Şimdi Ara

Yapay zekanın parlayan yüzü Nvidia’dan CEO’su Huang’in maaşına yüzde 60 zam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekanın parlayan yüzü Nvidia’dan CEO’su Huang’in maaşına yüzde 60 zam
    Nvidia CEO'su Jensen Huang liderliğindeki Nvidia, yapay zeka sayesinde 2,28 trilyon dolarlık bir deve dönüştü. Apple (2,87 trilyon dolar) ve Microsoft'un (3,09 trilyon dolar) ardından dünyanın en büyük üçüncü şirketi haline gelen Nvidia, CEO’sunu da boş geçmedi. Huang, şirketin yapay zeka çiplerine yönelik güçlü talep sayesinde yüklü bir ödeme aldı.



    Huang'in cepleri doldu



    Nvidia'nın kurucu ortaklarından biri olan Huang, şirketin yıllık vekâletname dosyalamasına göre Şubat'tan Ocak'a kadar süren mali yıl için 34,2 milyon dolarlık bir tazminat paketi almaya hak kazandı. Huang, bir önceki mali yılda 21,3 milyon dolar almıştı, dolayısıyla CEO’nun maaşında yüzde 60’lık bir artış sağlandı diyebiliriz. Huang'ın tazminatı 26,7 milyon dolarlık hisse senedi ödülü, 4 milyon dolarlık nakit ikramiye ve konut güvenliği, araba ve şoför dahil olmak üzere diğer harcamalar için 2,5 milyon dolardan oluşuyor.



    Ayrıca Bkz.Nvidia’nın yeni nesil Blackwell çiplerinin tanesi 70 bin dolar olabilir



    Bu yılın başlarında, Nvidia'nın hızla yükselen hisse fiyatı nedeniyle, şirketin yüzde 3,79'una sahip olan Huang'ın serveti de 70 milyar dolara ulaşmış ve onu dünyanın en zengin 21. insanı haline getirmişti. Nvidia'nın hisse fiyatı o zamandan bu yana neredeyse yüzde 45 artmış durumda ve Huang, 80,5 milyar dolarla en zenginler listesinin 18. sırasına yükselmiş vaziyette.



    Yapay zekanın parlayan yüzü Nvidia’dan CEO’su Huang’in maaşına yüzde 60 zam
    Nvidia'nın çiplerine olan talep o kadar yüksek ki geçtiğimiz çeyrekte Huang, şirketin bu donanımları müşterilerine “adil” bir şekilde dağıttığını söylemek zorunda kaldı. Nvidia önümüzdeki haftaya kadar ilk çeyrek sonuçlarını açıklamayacak olsa da sonuçların oldukça güçlü olması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/103006-nvidia-ceo-jensen-huang-compensation-increases-60-now.html







  • Olması gereken ballı maaş budur. Adam çalışıyor ve çalmıyor. (aslında kullanıcı verilerini çalabiliyor ama oyun bilgisayarlarında çok da önemli olmaz)


    Bilime çok katkısı oldu ve sayesinde oyuncuların FPS yükseldi. Bazen ara-mahalle bilgisayarcıları gibi kazık atabiliyor ama daha önce aldığım hiçbir nvidia ekran kartı kendi kendine bozulmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Mayıs 2024; 21:5:8 >
  • hakkidir, butun bir omru boyunca calisip yeni bir seyler uretip bu yerlere geldi ama genede merak ediyorum gozu doymus mudur. keza ne kadar paragoz oldugunu artik herkes biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Mayıs 2024; 23:11:39 >
  • Şirketi komple nakit satıyorum desen karşılığı yok. Süper saçma ve sömürücü sistem. Adam maaşını bile parayla değil başka şekillerde alıyor, almak zorunda kalıyor. Her şeyin 1-1 karşılığı olan bir ekonomi sistemi olsa, dünyada sömürü büyük oranda biter, hegemonya biter, daha dengeli bir dağılım olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 16 Mayıs 2024; 9:0:33 >
  • Şirketin sahibi bu adam değil mi? Ben bu şirket yönetimi, yönetim kurulu mantığını anlamıyorum. Bilen birileri yeşillendirsin :)

  • 34,2 milyon dolar, eski parayla 1.197 katrilyon mu ediyo yanlış mı hesapladım

  • Sirket hisselerinin %3 ünün sahibi.

  • Doları alnına vurup poz verseymis cing cong

  • Haketti, ABD borsasında 3. büyük şirket haline getirdi Nvidiayı.

  • La bu kadar uraşana kadar bura gelip c. başkanı olsaydı ya. Ezik.

  • smartcard kullanıcısına yanıt
    şirketin büyür belli bir oranını satmak yerine borsa için gerekenleri yapıp uygun fiyattan halka arz la halkı ortak edersin. galiba en büyük hissedar ya da belli şartları sağlayan yönetim kurulu olur. kendi karları için şirketi kar ettirmek zorunda olurlar. ceo tutar şirketi yönettirirler. sistem bu. nasıl türkiye de halka arz olan şirket aslında o kadar değilse bu şirketlerde bu kadar etmez. süper lüks açgözlülüğün sonu yok. 50 yıl önce herkes tekne alırdı şimdi jet alıyor 50 yıl sonra uzay mekiği alırlar farklı bir ütopya zaten normal insanlar için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.