Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
30
Favori
31.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cpt. Billy C kullanıcısına yanıt

    Hdmi 2.1 olsa bile sanki ekran kartları bu özelliği vermiyor 12 bit yaptığımda ekranda yırtılmalar görüntü hataları olıyor masaüstünde olmasa bile oyunda patlıyor şimdilik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı soruları kendi deneyimeme ve yorumuma göre cevaplarsam:

    -öncelikle alıcı kısmındaki ısınma mevzusuna geçen yazın bende fark etmiştim ama her zaman olan bir şey değildi hani ve ekran açıkkken bakmıştım. Kapalıyken ısınma mevzusu dikkatimi çekmedi.1 yılldan fazla zamandır kullanıyorum bir sorun olmadı. Yakacak kadar vs ısınmıyor zaten, hafif bir ısınma olabiliyor.Ciddi ısınıyorsa servise gönderin içiniz rahat etsin en azından.

    -12 bit olayına gelirsek, ocak 2023 nvıdıa sürücü ile hdmı 2.1 ile 12 bit 175hz kullanılabiliyordu, son gelen sürücü güncellemesinden sonra tekrar çalışıyor mu bilmiyorum. Çok takılmayın derim bu 12 olayına. %100 saf 12 bit olayacağını sanmıyorum, öyle olsa eşşek kadar yazıyla reklamını yaparlardı. Kaldıki 10 bitle 12 biti fark etmemiz zordur. Belki yanyana 2 ekran ve aynı sahne olursa anca. Stabil 10bit 175hz yeterli benim için.

    -HDR açılınca masaüstü renk solması mevzusu var, özellikle win 10 kullanıcıları için. özel sebepten ötürü bende win 10 kullanıyorum. HDR sadece bunu destekleyen oyun varsa oyuna girmeden aktifleştiriyorum. Video, film gibi içerik ise zaten zor bulunduğundan yine pasif kalıyor.

    -OLEDlerin uzun süre kullanımı mevzusuna gelirsek, sonuçta her şeyde olduğu gibi bunlarda bir ömür var. Lakin tam olarak ne kadar gider, ne zaman elimizde kalır net şudur diyemeyiz. Günde 8 saat kullanan birisiyle 3 saat kullanan birisi kıyaslarsak 3 saat kullananki daha uzun gider demekte tam doğru olmaz. Elektronik eşyalar bunlar ne zaman ne olacağı belli değil. Lakin olaya bir batarya deformasyonu gibi bakarsak mantıken çok kullanım ömürünü biraz daha kısaltabilir ama bu atla deve gibi bir fark yaratacağını sanmıyorum. Yanma, ömür süresi biraz piyango. 3 yıl zaten firmanın verdiği garanti var. 2 yılda kendi gitse 5 yıl bence yeterli bir süre.Bu aleti alan adam o kadar süre sonra yine yenisi alır zaten. Kaldıki çok daha uzun süre gidebilme olasılığıda vardır hani.

    -monitör kapatırken beklemeye alma veya kumanda dan kapatma mı sorusuna gelirsek bunun cevabını kesin doğrulukla verebilecek adamı zor buluruz. Bunun cevabını samsung türkiyeye sorsaksakta net bir cevap alabilecğeimizi sanmıyorum :D Ancak üretim merkezi bilir.teknik olarak olaya baktığımızda, monitör 4 saatlik kullanım sornasında fişten çekilmezse kapatılınca 10dk kendimi bakıma alıyor. O yüzden fişten çekilmemesi öneriliyor. ne zaman 4 saati tamamladı vs bir sayaç olmadığından bende 1 yıldır neredeyse hep fişte takılı kullanıyorum. nadir olarak fişini çekmiştirim. bu bakım, monitörün bekleme moduna girmesiyle veya kumandadan kapatılması durumunda gerçekleşip gerçekleşmediğini cevaplamak zor. samsung bu konularda neredeyse kendi bayilerine bile bilgi vermediğini gördük.ilk zamanlarda hatta müşteri temsilcilerinin haberi bile yoktu modellerden :)





  • Evet oled monitörünüzü fişten çekmeyin diye uyarıyor firmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,

    Ben şimdi tekrar dikkat ettim, eve geldim monitor 10 saatten fazladır kapalı (prize takılı şekilde)


    Panelin tam ortası sıcak fakat sıcaktan kastım ısı farkını hissediyorum öyle aman aman sıcaklık söz konusu değil, fakat bu sıcaklık panelin üstünden aşağıya doğru (kumanda alıcı kısmına doğru) indikçe arttığını hissediyorum parmaklarımda, samsung müşteri hizmetleri bu konu hakkında bilgimiz yok servise götürün diyor, Açıkcası cihazı servise götürecek enerjim de vaktim de yoktur.


    Sizden (sizlerden) rica etsem kapalı iken (hiç açmadan) kontrol etme şansınız var mıdır, Aynı ise boşuna enerji harcamamış olurum.


    Teşekkürler.

  • Monitörün saçma sapan bir yanını daha keşfettim(MSI 321QRX). Ürünün ayarlarında güç düğmesi için kapalı ve beklemede şeklinde iki ayar var.


