Şimdi Ara

Müttefik Online || DH Progressivé

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Müttefik Online || DH Progressivé


    Arkadaşlar forumdan birkaç arkadaş toplandık ve yılların eksitemediği oyun Müttefik'e başladık. Oyunun çok fazla rağbetçisi yok lakin aşırı keyifli. Savaşlar, yıkımlar ve klanlar. Hepsi ayrı bir keyif. Lütfen oyunda ''Ben bilmiyorum, ne yaparım?'' gibi bir telaşa düşmeyin. Oyunda profesyonel bir arkadaş buldum ve size günün belirli saatlerinde eğitim verecek. Oyun gayet basit fakat bazı püf noktaları var. Bu püf noktaları bilmeden de oyun oynanmıyor ne yazık ki.

    Progressivé Klan Oyuncuları


    · Sanatist (Klan başkanı)
    · ToorJi (Başkan yardımcısı)
    · noyanuze® (Dış işleri sorumlusu)
    · Fatih` (İç işleri sorumlusu)
    · Okisht
    · Therah
    · Red_Alchemist
    · coxcomb
    · Panzer.
    · crsyle
    · EvrimDışı
    · Foxxly~



    Progressivé Klan grup msn adresi; group210602@groupsim.com


    Oyun web sayfası;www.muttefik.com




    - Yardım -


    OYUNA NASIL BAŞLAMALIYIM?

    Oyundaki en önemli unsur topraklardır. Yeni oyuncular için en iyi toprak kazanma yolu keşif yapmaktır. Birkaç sefer keşif yaptıktan sonra inşaa bölümünden bina kurmaya başlamalısın. Keşifte 1 seferde kazanılan toprak nüfus yoğunluğuyla orantılıdır. Bu yüzden bina kurmaya çadırla başlasan iyi edersin.

    SEFER NASIL GELİYOR?

    Sefer her 10 dk.da bir gelir. Bu yüzden seferlerini iyi hesaplayıp kullanmalısın.

    KORUMADAN NASIL VE NE ZAMAN ÇIKACAĞIM?

    Korumadan 200 sefer kullanmadan çıkamazsın ayrıca 200 sefer kullanmadan klan kuramaz herhangi bir klana katılamazsın, yardım gönderemez yardım alamazsın, marketi kullanamazsın, saldırı büyüleri yapamazsın, savaş merkezine giremezsin. Korumada olduğun süre içinde kimse sana saldıramaz, büyü yapamaz. Kullandığın sefer sayısını ülke durumu bölümünde görebilirsin.

    DEPO SEFERLERİM NASIL DOLACAK?

    Depo Seferler normal sefer sayısı olan 250 sefer dolduktan sonra dolmaya başlar. Bunun miktarıda en çok 150 seferdir 250+150 sefer dolduktan sonra sefer alamazsın.

    DEPODAKİ SEFERLERİ KULLANAMIYORUM?

    Direk kullanabileceğin sefer 250 adettir depodaki seferleri doğrudan kullanamazsın. Depodaki seferler, doğrudan kullanabildiğin seferlerden harcama yaptığın zaman her 10 dk.da bir gelen 1 adet sefere 1 adet de depodan eklenerek her 10 dk.da bir 2 sefer alarak kullanılır. Bu durum depondaki seferler bitene kadar ya da doğrudan kullanabildiğin seferler 250'ye ulaşana kadar devam eder.

    SIRALAMAYA BAKTIĞIMDA ÜLKE SIRA NUMARAMIN YANINDA YILDIZ VAR BU NE ANLAMA GELİYOR?
    Sıralamada ülke sıra nosu yanındaki yıldız işareti o ülkenin çevrimiçi olduğunu gösterir.

    KİME SALDIRSAM PÜSKÜRTÜYOR NE YAPMAM LAZIM?

    Saldırdığın ülke seni püskürtüyorsa bu gönderdiğin askeri birimlerin toplam saldırı gücünün yetersiz olduğunu gösterir. Saldırı gücün diğer ülkenin savunma gücünden düşük demektir.

    ASKER SAYIMI ARTMIYOR NASIL ARTIRABİLİRİM?

    Ülkede asker üretme görevini demirci binası yapar asker üretebilmen için demirci binası kurmalısın.Ne kadar çok demirci binası kurarsan harcadığın her seferde o kadar çok asker üretirsin.

    ZEPLİN ÜRETMEK İSTİYORUM AMA FIGHTER ASKERİ SAYISI DAHA FAZLA ARTIYOR?

