Şimdi Ara

Öğretmenlerin hiçbir şey yapmadan para alması ve sabah akşam tw'da ağlamaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
4.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Linççi tayfa daha gelmemiş :)


    Karı koca öğretmen tanıdığım var, akraba çakması aslında.

    Altlarında Passat ve Golf var.

    Ceplerinde İphone 14-15 var.

    Kollarında apple watch var.

    Ayaklarında skerchers, nike, adidas vb. var.

    Rezidansta oturuyorlar.

    Her haftasonu dışarıda yiyip içiyorlar.

    Her sene 5 yıldızlı otelde tatil yapıyorlar.

    Ev mobilyaları lüks.

    PS5leri, son sistem PC leri, MACleri falan da var.


    La oğlum buna rağmen az maaş alıyoruz diyorlar. Çok yoğun çalışıyoruz diyorlar. Tatilimiz yok, kafa dinleyemiyoruz diyorlar.


    En son yazlık alma planı vardı bebenin.

    Nasıl oluyor lan bu :D


    Kıskandığımdan falan değil. 2+1 evimde bekar halimle mutluyum. Lükse asla düşkün değilim. Memleketim zaten tatil yöresi. Kaydırağa 50 k verecek kadar enayi değilim. Ruslarla aram iyi :)

    Asla param yok, tatil yapamıyorum, aşırı yoğunum demiyorum.

    Ağlamıyorum onlar gibi. Şımarıklar.


    Bir de atama bekleyen uzak kuzen var. Sabah akşam öğretmenler sayfasından durum paylaşıyor WP durumda. Atama olmalıymış, eğitimin geleceği tehlikedeymiş, işsiz kalmışlar, devlet el uzatmıyormuş falan. Ulan dangoz sana kim git resim öğretmeni ol dedi. Baban yalvardı sana tekstilin başına geç işleri devral dedi. Tek çocuk şımarık. Babasında çuval çuval para var hala devlete atanmak istiyor. Babası da pammuk gibi şeker gibi adam. Keşke beni alsa evlatlık :D


    Çoğu da zaten entel dantelci.





  • The Alim kullanıcısına yanıt

    o saydığın şeyleri öğretmen maaşı ile yaptıkları ne malum? 40-50k ile nasıl yapılacak onlar? ya aileleri zengindir ya da ek iş yapıyolardır borsa gibi. Herkes her şeyi kendi bileğinin gücü ile elde etmiyor

  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    Hocam lütfen yapmayın 1400 dolar nedir:) bizimkiler yarım günle 50k alıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Alim kullanıcısına yanıt

    Pedodonti hocamız demişti 'Ben diş hekimiyim eşim doktor bizim bir arabamız bir evimiz var lise arkadaşım mat öğretmeni eşi de öğretmen onların 2 evi 2 arabası var' :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icepeak kullanıcısına yanıt

    Aileleri orta halli.

    Ek iş yaptıklarını düşünmüyorum. Borsa varsa bilemem ama hiç o tür konuları konuştuklarını duymadım. Hatta erkek olan hiç anlamıyor o işlerden. Kız da 10 k kadar yatırıp çekmiş geri. Rol de yapabilirler bilmiyorum.

    Bilek mi başka bi şey mi bilemem. Yaşantıları bu şekilde. Çocuk yok belki onun rahatlığı var.


    Demek istediğim de 'para yetmiyor' serzenişleri. Ulan çakkal daha ne olsun. Passat'a biniyon daha ne. Bir de üst perdeden konuşmaları ayar ediyor beni. Alt tarafı fizik öğretmeni, diğeri de Türkçe öğretmeni.

  • Alastor Moody kullanıcısına yanıt
    Yaşları ilerlemiştir hocam. 9/1 olmuştur onlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • öğretmenlerin parası değil eğitim kalitelerini eleştirme zamanı geldi, kimileri kolay para kazanır kimileri zor sonra seni iş bilmemekle çalışmamakla suçlarlar belki doğru çoüğunlukla yanlıştır çünkü şartlar eşit değildi yollar aynı değildi vsvs karışık, sistem bu, hep böyle olmuştur, eğer öğretmenler eleştirilecekse onlarla birlikte milyonlarca insanı daha eleştirmek lazım ama tek öğretmen günah keçisi olomasın, bizim zamanımızda okulllar sıralar 60 kişiydi kontrol zor eğitim zor hadi ona tamam temelden patladık gitti olduğu kadar topladık ama artık işlşer daha rahat ona rağmen iyi öğrenciler çıkmıyorsa ortada büyük problem var, her yer devlet mi özel mi belirsiz okul yapılanması kaynıyor,

