Şimdi Ara

Microsoft, yapay zekayı desteklemeyen bilgisayarlara filigran ekleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, yapay zekayı desteklemeyen bilgisayarlara filigran ekleyebilir
    Yaklaşan Windows 11 24H2 güncellemesinin, yapay zeka ile entegre edilmiş pek çok gelişmiş özellik sunacağı biliniyor. Neowin'e göre Microsoft, bu gereksinimleri karşılamayan bilgisayarları işaretlemeye başlayacak.



    Ayrıca Bkz.Son güncelleme ile Windows 11 resmen “reklam yazılımı” oldu



    Güncellemeyi test eden bir kullanıcıdan gelen bilgiye göre, Windows 11'in (26200) beta sürümünde, donanım sınırlamaları nedeniyle işletim sisteminin tüm özelliklerinin kullanılamadığını belirten bir ekran bildirimini etkinleştiren kod keşfedildi.



    Microsoft konuyla ilgili açıklama yapmadı



    Bu uyarının, yapay zeka özellikleri ile donatılan yeni AI Explorer özelliği için minimum gereksinimleri karşılamayan bilgisayarların masaüstünde bir filigran olarak görüntüleneceği belirtiliyor.



    Microsoft, yapay zekayı desteklemeyen bilgisayarlara filigran ekleyebilir
    Daha önce bildirildiği üzere, AI Explorer'ın yalnızca yeni Snapdragon X Elite gibi ARM işlemcili bilgisayarlarda çalışacağı söyleniyordu. Bu durum, en son teknoloji AMD ve Intel işlemcilere sahip bilgisayar sahipleri için bile AI Explorer'ın kullanılamayacağı anlamına gelebilir. Microsoft'un henüz filigran konusuyla ilgili bir açıklama yapmadığını da belirtmeden geçmeyelim.




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-to-warn-if-your-windows-11-pc-doesnt-meet-system-requirements-for-ai-explorer/







  • AI Explorer 20 Mayıs ta yayınlanacak.

  • Bu dayatma niye arkadaş, ben anlamıyorum? Bunun altında yatan başka bir bit yeniği mi var? Kullanımayacağım ve bilgisayarımda görmek istemiyorum, sizin aklınızdan zorunuz mu var?

  • Tekelleşene kadar sinsice ilerlediler, şimdi yavaş yavaş aba altından sopaları gösteriyorlar, zorlamalar, zorla yönlendirmeler vs...

  • Devlere açık bir örnek, besle kargayı oysun gözünü, ürünü satar reklamı sana sormadan yapar, sözleşme içerisinde kendisini koruyacak her naneyi ekler çıkartır güncellerler.

    Bunlar tıpkı TPM gibi yeni windows yaptık bilgisayarın AI'sine ihtiyaç duyuyor diyebilirler, bunlardan her şey beklenir.

    şükür henüz masaüstü ve laptop'ta win11'e geçmedim, ne kadar giderse artık.

  • Masaüstü ekranımda etkinleştirilmedi yazarsa belki üzülürüm, ama AI desteklemiyor yazarsa bu durumda gerçekten yapabileceğim bişey yok.
    Herhangi birinde rastlasam da yadırgamam. Bunu dert edenleri de kınarım aksine.

  • AI destekli Ryzen 7000, 8000 serisinde koymaz heralde

  • Düz kullanıcıyı linuxe davet ediyorum

  • sebep?

  • Bilgisayar bileşenlerimi güncelleme kararını 2025'e çektim bu yüzden.

    Hem intel hem amd hemde nvidia rtx 5000 serisi ve işlemciler ile anca hazır olacak gibi.

    En az 40tops işlemci olmalı ki snapdragonX öyle.

    Piyasadaki son nesil intel işlemciler 5tops yanlış hatırlamıyorsam. Bir sonraki nesil intel işlemciler 40tops olacak bu sayede yerel copilot desteğine hazır oluruz ancak.Amd bi güzellik yapıp elini çabuk tutar umarım onlardan ses soluk yok çünkü.

    Yeni sistem alacak kişilere beklemelerini tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 28 Nisan 2024; 13:28:26 >
  • Aslında yapay zeka yazılımları sadece bir REST vb. protokollerle serverla iletişim kuran merkezi serverda çalışan yazılımlar, sizin sıradan bilgisayarlarınızda eğer ciddi bir analiz yapmıyorsanız bunlara ihtiyacınız yok. Yani 3-5KB lık bir yazılım en dandik bilgisayarda bile iş görür. Onların amacı sizin bilgisayarlarınızı AI işlemcisi gibi kullanıp, daha üst bir veri ve işlem gücü oluşturmak.

    Yani mesela siz kendi bilgisayarınızın gücünü kullanarak yeni bir kedi çizdirmek istiyorsanız önce milyonlarca kedi resmini yükleyip öğretmeniz lazım. Sonuçta tamamen bir dayatmadır gidiyor.

    Linux şart oldu artık, kaçalımhttps://www.pardus.org.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 28 Nisan 2024; 16:23:18 >




  • Bu yapay zekayı cok abarttılar milleti bir sekilde bunun üstün bir teknoloji hatta akıllı bir sey olduguna inandırıp hisse senetlerinden kar ediyorlar. Bu AI denen sey sadece makale yazarken ise yarar ona da güvenemezsin taslak olarak alırsın düzeltirsin.. AI cıktı programcılık bitti yeaaaeee diyen tipler bile var hahaha


    Bu altı üstü kelime tamamlama programı. Yani cep telefonlarında hani klavyeden yazarken, biz birkac sey yazıyoruz, cihaz bize bunun karsılıgında öneri sunuyor ve yazmaya calıstıgımız kelimeyi tamamlıyor bunda da mantık aynı. AI denen seyin zekayla ilgisi yok. Yani kendisinin elbette farkında değil sadece siz bir soru soruyorsunuz o kelimelerden sonra hangi kelimelerin gelecegini tahmin ederek bilincsiz bir sekilde sıralıyor.. Bu yüzden de zaten yanlıs bilgi verme ihtimali her zaman yüksektir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Nisan 2024; 17:23:20 >
  • Bu ne demek oluyor en az 2026'ya kadar bilgisayar alımını ertelemek gerekiyor demek.Her sene PC mi alacağız bunların keyfine.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.