    Ülke yönetimi bölümünde endüstri oranları ile oynayarak her kullandığın seferde demirci binasından hangi askerden ne oranda üretmek istediğini ayarlayabilirsin. Tabi bu asker üretimi sayısı demirci binası sayınla, seçtiğin ırkın endüstri oranıyla ve bulunduğun çağın endüstri bonusuyla orantılıdır.

    ÜLKEMİN EKONOMİ DURUMU (-) EKSİDE VE ÇOK PARAM GİDİYOR NE YAPMALIYIM?

    Ülkende ekonomi durumunu düzeltmek için market binası kurmalısın. Eğer ticaret yaparsan kullandığın her seferde gelirinin %25 fazlası kadar para üretirsin. Unutma eğer paran biterse kullandığın her seferde halkının ve ordunun bir kısmı yoksulluk nedeni ile ülkeyi terk eder.

    ÜLKEMİN TARIM DURUMU (-) EKSİDE VE ÇOK YİYECEĞİM GİDİYOR NE YAPMALIYIM?

    Ülkendeki tarım durumunu düzeltmek için tarla kurmalısın.Eğer tarım yaparsan kullandığın her seferde tarım gelirinin %25 fazlası kadar yiyecek üretirsin. Unutma eğer yiyeceğin biterse kullandığın her seferde ülke halkının ve ordunun bir kısmı açlık nedeni ile ülkeyi terk eder.

    NASIL BÜYÜCÜ ÜRETEBİLİRİM?

    Büyücü üretebilmek için büyü kulesi kurmalısın.Büyücü ve İksir üretimin; büyü kulesi, seçtiğin ırkın büyü bonusu ve bulunduğun çağın özelliğine göre değişir. Ayrıca büyü kulesi büyücülerin barınağı olduğu için büyü kulelerin yıkılınca harcadığın her seferde yıkılan kule sayısıyla orantılı olarak büyücülerin ölür.

    BÜYÜ YAPIYORUM AMA HER SEFERİNDE PATLAMA OLUYOR VE BÜYÜCÜLERİM ÖLÜYOR NE YAPMALIYIM?

    Yaptığın büyünün tutması için büyü kulesi bölümünde görünen büyü kıvamının yapmak istediğin büyü kıvamını karşılaması gerekmektedir.Eğer büyü kıvamı yapmak istediğin büyü kıvamında değilse patlama olur ve büyücülerin ölür.

    SALDIRI BÜYÜSÜ YAPIYORUM AMA HER SEFERİNDE BAŞARISIZ OLUYORUM NE YAPMALIYIM?

    Saldırı büyüsü yapıp başarısız oluyorsan büyü kıvamın tutmuyordur yada saldırdığın ülkenin büyücüsü senin ülkendeki büyücü sayısından fazladır. Büyücü saldırısını etkileyen bir diğer faktör de senin seçmiş olduğun ırkın büyü bonusu ve saldırdığın ülke ırkının büyü bonusudur.

    BENİM BÜYÜCÜM AZ AMA SALDIRI BÜYÜLERİNDEN KORUNMAK İSTİYORUM NE YAPABİLİRİM?

    Büyü Kulesi bölümünde tılsım kalkanı büyüsünü yaparsan sana yapılan saldırı büyülerinin etkisini 2/3 oranında azaltabilirsin. Tabiki bu büyüyü yapabilmen için büyü kıvamının tutması gerekir.

    PARA VE YİYECEK KAZANMAK İÇİN İLLEDE MARKET VE TARLA MI KURMAM GEREKİYOR?
    Para ve yiyecek kazanmak için büyüyü de kullanavilirsin. Büyü kulesi bölümünden Bereket veya Altın Ağacı büyüsü yaparsan yiyecek ve para kazanabilirsin yanlız her zamanki gibi bu büyü içinde Büyü Kıvamının tutması lazım.

    ÜLKEMİN SAĞLIĞI ÇOK DÜŞÜK DÜZELMESİ İÇİN BEKLİYORUM AMA DÜZELMİYOR NE YAPMAM LAZIM?

    Yaptığın her türlü saldırıda ülkenin sağlığı düşer. Sağlığını yükseltmek için sefer kullanmalısın. Saldırı haricinde kullandığın her sefer için sağlığın %1 artar.

    ÜLKE SAĞLIĞIMIN DÜŞÜK OLMASI NEYİ ETKİLER?

