Şimdi Ara

Araç ile Almanya’ya gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar merhabalar. Kendi şahsi aracım ile eşim ve 2 çocuğumu alarak Almanya’ya gitmeyi düşünüyoruz. Yeşil pasaport sahibiyim.

    Eşim onkoloji hastası Almanya’ya da bir hastane ile görüşme yapıp oradaki akrabalarımızı ziyaret edip yaklaşık 15-20 gün kalıp dönmeyi düşünüyoruz.

    Gitmeden önce yapmam gerekenleri,

    hangi güzergahı kullanmam gerektiğini,

    yolculuk sırasında nelere dikkat etmemiz gerektiğini,

    güzergah boyunca konaklayabileceğimiz yerleri,

    Güzergah gidilmesini tavsiye ettiğiniz ülke/ şehirleri

    yazar, yorumlarsanız çok memnun olurum.

    ilk kez yurt dışına çıkacağız. Amacım, Sağlığımız tam bozulmadan önce eşime yurt dışını göstermek, bir nebze de olsa morallendirmek.







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 30 Mayıs 2023; 15:19:56 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum.

  • Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.


    Gitmeden önce yapmam gerekenleri,

    Ehliyetiniz çipli yeni ehliyet olmalı.

    Araca yeşil sigorta yaptırmanız gerekiyor. Yurtdışındayken kazaya karışırsanız karşı tarafın hasarlarını karşılayan zorunlu bir belge. Ayrıca aracınızın kaskosuna yurtdışı teminatı ekletmenizi de tavsiye ederim. Bu size kalmış.


    hangi güzergahı kullanmam gerektiğini,

    Almanya'nın neresine gideceğinize göre güzergah değişir.

    Doğu ve Kuzey Almanya için Bulgaristan-Sırbistan-Macaristan-Çekya

    Güney Almanya için Bulgaristan-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya-Avusturya

    Batı Almanya için Bulgaristan-Sırbistan-Macaristan-Avusturya en kısa, en hızlı rotalar.

    Ama yolu 3-4 saat uzatsa da özellikle yaz aylarında Bulgaristan yerine Yunanistan-Kuzey Makedonya rotasını öneririm. Hem Yunanistan'da görülecek kalınacak, tadılacak binlerce güzellik var hem de gurbetçilerden dolayı Bulgaristan yolları ve sınırları aşırı kalabalık oluyor.


    yolculuk sırasında nelere dikkat etmemiz gerektiğini,

    Trafik kurallarına, hız sınırlarına çok dikkat edin, mutlaka uyun. Her ülkenin farklı kuralları da olabiliyor. Örneğin birçok Avrupa ülkesinde şehirlerarası yollarda gündüz de far açma zorunluluğu varken Yunanistan'da böyle bir zorunluluk yok. Aksine tünel çıkışlarında farlarınızı söndürün levhaları var. Birçok ülkede aracınızda yangın tüpü, ilkyardım seti, üçgen reflektör taşıma zorunluluğu var. Sırbistan'da ekstradan fosforlu yelek taşımak zorundasınız. Bunun gibi küçük detaylara dikkat edin.


    Geçeceğiniz her ülkenin otoban ücretlerini ve sistemini önceden araştırın. Bulgaristan'a ve Macaristan'a girdikten sonra vignet almanız gerekiyor. Yunanistan'da ve Sırbistan'da gişelerde nakit-kredi kartı ödeme yapabiliyorsunuz. Almanya'da otobanlar ücretsiz. gibi gibi. Gitmeden bunları araştırın.


    Türkiye'de hiç uygulanmayan kavşaklarda dönen araçlara ve yaya geçitlerinde yayalara yol verme kuralına çok dikkat edin. Her Türk şoför Avrupa'ya gittiğinde bu iki konuda sıkıntı yaşıyor.


    Yunanistan veya Bulgaristan'da durduğunuz ilk şehir merkezinde tüm AB ülkelerinde geçerli Sim card almanızı tavsiye ederim. 30-40-50 gb internetli paketler var. Türk hattını kullanmaktan çok çok daha ucuz. Gps'in hayati önemi var.


