Şimdi Ara

Evde tus kampı 2022 son33 gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
4.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sınava son 33 gün kaldı 25 gündür kamptayım ortalama her gün 8 saatle gidiyorum

    Şu ana kadar pato fizyo dahiliye küçuk staj pediyatriyi bitirdim

    Genel cerrahi okuyorum ve yarın bitirmeyi planlıyorum.

    Bu konuda nasıl çalıştığımla ilgili bir günlük yazacağım tabi vakit bulabilirsem.

    Bugün 300 sayfa civarı okuma yaptım.

    Hedefim gcden 20 yapmak zaten 45 ped dah 45 gc kd ks den yapınca 90 net klinikten yapmak çok rahat ilk 500 yaptırıyor bakalım hedeflere ulaşabilecek miyiz

    Gcde ileriki zamanlarda aralara soru sıkıştıracağım ondan dolayı şimdi sadece konu okudum toplam 3 günde bitiyor konu okumaları gc için




  • 02.08.22
    Gc bitti netlerim 25 te 18 civarlarında
    Tus sorularında 21 22 net yapılabilecek potansiyel var
    Biraz dikkatli okusam zaten 20 netlere çıkabilirim
    Toplam 600 sayfa konu kitabını okudum 11 tane deneme çözdüm. Genelde sorularda 2 şikka indiriyorum ama o son bilgi aklıma gelmiyor. Bunu da daha çok soru çözerek pekistirebilirim her halde.
    Yarın kadin doğuma başlıyorum 2 gün kadın doğum çalışacağım. Neticelerle döneceğim. Yine hedefim kitabı okumak ve deneme bakmak.
  • Takipteyim seneye bende hazırlanmaya başlayacağım
  • Devam hocam kolay gelsinnn

  • Kd: kadın doğumdan 12 soru çikıyor. Soru çözmek çok gereksiz çunkü yakın hafıza dersi vaka formatlı soru çok az her sınav 4 5 öncüllü soru formatı geliyor. Ondan dolayı son tekrarda daha detaylı bakmak üzere sadece 2 gün baktım. Deneme ortalamam 7 8 yani benim hedeflediğim düzeyde. Ama kolay gelirse 10 11 yapılabilir. Sadece konu kitabı bakmak kamp süresince yeterli oldu şimdilik

    Ve böylece tüm klinikleri bir kez okumuş oldum. 58 günümüz vardı 29 günde bitirdim
    Kalan zamanda 16 gün temel kampı yapacağım son 13 günde de son okuma yapacağım.
  • Temellerde her derse 4 gün süre verdim. Sabahları 7 saat temel okuyorum. Akşamları 120 soru klinikten deneme çözüyorum. Şu an 16 günlük temel kampının 9. Günündeyim. Biyokimya mikro bitti anatomi farma kaldı. Ilave olarak desteklemesi için tusanaliz notlarını aldım. Deneme çözmüyorum sadece konu okuyup tusanaliz notu okuyup geçiyorum akşam da deneme çözüyorum ve değerlendirmesini yapıyorum. Toplamda 6 deneme çözdüm
    Tustime1: 68
    Tustime2: 75
    Tustime3:77
    Tusdata1:53
    Tusem1: 80
    Tusem2:74 net yaptım
    6 deneme daha yapacağım tusdata denemesi beni epeyce yıktı 2 3 gün tempo kaybettirdi ve stres yaptırdı. 2 tusdata daha yapacağım onlar inşallah güzel gelir. 3 tusem 1 tane de tus2021eylülü yapacağım.

    Mikroda 22 soru var kitabım bazalde 15 yaptırıyor 3 de ekstra nottan yapsam 18 tane yapabilirsem çok çok muhteşem bir sonuç.
    Biyokimyada 22 soru var ama çok verimli çalışamadım tusem konu kitabı son sınav 19 referans veriyor. yine 18 19 verse 1 2 de nottan ekstra soru tuttursak 20lere kadar tutturmak mümkün ama benim çalısmalar iyi gitmedi 16 17 ye çok sevineceğim. Soru ve deneme çözmedim ondan dolayı düzeyim nasıl çok havada kaldı.




  • Not1: herkes son 1 ay kamp programı diye program atıyor birkaç tanesini inceledim ve benim kendi taktiğime pek uymuyor atilla uslu hocanınki bana çok yakın: en başta klinik oku sonra temel+deneme git benim de buna benzer zaten ama benim eksikliğim uzak hafızamın çok çok zayıf olması avantajım ise daha hızlı okuyabiliyorum ondan dolayı son 13 güne klinik kitap okumasi da koydum. Herkes çok soru çöz diyor ama biz hep 2 senedir tusemle tek kaynak sık tekrar üzerinden gittiğimizden konu okumak daha verimli olacak benim için. Zaten 12 13 denemede her dersten 150 civarı seçilmiş kaliteli soru bakacağım. Hedefim 170 175 net olduğu için yeterli olur inşallah
  • 22 ağustos 2022
    Bugün son tekrar kampına başladım.
    Son 13 gün kaldı
    Her derse 1 gün, pato dahiliye ped gc ye 1.5 gün ayırdım.
    Sadece konu okuyarak gideceğim belki vakit kalırsa klinikteki 3 önemli dersten eskiden yapamadığım deneme sorularına bakarım.