    Ülke sağlığı; saldırılar, savunmalar, büyüler ve geliri etkiler. Sağlığını yüksek tutman önemlidir.
    NE YAPARSAM YAPAYIM ÜLKE SAĞLIĞIM BİR ORANDAN SONRA YÜKSELMİYOR NE YAPMAM LAZIM?
    Ülke Yönetimi bölümündeki vergi oranı sağlığını etkiler. Vergi oranında %10 dan sonraki her %2 lik dilim için max sağlık oranı %1 azalır.

    KLAN SAVUNMASI NE İŞE YARIYOR?

    Üyesi olduğun klanda, klan savunmasına katılan ülkelerin askerleri ülkene bir saldırı olduğu zaman yardıma gelirler. Savunmaya gelen asker sayısı senin sahip oldugun asker sayısından fazla olamaz. Klan savunmasına katılan her ülke her asker çeşidi sayısının %10 unu klan savunmasına verir.Klan savunmasına verdiğin asker sayısı saldırı yaparken saldırı yaptığın asker sayısından düşülür.


    - Irklar -





























    - Müttefik Nedir? -


    Müttefik.com bilgisayarınızda hiçbir eklentiye ihtiyaç duymadan, Internet üzerinden oynayabileceğiniz, konusunu mitolojiden alan, strateji ağırlıklı çevrimiçi bir oyundur. Ülkenizi ekonomik ve askeri yönlerden geliştirerek düşmanlarınıza karşı başarılı olmalısınız. Ancak oyunda önemli bir etken vardır ki o da Müttefiklerinizdir. Sadece oyun oynamanın yanında diğer oyuncularla iyi ilişkiler kurarak rakip oyunculara direnmelisiniz. Başarılı olmanın tek kuralı budur.

    Siteye önce üye olup sonra da giriş yaptığınızda, yepyeni kavramlarla tanışacaksınız : sefer, tarım, inşa, keşif, savaş, klan, yardım, endüstri, demirci, kalyon, mangonel, fighter, zeplin... Seslerinizi duyar gibi oldum , hemen pes etmeyin ; çünkü size bu yeni kavramlara ışık tutacak, sizi yönlendirecek "rehber" bölümümüz var. Ayrıca; "rehber" bölümüne göz attığınızda, oyunun tamamen matematiksel oranlar üzerine kurulduğunun, gerçekten başarılı olmak için tüm imkanları zorlamanız gerektiğinin, var olan taktilerin üzerine sizlerin de farklı taktikler geliştirme zorunluluğunun farkına varacaksınız.
    Müttefik, bu tarzdaki oyunlar gibi statik değil dinamiktir; yani çok fazla fonksiyon ve oranlarla karşı karşıya kalacaksınız ve bu yüzden, oyunu anlamak ve öğrenmek için oyuna ilgi gösterip düşünsel sınırlarımızı zorlamalıyız. Oyunda çevrimdışı olsanız bile "seferler" geleceği için oyun, sizi bilgisayara bağlamaz; yani iki günde bir oyuna girerek bile oyunun sonunda birinci olabilirsiniz. Hepinizi gerçek birer oyuncu olmaya davet ediyoruz.

    Unutmayın ki bu bir savaş oyunudur ve tutkulu olmayan galip gelemez.

    Beyler imzalar geldi, oynayanlar imzanıza koyarsanız sevinirim.

     Müttefik Online || DH Progressivé

    Müttefik Online || DH Progressivé


    [/b][/size][/center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_36508189/tm.htm][center][image]https://store.donanimhaber.com/f3/fc/cc/f3fccc46ae080abc3d6aa52571981dc8.png[/image] [size=1] 
    [b][color=#000000]Müttefik Online || DH Progressivé[/color][/b][/size][/center][/link]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 20 Aralık 2009; 20:44:32 >







  • Hayırlısı olsun yeni oyuncuları bekliyoruz ..
  • Ciddi oyuncuları bekliyoruz. Biz de yeni başladık. Başlamak için geç değil. Hemen katıl!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi

    Ciddi oyuncuları bekliyoruz. Biz de yeni başladık. Başlamak için geç değil. Hemen katıl!



