Şimdi Ara

SAMSUNG NP305E5A-S02TR Kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
17.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok şık görüntüsü var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet kenan

    çok şık görüntüsü var

    Orası kesin canım.

    Arkadaşlar bir de i5-2450 (2430 da olabilir ama i5 olduğuna eminim) Windows 7'nin değerlendirmesinden 6,9 alırken benimki 7,0 alıyor. Nasıl iş bu ? Ama xxmark vs. scorları daha düşük diye biliyorum A6 3420m'in..

    Bir de ben AMD Catalyst'i açtım. Performans kısmında "AMD OVerdrive" 'a girdim. "Mevcut CPU ayarını geçersiz kıl" dedikten sonra "Otomatik ayarlama" ya bastım ve "Başlat dedim" test mi etti tam bilmiyorum, bi süre sonra bilgisayarı kendi yeniden başlattırdı. Sonra Catalyst'ten overdrive kısmına gelip tekrar geçersiz kıl dedikten sonra "Over drive etkinliği etkinleştirilmedi" yazısının yanındaki butonu sürükledim ve etkinleşti. :P CPu-z programını da kurdum bu arada. Önce yüksek perf. modunda sabit 1.5 Ghz gösteriyordu. CCC'den yavaş yavaş Mhz yükselttim. 2.4'e gelene kadar CPU-Z programında düzgün gözüküyordu. Fakat 2.4 yapınca 800 Mhz'de 15 saniye duruyorsa 2-3 saniye de 2.4 Ghz de duruyordu. Ben de 2.3'e geri çektim ve hız sabit gözüküyor. :) Bf3'te 10-15 FPS arttı ki bu da iyi bir rakam bence. :) MSAA,anti alising, en alttaki ve motion blur kapalı diğer hepsi ultradayken uçaklı bölümde ("Ava Giderken") 30-47 FPS arası oluyordu genellikle .

    Fakat overclocklu haliyle w7 sistem derecelendirmesinde yine 7,0 aldı anlamadım

    Edit:


    # GPU-Z'yi de yükleyip Tomb Raider: Legend'i oynadım. HD6400M Series (yani HD6470M) 0 frekans 0 derece gözüküyordu. Sanki ölmüş gibi.. Catalyst'ten tomb raider'ın exesini ekledim hem "Yüksek performans" hem de "güç tasarruflu gpu" denedim ve sonuç aynı.. Ne FPS değişiyor ne de kart kullanımı. Fakat Bf3'te ise ikisi de kullanılıyor fakat ne yaparsam yapıyım HD6520G'ye daha çok yükleniyor. GPU-Z ile BF3 açıkken HD6400M Series hem 800 Mhz gözüküyordu hem de 53 derece gözüküyordu.. Diğer bilgiler aklımda değil. Sniper Elite v2'de de aynı durum geçerli. Sadece bu iki oyunda harici ekran kartı kullanılıyor.. Çok saçma değil mi ?

    Lütfen bilgisi olan biri cevap versin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 19 Mayıs 2012; 12:20:53 >




  • http://www.neoseeker.com/forums/17/t1489786-crossfire-help-needed/

    Bizim durumumuzda bir vatandaş daha varmış fakat kartlar farklı..
  • Bugün 3dmark 11 ile bir deneme daha yaptım ama bu sefer çalıştırmadan önce Grafik yapılandırmasından Crossfire i devre dışı bıraktım ve 3dmark skoru P677 ye düştü crossfire etkinken P1040 civarı almıştım, dolayısı ile en azında çift ekran kartı olduğu ve yüksek performans isteyen işlemlerde devreye girdiği kanıtlanmış oldu
  • Yeni birşey keşfettim. Bizim laptoplarda ULPS denilen birşey var ve boştayken öteki ekran kartının çalışmasını önlüyor ve bizde aktif halde. Sadece DX11 destekli uygulamalarda devreye giriyor. Dirt 3 te de Dual Graphics açık logosu vardı ve ikisi de çalışıyor gibi gözüküyordu. Sonra dx9'a geçirttim ve dual graphics kalktı. high ve 1366x768 de 35-45 FPS alırken dx9 da aynı ayarlarda 25 FPS ancak alabildim.
    # ULPS disable diye birşey gördüm ve iki adet "Enable" ve "Disable" exesi indirdim. Sanırım registrylerde değişiklik yapıyor ve GPU-Z'nin dediğine göre işe de yarıyor. :)
    # ULPS kapatınca hem ekran kartının derecesi hem de frekansları vs. görünür oldu. (6470M'in)
    # Fakat BF3,Sniper Elite v2,dirt 3 oyunlarında 7-8 FPS üstünü göremez oldu ve ısınmaya başladı. Diğer oyunlardaysa da aynı durum vardı. :(
    # Diğer DirectX11 desteklemeyen oyunlarda ise FPS farkı olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 24 Mayıs 2012; 16:34:18 >




  • Crysis 2'ye DirectX11 yüklemesini yaptım ve 15 FPS artışı oldu :D Millette düşüyor, biz de artıyor.

