Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (423. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
8.500
Cevap
199
Favori
1.214.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Saçları traş makinesiyle sıfıra vurmak kesinlikle iyi gelir (sıfıra vurmak derken 3 numaraya vurmaktan bahsetmiyorum, direkt 0) Malessezia mayası saçlı deri bölgesinde doğal olarak bulunan bir maya türüdür, Seboreik dermatitin bulaşıcı olmamasinin bir diğer sebebi de budur çünkü fugnal türevi mikrop değildir. Herkesin saç florasina özgüdur, başka saçlı deride yaşayamaz. Saçları sürekli 0'a vurmak aslında seboreik dermatitin kökten çözümüdür çünkü bu maya türü uzun saç, nemsiz ve hava almayan ortamda çok iyi yaşar, bu onların doğal evresidir. Saçlar ne kadar uzun olursa saç derisindeki sebum artar, sebum arttıktan sonra malessezia mayası bu sebumu yemeye başlar. (Aslında immün sürekli olarak bu maya türünü düzenli olarak sınırlı sayıda tutar fakat immun'da yaşanan hata sebebiyle malessezia cogalirsa s.d'yi doğurur)

    Avrupa'ya ne zaman geleceği belli olmayan zorvye ilaç firması hakkında reddit kullanıcıları ve diğer makaleleri okuduğumuzda bu ilacın büyük bir miktarda işe yaradigini gördük. Bu ilaç antifugnal değildir, dolayısıyla vucududa herhangi bir zararı dokunmaz.

    Zaten asıl amaç şudur; saç derisinde yaşayan ve vücudun doğal bir mayası olan malessezia'nın sayısını dusurmektir. Bu durum sorunu yüzde 90 oranında çözer. Tabikide kafa derimizdeki malessezia'yı komple temizlemek seboreik dermatit hastaları için ölüm olur. Çünkü yukarda da bahsettiğim gibi vücudun doğal bir üretimi olan malessezia mayası saç derisini korumakla görevlidir ve sayıları belli bir orandadır. Eğer ki hiç malessezia mayası olmaz ise güneş ışığı ciddi bir tehdit bir tehdit olur ve menonoma bağlı lezyonlar (siyah kahvrengi büyük ben) oluşturur ilerisi ise yüzde yüz cilt kanseriyle sonuçlanır.


    Yani kısaca; saç derisini nemsiz bırakmamak, saçı olabildiğince kısa kestirmek seboreik dermatiti çok büyük bir oranda çözen bir durumdur. Fakat ne zaman uzamaya başlarsa saç derisinde malessezia artacak ve tekrardan s.d devam edecektir. Zorvye ilaç malessezia sayısını azaltimini çok iyi yapmış bir firma ve tek FDA onaylı urun. Avrupa'ya gelince buraya tekrar editleyecegim, umarım yakın zamanda gelir.


    Buradan hepimizin saç derisinde yasayan ve aslında yararlı olan fakat sayıları artınca şımarıklık yapan malessezia mayasina saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.





  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    Deneyin tabii ki hocam. Ben haftada 1 kere dermovate krem sürüyorum yüzüme. Kızarıklığı alıyor. Vücudun bağışıklık kazanmaması için bazen arayı uzatıyorum. Siz de ilk hafta her gün kullanabilirsiniz. İkinci haftaya gelince kesin ama bir daha uzun süre kullanmayın. Yoksa cilt derisini incelttiğinden sıkıntı olabiliyor.

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Peki yüz bölgesinde çıkan egzama ile saçtaki egzama aynı değil mi. Yüzde kıl ya da saç olmayan bölgede nasıl oluyor bu durum ?

