Şimdi Ara

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
3
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilgun777

    Burn-in yani ekranda logo izi kalma sorunu aşılmışmı bu tv lerde
    Varmı cevap

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • runeterra kullanıcısına yanıt

    teknik servis konusunda hangi firmayı önerirsiniz

  • ben yerin dibine sokulan philips teknik servisiyle hiç sorun yaşamadım. aradım 2 gün içinde gelip yazılımsal problemi çözdüler. bilmiyorum sorun yazılımsal olmasa ne olurdu ama iletişimleri ve hızlı olmaları bana şimdilik güven verdi.

  • ilgun777 İ kullanıcısına yanıt

    Buna kimse net bir cevap veremez hocam garantisi olan bir durum değil, Şahsi fikrim Oled panel alınacak ise asıl amaç tv kanalları kullanımı değilde, Online içerik olarak yani film dizi şeklinde kullanılması olur.

  • 2 ay önce yaşadığım sorunun aynısı tekrar oldu. gündüz tv kapalıyken elektrik gitmiş gelmiş. akşam geldim tvyi açtım ve philips yazısını gösterip kapattı. Reset işlemini denedim yeniden bootloopa girdi. Saçmasapan yazılımsal bir sorun.


    Philips sitesine yazılımı yüklemediği için indiremiyorum da. Yine teknik servisi aradım pazartesi gelecekler yazılım yüklemeye.


    lanet ettim valla philips tvden. İade isteyeceğim.

  • tvyi bugün kutulayıp götürdü servis. parça arızasında gerekli parçanın değişimi yapılır ve teslim edilir ya da yeni aldığınız için dilerseniz değişim kağıdı veririz mediamarkta götürüp değişim istersiniz deniyor.


    servisin tavsiyesi sonuçta anakart vs de değişse sıfır parça takılacak değişime gerek yok yönünde. bir yandan mediamarktla bir ton uğraşmak da var. bilmiyorum ama pişmanım philips aldığım için.

  • televizyonu kullanan arkadaşlar. görülerini fikirlerinizi bekliyoruz.

    Google tv nasıldır, tv'nin tepki hızı nasıldır, özellikle kumandayı merak ediyorum o nasıldır? kumandadaki sesle dikte etme iyi çalışıyor mu?

    güzel bir inceleme yapsanız?

    @ocean-x

  • Ben de bugün Vatan’ dan 65” aldım bi tane 89.000 TL ye. Kurulum yapılınca bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berden kullanıcısına yanıt

    maalesef buna vaktim yok. fakat televizyon görüntü kalitesi anlamında mükemmel. işletim sistemi gayet hızlı ve akıcı. kumandanın tüm özellikleri eksiksiz çalışmakta.

    dolby vision ve imax filmlerdeki görüntüyü gördükten sonra daha önce ne izlemişim diyorsunuz. aynı şekilde yapay zeka destekli, sdr yayınların kalitesini artıran en iyi televizyon incelemelerde de görebilirsiniz.


    gelgelim benim tv şanssızlık mıdır bilmiyorum 2 ayda 2 kere servise gitti. çünkü random bir şekilde yazılımı siliyor ve açılmıyor. 2 kere yazılım sıfırdan kurularak teslim edildi. 3. sefer olursa iade edeceğim.

  • berden kullanıcısına yanıt

    Tv yi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Bence şu an paranın alabileceği en iyi tv. Çok araştırarak aldım. Yurtdışı fiyatları Lg g3 ten daha pahalı olmasına rağmen Türkiye’de daha düşük fiyata satılıyor. 2 gün önce Vatan’da 65” olanı 77.000 Tl gibi fiyata düştü. Bu bütçeyi gözden çıkarabiliyorsanız kaçırılmayacak fırsat bana göre. Ben 89.000 Tl ye aldım. En iyisi olsun diyenler indirim kovalayıp bu tv yi kaçırmasın. Parlaklık, görüntü kalitesi, ses kalitesi, kumanda kalitesi bile premium bir ürün kullandığınızı hatırlatıyor. Salonda 85” Samsung Qled 85b var. O da çok iyi tv ama Philips 908 gerçekten çok farklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pozzecco 07 P kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi Türkiye sınırları içerisinde Fiyat - Performans olarak alınabilecek en mantıklı televizyon PHILIPS 65OLED908 MLA + Android TV Pentonic 1000 + Özel Ses Sistemi + Ambiyans




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 11 Mayıs 2024; 22:46:15 >
  • gün içinde elektrik kesilirse, tv o anda açık değil sadece fişe takılı olsa bile açmaya çalıştığınızda açılmıyor. belli bir süre geçtikten sonra tekrar açtığınızda açılıyor.


    bu sorunu yaşayan var mı nedeni nedir ?

  • Bu tv’ yi öneren var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Çok fazla kullanıcı yorumu göremedim. Almak isteyenler için belki bir faydası olur.


