Şimdi Ara

artık bende saab kullanıcısıyım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Bügün aranıza katıldım.2003 Honda Accord 2.4 195 hp aracımı 2006 Saab 9-3 vector 1.9 tıd ile takas yaptım.Aracın kullanım kitapcığı olmadığı için saatlerce göğüsteki düğmelerin ne işe yaradığını öğrenmek için çabaladım.Araçla ilgili şanzıman sıkıntısıda yaşadım.tiptronik şanzımanın vurduğunu ve vitesten atar gibi küt diye bir ses çıkardığını farkettim.Herzaman olmuyor fakat olduğu zamanda ciddi sıkıntı yaratıyor.Konuyla ilgili bilgisi olan varsa,ne kadar masraf açar bana,tamiri varmıdır yoksa komple şanzımanmı ister cevap yazarsa sevinirim.



  • Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Anlattığınız problem normal değil. Yetkili veya özel servise baktırmanızı tavsiye ediyorum. Siz aracı aldığınızda sorun var mıydı? Yoksa sonradan mı ortaya çıktı?

    Bu arada şehir neresi? Ona göre usta isimleri verebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 28 Mart 2009; 14:23:37 >
  • Ankarada ikamet ediyorum.Bugün alkan saab servisi diye biryere gittim.fakat ben arabayı yeni almama rağmen onlar ben kadar arabayı bilmiyorlardı.Şanzıman sorunu benden öncede varmış.önceki sahibi servise götürdüğünde çeyrek deponun altında yakıtla hepsi böyle bunların demiş.herzaman sorun çıkarmadığı doğru ama şu an arabam full dolu olmasına rağmen zaman zaman yine vurma yapıyor.Birde bu aracın kullanım kitapcığını bulabileceğim bir yer varmıdır.İlginize teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: farse

    Ankarada ikamet ediyorum.Bugün alkan saab servisi diye biryere gittim.fakat ben arabayı yeni almama rağmen onlar ben kadar arabayı bilmiyorlardı.Şanzıman sorunu benden öncede varmış.önceki sahibi servise götürdüğünde çeyrek deponun altında yakıtla hepsi böyle bunların demiş.herzaman sorun çıkarmadığı doğru ama şu an arabam full dolu olmasına rağmen zaman zaman yine vurma yapıyor.Birde bu aracın kullanım kitapcığını bulabileceğim bir yer varmıdır.İlginize teşekkürler.

    Çok aptalca bi bahane bulmuşlar.Sanırım aracın garantisi bitmiştir.Buradaki Saab'cı arkadaşlar size Özel Servis falan önersin bari.Bir saab bunları haketmiyor.

    Bu arada aracınız hayırlı olsun.Benim hayalimdeki kasadır 2006 kasası.İnşallah çoooooooook ileride bende katılacağım Saab forumuna




  • Özel sevis
  • Hayırlı olsun
  • Ankara'da ki servisleri bilemem ama aşağıdaki servisin iyi olduğunu duymuştum. Tabi sizin gittiğiniz servisle aynı olma ihtimali de var:

    SAAB GM Servis Ankara [312] 2784519

    Hakan usta

    Sorununuzun çözülmesi dileğiyle
  • Hayırlı uğurlu olsun.

    Sorunları çözülür umarım ancak şu bir gerçek ki mükemmel bir tercihtir Saab.

    Bayılıyorum bu araçlara ve mutlaka bir gün benimde olacak.İnşallah.
  • Saab'in otomatik sansizimaninda bu problem maalesef cok tipik bu problemi gidermek icin genelde Isveccesi "ventilhus" sanirim Turkce'de contakutusu gibi birsey oluyor onu degistirerek cözmeye calisiyorlar burda ki masrafi Turk parasi ile 2000 tl iscilik icinde tabii ki eger parcada sorun yasarsan ben yardimci olmaya calisirim aracin sasi numarasi ile burda parca alir yollarim eger gec gelecek olursa...



    http://diplodocs.se/bruksanvisning-instruktion-anvandarhandbok/SAAB/9-3%202004-_E burdan pdf sembolunun altinda ki linke tikla ve acilan sayfada animasyonun icindeki rakamlari kutucuga yaz ve manueli indir 2004 modele ait ve ingilizce ama 2006 ile cok benzerlekleri var...


    Burda senin anlattigin hatayi arac sogukken yapmiyormus motor isindiktan sonra yapiyormus ve tamirle cözuluyormus...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulu42 -- 14 Nisan 2009; 5:32:30 >




  • öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.Evet şanzımandaki sorun ısındığında ortaya çıkıyor.tabiki ankara trafiğinde ısınmasıda 10 dakikayı geçmiyor.bu sorunla ilgili birçok usta gezdim.tamir edilebilir diyorlar.fakat tamiri 3.500 ytl tutuyor.birde opel vectra c kasa şanzımanlarıyla 9-3 lerin 6 ileri otomatikleri aynı şanzımanmış.ama ikisinin arasında fiyat farkı çok.bu problemi gaz pedalıylada biraz olsun aşabilir hale geldim,fakat performans istediğim anlarda sorun ortaya çıkıyor ve ben 1.9 dizel 150 hp yi 1.3 cdti gibi kullanmak zorunda kalıyorum.yarın bırakacağım arabayı ustaya.inşallah düzelir ve bende artık gaza korkarak basmaktan kurtulurum.birde
  • Iyi gunler,

    Bu konu nereye vardi,sonunda? Arac hala siz de mi?

    Selamlar.
  • Saab yedek parçada güvenilir,ucuz tek adres

    http://www.opelsaab.com/kategori_saab-yedek-parca_325.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.