    Sınır polisleri nereye gidiyorsunuz diye sorduğunda şuraya gidiyoruz kalacağız gezeceğiz demeyin. Otel rezervasyonu vs sorabilirler. Direkt Almanya'ya gidiyoruz deyin.


    güzergah boyunca konaklayabileceğimiz yerleri,

    Konaklayacağınız yerleri Booking.com'dan gün içerisinde yorgunluk durumunuza ve zamana göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Ücretsiz otopark filtresini seçmeniz size çok şey kazandırır. Bazı şehirlerde özellikle şehir merkezlerinde park çok büyük sorun. Yer bulsanız bile çok pahalı olabiliyor. Türkiye'deki gibi aracınızı bulduğunuz yere park etmeyin. Park tabelalarına dikkat edin. Sabah bir kalkmışsınız aracınız çekilmiş. Başına gelen çok insan var.


    Güzergah gidilmesini tavsiye ettiğiniz ülke/ şehirleri

    DEtaylıca gezme dolaşma amacınız var mı yoksa olabildiğince hızlı Almanya'ya varmak mı istiyorsunuz? Yolu toplam kaç gün planlıyorsunuz? daha net yardımcı olabilirim.



    Simdilik aklıma gelenler bunlar. Geldikçe yazarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 3 Haziran 2023; 17:58:23 >




  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok çok teşekkür ederim. İnanın verdiğiniz bilgiler bizler için çok kıymetli.
    -ehliyet tamam, yeşil sigorta ve kasko işini de hallederiz.
    -trafik kurallarını ve araçta bulunması gereken reflektör, ilk yardım çantasını hatırlatmanız çok iyi oldu
    -kesinlikle dediğiniz gibi simcard alalım. Zira bizim için cankurtarıcı olacak gibi.

    - gideceğimiz şehir Stuttgard olacak. Yolculuk süresi ile herhangi bir sıkıntımız yok. Eğer sizin bir öneriniz olursa değerlendirmek oraları ziyaret etmek isteriz. Hazır yurt dışına çıkmışken gezmek mantıklı geliyor. Hem dinlene dinlene gitmiş oluruz.
    Sizin yönlendirmeniz ile hem güzergahı hem kalınacak yerleri belirleyebiliriz.
    Tekrardan çok teşekkür ederiz.
  • Kalınacak yerler biraz da saate bağlı. Ayrıca çocuklarınızın yaşları da önemli. Çok küçüklerse yolculuk daha zor olur.


    Benim tavsiyem saati saatine günü gününe planlı programlı değil daha çok spontane gidin. Uzun yolda süreyi ve sınır geçişlerindeki yoğunluğu ayarlayamazsınız. Sabah kalktığınızda o akşam kalacağınız otel belli olmasın. Yola çıkın akşama doğru yorgunluk durumunuza göre otel bakın. Ben hep öğleden sonra 3-4 civarı ne kadar daha yol gidebileceğimi kestirip otel rezervasyonunu ona göre yapıyorum. Önceden her şeyi planlarsanız mutlaka kaymalar olacaktır. Yorulduktan sonra hadi otele kadar araç sürmeye devam ediyim diye risk alırsınız. Beğendiğiniz yerleri yeterince gezememe durumu olur. Vs. vs.


    Aklıma gelmişken mümkünse Türkiye sınırını haftaiçi gece geç saatlerde veya sabah erken saatler geçmeye çalışın. Yaz aylarında aşırı yoğunluk oluyor.


    Ben sizin durumunuzda olsam, zaman ve bütçe sorunum olmasa aşağıdaki rotayı kullanırdım. (Eşiniz ve çocuklar olarak düşündüğüm için ve asıl gidiş amacınız farklı olduğu için.)

    Türkiye'den çıktıktan sonra Yunanistan'da Halkidiki yarımadasında 1 gün ve 1 gece geçirirdim. Deniz ve kumsallar çok güzel. Ege'nin en berrak suları orada. Yunanistan'ın maldivleri olarak anılıyor.


    Sonrasında Selanik merkezinde yemek ve yürüyüş için 2-3 saat geçirilebilir. Otopark bulursanız...

    Selanik Belgrad arası 7 saat. Arada gezilecek sadece Üsküp var ama benim nedense ilgimi çekmeyen bir yer. Simdiye kadar hiç durup gezmedim. Size kalmış.