  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Mix türevi olabiliyor hocam. Yüz derisinde genelde s.d'ye Staphylococcus aureus bactr-mayası aktive olur. Saçtaki deri ile yüz derisi farklı. Ayrıca daha bir çok vücut için yararlı maya-bacteri florasının artması hatta bağırsak florasinda da artması vücutta s.d'ye neden olabilir. Seboreik dermatit aslında zararlı bakteri ve maya turlerinin oluşturduğu bir durum değil. Bütün yaşanan durum; vücutta immunun yetersiz kalıp, vücutta aslında hayati yararı olan bakteri-mayalarin fazlaca çoğalmasıyla ilgili. Herşey immün sistemin kontrolünde, immunde yaşanan bütün olağandışı yanlış durumlar cilt hastalıklarına sebebiyet verir.

  • Yıllardır bu s.d'yi bir türlü anlayamadım. Daha doğrusu bende s.d mi var başka bi şey mi onu çözemedim. Saçlı derim ve yüzüm (özellikle T bölgesi denen alın ve burun kısmı) aşırı ve hızlı yağlanıyor. Her gün yıkamak zorundayım. Ama yıkadığımda da fazla kuruyor ve özellikle alın bölgesi pul pul oluyor elimle ovduğumda beyaz kepek gibi dökülüyor. Birkaç saat geçmeden de parlamaya başlıyor. Duş alıp yatsam sabah yüzüm ve saçlı derim baya yağlanmış şekilde kalkıyorum. 24 saati bulmadan da beni aşırı rahatsız edecek derecede yağlanmış oluyor. Bir sürü şampuan ve yüz temizleme jeli, sabun vs denedim hepsinde aynı. Sadece bazılarında daha az oluyor ama tamamen geçmiyor.


    Normalde de yağlı bir cildim ve saç yapım vardı. Yıllarca rasgele yağ karşıtı şampuan ve temizleme ürünleri kullana kullana cildin dengesini berbat ettim doğal sebum dengesini bozdum muhtemelen. Saçı ise daha da kötü ettim ve kuruttum. Bu sefer de özellikle nemlendirici etkili şampuanlar kullanınca ekstra sivilcelenme oluyor ve daha da çabuk ve fazla yağlanıyor. Önceki yıllarda bir kaç doktora gitmiştim ama bi işe yaramadı. Verdikleri medikal şampuanlar da saçı berbat ediyor. Hoş saçlı deride de bi rahatlık sağlamadılar bende.


    Bu arada geçtiğimiz yıllarda bir yaz boyu saçımı buz gibi soğuk suyla yıkadım hergün ve o zaman baya bi rahat hissettiriyordu. Ogx biotin şampuanını kullanıyordum. Normal seviyede geç diyebilecdğim bi yağlanma oluyordu, sivilcelenme, pullanma vs hiç olmuyordu. Kafamı gün boyu baya ferah hissediyordum ama kolay iş değil tabi buz gibi suyla yıkamak :)


    Şimdi benim yaşadığım bu durum tam olarak s.d midir arkadaşlar? Yoksa başka bi şey mi? Açıkcası nette s.d diye arattığımda çıkan tarzda aşırı kızarmış kabarmış vs bi görüntü yok bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 21 Nisan 2024; 2:35:56 >




  • Elma sirkesi diyeyim. Çok uzun yazmaya gerek yok migrosun elma sirkesi beni çok rahatlatıyor. Varsa yok ediyor. Herşeye bağışıklık kazandı vichy hs clinical strenght gibi ama buna kazanamıyor 🤣🤣 temelli yok olmaz ama keyifle yaşıyorum sayesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 21 Nisan 2024; 3:30:42 >
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yanıt için. Spordsa spor yapalım. Beslenmeyse beslenmeye dikkat edelim. Uykuysa uyku, stres ise onunla başa çıkalım. Doktor arkadaşlar nirşey söylemiyor. Krem ve şampuan dışında birşey yok elde. Nasıl çözeceğiz. Nasıl düzene sokarız .

  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    Ne için ve nasıl kullanıyorsunuz sirkeyi ? Nasıl keşfettiniz ?

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Benim sıkıntı saç diplerinde, uygun bir zamanda deneyeyim. Saç derisi de ince oluyor, ilaç da etkiliymiş çok fazla kullanmayayım. Her şey için teşekkür ederim hocam. Hepimize çok geçmiş olsun..