    En son anatomide kalmıştık anatomiyi 3 günde hızlı hızlı okudum. Benim en zayıf dersim anatomi çünkü son tekrarım yetişmemisti. Ama zaten sınavda 8 net hedefim var ve bu bilgilerle 8 yaparım diye düşünüyorum.
    Sonra da 2 gün farma okudum ihsan bağcıvanın notu var 15-18 soru tutturuyor ve en son sınavda yine 15 tutturdu zaten farmada hedefim 15 biraz kolay sorsalar 17 18 yaparım.

    Dün en son denememi yaptım. Tus2021 eylülü yaptım elimdeki kaynaklardan sadece farma 2022 basım kalanların hepsi 2020 o nedenle eski kaynaklarla çözdüm ve 93 temel 85 klinik yaptım. Bu neticeye göre 450. Felan oluyormuşum o sınavda. Tabi ki soruları görme ihtimalim olduğu için 5 net çıkarmak daha doğru olacak yani 173 net ki bu da benim tam hedefimdi. Yapabilirim sadece şu son 156 saatlik ders çalışma hedefimi doldurmam gerekiyor. Artık son düzlük ve tüm eforu harcamam lazım sonra duamızı edip sınava gireceğiz artık :)




  • Not2: tusanaliz ile bir görüşme yaptım. Benim denemelerimi analiz ederek birkaç taktik verdi. Eksiklerimi gösterdi. O görüşmeden sonra netlerim 5 10 direk yükseldi. Sınav çalışma taktiği kadar sınavın içindeki taktiklerde epey önemliymiş. Tusanaliz notlarını son tekrarda baştan sona okuyamayacağım ama en azından hızlıca göz atıp tusemde yazmayan noktaları okuyup geçeceğim. Sınav içi referans katkısı temel kitaplar kadar olmasa da taktik katkıları inanılmaz yoğun. Ve sınavı çözerken onların bakış açısıyla bakmaya başlayınca biraz istatistik yapınca çok zor bir soruyu 5 şıktan sallamasyon bile tutturabiliyorsunuz mesela dün bi soruda boş bırakacaktım şıklara baktım falanca konudan soru bekleniyordu bu kesin o konunun sorusu deyip işaretledim ve doğru çıktı yani sizi her gün birinin şu konudan şu kadar soru çikıyor diye dürtüklemesi bile net katkısı veriyormuş...
  • Not3: artık son 13 günde buraya bir şey yazmayacağım. 4 eylülde sınavdan sonra son 13 günü ve sınavın içini yazacağım. Belki sonra vakit bulabilirsem bu 29+16+13 lük programı neye göre nasil yaptığımı hangi derse kaç gün ayırdığımı vs daha detaylı yazabilirim şimdilik hoşçakal günlük
  • Son 13 günde her gün bir ders okumaya gayret ettim. Kendimce önemli 4 derse 1.5 gün ayırdım.
    Tüm dersleri hızlıca bir kez daha okudum. Sadece okuma yapabildim. Soru veya deneme bakmaya hiç vaktim olmadı. O nedenle belki de bilseydim önceki 45 günde ertelediklerimi ertelememeye gayret ederdim. Yüzeyel bir okumaydı ama yine de tüm konuları görmek eksiklere detaylı bakmak illaki her şeyin kafada oturmasına vesile oldu. Benim daha evvelden 6 7 sayfalık ufacık bir spot defterim vardı. Orayı da son gün son saatte yani sınav sabahı okudum. Oradan dahi sınavda 6 soru çıktı. Velhasılı 13 gündeki okuma hiçbir zaman detaylı olmuyor ama her şeyin oturmasına vesile oluyormuş.
    Böyle 29+16+13 günlük kampımı sonlandırmış oldum ve sınava doğru yola çıktım.
  • Sınav sabahı basit bir kahvaltı yaptım. Günlük lavabo döngülerim sabah saatlerine denk geldiği için sınavda sıkışmamak ve zor durumda kalmamak için çok hafif beslendim. Sınav yerine vardık ve 30dk kala içeriye girdik. Sınav başladı ve ilk sorularda odaklanma problemi yaşadım. Heyecan zihnimin ötesine geçti. 14 anatomi bittiğinde 30 dakikam gitmişti. Sonra mecburen fizyo ve biyokimyayı hızlı geçtim. En son sınavın hepsini bitirdim 28 sorum boştu ve 20 dakikam kalmıştı. Boşlarıma bakıp 23 24 tanesini sallamasyon işaretledikten sonra sınavı ucu ucuna yetiştirdim ve öğle arasına çiktık. Öglen bilindik bir köfteciden ekmek arası yarım ekmek köfte ve yarım ayran (100ml) aldım. Bunlarla doydum. Ibadet ve ihtiyaç molalarımı da verdim ve 45 dk kala sınav bölgesine geri dönebildim. Herhangi bir yetişmeme sorunu olmuyor. Öğleden sonra zihnim daha açıktı. Kolay adapte oldum. Soruları daha rahat odaklanarak çözdüm. 30dk kala sınavım bitti ama boş bıraktığım 8 soruya baktım. En son kalan vaktimde sorulara tekrar baktım. Bir soruyu dikkatsizlikten yanlış yapmışım hemen düzelttim. Doğru yapmışım. Bir soruyu da ya buysa diye değişirdim ve doğru sorumu yanlışa çevirdim. Sınav boyunca tek pişman olduğum soru o oldu. Kalan 239 soruda doğruysa da yanlışsa da pişman değilim. Sonra sınav akşamı sorular yayınlandı hesaplarıma göre 84.5net klinik 76.75 net temelden yaptım. Bu sonuçlarla istediğim bölüm geliyor ama ben ankara istiyordum. Bakalım ankara gelecek mi yoksa başka bir bölüme mi gideceğiz...




