Şimdi Ara

TSMC, çip üretimi için nükleer enerjiyi kullanmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC, çip üretimi için nükleer enerjiyi kullanmak istiyor
    Tayvan, barındırdığı teknoloji firmaları ile küresel ekonomiler için çok önemli bir yere sahip. Ülkenin en büyük yıldızı ve aynı zamanda dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC ise Tayvan’daki elektriğin çoğunu kullanıyor. TSMC kapasitesini artırmak, Tayvan ise modern dünyaya ayak uydurmak isterken enerjinin önemi de giderek artıyor. Bu bağlamda Tayvanlı kanun yapıcıların TSMC'ye fayda sağlayabilecek nükleer enerji düzenlemeleri yapabileceği belirtiliyor.



    TSMC, gücünü nükleerden alabilir



    Tayvan’ın ulusal yasama organının başına gelen yeni ekonomi bakanı J.W. Kuo’nun nükleer enerjiyi temiz bir güç kaynağı olarak gördüğü ve mevcut yasaları değiştirmeye istekli olduğu söyleniyor. Verilere göre Tayvan elektriğinin sadece yüzde 7’si nükleer enerjiden elde ediliyor.



    Şimdilik Tayvan’daki yeni hükümet nükleer enerji yönetmeliklerini yeterli kamuoyu desteği olması halinde değiştirmeyi planlıyor. Öte yandan TSMC’nin genişlemesi düşünüldüğünde Tayvan için enerji sorununun çözülmesi ve yeni kaynakların devreye alınması gerekiyor. TSMC’nin yarı iletken üretim fabrikaları belki de kesintisiz enerjiye en çok ihtiyaç duyan tesisler arasında yer alıyor. Zira üretim sürecinde yaşanacak olası bir kesinti, yarı iletkenlerin sağlığı hakkında soru işaretleri oluşturabilir.



    Ayrıca Bkz.Intel’in "Lunar Lake" işlemcileri el konsollarında kullanılacak



    Tayvan aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarıyla da kapasitesini artırmaya çalışıyor. Ancak ülke, bu alandaki hedeflerini tutturmaktan uzak: 2023 için yenilenebilir kaynakların toplam enerji içindeki payı yüzde 20 olarak hedeflenmişti ancak yüzde 10,5 seviyesinde kalındı.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/98369/tsmc-could-use-nuclear-power-for-chip-manufacturing-if-taiwan-laws-are-revised/index.html







  • Bencede devamlı elektrik ihtiyacı duyan firmalar kendilerine SMR reaktörler ile kesintisiz elektrik sağlayabilmeliler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Katı sorumluluklar firmalara yüklenerek şebekeler üzerindeki yükleri bu şekilde ortadan kaldırılabilir.

  • Küçücük adaya sıkışmış insanlar neler yapıyor. Şöyle geniş bir toprak parçasına sahip ülkeleri olsa tozu dumana katacaklar belli ki. Helal olsun çalışkan insanlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.