Şimdi Ara

A65 OLED A 950 B / 4K Smart 65' 164 Ekran TV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Arçelik mi Beko mu tercih ettiniz?
  • 55 ekrana 1400 tl zam gelmiş ama 65 ekranın fiyatı değişmemiş. Bu arada 65 ekran trendyolda 9500 tiye satılıyor. 

  • Öl0 pikselli birinin iade talebini reddetmişler aynı şey samsungda başıma geldi değişimde gelen panel öncekinden daha kötüydü iade panelleri değişimde getiriyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknikgorus kullanıcısına yanıt

    Arçelik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fato65

    Ben Bir ay önce A55 OLED 9900 5B, 55" olan modelini aldım. Teslimat ve TV sorunsuzdu.

    Cihazdan genel olarak memnunum, Smart bence yeterli, son yazılım ile Amazon Prime da eklendi.

    Arçelik, Beko ve Grundig, hepsi aynı TV. LG panel kullanıyor. Hangisi olduğundan emin değilim.

    Artıları;
    . Görüntü kalitesi çok iyi
    . Bu fiyata başka OLED yok.
    . Menüde OLED gürültü temizleme var, TV kapatıldığında kendisi geri planda da yapıyor temizliği. Elle yapmaya gerek yok.
    . Ses güçlü, fazla açamıyorum bile
    . Bluetooth kulaklık sorunsuz çalışıyor. Bağlandığında hoparlör sesini otomatik olarak kesiyor.
    .Netfix, Amazon Prime ve YouTube güzel çalışıyor. Başka uygulama kullanmıyorum zaten.
    . Disk bağlayıp kayıt ya da zaman kaydırma yapabiliyoruz.
    . Ekran yansıtma çalışıyor, SmartCast uygulamasını açmanız gerekiyor.
    . Servis çok ilgili. Telefonda bir soru iletmiştim, eve kadar gelip gösterdiler.
    . Duvar aparatını onlar getirip kuruyor.

    Eksileri;
    . DTS yok (benim için önemli değil, ses sistemi kullanmıyorum)
    . Kanal listesi hazır değil, taradıktan sonra sizin sıralamanız gerekiyor.
    . Yazılım arada bir sorun yaratıyor, TV yi prizden çekip tekrar takmak gerekiyor. Netflix'in takılması da böyle düzeliyor.
    . DLNA yok, Arçelik'e bildirdim. İleride eklenebilir.
    . Kumanda çok hassas, arada bir tuşlara 2 kere badılmış gibi oluyor,alışkanlık gerekiyor. Sadece IR var, RF yok.
    . Yazılımın biraz daha stabil hale gelmesi lazım. Çok kötü değil ama yukarıdaki sorunları çoğu yazılım jaynaklı.

    Başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.

    Bir türlü netleştirmedim tv yi. Sony 65xh9005 istiyordum aslında ama fiyat şu anda 15.300 tl. Ve led tv. Arçelik ve beko ise oled ,üstelik 10.000 tl olunca cüzdanım süper diyor ama aklım bir türlü yatmıyor..

    Sizin genel fikriniz nedir ? Görüntü kalitesi gerçekten oled gibi mi? Tv kullanımı,kanal hızı, stabil mi?

    Android mi tv, Smart uygulamaları nasıl( ben mesela kodi uygulamasını çok kullanıyorum, bu tür uygulamalar yüklenebiliyormu?

    Kısaca genel olarak memmunmusunuz tv den . Size kaliteli ve uzun süre sıkıntısız kullanım için güven veriyormu ?

    Bilgilendirirseniz çok sevinirim..şimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • almost A kullanıcısına yanıt

    Görüntü kalitesi gerçek oled zaten lg panel kullanılıyor kaliteli bir görüntü veriyor.

    Android tv değil istediğiniz gibi uygulama yükleyemiyorsunuz olan uygulamarı kullanıyorsunuz yada ayrıca mi box gibi bir cihaz alırsanız böyle sorunu çözebilirsiniz