    Kullandığım TV ler içinde en temiz panel. Oled-QLed-IPS farketmez, hepsinden iyi.


    Oled' ler için kritik olan %3 ve %5 gray testte de çok başarılı.


    Bir önceki Samsung Q9FN' e göre parlaklık konusunda eksiklik hissetmedim. 2000 nitlere kolay çıkabilen bir TV den bahsediyorum.


    Woled olduğu için, sadece bazı renkler çok yüksek nit değerlerine ulaşamıyor. Ama yine de başarılı.

    Bu olay LG G3 ve G4 de de aynı o yüzden dert edilecek bir konu değil. Panel sınırlaması ile alakalı.


    Beyazlarda ise çok çok başarılı. Özellikle full beyaz ekranda, benim önceki LG C9 a göre iki kat parlaklık farkı var.

    Parlak sahnelerde otomatik parlaklık limitleyici diğer oled tv lerin çoğundan daha iyi, belki de en iyisi.

    Bir inceleme sitesinde full beyaz ekranda 234 nit verdiği yazıyordu. Muhtemelen doğrudur. O civarlarda gibi.

    Oled paneller için ciddi birşey bu, meraklıları bilir.


    Gündüz izlemede QLed lere alternatif olabilecek bir TV.


    HDR açıkken mevcut sahne çok aydınlık bile olsa, parlak olması gereken alanlar ve ince nüanslar fazla silikleşmiyor. Abl düşük. Philips mühendislerini kutluyorum. Orijinal içeriğe sadık kalarak panelin performansını sonuna kadar kullanmışlar.


    Yukarıda bahsettiğim nüansları koruyabilmek için tek dikkat edilmesi gereken şey, Hdr' da oled kontrast 100 olmalı, hdr için bir ayar daha var o ise Hgig ya da minimum da olmalı. Yoksa olması gereken nit değerini doğru vermez ve detay kaybı olur. HDR için ayrıca otomatik parlaklık kapalı olmalı.


    Sdr yayınlarda da ise bambaşka, full parlak ekranda 300 nite kadar veriyor. Çok çok etkileyici.

    SDR içerikte maksimum parlaklıkta 450 nit gibi, oled için etkileyici değerleri rahatlıkla görüyor. Bu da gündüz izleme için gayet etkileyici bir deneyim anlamına geliyor.


    TV konusunda, özellikle konu abl ve hdr nüansları olunca inanılmaz takıntılı biriyim. Ben memnun kaldım.


    Ayrıca renk sensörü mevcut. Kalibrasyon ile uğraşmadan günün farklı zamanlarında olabildiğince doğru renkler üretebiliyor.

    Çok etkilendim.


    Ancak benim gibi çok oyun oynuyorsanız HDR açıkken bazı içeriklerde renk bantlaması rahatsız edebilir ama daha çok yazılımsal bir durum ve film grain ile çözülüyor. Güncelleme ile kolaylıkla çözülebilecek bir şey ama HDMI çıkışları için şimdilik color banding düzeltmesi yapmıyor.


    Bu arada LG oled lere göre gerçekten serin çalışıyor. Pasif soğutma işini yapıyor kesinlikle. Yanma riski düşük. Hele ki philips in yaptığı en iyi yazılımsal entegrasyon ile birlikte, büyük konuşmak istemiyorum ama bu TV yanmaz gibi duruyor.

    Bu entegrasyon nedir diyecek olursanız, bölgesel karartma.

    LG Oled ler uzun süre sabit bir görüntü algılayınca ekranı komple kısıyor. İşte bu olay TV de yok. Statik görüntüleri tespit edip sadece o bölgeyi karartıyor.

    Bu cidden inanılmaz bir şey. Sırf bu yüzden LG C9 u geri vermiştim ben.


    Ses konusunda inanılmaz temiz mid - tiz veriyor.

    B&W güzel yapmış.


    Basslar da iyi ama woofer ın ses seviyesi düşük galiba. EQ olmadan fazla titreşime bile girmiyor. EQ ile 60 HZ bandını baya bir yükselttim. Benim koltuğu hafiften titretti. Donanımsal açıdan woofer da çok başarılı aslında.


    Daha güçlü bir ses için bass sürücüsünün ses seviyesi kontrol edilebilseydi mükemmel olacakmış.


    LG G4 ü beklemediğim için memnunum çünkü pek bir inovasyon göremedim. %50 ve %75 ler hatta %100 ekranda parlaklıklar hemen hemen aynı.

    Aynı pilavı ısıtıp koymuşlar gibi duruyor.

    %3 ekranda 3000 nit verse nolur vermese nolur?


    %3 demek kapkara uzay boşluğunda 3-5 tane yıldız demek. %3 ekranda isterse 10 bin nit versin önemli olan %50 %75. Standart içerik yani çoğu zaman izlediğimiz şey bu çünkü.


