Şimdi Ara

Honor Magic 6 Pro, -20 derecede test edildi: Nasıl pil performansı sergiledi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Honor Magic 6 Pro, -20 derecede test edildi: Nasıl pil performansı sergiledi?
    Akıllı telefonların pil ömrü, kullanıcıların en çok şikayet ettiği ve gelişmesini istedği alanlardan biri. Bu sorunun farkında olan Honor, yeni teknolojiye sahip pilleri telefonlarına entegre ediyor. 



    Yeni pil teknolojilerini akıllı telefonlara uygulayan ilk marka olarak öne çıkan Honor, Honor Magic 6 serisinde ikinci nesil silikon karbon pilini kullandı. Daha önce Tesla gibi şirketlerin kullandığı bu pil teknolojisi, zorlu düşük sıcaklık koşullarında bile yüksek pil ömrü ve performans sağlıyor. PhoneBuff tarafından -20 derecede yapılan testte Honor Magic 6 Pro, 13 saat 7 dakika sorunsuz çalışarak etkileyici bir performans göstermeyi başardı.





    Silikonun faydaları



    Lityum iyon pillerde anotta grafit yerine silikon kullanılması enerji kapasitesini 10 kata kadar arttırıyor. Ancak saf silikon bazlı malzemenin %300'e varan genleşme oranı nedeniyle kullanılması tehlikeli sonuçlar oluşturabiliyor. Bu nedenle silikon katkılı veya silikon-karbon karışımı malzemeler tercih ediliyor. Honor da silikon-karbon anot kullanan pil kimyasını ilk kez Magic 5 Pro'da kullanmıştı. Honor Magic 6 serisinde ise pilin ikinci neslini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Tesla, Nevada'da LFP batarya hücreleri üretecek



    Yüksek yoğunluklu silikon bazlı anot malzemesinin kullanılması bir dizi fayda sağlıyor. Nanoyapılı silikon-karbon malzemenin eklenmesi ve gözenekli karbon nanoyapı uygulamasıyla pilin stabilitesi arttırılmış. Bu iyileşme, döngü verimliliğin artmasına ve genleşme davranışının azalmasına yol açarak daha sağlam ve güvenilir bir pil ortaya çıkarmış. Aynı dönemde piyasaya sürülen diğer en yeni grafit pillerle karşılaştırıldığında Honor Magic 6 Serisi, güç yoğunluğunda %6 artış elde etmeyi başarmış.



    Bunun yanında yeni güç konusunda geliştirilmiş Honor E1 çipini ve güç yönetim sistemini entegre eden Honor, hem normal sıcaklık hem de düşük sıcaklık performansında önemli bir gelişme kaydetmiş. Telefon bu sayede -20 derece sıcaklıkta dahi fazla performans kaybetmeden çalışarak rakiplerinden daha uzun pil ömür sunmayı başarmış.



     




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/02/01/honor-magic-6-pro-stratosphere-battery-test/







  • Sıcakta denesin bakalım kaç saat götürüyor.
  • jrbacktoback kullanıcısına yanıt

    Oda sıcaklığında batarya ömrü daha da uzuyor. Yaklaşık 40⁰'leri aştığında batarya ömrü tekrar düşmeye başlıyor. Her durumda muadili S24 Ultra'dan daha uzun batarya ömrüne sahip olduğu açık.

  • abicim telefon full açık normal uygulamalarda 13 saat pil ömrü sunuyor
    bu telefon benim kullanım şartlarıma göre tahminimce 3 gün gider.
  • Çinli üreticiler,Li polimer bataryaların yeni tiplerini keşfetmekle uğraşırken,I phone ve Samsung hala eski Li-ion pil kullanmaya devam ediyorlar.Anlaşılmaz bir durum.Bu konuyu araştıran hiçbir teknoloji yorumcusu hala görmedim.Varsa yoksa kamera kalitesi.2 yıl sonra 50.000tl.verilen bir telefonun pili şişip ölünce de tlf.değiştiriyorlar.Aynı ayranı yok içmeye hikayesi.
  • Ârkadaslar honor magic 5 veya 6 pro hakkında bir bilgi varmı tr gelip gelmeyeceği hakkında ben mail atmıştım bir bilgi olmadığı aoylendi ama gelişme varmı ??
  • Magic 6 pro tr ye geliyor. Ben çin versiyonunu kullanıyorum. Dxomark ne diyorsa haklıdır. Cihaz gerçekten kaliteli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.