    Belgrad'da bir gece bir gün geçirdikten sonra Budapeşte'ye 4 saatlik bir yolculuk var. Budapeşte'de 2 gece kalırdım.


    Budapeşte Viyana arası 2,5 saat. Viyana'da da 1 ya da 2 gece kalırdım.


    Viyana Stuttgart arası 7 saat. Bu iki şehir arasında bence görülmeye değer Salzburg ve Münih var. (Münih'e pek ısınamadım ama yine de durmaya değer) Yol üzerinde onlarca güzel köy, kasaba, göl, dağ manzarası var. şu an isimlerini tam hatırlamıyorum. En son 12 yıl önce bu rotayı geçmiştim. Önümüzdeki hafta ben de Budapeşte'den Stuttgart'a kadar olan yolu tekrar geçeceğim. Farklı düşüncelerim olursa fırsat da bulursam yazarım.



    Aklıma gelmişken araçta stepne lastik ve/veya lastik patladığında kullanılan köpüklerden bulunmasında fayda var.


    Yakıtı Türkiye'den çıkmadan doldurun. Yunanistan'da mecbur kalırsanız alın. Kuzey Makedonya'da tekrar doldurursunuz. Macaristan'da depoyu doldurmanız gerekirse otoban üzerindeki petrollerden değil çevredeki yerleşim yerlerinde doldurun. Litre başına 4-5 liradan fazla fark olabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 31 Mayıs 2023; 17:26:58 >




  • Sebastianbjk'nın verdiği rotaları boşverin. Gereksiz rotalar. Almanya'ya giden insanı Yunanistan üstünden götürüyor. Kulağı tersten göstermek gibi bir şey. :)


    Rota şöyle olmalı: Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya/Villach, Salzburg(konaklarsınız veya transit geçersiniz), Munich, Stuttgart. (Otobanla Munihe gitmek için Salzburg çevreyolundan geçiliyor)


    En fazla Salzburg'da bir veya iki gece kalıp Stuttgart'a devam edin.


    Zaten Stuttgart'a gidince, yakın çevresinde gezilecek bir sürü yer var, oralara günü birlik gidersiniz.


    Otel rezervasyonlarınızı önceden yapın, yolda otel rezervasyonu ile uğraşılmaz. SIM kartı almanıza gerek yok, heryerde (benzinciler dahil) ücretsiz ve şifresiz WiFi var. (Zaten SIM kartı alırsanız diğer SIM kartınızı çıkartacaksınız yeni numaranızı kimse bilmeyeceği için kimse size ulaşamayacak, yeni SIM ne işe yaradı anlamadım) :)))


    Telefonunuzu ayarlardan yurtdışında dolaşıma kapat seçeneğini aktif edin (data roaming off). Telefonunuzu uçak moduna alın. Arayan olursa ulaşamasın. Acil durumlar için whatsapp dan mesaj nasılsa gönderirler.





  • " Macaristan'da depoyu doldurmanız gerekirse otoban üzerindeki petrollerden değil çevredeki yerleşim yerlerinde doldurun. Litre başına 4-5 liradan fazla fark olabiliyor. "



    Böyle katakulliye gerek yok. Otobandan çıkmak, tekrar otobana girmek bilmediğin tanımadığın bir ülkede çok zor bir iş. Yol üstünde ne bulursanız oradan yakıtınızı alın.

  • Zaten alacağınız SIM kart hemen aktive edilmiyor. Aktivasyon bazen işkenceye dönüyor. Kara sınır kapılarında SIM kartı satıyorlar mı orası muamma.

  • Cleanton'ın benimle ve insanlarla derdi ne bilmiyorum ama mesajlara itici üslubuyla muhalefet olup bazen de yanlış bilgiler veriyor. Arkadaş olaya Türkiye'deki köyüne gelen gurbetçi ya da uluslararası tır şoförü mantığıyla yaklaşmış. Kapıkule'den çık Stuttgart'a kadar 1 gece dinlen şeklinde bir rota çizmiş. En komiği de o kadar gezilecek güzel yeri transit geçip Stuttgart çevresinde gezin tavsiyesi vermesi. Sanırım sizin gitmişken gezmek istiyoruz yazdığınızı görmemiş. Yoksa rotadaki ülkeleri gezip görmüş birisi "basın gidin Stuttgart çevresinde gezersiniz" gibi abes bir öneride bulunmaz.