  • Alastor Moody kullanıcısına yanıt

    İki doktor bı ev bı araba varsa sadece parayı harcamayı ve yönetmeyi bilmiyolardir. Ablam 14 yıllık hemşire , tek başına bı ev bı araba sahibi oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icepeak kullanıcısına yanıt

    Gerçekten anlamıyorum 1 inin maaşı yeseler 1 ini takside bağlasalar zaten istemedikleri kadar mülkleri olur. Ha eğer alamamışlarsa da dünyayı falan gezip 10 numara hayat yasamislardir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatış mesleği bide şuanki hocalar ile geçmişteki hocalar arasında çok büyük bilgi farkı var. Burda bi sınıf öğretmeni var arada sırada konuşuyoruz valla onun yetiştirdiği çocuktan kimsenin umudu olmasın. Öğlen paydos ediyorlar bir çoğu böyle yatış mesleği yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icepeak kullanıcısına yanıt

    Yok ya onların meselesi de sanırsam farklı ailesel sıkıntılarındanmış yine de böyle bir durumda daha fazla abartmak için söylemek istedim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alastor Moody kullanıcısına yanıt

    İyi hocalar elbette var ama okyanusta bir bardak su kadar geneli vasat altı oldugu icin goze batiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu %100 haklı
    3 ay yaz tatili 15 gün sömestr 2 3 ara tatil haftada 4 gün o da yarım gün 40k alıyorlar az diye ağlıyorlar
    %90ı işini hakkıyla yapmıyor zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eğitim fakültesi senede 40bin mezun veriyor ve senede 80bin formasyon dağıtılıyor, twitterda ağlıyor dedikleriniz zaten işsiz olanlar. bir de işsiz olanları komple özelde işe soksan yine işsiz olan ciddi bir kitle kalacaktır. tamamını devlete almak zaten mümkün değil. dolayısı ile formasyon dağıtılması bu sorunu körükledi, öğretmen açığını zaten 80bin ücretli öğretmen ile kapatıyorlar bu kişilerin maaşları asgari ücretin bile altında oluyor. neyse çok problemli bir süreç öğretmen olmayı hedeflemeyin

  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt

    Formasyonla ilgisi yok rekabet yok atanan yatısa geciriyor olene kadar vakit dolduruyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede çoğu öğretmen hatını riske atarak, can güvenliğini göz ardı ederek okula gelip bir şeyler öğretme peşinde koşuyor. Adam olmayacak, hamal olarak çalışacak baba zoru ile gelmiş kişilere gelecek aşılamaya çalışıyorlar. Bence onlara karşı biraz daha anlayışlı olabiliriz.

  • Öğretmenler vasıfsız,eğitim sistemi berbat.Çocuklar 4.siniftan 12.sinıfa kadar ingilizce dersi görüyor ingilizce konuşamiyor,matematik dersi görüyor 4 işlemi yapamıyor,türkçe okuduğunu anlamıyor abi işe bak!Bir tane öğretmen görmedim eylem yapan,itiraz eden.Varsa yoksa twitterda maaş az ölüyoruz bitiyoruz,atama yapın diye twit atıyorlar.Yaf sen zaten katma değerli birey yetiştirsen o kişi bir firma kurar,fabrika açar ya da ulaslararası bir işte rakiplerinin önüne geçer ülkeyi kalkindirır,sen de hem maaş hem kadro kazanırsın.Hem de hiç ağlayıp zirlamadan!Onurunla yaşar,saygı görürsün.Herkes kazanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alastor Moody kullanıcısına yanıt

    Az yesinler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weirdusername kullanıcısına yanıt

    Hayatını riske atarak okula geliyorlar ne demek ? Dışarı adımını atan herkes hayatını riske atıyor o zaman ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BonesJones B kullanıcısına yanıt

    Yanlış duymamışsınız en azından bazı yerlerini ama yanlış okumuşsunuz büyük bir çoğunu. Neyse bu da bir başlangıç, tehlikeye atarak geliyorlar evet. Geçim sıkıntısı ile öğretmenliğe geri dönmüş İbrahim öğretmeni hatırlatmak isterim, daha gençliğinin baharında hayata göz yuman Aybüke öğretmeni hatırlatmak isterim. Eyüpsultan'da öğertmenlik yapmış Arzu öğretmeni, Karkamış'taki Ayşenur öğretmeni ve daha yüzlercesini. Lafı tersinden anlamak yerine ne yazıyorsa sadece onu anlamak sizin için ikinci bir adım olacaktır, dışarıdan fikir eklemeyin sözlerime. Bu tavsiyemi es geçmeyelim.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.