    Genel olarak ben memnunum hocam led almaktansa oled daha avantajlı bu fiyata

  • almost A kullanıcısına yanıt
    Benim cihazım bugün geldi.. bundan önce 20bine 75xh95 aldım ve 4 gün sora ekran çok büyük geldiğinden (film arşivim genelde 1080p.. görüntü çok bozuluyordu)iade etmiştim..yani 2 tvyi de inceleme fırsatım oldu tabi biri 75 biri 65 inç.. Aslında ben de cx ile xh95 arasında karar vermeye çalışıyordum ve bu tvye rastladım..tv kasım 2020 üretimi.. henüz shield elime ulaşmadığından gtx 750 kartlı bilgisarayımı bağladım.. tvnin kendi netflix youtube uygulamalarını inceledim.. Tv beklentilerimin çok üstünde smartı bile iyi çalışıyor hiçbir uygulama teklemedi.. Ancak smart çeşitliliği çok düşük harici player şart..6-8tb arşivimi görmedi xh95 görmüştü..görüntü kalitesi bence xh95den daha iyi..teknik kısma çok hakim değilim ama ben 2 tvyi de izlediğimde kesinlikle oled diyebiliyorum..boyut bu konuda nekadar etkendir bilemiyorum tabi..ölü piksel vs hiçbişi yok.. Benim ilk oled tv maceram 3 yıl garantisi var ve burn-in dahil dedi kuran arkadaşlar..Garanti uzatması yapmıyorlar..Neler yaşayacağız zaman gösterecek..uydu vs Yayın hiç izlemediğimden yorum yapamayacağım..kısacası 10 bine aldığım tvdeki film seyir zevkini 20binlik tvde bulamamıştım..Gereksiz tartışmaların önüne geçmek için tekrar ediyorum yorumlarım benim seyir zevkim içindir teknik olarak daha iyidir kötüdür bilmiyorum...Kısacası tv benim gibi tvde harici player kullanan film dizi sevenlere çok uygun.. Şahsen 55inç düşünseydim 10 bin verip cx alırdım ancak 65inçte rakipsiz fiyatı var..Umarım almak isteyen arkadaşlara yardımcı olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zukauskas -- 27 Kasım 2020; 0:33:52 >




  • zukauskas Z kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, harici player ne işe yarıyor tam olarak nu konulara pek hakim değilim.harici uydu alıcı gibi birşey mi? aldığınız aletin linkini verebilirmisiniz ne işe yarıyor inceleyeyim.Ben standart tv izlerim 1-2 saat, sonrada kodi uygulaması ile internet üzerinden film,dizi izlerim. Desiğiniz alette bu tür uygulamalar kullanılıyor sanırım diymi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese, bugün arçelik oled kurulumu gerçekleştirdi servis. Piksel testinde ölü piksel bulamadık, kullanım saati 15 dakika görünüyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani cihaz fabrikadan sıfır gönderilmiş. Alım aşaması, servis hızı, kurulum vesaire çok memnun kaldım. Panele gelirsek EFSANE

    ) eski bir plazmacı olarak oled plazmanın çağ atlamış hali diyebilirim. Parlaklık,kontrast, renkler muazzam. Derinlik hissi de aldım. Hatta bundan önce sony led kullanmama rağmen parlaklık fazla geldi ayarlardan kıstım. Netlik çok başarılı. Ses sistemi fena değil. Eski sony den iyi ancak kayınbiraderdeki sony q70r dan kötü. Bu arada özelliklerinde yazmıyor ama dolby vision desteği var. Apple tv 4k bağlayınca direk vision deneyimlemek istiyormusunuz diye bir ekran açıldı. Menü sade,tek beğenmediğim özelliği resim ayarlarını yaparken ekranın yarısını menü kapatıyor ince ayar yaparken tam göremiyorsunuz farkları. Birkaç saatlik izlenimim çok olumlu. Detaylı bir video çekip youtube a koyacağım. Bu fiyata bence kaçırılmaması gerekir düşünenler varsa.





  • burakdu kullanıcısına yanıt

    Hayirli olsun oncelikle.

    Model hangisi acaba,950 bi 9900 5b mi?

    Netflix te denedinizmi.Orada dolby vision calistimi veya denedinizmi.


    Tekrar hayirli olsun.Afiyetle kullanin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt

    Arçelik A65 A950 B aldım. Tv deki dahili netflix uygulamasında dolby vision seçenekleri çıkmıyor ancak xbox one x ve apple tv 4K da vision görülüyor. Tv içindeki netflix uygulamasının güncellenmesi lazım. Ancak tv nin smart özellikleri çok yavaş da değil. Beni memnun etti açıkçası.

  • fato65 F kullanıcısına yanıt
    Hocam, size tavsiyem eğer yazılımda sorun yaşıyorsanız paraya kıyıp kaliteli bir TV box almanız. Prizden çekmek çok zararlı, hele ki oledlerde. Burn in garantiniz varsa şimdilik sorun olmaz ama gene de aklınızda bulunsun
  • Skadi kullanıcısına yanıt
    O konu aklımda ama ciddi sorunlar yaşamıyorum zaten.