    Her 2 ayda bir Avrupa'nın farklı ülkelerinde, farklı yollarında 2500-3000 km yolculuk yapıyorum. Amacım kimseyle sidik yarıştırmak değil. Bilgi paylaşımı yapmak. Siz ne sadece benim ne de sadece başkasının sözüne bağlı kalarak hareket etmeyin. Birçok kişinin tecrübelerinden faydalanın. Ama benim tavsiyem "sim kart almanıza gerek yok ve kendi hattınız da roamingini kapatın" diyen birinin tavsiyelerini pek dinlemeyin. Yine de siz bilirsiniz.


    Sim kartlar hemen aktive oluyor merak etmeyin. Çoğu ülkede, çoğu operatörde sadece herhangi bir çağrı yapmanız yeterli. Sakın internet olmadan yola çıkmayın. Gps ve gezmek için, otopark vs gibi konularda bilgi almak için, bazen online ödeme yapmak için her an internete ihtiyaç duyacaksınız. Sim cardlar içindeki internet paketiyle beraber maksimum 15-20 Euro. Çevrimdışı haritalara güvenmeyin.


    Macaristan'da otobanların giriş çıkışları çok rahat. Gişe olmadığı için hemen gir çık yapabiliyorsunuz. (İnternet ve Gps böyle anlarda lazım zaten.) Otoban çıkışlarına çok yakın mesafelerde fiyatın %20 daha ucuz olduğu benzinlikler var. (Macaristan'da 3 yıl yaşadım. sonrasında 10'dan fazla kez gidip 1'er 2'şer ay kaldım.) Otobanlarda sadece yolu bilmeyen yabancılar yakıt alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 1 Haziran 2023; 7:24:49 >




  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Bir sürü gezilecek yer var hangi birisini gezmeli? Senin tanımladığın rota en mükemmeli mi? :)

    En kolayı yol üstünde bir yer. Sen Yunandan soktun Macar'dan çıkardın. Makul değil. :)


    Ayrıca arabada sağlığı iyi olmayan birisi var. Hergün otel otel dolaşamaz. Düşünmeden yazıyorsun.


    Arkadaşın hedefi Almanya'ya gitmek, Avrupa seyahati yapmak değil. İstersen ilk mesajı bir daha oku.


    SIM kartını aktive etmek için çağrı yapacak da hangi dilde yapacak? Yine düşünmeden yazıyorsun. :)


    İstersen yıllarca dünyayı gez önerilerin bomboş öneriler. Faydası olmayan, pratik olmayan öneriler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 1 Haziran 2023; 16:42:32 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Bana göre en gezilesi olanları yazdım zaten. Mükemmel rota bu en iyi ben bilirim demedim. Ama rota belirlemek de google mapsi açıp en hızlı yolu seçmekle olmuyor.


    Yunanistan'dan gitmekle Bulgaristan'dan gitmek arasında 200 km ve 2 saat fark var. Gezmek isteyen biri için 3000 km'lik 4-5 günlük bir yolculukta 200 km hiçbir şey. O 2 saati sınır kapılarında her türlü kapatır zaten. Yaz aylarında Kapıkule'de en boş saatlerde minimum 2 saat bekliyorsunuz. Gün içerisinde 4-5 saat beklediğim oldu. İpsala çok daha rahat. Ona ek olarak Bulgaristan-Sırbistan sınır kapısı da ayrı bir işkence.


    Arkadaşın hedefi Almanya'ya gezerek gitmek. Yazdığı mesaj bu. "Hazır yurt dışına çıkmışken gezmek mantıklı geliyor. Hem dinlene dinlene gitmiş oluruz." Dinlene dinlene gitmek istiyorlar. Arabada sağlığı iyi olmayan biri olduğu için zaten tek seferde o kadar uzun yol gidemezler. Otellere girip çıkmaları çok daha rahat ve konforlu olur. Otelde bu aileye bulaşık yıkatmıycaklar. Duş alıp dinlenecekler. Hasta biri otel otel dolaşamaz deyip 15-20 saat yol gitmesini önermek nasıl bir saçmalıktır.


