Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (337. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 11 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
6.841
Cevap
232
Favori
310.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doruk. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Kendi diski gibi olmayacağını tahmin ettim belki ufak oyunlar için dediğiniz gibi kullanılabilir. Fikir için yazmıştım m2 ssd de olabilir. Yada direk oynamadığım oyunu silip oynayacaklarımı yüklerim bu konuyu düşüneyim
  • sanjii kullanıcısına yanıt
    Öyle devam ediyorum hocam çipli değil taktırmayı düşünüyorum ama sadece exc için kullanınca pek bir ihtiyacım yok diğer oyunlar deckte güzel zaten.
    Bence switch 2 bekleyin geriye uyumluluk olacak diyorlar cok daha uzun ömürlü olur
  • Doruk. kullanıcısına yanıt

    Cevabın için teşekkürler,


    Docklar arasında performans veya kalite/performans farkı olur mu? Ben aynı marka olduğu için steam'in dockunu almayı düşünüyorum.


    Counter Strike 2 gibi oyunlarda klavye mouse daha kolay olur diye düşünüyorum, analoglar ile hedef alması biraz zor oluyor. O yüzden gecikme olmayacak şekilde k&m bağlamak istiyorum. Muhtemel kablolu tercih edeceğim. Steam Deck'te iyi iş yapar dediğin bir marka var mı?


    Tv'yi hdmi ile bağlayıp bir performansa bakacağım. Tvde WebOs sistemi olduğu için muhtemelen steamlink yoktur diye düşünüyorum.

  • Ranthar R kullanıcısına yanıt

    Kablosuz ekran bağlantısı işinden yarış ve fps oyunları için çok memnun kalmadığımı söyleyeyim, gecikmeyi hissedilecek seviyede oluyor. Benim senaryoda tv ve deck wifi ile bağlıydı, çok ani refleks gerektiren oyunlar harici bir sorun yaşamadım zaten gecikme sorunu klavye-mouse ile deck arasında değil görüntüyü tvye aktarırken oluyor. Ağa kablo ile bağlansa tv ve deck bence daha akıcı bir performans alabilirsiniz bir denemek lazım.


    Dockların kalitesi de bence üretim kalitesine göre değişiyor, çok ucuza kaçmamak lazım sonuçta gücü de oradan alacaksını. Ben decki UK'den aldığım için adaptörünü kullanamıyorum burada, ugreen nexode 100w aldım, bir de ugreen type-c hub aldım benim işimi görüyor. Dock alacak olsam muhtemelen etherneti olan bir versiyonu tercih ederdim.

  • Hdmi kablo ile TV'ye bağlayıp konsol gibi oynayabilirsin, ben a101'den dandik Bluetooth klavye mouse aldım sorunsuz oynuyorum, ama Logitech marka çok kaliteli setlerde var.
    Kablosuz TV aktarımına denk gelmedim. Zaten oyun için yansıtma pek başarılı olmuyor.
    Ben cihazı monitöre bağlıyorum Logitech f710 bağlayıp oynuyorum
  • Beyler şu ara nereden Steam Deck alabiliriz güvenli bir şekilde varmı bir yer?

  • Ranthar R kullanıcısına yanıt

    Orjinal dockun bir avantajı CEC destekliyor olması yani televizyonun kumandası ile decki kontrol edebilirsiniz. Ama orjinal dock ile sorun yaşayan baya kişi var. Yani biraz araştırma yapmak gerekiyor, kullandığınız tv ile sorun yaşayan var mı vs.

  • Orjinal docku Türkiye'de bulmak ne kadar zor. Bir türlü satan bulamadım. Valve'in orjinal dockunu satan bildiğiniz bir yer var mı? Sahibinden de 1 tane ilan var. Güvenilirliğini bilemiyorum ve fiyatı çok yüksek söylemiş. Satan biliyorsanız hemen alabilirim.