  • sirke daha cok kurutur ...kullanicaksaniz da organik elma & alıc sirkesi ve sulandirarak + sebamed tarzi nemlendirici ile kullanmak lazim ..


    Bir ara dr 'lar bol bol fucudin, fucicort yada elidel yaziyordu hic bunlari yakın zamanda kullananlariniz var mi ?

  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Pamuğa döküp egzama lı yerlere sürüyorum yıkamıyorum o bölge öyle sirkeli kalıyor kaşıntı vs anında gidiyor egzamalarıda 1 2 güne pul pul dökülüyor. Migros marka elma sirke baya iyi. 5 6 yıldır çözümüm bu. Şampuanada kattım yukarda yazdım yüzde 5 10 kadar elma sirke kafamı yıkayıp bir 2 dk bekletiyorum daha etkili oldu şampuan.
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Yorumu, önerisi olan yok mudur arkadaşlar?

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Kızarıklık var ise SD, yok ise farklı bir egzamadır hocam.


    Edit: Ayrıca sürekli yağlanan bölgeyi yıkamakta doğru değil. Vücudunuz zaten orası kuru olmasın diye sebum basıyor, siz sabunlarla yıkıyorsunuz çok daha fazla kurutuyorsunuz. Bırakın yağlı olsun, peçete ile kabasını alın hepsini almaya çalışmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 21 Nisan 2024; 17:15:42 >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Staphylococcus aureus bactr-mayası yoğunluğu var gibi hocam, görmeden birşey diyemem tabikide fakat aşırı yağlanma varsa, sebum uretimi fazlalaşmış, s/a mayası, t bölgesinde yoğunluğunu arttırmıştır. Zaten s.d aslında kızarıklık ile çok alakası yok. Kızarıklık extra durumda olur. Asıl olay pul pul dökülme, sarı-kanlaşmış kahvrengi (bazen) kepek türevi yoğunluğu olan bir durumdur. Seboreik dermatit ile egzemayı ayırmak gerek. Mesela bu forumda bir çok kişi aslında sebopsoriasis olduğunun farkında değil. Yani; Sedef-Seboreik. Ciddi kızarıklık, ciddi pullanma ve genelde ciddi bir beyaz kabuklanma var ise bu sebopsoriasisdir, s.d ile ikisini ayırmak gerek. Senin yapman gereken aslında; t-alın bölgesini olabildiğince nemlendirmek (cerave, eucerin gibi markalar dışında sakın kullanma) sürekli su ile durulmamak, kurutmaya yönelik hamleler yapmamak en doğrusudur (sabun cildi kurutur mesela) eğer kurutmaya çalışırsan bu sefer cilt bariyerine zarar verirsin bu sefer daha çok pullanma olur. Sen sadece güzelce 2 günde bir nemlendir.





  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Açıkcası silmek bi yöntem ama kokusundan da rahatsız oluyorum yıkamayınca rahatsız ediyor ve asıl sorun yüzden çok saçlı deri. Elimi dokunamıyorum yağdan. Kostiksiz sabun kullanıyorum şu an yüzüm için, diğer bir çok hassas cilt ürününü vs de kullandım ama onlarda da yıkayınca kuru pütürlü pul pul bi hal alıyor, farkeden bi şey olmadı yani. Şampuan desen denemediğim şampuan kalmamıştır ama hiçbiri normal ferah hale döndürmüyor maalesef. Ya kaşıntılı sivilceli yapıyor, ya iyice kurutuyor saçı garipleştiriyor. Kozmetik deneme tahtasına döndüm desem yeri var 10 yılı aşkın süredir. Hergün yıkamasam bile yine düzgün bi yüz temizleme ürünü ve şampuan bulmam lazım ama hiç umudum yok :)

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Detaylı bilgi için teşekkürler hocam. Açıkcası özellikle saçlı deri tepe kısmı biraz kızarık oluyor ama onun da seviyesi kullandığım şampuana göre değişiyor. İlk mesajda yazdığım gibi özellikle nemlendirici etkili şampuanlar kızarıklık, kaşıntı ve sivilcelenme yapıyor.