    Hem de standby da iken ayda bir iki defa fişten çekmek çok da sorun olmaz gibime geliyor.
  • burakdu kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.. Siz dolby vision seçtikten sonra netflixten dolby vision içerik açtınız mı hiç.. ben shield kullanıyorum ben de ekran pembe oldu bende cihaza restart attım tekrar hdr seçtim..Anlık bir hatamıydı acaba siz izleyebildiyseniz bi daha deneyeyim..
  • zukauskas Z kullanıcısına yanıt

    Apple TV 4k da Dolby vision seçtiğimde dediğiniz pempe ekran bende de çıktı ve ben de hdr moduna döndüm. Ancak benim bağlantılar amfi üzerinden geldiği için kablo uyumsuzluğu vs sıkıntı yaratmış olabilir. Amfiyi aradan çıkartıp bir de öyle deneyeceğim. Xbox öne x de ise hiçbir problem yaşamadım. Direk Dolby vision gördü ve içerikleri oynattı. vision çok fark yaratıyor mu derseniz bence yaratmıyor. Hdr içerikler gayet güzel


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdu kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, arkadaşım da aldı dün kurdular. Xbox one s i 4k olarak tanıyamadım. Hdr yi DV i geçtik. Bu gün 3 saat bende uğraştım nafile. 4k 2.0b hdmi kablo falan da denedik ama sonuçsuz kaldık. Var mı bir püf noktası neyi yanlış yapıyoruz. Hem TV nin menüsünden hem Xbox un menüsünden her şeyi denedik.

    Kendi Netflix uygulaması şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor 4k hdr ile. YouTube 4k 60fps videolar keza öyle. Zidoo ile 4k hdr muazzam. Oled gerçekten başka bir dünya heleki hdr ile tarif edlimez bir görsellik sunuyor. Darısı başıma 😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GuGuuuK kullanıcısına yanıt

    Ben ekstra bir ayar yapmadım. Direk kabul etti TV 4k yı. Şimdi girip menüsüne bakmak isterdim ancak pozitif çıktığım için ayrı bir odada izoleyim maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdu kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun, umarım dilerim hafif atlatırsın. önce sağlık.

  • İyi forumlar arkadaşlar 2018 Eylül ayında Arçelik 9890 5B oled tv aldım görüntü kalitesi muhteşem hele Hdd içine 4K 60fps filmler atınca film dizi keyfi inanılmaz bir hal alıyor cihazın görüntü kalitesi keskinliği parlaklığı teknoloji sever birisi olan beni memnun ettiyse bir çok kullanıcıyıda memnun edecektir gelelim sorunuma sıkıntıma ben bu cihazı aldığımda 9999₺ aldım ve hdmi 2 ve 3 portu mi box ve Xbox one x cihazımı bi görüyor bi görmüyordu bi süre sonra rahatsız edici boyuta geldi cihazım 3 yıl garantiliydi ve garanti bitimine 6 ay kala servisi çağırdım cihazımı aldılar 2 gün sonra mesaj geldi :)
    Cihazım Arçelik A 950 5B ile birebir değişimi gerçekleşti:)) inanılmaz mutlu oldum yalan yok cihazın şu anda bayii fiyatı 20.777₺
    Eski cihazımın garantisi 6 ay kalmıştı ve ben bunu Arçelik whatsapp destek hattına msj atarak teyit ettirdim bana servis kurulumunu yapar 3 yıl garantisi başlar dediler bu sefer daha da fazla sevindim :)
    Fakat kullanmak istiyor muyum hayır 55” yerine 65” istiyorum
    Şimdi bir kaç sorum var özellikle konuya hakim kişiler cevaplarsa çok sevinirim
    Bu yeni cihazın paneli nedir 10 bit yazıyor ama teknik bilgi yok 8 bit frc mi direkt 10 bit mi? Eski cihazda netflix ve YouTube uygulaması yoktu hu yeni cihazda direkt geliyor bu sevindirici haber!
    Bu yeni cihazda kullanılan panel üretim yılını nasıl bulabilirim ve hangi markanın paneli kullanılıyor acaba bilen varsa yeşillendirsin beni lütfen 🙏
    Numarada gemi servis çağırmadım kutu açılmadı servis kurulumu yapınca garantisi başlar isteyen varsa satabilirim 😅 üstüne biraz daha ekleyip Sony veya Philips düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • VRed V kullanıcısına yanıt

    Piyango vurmuş gibi olmuş. Güle güle kullanın.

    Bence yeni tvnizi kullanın satmayın, 3 yıl garanti süresi var. Başka markalar 2 yıl garanti veriyor.

    Arçelik-Beko-Grundig panel olarak LG firmasının ürünlerini kullanıyorlar. Doğal olarak 2020 model LG oled tv modellerinin panelleri ile A9505B paneli de aynı özellikte olacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.