Şimdi Ara

Amazon çalışanları, robot işçilerden endişe ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon çalışanları, robot işçilerden endişe ediyor
    Amazon’un robot işçi atılımı çok öncesine dayanıyor ve firma, depolarında çeşitli robotik sistemleri kullanıyor. Bununla birlikte firma, robotların insanların yerini almayacağını da her defasında söylüyor. Öte yandan Amazon’un son birkaç yılda tesislerinde kullanılan makine sayısını iki kattan fazla artırması endişeleri giderek artırıyor.



    Amazon'daki robot çalışan sayısı hızla artıyor



    Amazon, sipariş karşılama merkezlerinde ve depolarında robot kullanımı hızlı bir şekilde artırıyor. 2021'in başlarında 350.000 robot bulunurken bu sayı Haziran 2023'e kadar 750.000'den fazla robota ulaşmış durumda. Ancak insan çalışanların esas endişesi bu sayıdaki hızlı artış değil, sayıları giderek artan insansı robotlar.



    Hatırlanacağı üzere Amazon, geçtiğimiz yıl sonlarında Agility Robotics'in 143 kiloluk insansı robotu Digit'in depolarında kullanmaya başladığını duyurmuştu. Digit, depo görevlerinde hemen hemen bir insanın yapabildiği her şeyi yapabiliyor. Üstelik bunu herhangi bir mola olmadan yapıyor. Öte yandan şirket Sequoia, Sparrow ve Proteus gibi daha endüstriyel, insana benzemeyen robotları da depolarında kullana eklemiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Tesla’nın insansı robotu Optimus, üretim bandında hünerlerini sergiledi



    Amazon’a göre insansı olsun veya olmasın bu robotlar, insanların yerine monoton, tekrarlayan ve tehlikeli işleri yapacaklar. Dolayısıyla insanlarla birlikte çalışmaları hedefleniyor firmaya göre. Amazon'un küresel robotik, mekatronik ve sürdürülebilir paketleme direktörü Stefano La Rovere’a göre bu tip gelişmiş modern sistemler işleri almaktan ziyade yeni iş alanları yaratacak. Rovere’a göre, bu teknolojinin kullanılmasıyla halihazırda 700 yeni iş kategorisi oluşturulmuş bile.



    Neredeyse diğer tüm teknoloji firmaları gibi Amazon da bu yıl işten çıkarmalar yaptı. CEO Andy Jassy geçen ay yaptığı açıklamada, şirketin maliyetleri düşürmeye devam edeceğinin, bunun sadece robotlarla değil aynı zamanda yapay zekayla da yapılacağını söyledi. Jassy’ye göre yapay zeka da insanların yerini almayacak.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/102884-amazon-robot-revolution-expanding-automation-raises-more-job.html







  • Daha verimli ve ucuzsa tabii ki robot tercih edilecek ,ayrıca sınırsız çalışma potansiyelleri var 24 saat çalıştırdın diye mesai ve sigorta ya da yıllık izin de yok. Gerçi şuanda bu yönteme de çözümü ilk Türkler üretti, bakınız esnaf kuryelik sistemi! Çalışan nasıl sömürülür , diye bir politikaları var resmen!

    Sigortasını esnaf kendisi ödüyor, giderlerini kendisi yaratıyor, faturayı Getir gibi firmalara da esnaf kesiyor. Üzerine yıllık vergisi , muhasebecisi , tabelası , tabela vergisi de vardır herhalde, cartı curtu var. Yıllık izin yok , kıdem tazminatı yok, ihbar tazminatı yok, fazla mesai ücreti ya da sigortası yok...!(Ohh ne ala memleket)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 9 Mayıs 2024; 09:30:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.