Şimdi Ara

Selespeed vitesde garip ses sıkıntısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son zamanlarda araçta birşey farkettim. Arabayı parkedip inerken dikkatimi çekti (kapıyı açtığım için kontağı kapatmadan ses dikkatimi çekti). Aracı durdurduk. Hani el frenini çekip ayağı da frenden çekince on kapıyı açarsak (kontak da açıksa tabi) araç vitesen boşa tıyor kendini. Buraya kadar herşey çok güzel. Ama vites boşa geçerken elektronik bir ses geliyor (böyle nasıl desem "dzzzttttt" tarzında bir ses). Bu sadece kendisi boşa alınca biz elle boşa alsak da aynı ses geliyor. Diğer vitesler arası geçişlerde bu ses yok bildiğin tık tık sesiyle geçiyor vites. Bir de herzaman bu ses gelmiyor. Mesela son bir haftada ikinci kere farkettim bu sesi. İşe de hergün arabayla gidiyorum.

    Bu sesle ilgili bilgisi olan var mı? Ne olabilir önemli birşeymidir v.b. konularda fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.



  • SS'lerde arabaya binmeden kapıyı açınca benzer bi ses geldiğini söylemişlerdi. Ama bunun vitesin karakteristiği olduğu söylenmişti. Siz aracı çalıştırmadan hazır hale getiriliyor sanırım. Park edip siz inerken de aynı şey oluyor olabilir. Detayını bilmeden biraz sallamış gibi oldum ama daha önce SS'lerle ilgili bu muhabbeti bir kaç defa duydum.
  • Evet o dediğiniz ses oluyor. Arabaya binerken duyuyorum onu. Ama bu daha farklı bir ses ve kapı veya cam açıkken duyulan bir ses. Yani direk vites kutusundan geliyor. Sadece boşa geçerken dzttt şeklinde bir ses. Ama dediğim gibi herzaman yapmıyor. Demek ki farklı bir durum var. Ya bazı durumlarda yapıyor ya da bir sıkıntı var demek ki.
  • Yok bı sıkıntı merak etmeyin :)

    Zaten SS de sıkıntı oldumu bellı etmıyor direk yolda bırakıyor

    Kullandıgım 2 SS aracımda'da o ses mevcutdur,özellikle ilk aldıgım aracdakı vites gecişlerinde cıkan sesten cok korkmuştum:))
    sonradan öğrendim o ses normalmış diye

    Sizin içiniz rahat etmes ise bir servise gösterin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naxos -- 1 Aralık 2011; 3:37:48 >
  • Arkadaşlar korktuğum başıma geldi ne yazık ki. Vites robotu ile ilgili sıkıntı varmış. Gerçi önce robotun bozuk olduğundan şüphelendik. Sonra robot üstünde robot yağının basıncını ayarlayan bir müşür varmış. O bozulmuş o yüzden fazla yağ gönderince robot tahliyeden yağı dışarı atıp eksiltmiş. Bu nedenle vites arıza lambası yanıyormuş. Yanlız kafama takılan şey sadece müşür değişimi ile sizce kurtulmuş olurmuyum?

    Ankara A&R servisde aracım şu an. Henüz işlemleri tam bitmedi sol ön teker bilyalarıda bozulmuş onlarda değişiyor. Bilyalar için 230 TL Robot müşürü içinde (çıkma bir robottan takıldı) 600 tl alacaklar artı bir de işçilik ödeyeceğim. Özellikli çıkma müşür için bu fiyat biraz fazla gözüktü bana. Siz nedersiniz? Gerçi o müşür ayrı satılmıyormuş sanırım. Müşürü almak için illaki robotu komple almak gerekiyormuş. Ondan pahalı dedi.

    Peki müşürü sorun çıkartan bir robotun bana ilerde komple robot değiştirtecek bir problem açma olasılığı var mıdır? Yoksa müşürü değişmiş robot ile müşürü değişmemiş robotun arıza çıkarma olasılığı aynı mıdır? Eğer bundan kaynaklı olarak robotum arızalara gebeyse maalesef çok sevdiğim arabamı elden çıkarmak zorunda kalacağım. Sİz ne dersiniz? Bu maceramı noktalayayım mı yoksa bu güzelliğe binmeye devam mı edeyim? Hiç satmak istemiyorum çünkü arabamı.




  • Arkadaşlar yokmudur yorumu olan?
  • Arkadaşlar hiç selespeed robotu ile problem yaşayan olmadı mı? Yokmudur bir yorumda bulunacak birileri??
  • Alfistiturkeyde bi sor istersen durumu. Daha net yorumlar alabilirsin.cok gecmisolsun
  • Eger yaptirtmadiysan 1-2 ustaya daha gotur. Her denilene inanma.
  • Arkadaşlar başlığa fazla ilgi olmayınca sonucu buraya yazmamıştım. Aracı yaptıralı çok oldu. O ses problemi oluştuktan bir kaç gün sonra vitesde sıkıntı yaşamaya başladım. Vites 3. vitesde takılı kalıyordu ve arıza lambası yanıp sönüyordu. Aracı A-R servise götürdüm ve sorunun vites robotu yağ basınç müşüründe olduğunu söylediler. Değiştirdiler. Yenisi takıldı. Şu an vitesde hiç bir sıkıntı yok. Yaklaşık 3-3.5 hafta önce takıldı. O zamandan beri gayet sıkıntısız araç.
  • O ses basınç tüpüne yağ basan pompanın sesi. Araca ilk binerken kapıyı açtığınızda, pompa tüpe yağ basar ki, az sonra vites attığınızda o yağ milleri ileri geri itecek. Tüpteki yağ basıncı düştükçe pompa ara ara çalışır ve o ses duyulur. Bu ses arıza değildir. hiçbir zaman geçmez çünkü çalışma sistemi bu. Sizin arızayla da alakası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.