    Sim kartı aktive etmek için birini arayıp konuşmasına gerek yok. Herhangi bir numarayı çaldırmanız yeterli. Annenizi, babanızı, eşinizi, dostunuzu, ya da hiç tanımadığınız birini arıyorsunuz hat aktive oluyor. Konuşma yapmanıza gerek yok. Çoğu sim kart böyle. Düşünmeden yazdığımı zannediyorsun ama bilmeden yazıyorsun. En kötü ihtimal aldığınız yerden yardım istersiniz aktive ederler. Atla deve değil.


    Gezip görmüş biri bu kadar yanlış bu kadar tutarsız bilgiler ve öneriler vermez. Araçla yurtdışı gezi tecrüben olduğuna emin misin? Ya da Almanya'dan arabaya binip direkt Türkiye'ye gelen, yol üstündeki şehirleri hayatında gezmemiş gurbetçilerden olabilir misin?





  • Arkadaşlar gezmeye gitmiyor. Ziyaret sebepleri başka. Birinci mesajı bir daha oku bir daha oku anlayana kadar oku. :)))

  • Değerli arkadaşlar verdiğiniz bilgiler, yol göstericiliğiniz inanın çok faydalı oldu. Çok sağolun. Sayenizde iki farklı gidiş şeklini de öğrenmiş olduk. Eğer gezerek konaklaya konaklaya gidersek @sebastianbjk’yi doğrudan gitmek istersek @cleanton’unun paylaştığı bilgileri kullanacağız.
    Her ikinize de sonsuz teşekkür ediyorum. Kafamda o kadar çöl soru vardı, Sayenizde yolculuğu en azından kesin olarak planladık. Temmuz başında yola çıkıp yaklaşık 25 gün kalıp geri döneceğiz.
  • Tarihci2635 T kullanıcısına yanıt

    Hocam Merhaba,

    Bahsettiğiniz Yolculuk için bizde aile olarak Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Viyana Oradan İtalya'ya geçmek istiyoruz,

    ve Yeşil Pasaport ile, Yeşil Pasaport Macaristan Sınırında Bir Sorun olmuyor değil mi ? Ben sordum ama bir sorun olmayacağını belirttiler, fakat vize yok diye yine de bir şey derler mi emin olamadım,

    Siz de Net bilgi mevcut mu ?

  • mss1723 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Geçen hafta bir arkadaşımız ailesi ile beraber Almanya’ya gitti. Sınırlarda Hiç sorun yaşamadan gittiler.
  • mss1723 M kullanıcısına yanıt

    Avrupa'da yeşil pasaportu olanlardan da vize isteyen sadece İngiltere, İrlanda ve Kıbrıs Rum Kesimi var. Onun dışındaki ülkeler vize istemiyor.


    Yalnız yeşil pasaportunuz da olsa, vizeniz de olsa son yetki sınır polisinde. şüphelenirlerse ya da herhangi bir kuralı ihlal ettiğinizde sizi ülkeye almama hakları var. Bu belki 100.000'de 1 oluyordur ama ihtimal sıfır değil.

  • Teşekkürler Cevaplar için, Peki sınır yoğunluğu açısından bilginiz var mı ? Bayram dolayısı ile Türkiye ye dönüşlerde yogunluk olacaktır. Peki TR den dışarı çıkmada bayram Öncesi ayın 23 ü mesela, nasıl bir yogunluk bekler bizi tecrübe eden var mı ?

  • mss1723 M kullanıcısına yanıt

    Yaz mevsimi olduğu için sınır yoğunlukları hakkında bir şey demek yanlış olur. Sınıra vardığınız saate göre bile farkediyor.

  • Daha önce yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum, aşağıdaki mesajı okuyup ona göre tedbirinizi alın:


    "Almanya'da nerelere gideceksiniz bilmiyorum ama arabayla gideceğiniz/gireceğiniz bölgelerde "green sticker for low emission zone" almalısınız, almayacaksanız ona göre rotanızı belirleyin. Her şehir istemiyor. Google da gideceğiniz ve geçeceğiniz şehirlerin green sticker isteyip istemediğini araştırın. Her yakalanışta 70 € cezası var.


    Yol üstündeki TÜV istasyonlarından alabilirsiniz ama önceden randevu almalısınız. Türkiye'den alamıyorsunuz sadece Almanya'daki yetkili servisler veriyor."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 18 Haziran 2023; 21:40:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.