    Alıntı

    metni:
    Asıl olay pul pul dökülme, sarı-kanlaşmış kahvrengi (bazen) kepek türevi yoğunluğu olan bir durumdur.


    Tam olarak bu diyebilirim. Yeni yıkadığımda kuru beyaz kepeğimsi bi hal, pul pul dökülme, yağlanınca sarımsı kepeklenme hali. Bahsettiğim başın üst kısmı ve alın bölgesi. Yağlıyken peçeteyle silince mesela sanki zeytinyağı dökülmüş gibi, rengi de öyle.


    Dediğin markaların nemlendiricilerine bakıp alayım hocam. Günde 1 defa yüzü temizlemek için bi ürün ve şampuan önerin var mı peki? Yıkamadan dayanabileceğimi pek sanmıyorum :) Bi süre yıkamadan normale dönse keşke o zaman dayanırdım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

    Detaylı bilgi için teşekkürler hocam. Açıkcası özellikle saçlı deri tepe kısmı biraz kızarık oluyor ama onun da seviyesi kullandığım şampuana göre değişiyor. İlk mesajda yazdığım gibi özellikle nemlendirici etkili şampuanlar kızarıklık, kaşıntı ve sivilcelenme yapıyor.


    Alıntı

    metni:
    Asıl olay pul pul dökülme, sarı-kanlaşmış kahvrengi (bazen) kepek türevi yoğunluğu olan bir durumdur.


    Tam olarak bu diyebilirim. Yeni yıkadığımda kuru beyaz kepeğimsi bi hal, pul pul dökülme, yağlanınca sarımsı kepeklenme hali. Bahsettiğim başın üst kısmı ve alın bölgesi. Yağlıyken peçeteyle silince mesela sanki zeytinyağı dökülmüş gibi, rengi de öyle.


    Dediğin markaların nemlendiricilerine bakıp alayım hocam. Günde 1 defa yüzü temizlemek için bi ürün ve şampuan önerin var mı peki? Yıkamadan dayanabileceğimi pek sanmıyorum :) Bi süre yıkamadan normale dönse keşke o zaman dayanırdım.

    Şampuan kullanılmasını önermiyorum hocam. Fugnal (ilaç) şampuanları dışında bütün şampuanlar (seboreik dermatit için pazarlanan) hepsi birer yalandan ibarettir. Özellikle s.d için pazarlanan şampuanları kullanırsanız bir kaç ay "iyi" geliyor gibi hissedebilir, görebilirsiniz fakat aslında o sampuanlarda yasanan olay; saçlara sahte bir nem örtüsü sermektir. Zaten aynı şampuanı kullanmaya baslarsaniz sacinizda doğal olarak yasayan malassezia mayası sebum ile beraber şampuan kalıntılarını da yemeye başlayacaktır ve tekrar aynı döngü devam ederek saçınızda pul pul dökülmeler devam edecektir. Şampuan kullanmak yerine; Doğal yağlardan bir karışım yapıp saçta bekletmek daha sonrasında saçı durulamaktir. Sampuan kullanmazsam saçım pislenir, kötü kokar vb. durumlar aklından geçiriyorsan şunu unutma; hiç bir şampuan saçı temizlemez. Deterjan bazlı olduğu için köpürür, içindeki parfüm sayesinde güzel koku yayar, hepsi bu kadar. Şampuan kullanma zorunluluğu veya ihtiyacı bence tamamen bitmeli. Badem,hindistan cevizi gibi yağları alıp saçta bekletmek, daha sonrasında da durulamak daha iyi "temizler" ve kötü de koku olmaz zaten "koku" dediğimiz olgu vücuttaki bakteri-maya florasinin artışından kaynaklanir ve bunların çoğu zararsız bakterilerdir. Saçı çok uzun tutmamak, 0'a vurmak. (Jiletle almayın, kıl dönmesi olabilir. Makine ile direkt 0'a vurmaktan bahsediyorum) Nemsiz birakmamak malessezia mayasinin doğal orgüsüne kavuşmasıni, daha az sebum üretileceğinden dolayı sayilarinin azalmasını sağlayacaktır ve birde kendini kötü hissetme. Yaşadığın durum/durumların hepsi vücudunda gelişen ve tamamen doğal olan bir olay örgüsüdür, hasta değilsin ve değilsiniz. Her zaman tekrar ettiğim durum; Bizi büyük ve güçsüz bir bakteri gibi düşün.. içimizde, derimizde her yerimizde yaşayan milyarca bakteri-maya ve fugnal florası bizim patronumuzdur. Otoimmun ile hareket ederler (bağışıklık) hatta immun'u kaldırabilirler ve cogalabilirler dolayısıyla yaşanılan tüm cilt hastalığı durumu tamamen şansa bağlı da olabilir, genetikte olabilir (düşük ihtimal de olsa) Anne karnındayken, annelerimizin yediği yiyeceğin kalitesi bizdeki bakteri-maya kalitesini bile etkiyelebilir.. yukarda dediklerimi yap, sana iyi gelecek.