  • ignisfatuus İ kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun hocam güzel bir net yapmışsınız  klinik puanlarının artması sizin lehinize olacaktır

  • Teşekkür ederim hocam her şey değişti her an her şey olabilir artık  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ignisfatuus

    Teşekkür ederim hocam her şey değişti her an her şey olabilir artık  

    Sonuclar nasil geldi hocam gecmis olsun aciklanmis sonuclar dilerim istediginiz gibi gelmistir

  • LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt

    Ben 472. Oldum hedefim 600 dü daha iyi geldi sevindim yani geçen senelerde bu netle 800 900. Olunabiliyordu ben de kendimi 800 900 e hazırlamıştım ama ilk 500 gelmesi gösteriyor ki sınav zormuş. Özellikle puanlama sisteminin değişmesinden çok faydalandım. 85 klinik yapmam beni epey öne attı.

    Yani kamp esnasında aldığım yukarda da yazmıştım klinikten deneme çözüp temelleri hafiften ihmal etme riski işe yaradı bana güzel sıralamalar olarak geri döndü.

    Bir başka ilginç bir istatistik ise 70 ile 71 puan arasinda 240; 69 ile 70 arasında 220 öğrenci var yani bu iki puan arasında 450 kişi sıkışmış durumda, aynı puanı alan 4 5 kişi bile olmuş yani sınavda gerçekten artık yapılabilen ve yapılamayan olmak üzere iki grup soru var ve yapılabilenleri çalışan herkes yapıp 65 lere rahat çıkıyor ama oradan sonra 1 2 soru bile fazla yapmak inanılmaz öne atıyor çünkü detay ve kitaplarda yazmayan epey soru vardı.

    Bol deneme ve soru çözmek ve bol vaka görmek artık gerçekten tusun temel taşı oldu





  • Bu arada martta 4061. Olmuştum. 64 puan almıştım 73.5 puana çıktım. Yani son 2 ay o kadar kritik ve önemli ki. Tabi ki martta 1000 veya 500 yapan arkadaşlarım ilk 100 yaptılar yükselttiler fakat ben bu kadar yükseltebileceğimi başlarda pek beklemiyordum fakat düzenli deneme çözdükçe ve kafamdaki programa uydukça gelişimimi farkettim ve bu da kendime güvenimin artmasına vesile oldu böylece böylece adım adım son güne kadar motivasyonla çalıştım. 472 belki çoğu kişi için bir derece sayılmaz ama ben kendi derecemi yaptım kendi hedefimi geçtim kendi hedefime vardım bundan dolayı çok mutluyum. Inşallah günlüğümü okuyan derdime ortak olan herkes de benim gibi hedeflediği puanların daha iyilerine ulaşır⚘⚘
  • ignisfatuus İ kullanıcısına yanıt

    Feneme burada da kilit anlaşılan hayırlı olsun hocam uzmanlik planiniz nedir

  • Göz istiyorum ankara veya istanbulda. Şu an araştırıyorum net bir hastane yok kafamda. Gidip görüp ona göre yazmayı planlıyorum nasipse
  • gunde kac sayfa ezberleyebiliyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0747462BA -- 5 Ekim 2022; 18:12:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.