Şimdi Ara

NASA, son 20 yılın en büyük Güneş patlamasının videosunu paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, son 20 yılın en büyük Güneş patlamasının videosunu paylaştı
    NASA, Güneş yüzeyinde büyük bir Güneş patlamasının meydana geldiğini ve bunun son 20 yılın, aynı zamanda da 11 yıllık döngünün en büyük Güneş patlaması olduğunu teyit etti. Bir süre önce ise NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi (Solar Dynamics Observatory, SDO) bu patlamaların resmi videosunu paylaştı.



    NASA, patlamaların yeni videolarını paylaştı





    Dünya’da normal şartlarda aurora borealis'i veya Kuzey Işıklarını göremeyen insanlar bir süre önce görsel şölenin keyfini sürerken NASA'nın SDO Gözlemevi ise gözünü Güneş’e dikmişti. NASA’nın açıklamasına göre her şey 7 Mayıs tarihinde başladı. Bu tarihte iki güçlü Güneş patlaması yaşandı ve rekor kıran bir haftalık Güneş aktivitesini başlattı. NASA, 3-9 Mayıs tarihleri arasında 82 adet kayda değer Güneş patlaması gözlemlediğini ve bunlardan sekizinin X sınıfı statüsüne, yani en şiddetli olanlara ulaştığını belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.James Webb Uzay Teleskobu, en eski iki kara delik birleşmesini tespit etti



    Bu patlamalar ise 2010 yılında Güneş’i izlemek için fırlatılan yarı otonom uzay aracı SDO ile görüntülendi. Hemen üstteki videodaki Güneş aktivitesi etkileyici olsa da aslında bunlar zirveden çok uzak. Aşağıdaki NASA vidosu aynı Güneş bölgesinin 14 Mayıs'ta da X8.7 şiddetinde büyük bir parlama gerçekleştirdiğini gösteriyor.





    Bu patlamalar, yaklaşık 4,830,000 km/s gibi inanılmaz yüksek hızlara ulaşan bir dizi taçküre kütle atımı (CME) oluşturdu. Bu olaylarda uzaya saçılan parçacıklar 10 Mayıs'tan itibaren Dünya'ya ulaşarak bu tür olaylara verilen en yüksek seviye olan G5 derecesine sahip bir jeomanyetik fırtına yarattı.



    Bu seviyede bir fırtına 2003'ten beri Dünya'yı vurmamıştı ve gökyüzünü kuzey Hindistan'a kadar farklı renklerde görülmesini sağladı. NASA, ortaya çıkan aurora görüntülerinin 500 yıldır görülen en güçlü aurora görüntüleri olabileceğini söylüyor. NASA, Geospace Dynamics Constellation (GDC) ve Dynamical Neutral Atmosphere-Ionosphere Coupling (DYNAMIC) gibi gelecekteki misyonlar ile Güneş’i daha detaylı bir şekilde inceleyecek. Öte yandan Güneş’te yaşanan son olaylar hakkında NASA yöneticisi Teresa Nieves-Chinchilla, bunların yıllarca inceleneceğini söyledi.




    Kaynak:
    https://www.tweaktown.com/news/98351/nasa-officially-releases-video-of-the-biggest-solar-flare-in-last-20-years/index.html
    Kaynak:https://science.nasa.gov/science-research/heliophysics/how-nasa-tracked-the-most-intense-solar-storm-in-decades/







  • Benim hdd'de sıkıntı oldu, aynı günlerde farklı bir şehirdeki arkadaşımın hdd'sinde de problemler olmuş. Güneş bize ulti attı.

  • İzmir'de de bazı bölgelerde elektrik kesintisi oldu ertesi gün pc açtım açılırken ekran kartı bağlantı hatası verdi sonrasında bir kaç denemede açıldı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harika olaylar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güneş bile yeni zamlara dayanamamış ve patlamış.

  • Şu son on yılın şeyleri hep bizim nesile denk gelir zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de drone da sıkıntı yaşadım arka arkaya kalibrasyon istedi Allah'tan havada değildi o anlarda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EVE Online daki güneşlerde de böyle patlamalar var artık !

  • Hani 1856 daki güneş patlamalarında olduğu gibi telgraf telleri yanıyordu, makattan ateş falan çıkıyordu ne oldu ? Garibanların palaceboları dışında bir ekşın yok. Biz de bir patlayacağız, pir patlayacağız zannediyorduk. Tırt çıktı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İsrail'in yahudilik faşizmine sesiz kalanlar Yahudiler ile beraber helak olur inşallah amin

  • NASA'ya İnanmıyorum.Çoğu Bilgiler Bilgisayarlarla Oluşturulmuş Görüntüler.İnsanları Kandırıyorlar.Gerçek Görüntüler Değil.Animasyon,Photoshop..Ufolara da Yok Diyorlardı.Şimdi de Var Diyorlar.Madem UFO Yok.Demek ki Yaşam Yok Uzayda.Ne Diye Masraf Yapıyorlar.Kapatsınlar O Tür Masraf Olan Yerleri.Ülkemizi Örnek Alsınlar.Tasarrufa Geçsinler Onlar da.??????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.