    Avrupa'ya gelmesi beklenen zoryve topical köpük eğer gelebilirse sana mesajda atarım, burda zaten editleyeceğim geldiğinde.

    Bu Köpük ne dersen şu;

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10157502//

    Şuanda faz 3 çalışması Amerika'da yapılmaktadır. FDA onaylı topical ürün olduğu için guvenilirdir. Amerika da insanlar bu köpüğü deniyorlar. Faz 2 de 8.hafta da 79'luk başarı sağladılar ve bu büyük bir oran. Yan etkilerinde nefes darlığı gibi durumlar var (nadir) ve karaciğerinde sıkıntı olanlar bu ürünü kullanamayacak, diğer herkes kullanabilir. Bu köpük steroid bir İLAÇ DEGİL. dolayısıyla gönül rahatlığıyla kullanilabilecek bir KÖPÜKTÜR. fakat dediğim gibi tekrardan attack baslayabilir mi, baslayamaz mı uzun yıllar sonra belli olacak..

    Sen ve bu sıkıntıyı yaşayan herkes umarım rahat bir nefes alıp, sıkıntısız günler geçirmeye baslamasinin ardından maziye dalaran; ne günlerdi be diyebilirler..

    Sevgiler , saygılar.





  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Vichy Dercos yeşil yağlı kutu denemediyseniz deneyebilirsiniz.


    Sadece kaşıntıyı ve pullanmayı bir tık azaltıyor geçirmiyor. İçerisinde ne var bilmiyorum ama saçlarıma çok güzel şekil verebiliyorum bu şampuan ile. Dalgalı saçlarım için birebir  

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Verdiğin bilgiler ve desteğin için çok sağol hocam. Gelişmelerden bizi de haberdar etmeni bekliyoruz öyleyse. İnşallah kalıcı bi çözüm bulunur da hepimiz rahatlarız. Konuyu da favorilere ekledim takip edeceğim artık.


    Ben bi taraftan bu işin büyük kısmının bağırsaklarda bittiğini düşünmeye başladım. Sağlam bi bağırsak detoksuyla bağırsak florası düzenlense nasıl olur acaba? Düzgün bi tarif bulup deneyeceğim.


    Bu arada hiç mi şampuan ya da yüz temizleme ürünü kullanmıyorsun?

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Onu da denedim hocam hatta yarısı duruyor. Piyasada denemediğim ürün kalmamıştır heralde  Başta bana da biraz iyi geldi gibi ama saçları kuru yapıyo sanki. Bi de benim de saçlar dalgalı ekstra kıvrıklaşıyordu ondan sevemedim pek.


    Sizde de hem yüz hem saçlı deride mi var s.d? Kaç günde bir yıkıyorsunuz vichy ile? Yüze temizleme ürünü kullanmıyorsunuz heralde.

  • 
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.