    Beklemede yaparsanız ekran kapalıyken 11W gibi çok yüksek bir enerji tüketimi var. Güç ölçerle kontrol ettim. Bu sırada piksel temizliği falan da yapmıyor. Çünkü saatler sonra bile aynıydı.


    Kapalı yaparsanız bu sefer de ekrana bağlanan klavye ve fareyle monitörü uyandıramıyorsunuz.

  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Piksel temizliği yapıp yapmadığını sen anlayamazsın ki hocam. Senin monitör msi sanırım. Samaung g8 oled de monitörü kumandanın kapatsam da kapatmayip kendi kendine kapanmasini beklesem de bilgisayar açılışında otomatik açılıyor monitör.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canpinar kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, sabah baktım dediğiniz gibi bir şey hissetmedim. Akşamda bakarım olmadı.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Piksel temizliği 10-15 dk sürüyor. Ayrıca ışık turuncu yanıp sönüyor. Bunda 10 saat sonra da 11W tüketim var.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler, Zahmet olmazsa elinizin tersi ile panelin ortasından Alicisina dogru sürtmeniz yeterli.


    eğer fişe takili iken hafifde olsa isi hissetmiyorsanız servise götüreceğim 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canpinar kullanıcısına yanıt
    Isı var aynı şekilde bende de. Gayet normal olduğunu düşünüyorum. Kapalıyken vs. denemedim. Yani çalışıyorken doğal olarak ısı var. Uzun süre kapalı kalınca yine denerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 3 Nisan 2024; 18:35:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • canpinar kullanıcısına yanıt

    Valla hocam az öncede baktım öyle bir ısınma yok. sabahtan beri kapalıydı, fişini hiç çekmiyorum zaten. Diğer arkadaşlarda durum nedir bekle bakalım ne diyecekler.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Özetle sıfır isinma gayet soguk panelin ortasi tipki en sag ve solu gibi degilmi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Samsung piksel temizliği yaparken haber vermiyor hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Bende de alıcı kısmında hafif sıcaklık var ha sende sorun olmasın Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır mıdır kesin bir şey diyemem ama elimin sırtıyla kontrol ettiğimde bir ısı hissetmedim. sonuçta 10 saat kapalı kalan cihaz. :)(fiş takılı)

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Ölmüştür haberin yoktur diyorsan olabilirSamsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü  kapalı kalan cihazın alıcısı o kadar ısınmaz hocam, ha uzun saat kullanırken ısınır, kullandıktan sonra kapatırsın bir süre piksel temizliği vs yaparkende sinyal atar ısınır. onun haricinde niye ısınsınki, ha ısınsa bile çok hafif ışık ısısı olur ki ondanda zarar geleceğini sanmıyorum. birde bneim monitör cama yakın, belki ondan biraz serinde olabilirrSamsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü 

  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Sevgili Hocam konu kapalı iken oluşan, Ilık bir ısı dan bahsediyorum.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Hocam rica etsem şu senaryoyu deneyebilir misiniz?_


    Cihaz kapalı durumda, Ekranın merkez ile en sağ sol arasında ısı farkı oluyor mu?


    Keza sıcak soğuk ne kadar sıcak ne kadar soğuk kişiden kişiye fark gösterebilir :)

  • Ben genel olarak pcyi her zaman elektrik priz tuşundan kapatıyorum. Şimdi en azından monitör kapadıktan yatım saat bi saat sonrada olsa kapatıyorum fişini. Sürekli durması bana mantıklı gelmiyor ne olursa olsun monirör değilsede pc için. Şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım umarım yaşamamda. Yaşarsamda açıkçası saçma olur. Tvlerde bile yıllarca kapalı kullandım hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazda kapalıyken ısı tespit edemedim.


    MacType yazılımı ile ayarlayınca yazılar gerçekten çok hoş oldu. Panele daha alışamadım. Düz IPS kullanıyordum. Sizler ne kadar sürede alıştınız?


    Ayrıca HDR400 ayarlarını yaptım ve 400'e kalibre ettim Windows'ta. Sadece oyuna gireceğim zaman açıyorum Win+Alt+B tuşuyla. Auto HDR kapalı tutuyorum. Masaüstünde kullanmıyorum. Renk 18 çektim. 25 fazla doygun dediğiniz gibi. Parlaklık kaç ayarlıyorsunuz sizler? Parlaklık optimizasyonu açtım ona bıraktım aslında ben biraz. Bir de renk tonu ne kullanıyorsunuz? Ben Kırmızı1'i çok ideal buldum. Doğal da güzel ama Kırmızı1 sanki daha doğal.


    Monitörü kumandadan kapatma düğmesini basılı tutarak Odyssey logosu çıkana kadar bekleyerek birkaç kez yeniden başlatınca bu bildirim geldi. Geri sayım bekleyerek kapatınca mı Piksel Yenileme yapıyor ondan emin değilim. Tuşa basıp kapatsak da yapar bence. Yoksa bununla ilgili uyarı verirdi zaten.



    Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü




  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.