Şimdi Ara

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
5
Favori
22.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    Test etsinler bakalım  sanki test edecekleri işlemciler 15 veya 20 yıllık ki millet eski işlemcilerde de çatır çatır çalıştırıyor w11 

    3-4 sene öncenin işlemcilerinin win11 çalıştırmaması çok saçma sapan olur şayet win11 desteği almazlarsa. Geçmiş yıllarda çıkan işlemciler en az 3-4 işletim sistemi desteği görmüşlerdi. Ben 9.5 yıllık core 2 işlemcili eski masaüstü bilgisayarım win10 yükletip kısa sürede olsa kullanmıştım. O pc vista,win7,win8,win10 gördü. 3 senedir kullandığım i7 - 7700HQ işlemcili üstelik win10 yüklü olarak satın aldığım Asus dizüstü bilgisayarım win11 göremezse cidden saçmalık olacak.


    Böyle bir şey olursa bilgisayar işlemci üreticileri ve mircosoft da cep telefonu üreticilerine ayak uydurmaya başladılar demektir. Hatta onlardan daha kötü bir işe imza atmış olacaklar.


    Burnuma kökü kokularda gelmiyor değil. Win10 dan itibaren artık yeni windowslara yükseltmek için lisanslı windows sahipleri yeniden işletim sistemi satın almak zorunda kalmayacak deniyor malum ama içimden bir ses bundan sonra bir üst sürüm windows'a geçebilmek için işlemci değiştirmek gerekecek diyor. Bu microsoft para kazandığı bir ürünü önceki sürüm sahiplerine durduk yere bedava vermez. Windows bedava olacak görünürde ama bundan sonra işletim sistemi alırken ödenecek paralara işletim sistemi ücreti de dahil olacakmış gibi bir his oluştu bende





  • Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!

    i7-7700HQ işlemcili bilgisayarıma uyumluluk testi yaptım bu da sonucu

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    Ben Win11 pro versiyonunu kurdum bizim ana kart ve işlemcide sıkıntı olmadan çalışıyor bu arada sadece iso dosyasın'da küçük değişiklik yapmanız lazım bunu yaparsanız donanımınız desteklemese bile rahatlıkla kurabiliyorsunuz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 6 Temmuz 2021; 13:42:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Ben Win11 pro versiyonunu kurdum bizim ana kart ve işlemcide sıkıntı olmadan çalışıyor bu arada sadece iso dosyasın'da küçük değişiklik yapmanız lazım bunu yaparsanız donanımınız desteklemese bile rahatlıkla kurabiliyorsunuz

    İlerliyen sürümlerde donanımın uygun olmadığını algılayıp windows 10 döndürücek şeklinde şeyler konuşuluyor, buda belki çözülebilir ama bu çözümlerin geliceği yok heran başına birşey gelme ihtimali söz konusu, iş akışında böyle bir süpriz ciddi sıkıntı olur.Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 6 Temmuz 2021; 14:10:54 >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    valla ms kafayı bir yere vurdu sanırım derdi para kazanmaksa bu böyle olmaz 3 yıllık işlemciler değişecek deyip havasını alır. Madem derdi para w11 i parayla satarsın milletin işlemcisine bahane bulmak nedirWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! gerçi ms haklı deyip boş boş konuşan ms fanatikleri de var burada ama dediğim gibi boş konuşuyorlarWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! dediğin gibi bende de 11 yıllık sistem w10 canavar gibi hızlı w11 olmaz diyorsa bir yerimle güler geçerim ki 3 yıllık sistemi test ediyoruz diyerek zaten gülmekten kırıyor beni msWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle zaten sorun olması imkansız ms ortaya bir şey attı acaba tutar mı diye saçmalıyorWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Temmuz 2021; 16:43:12 >
  • Windows11 donanımsal değişiklik yaparsa en fazla yeni güncellemeleri alamadan bu şekilde win11 kullanmaya devam ederim onun dışında benim bir kaybım olmaz zaten win10 güncellemesi yakın zamanda son bulacak deniliyor o yüzden win10'a dönmeyede gerek yok kalsın bakalım şimdilik Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Windows11 donanımsal değişiklik yaparsa en fazla yeni güncellemeleri alamadan bu şekilde win11 kullanmaya devam ederim onun dışında benim bir kaybım olmaz zaten win10 güncellemesi yakın zamanda son bulacak deniliyor o yüzden win10'a dönmeyede gerek yok kalsın bakalım şimdilik  

    Win10 güncellemelerinin de son bulacak olması ayrı saçmalık. Win10 çıktığında Win7 ve Win8 destekleri çekilmedi. Win11 çıkar çıkmaz çekilmesi ciddi saçmalık olur hele Win11 cidden yeni sistem toplamaya mecbur bırakacak halde çıkarsa daha da saçma olur. Bu açık açık insanlara bundan böyle her işletim sistemi yenilendiğinde siz bilgisayarlarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız demektir. Tıp kı cep telefonlarında ki gibi bir olaya gidilecek demektir.


    Ben bu kadar aç gözlük görmedim.





