Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
41.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _viking_

    Fan sesi normal olmasa gerek ?
    Fan sesi Turbo Fan modunu açınca epey yükseliyor. Aslında onunla ilgili de bir bölüm vardı videoyu çekerken ama aynı şeylerden bahsettiğim için o bölümü bu videodan çıkartmıştım ama sadece fan sesinin olduğu bölümü kırpıp konuya ekleyebilirim çok merak ediliyorsa. Malum bir de videoyu kırpınca videoyu tekrar rendarlama yapmak gerek hadi onu da geçtim upload olayı resmen karın ağrısı hele ki video kalitesi yükselince. Bu arada kamerayı fanın dibine kadar yaklaştırmıştım yani kulağınızı ızgara bölümüne dayamış gibi hissedeceksiniz muhtemelen.




  • HWS kullanıcısına yanıt
    mevcut videoda hayli yüksek geldi nedense fan sesi, normal de ve turboda fan sesi videosunu koyabilirseniz iyi olur
  • Turbo Fan modundaki oluşan sesi birazdan 1.inci mesaja ekleyeceğim upload hala sürüyor biraz sabır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 7 Ocak 2014; 22:55:34 >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    turbo fan sesi videosu için teşekkürler
  • Videoyu tekrar yüklüyorum HD kalitede çıkmamış yükleme bitince video 1.mesaja tekrar eklenecek.
  • Fan sesi videosu için teşekkürler. Smartphone kullanıyorsanız, fan sesini kaç desibel'e çıkardığını gösteren programcıklardan biri ile test yapmanız mümkün mü? Karşılaştırma yapabilmek için sesi duymak yanıltıcı olabilir.

    Daha önceki sorumu tekrar sormak istiyorum. MSI'lardaki gibi fanın bir hızlanıp bir yavaşlama sorunu çözülmüş durumda mı?
  • Dostum yarın gün içinde o dediğini de yapar ilk mesaja eklemeye çalışacağım.

    Bu arada laser ile notebook yüzeyinin sıcaklığını ölçer cihazım da gelsin bu kasanın merak edilen tüm yüzeylerinin ki özellikle klavye üst sol kısım ve touchpad ile klavye arasında kalan kısmın sıcaklık değerlerini kameraya çekip ilk mesaja eklemeyi düşünüyorum. Bazı arkadaşlar bu notebook notebook yanıyor kavruluyor diye feryat figan ediyor. Bakalım gerçekten öyle miymiş yorumsuz bir şekilde izleyip hep birlikte göreceğiz.

    Bu notebookta söylediğiniz gibi MSI 'lardaki gibi fanın bir hızlanıp bir yavaşlama sorunu yok. Yani ben notebooku kullandığım süreçte ki buna 3 saat kesintisiz Furmark (1080p 8xMSAA) + Prime95 ile full notebookun gırtlağına yapışmışken Turbo Fan da açıkken fanın bir hızlanıp bir yavaşladığını açıkçası hiç duymadım. Bu arada anti parantez belirteyim MSI GE60/70 elimde olmadığı için sizden gelen bu fan problemi bilgisinin gerçekte öyle olduğunu açıkçası bilmiyordum.




  • Bende MSI kullanıcısı değilim, forumu sürekli takip ediyorum ve oradan biliyorum. MSI EC Firmware yayınladı bu sorun için.
    Sorun yük altında değil, masaüstü ve günlük kullanım esnasında, sistem boştayken oluşuyormuş. Birkaç saniye hızlanıp sonra yavaşlıyormuş. Bu yüzden siz fark etmemiş olabilirsiniz. Yada böyle bir problem zaten olmayabilir.
    Hızlı geri dönüşler için teşekkür ederim. Şimdiden kolay gelsin.
  • Urunlerin fiyatinin dusurulmesi yerinde bir adim oldu monster icin msi ge60 veya ge70 alacaklar tekrar dusunsun derim aralarinda bir farkta yok cebinizde kalan 300 tl yede 2 adet 60 gb ssd alip raid yaparsiniz
    monster daha gecende benim bizzat 275 tl ye aldigim kingston msata 128 gb ssd leri 449 tl ye ozellestiyordu raid icin para aliyordu o gunlerde monsteri kesinlikle savunmazdim ancak simdiki fiyatlara bakinca hosuma gidiyor monster , gtx 780m li modellerinde fiyatini dusurduler
    ge serisinin kusurlari baya fazla , cikan ses olsun , isinma olsun vs ancak bu fiyat araliginda boyle bir performans bulmaniz imkansiz gibi , yurtdisindan vergisiz dahi getirseniz bir karti olmuyor ,yinede gulu seven dikenine katlanir , kusurlari var ancak en azindan msi ge serisinden bir farki yok ve 300 tl daha ucuz ,ondan dolayi bu urunler kesinlikle tercih edilebilir , ssd fiyatlarida cok iyi suanda raid 0 da bedava kacmaz arkadaslar bu laptop




