Şimdi Ara

Kalıcı ve Ferah Parfüm Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ferah kokan Parfümleri söylermisiniz Kalıcı Olması şartı ile 😂 Mümkünse 3-5 tane söyler misiniz 😇



  • Ladosi - Megamare Orto Parisi (testerini aldım bilmiyorum tester aldım diye yoğunluğumu fazladır ama çok başarılı)

  • rotryzer kullanıcısına yanıt
    Listeme Ekledim 😉👉 Başka var mı?
  • Valla kalıcı olmayan çok fazla ferah parfümler biliyorum, çünkü freshlerin olayı malesefki kalıcı olmaması.


    Niche dahi alsanız, Creed-Aventus (bergamot-limon baskın) (sansiro loris ladosi ... hepsinde denedim koku fresh olduğu için kalıcı olmuyor)

    Şeftali Kokusu severseniz eğer, Niche parfümler 5-6 saat kalıcı oluyor Tiziana Terenzi - Kirke (yoğun şeftali kokusu kadın erkek gider) (lorisinki başarılı tavsiye ederim)

    Carolina Herrera - Bad Boy Cobalt (orjinali gayet başarılı)

    Benim şahsen favori kokum, Jean Paul Gaultier - Le Beau Le Parfum (orjinal) (stoğa girdiği an tükenen bir parfüm hiçbir yerde bulamazsın, tene yapışıyor abartmıyorum)


    Bunların dekantını alıp veya muadil parfümcülerden deneyebilirsin.

    Orjinal olanların kolay kolay muadilleri yok, olanlardada koku farkı çok var. Mesela kirke nin madparfüm den muadilini aldım alakası bile yok.

    Mad demişken, Mad - Mare (mad parfümün top seviyesi kokusu ve kalıcılığı çok iyi fiyatıda o kadar pahalı :D bence değmez ama deneyebilirsiniz)





  • Rasasi Hawas

    Afnan Supremacy Not Only Intense

    Dolce&Gabbana Light Blue Eau Intense

    L'Eau d'Issey Pour Homme Intense

    Kenzo Homme EDP veya Marine

    Afnan Turathi Blue

    Acqua di Giò Le Parfum


    Paran varsa


    Nishane Hacivat

    Lorenzo Pazzaglia Black Sea

    Amouage Reflection Man

    Vibrato Sospiro

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Üstad sizi parfüm konuları altında çok görüyorum bilmiyorum bu parfümlerin orjinallerini deneme şansınız oldumu olduysa size bir kaç sorum olucak.


    Geçen Ladosi parfümden 15 tane tester parfüm aldım.



    Kalıcı ve Ferah Parfüm Tavsiyesi



    Hacivatı denediğimde çok yoğun bir odunsu koku var, Sedir kokusu gibi sanki bir mobilya üretim fabrikasına girmiş gibi kokuyor (muadil olan), Orjinalindede böylemidir? fragnaticaya baktığımdada, koku odunsu bir koku yazıyor.

    2. Sorum - Dior - Fahreneit denediğimde direk yeni alınmış orjinal deri kemer kokusunun aynısı diyebilirim. Orjinalindede koku böylemidir?





  • rotryzer kullanıcısına yanıt

    Hacivat açılışta epey narenciye/ananas karışımlı bir koku bununla beraber meşe yosunu notası da baskın yani tütsü gibi bir his veren maskülen yanı da var zaten hacivat da aslında bir Creed Aventus klonu diyebileceğimiz bir koku, baya aynı. Aventus, Club De Nuit Intense, Afnan Supremacy Not Only Intense ve Hacivat %90 oranda aynı koku. Fragrantica'da odun en üst sırada görünse de tek tek notalara bakarsan aslında çok da odunsu bir koku değil yani odunun ön planda olduğu bir koku değil. Şahsen bana mobilya gibi hissettirmiyor ama kokuların hissiyatları biraz göreceli bir kavram. Bana hissettirdiği tütsülenmiş narenciye


    Dior Fahrenheit ise açılışta baya benzin, petrol, gres yağ gibi kokar, kurudukça buna deri notası eklenir ama bu da klasik bir deri notası değil yanık lastik gibi ağır bir deri. Sadece deri kokusu alıyorsan bir şeyler eksiktir Fahrenheit kesinlikle benzin kokusu vermeli.

  • Mustafa6908 M kullanıcısına yanıt

    Önerebilceğim 4 adet var,


    Sırasıyla bunlar Megamare (ne olduğunu bilmiyorum ama fresh ve kalıcı muhtemelen 50 ml alıp deneyeceğim) > Kirke (çarkıfelek ve şeftali çok güzel) > Bad Boy (fragnaticada kavun notası yok ama bana çok kavun gibi geldi muadil diye heralde) > Oajan (yoğun tarçın hafif hafif bal)


    Ladosi P. inşallah testerların esans oranını artırmamıştır, Megamare çoooook beğendim alacağım. Muadil parfüm olup gün boyu kıyafette kalan parfümlerden biri oldu benim için. Fragnaticada Misk diyorlar ama hayatımda hiç misk koklamadım nasıl birşeydir bilemiyorum. Bir benzerlik veya karşılaştırma yapamıyorum yani.


    Muadil Hacivatı şahsen hiç beğenmedim, odunsu kokular pek benlik değil, kereste fabrikasında çalışmış bi insan gibi kokuyor. Muadil diye böyle olabilir. Orjinalide gereksiz pahalı bence.

    Şuanda bütün parfüm satıcılarında (sevil, boyner, sephora diğerlerine pek güvenmiyorum zaten) Carolina Herrera - Bad Boy Cobalt EDP %25 indirimde, varsa paranız, paranıza kıyıp gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, eğer stoklara girerse JPG - Le Beau Le Parfum alın geçin)

    Şahsen bende JPG tester var özel günlere saklıyorum :)-




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 12 Mayıs 2024; 22:3:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.