  • Oyun oynuyorsanız windows 11 e geçmemek kısa vadede soruna yol açmaya başlıyabilir zira büyük çaplı yapımlarda genelde şu tarz ibareler oluyor, yeni çıkıcak yapımlarda windows 11 gereksinimi olabilir, windows 11 in getirdiği güzel gelişmeler var yeni çıkıcak yapımlar bunları kullanıcaktır.Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 


    Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 6 Temmuz 2021; 21:14:23 >




  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    bence w10 bitmez 7 bile daha yeni bitti ayrıca w11 güncelleme almadan kullanmak da olmaz illa sorun yaratır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Question-X

    İlerliyen sürümlerde donanımın uygun olmadığını algılayıp windows 10 döndürücek şeklinde şeyler konuşuluyor, buda belki çözülebilir ama bu çözümlerin geliceği yok heran başına birşey gelme ihtimali söz konusu, iş akışında böyle bir süpriz ciddi sıkıntı olur. 



    Alıntıları Göster

    Bunuda yaparlarsa yapıcak pek birşey kalmıyor.






  • Wollowon kullanıcısına yanıt

    Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

  • Bu akşam ekranda simgelerin hepsi gitti. görev çubuğundakiler de. PC kapatıp açınca da aynısı oldu. Fandan sesler geldi. PC ısınmaya başladı. Zar zor win10 geri döndüm şuan sorun yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Question-X

    Oyun oynuyorsanız windows 11 e geçmemek kısa vadede soruna yol açmaya başlıyabilir zira büyük çaplı yapımlarda genelde şu tarz ibareler oluyor, yeni çıkıcak yapımlarda windows 11 gereksinimi olabilir, windows 11 in getirdiği güzel gelişmeler var yeni çıkıcak yapımlar bunları kullanıcaktır. 


    bu dediğiniz için daha çok var. w10 desteklemek zorunda kalırlar.


    haliyle o kadar çok kişi w10 devam edecek ki bunu microsoft v.s değil


    oyun yapımcı firmaları göze almaz alamaz.


    adamlar parayı satıştan kazanıyor sen piyasada w11 olmayana oyunun çalışmayacak dersen kendine atom bombası atmış olursun :D


    aha buraya yazıyorum en az 3-4 sene yemez. yine konuşuruz :D





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Question-X

    Oyun oynuyorsanız windows 11 e geçmemek kısa vadede soruna yol açmaya başlıyabilir zira büyük çaplı yapımlarda genelde şu tarz ibareler oluyor, yeni çıkıcak yapımlarda windows 11 gereksinimi olabilir, windows 11 in getirdiği güzel gelişmeler var yeni çıkıcak yapımlar bunları kullanıcaktır. 


    o zaman babayı alırlar, herkeste 8700k üstü var sanki





  • sp@wn kullanıcısına yanıt

    çalıştır kısmına tpm.msc yaz orada yazar

  • işte bu yüzden linux Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

  • Microsoft un yaptığı son açıklamalar


    intel de bazı işlemciler test edilmiş listeye daha sonra eklenecekmiş.


    Ryzen 1000 serisi ile AMD ile ortak çalışma yapmışlar ve listeye eklenmemiş hiçbir detay verilmemiş. neden eklenmediği veya neye yetmediği ile alakalı.



    Update on Windows 11 minimum system requirements and the PC Health Check app | Windows Insider Blog


    link burada ingilizce belirtilmiş.


    ayrıca UNOFFİCİAL olarak CPU listesinde desteklenmeyen sadece temel şartı yerine getiren 64 bit 1ghz olan her işlemci w11 i yükleyebilecekmiş ancak destek v.s olmayacak.


    fakat burada lisans bedava geçiş verilecekmi onu detaylandırmamışlar


    Microsoft backs down: Older PCs will be able to run Windows 11 | PCWorld


    link burada TPM şartı secure boot ve uefi bios devam ediyor.


    cidden ne yapıyorlar anlamadım test ettiği işlemciler neden testi geçememiş v.s bunları açıklamadıktan sonra her şey hurafe yani. detay yok. bilgi yok biz baktık olmadı der gibi oldu bu iş.


    yalnız yine de geri adım gelmiş gibi görünüyor. şu an tek beklentim pc işlemci desteklenmese bile orjinal w10 sahibi olarak bana lisans vermesi.


    bakalım ileride yine neler değişir bilinmez.





  • Microsoft iyice sapıttı. Dün yaptıkları açıklamalarda eski sistemler de isterlerse elle Wİndows 11'e geçebilirler demişlerdi, bugün bu tür desteklenmeyen donanımların kurulu olduğu Windows 11'lere güncelleme vermeyeceklerini açıklamışlar. Bu tür güvenlik bazlı güncellemeleri elle sonradan yüklenebilecek mi o da belirtilmemiş. Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Microsoft iyice sapıttı. Dün yaptıkları açıklamalarda eski sistemler de isterlerse elle Wİndows 11'e geçebilirler demişlerdi, bugün bu tür desteklenmeyen donanımların kurulu olduğu Windows 11'lere güncelleme vermeyeceklerini açıklamışlar. Bu tür güvenlik bazlı güncellemeleri elle sonradan yüklenebilecek mi o da belirtilmemiş.  

    aynen güncelleme verilmeyecekmiş biz istersek yükleyeceğiz ama güncelleme yok gerçekten ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar.


    ancak yine kırarlar korsan olarak kurulum ile yapılabilir güncel olanlar. gerçekten çok saçma bir olay.


    sen neye göre test yaptın detay yok bir şey yok. bilgi bile vermiyorlar.


    olayın artık ticari çıkarlar için işlemci firmaları ile ortaklaşa çalıştıkları ortada. ben başka bir şeye inanmıyorum. isteyen istediğine inansın.





  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.