  • Bugün öğleden sonra sipariş verdim akşam kargonuz yola çıktı diye mesaj geldi :) Yarın bir gün elimde olur

    Stress testi videosunda işlemci sıcaklığı 95 derece gösteriyor. Oldukça yüksek bir sıcaklık. Ama yurtdışı incelemelerle aynı :) Zaten bu kasanın soğutmasının kötü olduğunu herkes her yerde söylüyor. Neden bu kadar ucuz sanıyorsunuz :D MSI'nin GT kasalarının soğutması biraz daha iyi. Ama onlarda ekran kartı 770m olduğu için fiyatı çok yüksek.

    Clevo kasaların mükemmel bir soğutma sistemi var, çift fanlı. Gel gör ki monster'da p150sm kasa 3549 TL bütçesi olana kesinlikle bu bilgisayarı tavsiye ederim. p150sm kasada ekran kartını değiştirebiliyorsunuz ve 4 tane RAM slotu var. MS-16GC kasada gpu update imkanınız yok, RAM slotu da sadece 2 Ama fiyat şu an 2700 TL ve gerçekten çok uygun

    MS-16GC kasanın tek avantajı hafifliği sanırım :D Ben sürekli laptopu yanımda taşıdığım için benim karar vermemde önemli bir etken oldu.




  • O fan nasıl soğutsun ki zaten laptopu Termal macun şart...
  • Arakdaşlar CLEVO kasalar (150SM, 170SM) ile MS kasalar arasında eskiden aynı donanım için bu kadar fiyat farkı olmuyordu. Artık neredeyse 1,5 kat fiyat farkı var. Neden böyle bilen var mı?
    Ben 2 senedir CLEVO 170EM kullanıyorum ve bence sade ve sağlam bir kasa. Alienware, Asus ROG ya da MSI GT serisindeki gibi kaliteli ve detaylı işçilik yok, dolayısı ile performansın yanında şeklim de olsun diyene göre değil.
    Çift fan olduğu için süreki duyulabilir seviyede bir fan sesi var ama 10 saat aralıksız oyun oynadıktan sonra bile klavye serin kalıyor. Kullanıcı olarak oyunculara CLEVO kasaları tavsiye ederdim ancak fiyatları çok uçmuş, ne desem boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xao -- 11 Ocak 2014; 0:54:28 >
  • xao kullanıcısına yanıt
    Aynen, asıl mesele klavyenin rahatsız edecek seviyeye gelmemesi. Yoksa çalışan tüm makineler ısınıyor zaten. Şunu bir türlü kavrayamadı bu tarz cihazları alanlar. Bu arada başka bir konuda daha yazınızı okumuştum, Monster ile ilgili görüşlerinizi belirttiğiniz. Alınacak diz üstü kalmamış bana göre şu anda.

    Birkaç haftadır bakıyorum piyasaya da 3000'e fiyat/performans bulamadım. Ya üste (+3500) çıkmak gerekiyor ekran kartı 770,80 oluyor ya da inince bu sefer deli gibi performans düşüyor. Yani dolar uçtu tamam da fiyatlar beter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopexia -- 11 Ocak 2014; 2:10:06 >
  • MSI GE serisi şu anda en alınası seri ama onda da ısınma durumu var (sorun demiyorum çünkü kullanan kullanıyor).
    Benim diğer başlıktaki yorumum gene Monsterin sattığı notebookların kasa, tuş, vb. malzeme ve işçilik olarak alt sınıf olması idi.
    Ama dediğim gibi bunu sineye çekebiliyorsan CLEVO'lar gayet başarılı. Ama onların da fiyatları 4bin'lere gelmiş.

