Şimdi Ara

Ses yalıtımı önerisi olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum üyeleri. Yıllardır hayalim olan birşeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Evimin salonunu hobilerimi gerçekleştirebileceğim bir odaya çevirmek istiyorum. Zira evi aldığımdan beri salonu kullandığım yok. Hani ya misafir gelirse düşüncesini bugünden itibaren artık kafamdan atmışbulunmaktayım. Salonum oldukça büyük (11m x 6m.). Buranın bi kısmına 7+1 sinema sistemi ve 85" tv kurmak bi kısmına enstrumanlarımı ve amfimi kurmak bir kısmına gaming bilgisayarımı ve yayın ekipmanlarımı kurmak bi kısmına mini kütüphane bi kısmınada mini bar kurmak istiyorum. Bu yüzden iyibir ses yalıtımı kurmam gerektiğini düşünüyorum. Yayınımı yaparken, gitarımı çalarken veya sinemamı izlerken komşularım rahatsız olmasınlar ve aynı durumda ben kitabımı okurken dışardan herhangibi ses duymayım istiyorum. Bunları yapmak oldukca masraflı olduğu için en azından ses yalıtımını kendim yapmayı istiyorum. Parayı işciliğe vermektense daha kaliteli ses yalıtımı ekipmanları alırım, işciliğinide kendim yaparım diye düşündüm. Sanırsam iyi bir ses yalıtımı için pencereye kadar değiştirmem gerekiyor. Önerebileceğiniz ses yalıtımı var mı veya bu işle daha önce uğraşmış bana tavsiye verebilecek birileri var mı diye merak ettim. Teşekkür ediyor cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim bildiğim komşulardan ses gelmesin ve onlara sizin sesiniz gitmesin istiyorsanız onlarında kendi dairelerine de ses yalıtımı yaptırması gerekiyor . Böyle olunca haliyle baya maliyetli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla dostum apartman hayatının en b*ktan kısmı da bu ses meselesi, maalesef bir çok inşaat da bu hiç ama hiç dikkate bile alınan bir konu olmamış. Bunun için bende araştırma yapmıştım öncelikle bunun için özel üretilmiş boyalar var ISONEM ANTI SOUND PAINT gibi boyaları inceleyebilirsin daha sonrası ses yalıtım perdeleri, piramit süngerler gibi uygulamalar var bunların hepsini uygulayarak bir sonuç elde edilebilir fakat ne kadar başarı olur denersen bizlerle de paylaş lütfen.. @Kimseli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.