünün erasmus koordinatörüne sorabilirsin bunlari

  • Beyler viyana üniversitesinden master kabulü aldım fakat neredeyse 1 yıl olacak henüz gidemedim süreçler fazla uzadı bu okul kabulünün her hangi bir süresi zaman aşımı durumları olurmu birde d tipi vize ortalama kaç ayda çıkıyor bana 3-6 ay arası dendi fakat bunun harici bilgi verilmiyor avusturyada bu işlere kim bakıyor genel olarak bilgi almak istesek kiminle iletişime geçmemiz gerekir buradaki elçilik bizim bilgi verme yetkimiz yok diyip konuyu kapatıyor.

  • Herkese merhabalar, Fransa'da Lyon3 Üniversitesinde Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimine başlayacağım, Fransa'da eğitim hakkında sorularım olacaktı. Fransa'da okuyan, eğitim alan veya almış olanlar varsa bana yardımcı olabilir mi?

  • Arkadaşlar Litvanya'da erasmusa giden/gitmiş olan var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.