    Bence doların da uçtuğu şu zamanlarda ikinci el'e yönelmek çok mantıklı. Hem memleketimzin, hem satan kişinin hem de sizin faydanıza olur.
  • Ürüne windows 7 kurayım dedim ortada kaldım. Yanında gelen cd.de sadece win8 için driver.lar var. Monster sitesinden MS-16F serisi için driver indireyim belki çalışır dedim onda da sürücü hatası diyor indirmiyor...

    Nereden indirebilirim win7 sürücülerini bilen var mıdır??e

    Edit: MSI'nin sitesinden GE60-2OE için olan driver.ları indirdim çalıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuuuuck -- 12 Ocak 2014; 0:54:18 >
  • Çalışır tabii çünkü MSI GE60/70 serisinin aynısı MS-16GC/MS-1757 'ler sadece dış kasaları farklı görünüş olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 12 Ocak 2014; 15:00:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HWS

    Çalışır tabii çünkü MSI GE60/70 serisinin aynısı MS-16GC/MS-1757 'ler sadece dış kasaları farklı görünüş olarak.


    Evet barebone aynı olduğunu biliyordum ama sonradan aklıma geldi MSI'nin sitesinden indirmek
  • inceleme için teşekkürler. yarın bende alıyorum. şuan fiyatlar çok iyi. 15.6" mı 17.3" mi karar veremedim fakat yarın görüp alacağım. soğutucu ile kullanmak gerekir mi bu laptopu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakaya_o

    inceleme için teşekkürler. yarın bende alıyorum. şuan fiyatlar çok iyi. 15.6" mı 17.3" mi karar veremedim fakat yarın görüp alacağım. soğutucu ile kullanmak gerekir mi bu laptopu?

    aldınız mı cihazı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakaya_o

    inceleme için teşekkürler. yarın bende alıyorum. şuan fiyatlar çok iyi. 15.6" mı 17.3" mi karar veremedim fakat yarın görüp alacağım. soğutucu ile kullanmak gerekir mi bu laptopu?


    Ürünü 2 gündür kullanıyorum henüz çok zorlayacak bir oyun oynama fırsatım olmadı. Normal kullanımda çok iyi. Hem soğuk kalıyor hem de çok mobil (hem kasa hafif hem de adaptör) bir ürün. Ama oyun oynayacağınız zaman (yurtdışı incelemelerden okuduğum) soğutucu kullanmanız tavsiye ediliyor. Tabi buradaki oyun oynamadan kasıt en az 4-6 saat...


    @HWS

    Driver problemi ile ilgili olarak monster.dan gelen cevap aşağıdadır:

    13.01.2014 09:50:46'li cevabımız11.01.2014 15:51:54'li sorunuz
    Merhaba, MS-16GC1 kodlu ürünün 64 bit windows 7 sürücülerini nereden indirebilirim? Gönderdiğiniz cd'de sadece Win8 sürücüleri mevcut
    13.01.2014 09:50:46'li cevabımız
    Sn. Ufuk Bey;

    Kullanmkta olduğunuz model için üretici tarafından malesef ki henüz Windows 7 desteği sağlanmamıştır. Bununla birlikte tarafımızca yapılan Windows 7 sürücü çalışmaları bu hafta içerisinde tamamlanarak web sitemizde yerlerini alacaklardır.

    Sizde bulunan dvd üzerinden normal olarak sürücülerin çoğu kurulabilmektedir. Kurulamayan iki sürücüye ise

    www.monstersdriver.com/monsterdriver/MS-16GC/Win7/11.WLAN.zip Ve,

    www.monstersdriver.com/monsterdriver/MS-16GC/Win7/9.USB30.zip adresinden temin edebilirsiniz.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuuuuck -- 13 Ocak 2014; 18:04:55 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.