Şimdi Ara

epson l3151 kafa temizliği sonrası boş sayfa yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Benim yazıcım Epson Ecotank L3151 model


    Yaklaşık 1 yıldır çıktı almadığım için baskı kafası tıkalıydı, temizledim hava vardı onları aldım atık tankının hortumundn da şırıngayla çekip kontrol ettim mğrekkep baskı kafasından geçerek geliyor. Defalarca bilgisayardan güçlü temizleme de yaptım. Ancak bütün bunlara rağmen yazıcı yazıyormuş gibş çalışıp boş sayfa çıkarıyor. Bir türlü çıktı alamıyorum, fotokopi de çekiyorum yine boş kağıt. Sorunu nasıl çözebilirim anlayan bilen biri yardım ederse çok makbule geçer, şimdiden teşekkür ederim




  • baskı kafasını söküp çözücü solisyona koyabilirsiniz. içine enjektorle solisyon da basabilirsiniz ama çözülür mü veya ne kadarı çözülür bilmem. aksamdan bırakıp sabaha kadar kalsın.


    dikkat edin içindeki eletronik kısımlara sıvı teması olmasın

  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için sağolun. Baskı kafasını söküp çözdürdüm, tıkanıklık yok ama hala boş yazıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı L3151 bir yakınımda da var. 1 aya kalmıyor bile, 10 gün kullanmazsanız hemen tıkanıyor. Canon yazıcıda böyle bir durum olmuyordu kolay kolay. Baskı kafası çok vasat.

    Sorununuzla ilgili baskı kafasının nözülleri halâ tıkalı olduğundan boş yazıyordur. Arkadaşın dediği gibi bir servisten yardım alıp veya kendiniz nozülleri açmak için solüsyana yatırmanız lazım ama ne tür bir solüsyon kullanılıyor, emin değilim (muhtemelen İPA bazlı).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için sağolun üstadım, malesef baskı kafasını iyice açtım çözdürdüm tıkanıklık kalmadı ama hala boş sayfa yazdırıuor. Bugün Epson yetkili servisine verdim, inş sorunu çözerler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar servisten bugün aldım cihazımı. Anakartın ve yazdıtma kafasının arızalı olduğunu değiştirmeleri gerektiğini garantisi bittiği için 10 bin tl fiyatının olduğunu yaptırmanın mantığının olmayacağını söylediler ve malesef sorunum çözülmedi. Hala boş kağıt çıkarıyor yazıcı, anakart arızalı olsa bir hata uyarı verirdi ama öyle bir durum da yok eğer bilen ankayan varsa hala yardım bekliyorum, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mektek M kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis demiştiniz hocam. Allah bilir doğru mu değil mi? Kafa değilse sorun çözülür bence ama anakart arızası olsa ışıklar vasıtası ile veya ekranlı modellerde LCD ekran üzerinde hata kodu verirdi. Ayrıca 10 bin TL şaka mı? L3151'den çok daha üstün bir model bunun daha altında satılıyor sıfır olarak:
    https://www.akakce.com/murekkep-puskurtmeli-yazici/en-ucuz-epson-ecotank-l5290-mfp-yazici-fiyati,1641577602.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef 2019 yılında sıfır aldığım ve 5 yıl içinde toplam 380 sayfa çıktı aldığım epson l3151 model yazıcım, mürekkeplerin uzun süre kurumasından sonra temizleyip açmama rağmen çöp oldu, yetkili servisi bile yazıcının sıfırının 2 katı fiyatına yapabileceğini söyledi. Siz siz olun tanklı mürekkepli yazıcılarınızı ayda en az 2-3 defa çıktı alarak kurutmayın, kuruyunca birkaç defa kırtarma şansı olabiliyor belki ama uzun süre kuruyunca çöp oldu. Çok canım sıkıldı, hiçbir hata vermiyor uyarı ikaz ışığı yanmıyor, normal yazm hareketlerini yapıyor ama boş sayfa veriyor. Artık üzülerek çöp konteynırına yolcu ediyorum kendisini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mektek M kullanıcısına yanıt
    Son bir şans verip Google yorumlarında yüksek puan almış bir özel yazıcı servisine götürmenizi tavsiye ederim hocam. Yetkili servislere güven olmuyor. Belki basit bir çözümü vardır. Ciddiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Mayıs 2024; 20:20:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi başka iyi bir tamirciye de sordum, kafa kesin değişecek ve kafa fiyatı 3 bin tl dedi. Kafadan sonra yine çalışmazsa anakarta ayrıca bakarız dedi. Bu maliyete yaptırmaya değmez sıfırı 5 bin tl zaten. Yani yazıcı dediğim gibi malesef çöp oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mektek -- 24 Mayıs 2024; 14:43:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mektek M kullanıcısına yanıt
    5 bine hangi modeli buldunuz hocam, L3151 o paraya satılıyor mu halâ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    5.299 tl ye Epson L3252 model yazıcı aldım, tamamen aynı hatta yazılımsal olarak yeni versiyon diyebilirim, bu sefer daha itinalı olacağım inş kurutmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mektek -- 26 Mayıs 2024; 18:2:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.