    # Directx11 açıkken Crysis 2 de de DUAL GRAPHİCS açılmıştı.
    # Fakat ara sıra ani FPS düşüşü olabiliyor. :( (Eset yüklü ondan olabilir, kafasına göre tarama yapabiliyor )
  • bende aldım A101 açılışından bi formdaşımızın sayesinde (hala bana faturasını gönderecek bi gönderemediye neyse ) NFS The run oynuyorum gayet başarılı ancak şarjı takılıyken oynaya biliyorum sizde nasıl ben çok memnunum valla 800 tly bu makine daha ne olsun artık i7 ye 1000 den rfazla vermem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usta0037

    bende aldım A101 açılışından bi formdaşımızın sayesinde (hala bana faturasını gönderecek bi gönderemediye neyse ) NFS The run oynuyorum gayet başarılı ancak şarjı takılıyken oynaya biliyorum sizde nasıl ben çok memnunum valla 800 tly bu makine daha ne olsun artık i7 ye 1000 den rfazla vermem

    AMD'nin programına gir. "Güç" kısmında "Powerplay" görürsün. Oradan ayarla. Normalde pille çalışırken ekran kartını düşük güç moduna alıyor bilgisayar.




  • Değerli arkadaşlar
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=60068
    linkteki pc yi ofis kullanımı için almak istiyoruz
    - word, excel deli gibi kullanıyoruz, notlar, sunumlar hesaplar, tur programları
    - photoshop sık kullanıyoruz grafikleri editlemek için.
    - ofis içinde kablosuz internet kullanıyoruz
    - sosyal paylaşım programlarında bol bol program atıyoruz
    ve en önemlisi explorer üzerinden online bazı satış ve girdi sistemlerine bağlantı kuruyoruz.
    bu pc sizce bizi hayli hayli tatmin eder mi, ? wireless ile ilgili bir takım yorumlar okudum, incelemeleriniz, tavsiyeleriniz bizler için önemli.
    İlgilenen arakdaşlara şimdiden teşekkürler.




  • Bugün Vatan Computer'a gittim. Günün fırsatıymış, 951 tl olan fiyat bugün 1.393 tl olmuş.
    Satış danışmanı hafta sonunu beklememi söyledi, sanırım kampanya tekrarlanacak.
    İyi günler
  • Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın ama nette derdime çare bulamadım...
    Arkadaşlar bu meret kendi kendine kapanmaya başladı arka kapağı söküp fanı temizlemem gerekiyor ancak arka kapakda içi boş yuvarlak bir vida var ve ben bu vidayı neyle açacağımı bilmiyorum.. açmayı başaran arkadaş varsa bir zahmet nasıl açtığını söyliyebilirmi ?
     SAMSUNG NP305E5A-S02TR Kullanıcıları




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se

    Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın ama nette derdime çare bulamadım...
    Arkadaşlar bu meret kendi kendine kapanmaya başladı arka kapağı söküp fanı temizlemem gerekiyor ancak arka kapakda içi boş yuvarlak bir vida var ve ben bu vidayı neyle açacağımı bilmiyorum.. açmayı başaran arkadaş varsa bir zahmet nasıl açtığını söyliyebilirmi ?
     SAMSUNG NP305E5A-S02TR Kullanıcıları

    Garanti dolmadıysa servise ver bence tabi kapanma sebebi donanımsal ise. En fazla 20 gün içinde alırsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightHT

    quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se

    Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın ama nette derdime çare bulamadım...
    Arkadaşlar bu meret kendi kendine kapanmaya başladı arka kapağı söküp fanı temizlemem gerekiyor ancak arka kapakda içi boş yuvarlak bir vida var ve ben bu vidayı neyle açacağımı bilmiyorum.. açmayı başaran arkadaş varsa bir zahmet nasıl açtığını söyliyebilirmi ?
     SAMSUNG NP305E5A-S02TR Kullanıcıları

    Garanti dolmadıysa servise ver bence tabi kapanma sebebi donanımsal ise. En fazla 20 gün içinde alırsın

    Şuan bulunduğum yerde servis yok, garantiside 1 ay kaldı.. Bence sorun soğutucunun aşırı tozlanması.. daha öncede başıma gelmişti.. arkasını açabilsem sorunu çözecem ama samsung yapmış bir acayiplik.. Onlarca notebook alıp sattım ilk defa böyle açılmasın diye vidalanan kapakla karşılaşıyorum... Yokmu açmayı başaran acaba?




  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın arkadaşlar ama bu laptoptan buldum 2. el temiz kardeşime almayı düşünüyorum sayfadaki eski yorumların hepsini okudum bu ekran kartı sorununu çözebildinizmi oyunları rahat oynayabiliyomusunuz..
  • Boşver bence git intel işlemcili al ben hiç oyun oynamıyorum bunla ikinci ekran kartı çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyilmaz

    Boşver bence git intel işlemcili al ben hiç oyun oynamıyorum bunla ikinci ekran kartı çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum

    Ama uygun fiyata buldum arkadaşım eğer oyun oynanıyorsa yani bu 6470m'e geçme sorununu çözdülerse alacağım..
  • bu laptopun adaptörü sürekli kopuyor napıcam ben bunla ayda bir almak zorunda kalıyorum uzun süre dayanan bi adaptör varsa söylermisiniz?
  • Ben bu notebook'a sahibim. Biz bunun 6520G ayrılmış olan ekran kartını değiştirebilir miyiz? Konuyu hortlatmış olduk ama kusura bakmayın ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadikozdemir

    Ben bu notebook'a sahibim. Biz bunun 6520G ayrılmış olan ekran kartını değiştirebilir miyiz? Konuyu hortlatmış olduk ama kusura bakmayın ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum

    Ben bu laptobu yıllardır kullanıyorum daha ikinci ekran kartı nasıl açılıyor onu bile bulamadım nerden aldıysam çokta pimanım ama yapacak bişey yok
  • bu laptobu kullanıyordum, ekran kartı devamlı sıkıntı çıkarıyor. iki kere laptop fırınladı, ekran kartı değişmesi lazım nereden buluruz? fikri olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.