    Ben 65 inç modeli indirimde 78750 TL ye aldım. Böyle bir cihaz için çok iyi fiyat. Parasının hakkını kuruşu kuruşuna veriyor gibi duruyor.


    Tabi ki biraz da şans işi, 1-2 gün sonra ortaya çıkacak bir sorun herhangi bir markaya veya servise sövdürebilir, tövbe ettirebilir.


    Bunu asla bilemeyiz. İnşallah olmaz tabi ki:))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DRACON1C kullanıcısına yanıt

    Şu an 908 kullanan biri olarak hepsine katılıyorum, çok iyi bir inceleme olmuş elinize sağlık 👏🏻👏🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DRACON1C kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba bilgiler için çok teşekkür ederiz.


    Ben TV konusunda sizler kadar teknik bilgi sahibi değilim ama araştırma seven bir insan olduğum için şu süreçte forumda içerik takip ediyorum.

    Aynı TV'yi geçen hafta satın aldım. Eğer müsait olursanız siz veya başka arkadaşlara bir kaç sorum olacak;


    1. Disney, Netflix gibi platformlarda yeni nesil filmleri izlerken sanki üst seviye bir TV'ye geçtiğimi hissetmiyorum mağazada tanıtım ekranlarındaki o muhteşemliği evde hissettirmedi.(Daha önce Direct LED olan 55PUS9206 kullanıyordum) Sebebi ne olabilir?
    2. Görüntü ayarlarında otomatik seçeneklerin tamamı açık geldiği gibi hiç bir ayar yapmadım sizce ne yapmam lazım?
    3. Bazı eski dizi filmlerde görüntüde bazı sahneler bulanıklaşıyor çok anlık bunun sebebi sanki yapay zekanın düzeltmeye çalışması mı?
    4. Torentten REMUX formatında filmler indirerek harddiskten mi açınca en iyi kaliteyi alırız? Ya da farklı yöntem var mıdır?




  • Merak ettiğim birşey var ben PML9507 kullanıyorum miniled panel, Bir hdr içerik açtığımda indirip hdd üzerinden karanlık sahneler aşırı karanlık oluyor sdr içerikte böyle bir durum yok, Lakin işe online içeriklere gelince tam tersi harika bir performans veriyor, Bu Oled modellerde bu duruma benzer bir durum varmı acaba merak ettim.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende de ps5te hdryi aktif ettiğim zaman ekran daha karanlık oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.inspector kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,


    1- Çünkü içerikler, en parlak nokta 1000 nit olacak şekilde yapılıyor. Hatta 400 nit olan içerikler mevcut.

    Anladığım kadarıyla TV de orjinal içeriğe oldukça sadık kalmaya çalışıyor.

    Dolby Vision olsa bile parlaklık fazla boost lanmıyor.

    Bendeki Q9FN de aynı o yüzden ben bir sorun göremedim.

    Film dışındaki tv demoları ve youtube daki içeriklerde bu durum yok.

    2- Hem HDR hem de Sdr için bu ayarlar uygulanabilir,

    HDR içeriklerde Parlaklık menüsü ayarları:

    Optimizasyon kesinlikle kapalı olacak.

    Kontrast 100

    Işık Artırma Max

    Video 100

    HDR kontrolü de Minimum' da olmalı.

    Görüntülenen içeriğin gerçek nit değerlerini ancak bu şekilde alabilirsiniz. Yüksek yaparsan parlak olması gereken alanlar soluk görünür. Gama rampası bozuluyor çünkü.

    Bir de HDR da renkler soluk gelirse 60 ya da tercihen 62 yapılabilir.

    Hızlı renk kalibrasyonu için "Özel" Modu seçip,

    Sırasıyla: 127 -118 - 82 - (-1) - 0 - (-2)

    Öneriyorum. İlk başta çok sıcak gelebilir ama doğru renk, özellikle insan teni ve gerçekçilik için öneriyorum.


    3- Görüntü temizleme 1. Seçenek kapalı olmalı, 2. Seçenek " Minimum" olmalı. Üstü bozuyor. Pikselleşme ve bulanıklaşma yaratıyor.

    Sadece HDR olmayan normal yayınlarda Işık seviyesi optimizasyonu açık olmalı.


    4- Evet HDD üzerinden daha iyi kalite alınır, çünkü HDMI üzerinden bazı düzeltmeler, geliştirmeler uygulanmayabiliyor.

    Blueray kalitesindeki filmler için bence en düşük boyut 15-20 gb olmalı. Çünkü oled ekranlarda görüntüdeki sıkıştırma daha belirgin oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DRACON1C kullanıcısına yanıt

    Hdr içeriklerin karanlık olması problemi benim 907de de var. Mla da böyleyse 907 de böyle olması bariz gibi zaten. Dediğiniz ayarları bende deneyeceğim, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.