Şimdi Ara

Yazılımdan Ziyade Asıl İşi Bitenler Dilciler Değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hadi yazılımcılar bir şekilde kurtulur da dilciler? Yapay zeka destekli sohbet bile var dili dışarı da eğitimi hiç almadan evde bile öğrenebiliyorsun. Çeviri olayı da zaten ortada ki bu yazılım çok daha gelişecek ve romanları şiirleri falan da zamanla dile uygun şekilde çevirebilecek. Dilcilere pek bişe kalmıyor gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enverefe12 -- 21 Mayıs 2024; 22:1:56 >



  • yazılımcıların işinin bittiği olayı baya bi şişirme bi çıkış. gerçekte öyle bi durum yok.

    şimdi dünyadan habersiz biri gelip bana diyecek ki: "koca Nvidia yöneticisi yazılım bitti diyo sen ne anlatıyon" evet sosyal medya çöplerini dinleyen bu kişi gitsin o konuşmayı kendi dinlesin. adam aynı konuşmada diyo ki: yeni cihazların yazılımları vakit alacaktır. iki yutub videosu izleyip herşeyi öğrendiğini zanneden kişiler gidip Nvidia yöneticisine şunu söylesinler: kardeş yazılımı vakit almaz yahu neden vakit alsın, sen yapay zekaya yaptır o yazılımı, böylece daha hızlı olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılımda otomatizasyon zaten vardı. şimdi daha da fazla varolacak. otomatize edilebilecek alanlarda yazılımcı ihtiyacı azalabilir.

    ancak birçok yazılımcı kod yazmaktan öte iş yapıyor. mesela benim yaptığım işi bi yapay zekanın yapması şuanda imkansız. çünkü yaptığım şey sadece kod yazmak değil, farklı teknik alanlarda da bilgiliyim ve o alanın yazılımını yapıyorum. sen iki farklı yapay zekayı iki farklı alanda eğitip, sonra ikisini bir araya getiremiyorsun. bu iki disiplini beraber yapmak gerekiyorsa, tek bi yapay zekayı bu iki disiplini iç içe barındıran senaryolara maruz bırakıp eğitmen gerekiyor sıfırdan.

    bunu yaptın diyelim. eğitin yani. gene de şuanda yapay zeka bir yazılım ürününü ortaya çıkarıp sürdürecek yeterliliği sahip değil.

    hayatında yazılım işi yapmamış kişiler yazılımı kod yazmaktan ibaret olan bi iş sandıkları için benim yazdığımı anlayamazlar.

    bu arada ben üniversitede iki farklı yapay zeka projesi yaptım bitirme tezim de yapay zeka üzerine.

    buna rağmen hayatında bizim sektöre girmemiş kişilerin "sen bittin sizin iş bitti" masallarını dinliyorum.

    bizim iş bitene kadar diğer tüm masa başı işlerin kırkı çıkmış olur siz rahat olun.

    dünya taş devrine doğru gitmiyor, dünya dijitalleşmeye doğru gidiyor. dijitalleşmeyi sürdürmek için çalışıp para kazanan kişiler de bugünün yazılımcılarından, ve bu sektördeki diğer alanlarda çalışanlardan çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Peki ya arayüz tasarımcıları?


    Yazılımdan Ziyade Asıl İşi Bitenler Dilciler Değil mi?
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Hocam kurumsal yazılım işlerinin biteceğini bende pek sanmıyorum. Ama bu freelancerlar gibilerinin işi biter.

  • hesap makinesi hep vardı matematikçiler nasıl iş buluyor Yazılımdan Ziyade Asıl İşi Bitenler Dilciler Değil mi? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxCrazyBoyxx01 -- 21 Mayıs 2024; 23:1:48 >
  • bu mantıkla her şey hep bitik ki, biri sensin deyip seni şirklet başına geçirip sen artık atom mühendisisisn dese bunun aksini kim ispat edebilir ki para var mevki var aksini kim düşünür düşünce ne olur? herkes her şey ilüzyon, aynı şekilde yazılımcı dilcilerin çoğuna biçilen gerçek değer temizlik personeli seviyesi, yani olay tamamen hayatın karar verenlerin seni nereye koyduğu, trde yaşayan biri için hayatın kendisi ilüzyon ve algı mühendisliği zaten, seni rezil de eder vezirde ve bundan haberin bile olmaz çünkü düşmanın görünmez ve arkadan vuruyor terörist yani ama değil o yüzden ben iyi yazılımcı değilmişim demek ki tüh de geç kabullen

  • kimse mesleğine güvenmesn bu saatten sonra.

  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt
    Sen hesap makinesine bana matematik öğret veya matematik problemleri sor diyebiliyor musun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zeka daha dil öğretecek kadar gelişmiş değil. Tamam mesela cümlelerdeki gramer yanlışlığını falan söylüyor fakat dil öğretirken normal bir insan gibi karşısındakinin ihtiyaçlarını anlayarak yönlendirme yapamıyor. İleride ne olur bilinmez tabi ama şu anda dilcileri bitirecek kadar gelişmiş değil yapay zeka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçenlerde bi tercümanın bununla ilgili floodunu görmüştüm. dediğine göre işleri kesatmış artık. ancak bu imza gerektiren yeminli mi oluyor neyse onlar heralde tutunmaya devam edebilir.


    yazılım konusunda da yazılım öyle dar bi alan değil. chatgptye gidip bana python ile hesap makinası uygulaması yap demekle iş bitmiyor. birçok alanda da kafası basmıyor daha şuan için googleda aramayla bulunabilecek kodları veriyor diyebiliriz. örneğin kriptoloji soruları çözemiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.