  • Ranthar R kullanıcısına yanıt
    Orjinal dock’ı türkiyeden bulmak çok zor. Türkiyeye gönderim olmuyor ve sanırsam ithalatçılar da getirmiyor. İkinci el belki ama dediğiniz gibi bedelinin çok üstünde bir meblağ talep edebilirler. Bence üçüncü parti bir dock düşünebilirsiniz. Ben 1 yıl kadar jsaux kullandım bir handikapını yaşamadım. Hatta nvma m2 ssd soketli dock kullanıp. Ssd’ye windows kurup, gerekli ayarlamalardan sonra hand held steam os, dock’lı windows şeklinde kullananlar bile var.
  • Arkadaşlar herkese merhaba birşey danışmak istiyorum sizlere, youtube'da bazı kişilerde görüyorum GOW, Witcher fps drop yemeden rahat oynuyor gibi, LCD model için konuşuyorum bende böyle kusursuz değil ben mi hata yapıyorum ayarlarda acaba bilgisi olan destek olabilir mi ?

  • BIABA2HAN kullanıcısına yanıt
    Ben witcher denedim sorunsuz çalıştı, hatta hafıza kartina yükledim yine sorunsuz çalıştı
  • BIABA2HAN kullanıcısına yanıt

    Ben GoW’u bitirdim, The Witcher’a tekrar başlayıp sorunsuz bayağı ilerledim. Ayarları oynamadım gibi hatırlıyorum ama düşük ayarlara alıp bir deneyin isterseniz  


    Edit: UMA Buffer ayarını başta 4 GB yapmıştım, onu yaptınız mı? Bir de shader precache açık mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Mayıs 2024; 19:32:26 >
  • Hellblade 2'nin Deck performansı beni bir hayli şaşırttı, böyle küçük cihazda low ayarda dahi olsa nasıl 30 fps oynatıyor şaşıp kaldım. :D

    Ciddi ciddi yeni çıkan AAA bir oyunu oynatabilmesi çok ilginç, sonraki güncellemelerle Deck daha fazla gelişebilir mi, Fsr4'ü falan görebilecek miyiz merak ediyorum.
  • SmtYlmz07 kullanıcısına yanıt
    Öyle ama bence tamamen eski oyunlar ve indie oyunlar için alınmalı bu cihaz cyberpunk falan oynanmıyor bence hic büyük ekran oyunu onlar ama moonlighter tarzı oyunlar harika gidiyor cihazda
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Ayarlarla çok fazla oynamadım derinlemesine, dediğim gibi. Daha önce ayarları low'a çektiğimde de oynanabilir bir oyun sunmamıştı. O yüzden silmiştim. Kafama takıldı sadece cihaz aynı yeni cihaz bendeki de öyle büyük oyunlar hiç oynamadım genel indie veya eski oyunlar. Bir bakayım dedim böyle olunca sildim. Tekrar denersem bilgi veririm. Teşekkürler desteğiniz için.

  • Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt
    Ben cyberpunk'ı komple bitiridim hatta phantom liberty dışında çok nadiren kasma oldu
  • BIABA2HAN kullanıcısına yanıt
    Genelde deck’te oyunu kurduğum gibi ayarlara girmeden açarım. Gow’da beni çok tatmin etmemişti. Youtube’da best settings yazmamla karşıma çıkan ilk videodaki ayarları yapmıştım. Oldukça makul bir seviyeye yükseldi diyebilirim. Deck 2020 öncesi oyunları çok temiz çalıştırıyor. Güncel oyunlara yaklaştıkça tercihlere göre biraz ayarları kurcalamak gerekiyor. Yaygın bir cihaz olduğundan bu bilgilere best settings gibi basit bir aramayla ulaşmak mümkün. Kendi adıma tam bir konsol köylüsü beni çok tatmin ediyor deck.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_demirci_53

    Ben cyberpunk'ı komple bitiridim hatta phantom liberty dışında çok nadiren kasma oldu
    Kasmadan dolayı değil hocam açıkçası mesela cyberpunk tam grafik oyunu oturunca çay kahve koyup bir iki saat ps5 üzerinde oynuyorum ancak deckte ise eski ve indie oyunlar acayip keyifli oluyor mesela hollow knight bu cihaz için yapılmış diyebilirim
  • 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.