    Kesinlikle. Sonuna kadar devam ettirebilecek insanlarla daha keyifli olacağına inanıyorum.
  • güzel bir oyun herkesi bekleriz
  • Bende Yeni Bi oyuna Başlamak istiyorum aslında ama karar veremedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunday35

    Bende Yeni Bi oyuna Başlamak istiyorum aslında ama karar veremedim

    Gelmek istersen bekleriz :)
  • Gelmek isterim de oyunda fazla bekleme falan war mı onu sormak istiyorum, mesela bi birim yapmak için 30 dk bekliyosun bazı oyunlarda, gelişmek kolay mı, kısa bi özet geçermisin oyun hakkında, keyifli bi oyunsa mutlaka oynamak isterim, yeterki sıkıcı olmasın fazla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunday35

    Gelmek isterim de oyunda fazla bekleme falan war mı onu sormak istiyorum, mesela bi birim yapmak için 30 dk bekliyosun bazı oyunlarda, gelişmek kolay mı, kısa bi özet geçermisin oyun hakkında, keyifli bi oyunsa mutlaka oynamak isterim, yeterki sıkıcı olmasın fazla..

    Hayır beklemek yok. Sadece belirli şeyler yapabilmek için sefer harcamak zorundasın. Oyuna 150 seferle başlıyorsun, sonra da her 10 dakikada 1 sefer geliyor. Oyun çok pratik ve kolaydır. Bize oyunu bilen biri anlattığından ilk 25'e girdik bugün hepimiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sunday35

    Gelmek isterim de oyunda fazla bekleme falan war mı onu sormak istiyorum, mesela bi birim yapmak için 30 dk bekliyosun bazı oyunlarda, gelişmek kolay mı, kısa bi özet geçermisin oyun hakkında, keyifli bi oyunsa mutlaka oynamak isterim, yeterki sıkıcı olmasın fazla..

    Hayır beklemek yok. Sadece belirli şeyler yapabilmek için sefer harcamak zorundasın. Oyuna 150 seferle başlıyorsun, sonra da her 10 dakikada 1 sefer geliyor. Oyun çok pratik ve kolaydır. Bize oyunu bilen biri anlattığından ilk 25'e girdik bugün hepimiz.

    Oyunla çok uğraşmanıza da gerek yok. Önemli olan başlangıç




  • Beyler imzalar geldi, oynayanlar imzanıza koyarsanız sevinirim.

     Müttefik Online || DH Progressivé

    Müttefik Online || DH Progressivé


    [/b][/size][/center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_36508189/tm.htm][center][image]https://store.donanimhaber.com/f3/fc/cc/f3fccc46ae080abc3d6aa52571981dc8.png[/image] [size=1] 
    [b][color=#000000]Müttefik Online || DH Progressivé[/color][/b][/size][/center][/link]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 19 Aralık 2009; 22:23:02 >




  • İmza harika olmuş elinize sağlık. Afiyet olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi

    İmza harika olmuş elinize sağlık. Afiyet olsun.

    Ne demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi

    İmza harika olmuş elinize sağlık. Afiyet olsun.

    Ne demek.

    Sen mi yaptın imzayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi

    İmza harika olmuş elinize sağlık. Afiyet olsun.

    Ne demek.

    Sen mi yaptın imzayı

    Hayır ama insan bi konu için teşekkür eder. Adamlar direk imzadan girdi, canım çıktı konuyu hazırlayana kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi

    İmza harika olmuş elinize sağlık. Afiyet olsun.

    Ne demek.

    Sen mi yaptın imzayı

    Hayır ama insan bi konu için teşekkür eder. Adamlar direk imzadan girdi, canım çıktı konuyu hazırlayana kadar.

    Onun için de teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanatist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ToorJi

    İmza harika olmuş elinize sağlık. Afiyet olsun.

    Ne demek.

    Sen mi yaptın imzayı

    Hayır ama insan bi konu için teşekkür eder. Adamlar direk imzadan girdi, canım çıktı konuyu hazırlayana kadar.

    Onun için de teşekkürler





  • 250 sefer ne zaman dolar acaba?
  • Beni alırmısınız aranıza eski drow komutanıyımdır tabi 6-7 aydır oynamıyorum bu akşam tekrar üye olurum msn adresim elbryan@windowslive.com
  • group210602@groupsim.com hocam msn grup adresimiz bu, eklersen bize ulaşabilirsin. Hepimiz goblin olarak başladık. Şu an yetkili kişi (Sanatist) burada değil. Gelince nasıl başlamanız konusunda bilgi verir. Sonuçta oyunu biliyormuşsunuz. Yeni başlayan arkadaşlar için rehber olursunuz. Başlamanızı dört gözle bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.