Şimdi Ara

Dosya İstinafa Ne Zaman Gönderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kfyrdm34 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
10
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Usulsüz tebligat şikayetiyle açılan dava sonucu kesin kararla dava ret edilmiş. Davacı tarafça dava istinaf edilmiştir. Kesin karar sebebiyle ilk derece istinaf yolu açık olmak üzere istinaf talebini ret etmiş. Davacı taraf istinaf reddini istinaf etmiştir ve dilekçe 10 gün önce dosyaya eklenmiştir.


    Merhaba arkadaşlar yukarıda yazdığım olaydan anlaşılacağı üzere istinaf dilekçesi dava dosyasına girmiş ama 10 gündür herhangi bir aksiyon yok. Normalde uyapta bölge adliye mahkemesinin dosyası gözükmesi lazım ama halen gönderilmemiş anladığım kadarıyla dilekçe istinafa. Bunun bir süresi var mı? Ne zaman gönderilir?




  • Dosya halen istinafa gönderilmedi, davalı vekili istinafa cevap dilekçesini verdi ancak uzunca bir süre geçmesine rağmen gönderilmiyor. Kalemle görüştüm 2-3 güne göndereceğiz demişlerdi ama üstünden de oldukça vakit geçti halen göndermiyorlar. Hukuki olarak ne yapmalıyım? İnternette bu konuya ilişkin bir bilgi bulamadım. Gerekçeli kararda oldukça geç yazılmıştı zaten, süreç oldukça uzadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 14 Şubat 2024; 19:49:17 >
  • Şifahen yapılan görüşmeler sonuçsuz ve verilen tarihler tutmadığı için bizzat yazılı talep dilekçesi verdim artık istinafa gönderin diye. Bir de ne göreyim? Verdiğim yazılı talep dilekçesini tebligat yoluyla davalı vekiline göndermişler. Yahu ne alaka? Davalı vekili zaten istinaf dilekçeme cevap vermiş, bu talep dilekçemi niye gönderiyorlar hiç bir şekilde mantıklı açıklaması olamaz bu işlemin. Artık dalga geçildiğini düşünmeye başlıyorum. Bu gönderilen tebligat ücretini de benim yatırdığım avanstan düşüyorlar, bu yapılan usul ekonomisi ilkesine aykırı değil mi?


    Bu yapılana karşı hukuki olarak başvurulacak yol nedir halen istinafa göndermiyorlar şaka gibi.

  • Uzun uğraşlar sonunda dosya istinafa gönderildi, ancak uyap sisteminde istinaf dosyası henüz açılmadı. Şaka gibi bir süreç.

  • Uyap sisteminde istinaf dosyası açıldı, artık istinaf kararını bekleyeceğiz, hayırlısı olsun.

  • Sorunuzu bir nevi kendiniz yanıtlamışsınız ancak konuya girip gören olur, bilgilendirme amaçlı ben de yazayım.


    Bir dosyaya istinaf dilekçesi gönderildikten sonra ortalama 1,5-2 ay içerisinde dosya, istinafa gönderilir. Dosyanın istinafa gönderildiğini, dosyaya yüklenen istinafa gönderme formundan anlarsınız.


    Dosya istinafa gönderildikten sonra da ortalama 2 hafta içinde, Bölge Adliye Mahkemesi görünmeye başlar. Çünkü Bölge Adliye Mahkemesine dosya gittiğinde de, orada tevzi dediğimiz, dosyanın kaç nolu Bölge Adliye Mahkemesinde inceleneceğiyle ilgili dosya dağıtım işlemi yapılır. Bu sebeple UYAP'ta hemen görülmez.

  • DJ-DONANIM kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkürler, aşamalar aşağı yukarı dediğiniz gibi olmuştu.


    bu kadar uğraştan sonra istinafın bugün dosyayı incelemeden miktar yönüyle ret ettiğini duyunca insan üzülüyor ister istemez. ki toplam alacak istinaf miktarının çok üstünde...

  • Hangi ildesiniz. İstinaf nasıl bu kadar hızlı sonuçlandı?

  • antioksidan A kullanıcısına yanıt

    İİK Madde 366 "İstinaf ve temyiz incelemeleri, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununa göre yapılır ve onbeş gün içinde karara bağlanır..." ifadesine yer verilmiş icra ilk derece mahkemesinin istinafıydı ek olarak benim istinaf talebime inceleme yapılmadı direkt esastan ret yedim bu sebeple hızlı sonuçlandı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.